to kaze anthropic ceo, za 3-6mj 90% koda ce pisati AI, za 12 mj SVEtuzlak1212 wrote: 03 Jan 2026, 21:29Ma nece tako brzo, sumnjam da ce AI ikad bit zaista bolji u ovim ljudskim tehnologijama i slojevima prekomplikovanim koji postoje samo da automatiziraju ljudski radSkin wrote: 03 Jan 2026, 21:23 za 6 mj niko.osim AI nece pisati code.
ni apps vise nece postojati, nece nam trebati. AI sistem u dzepu ce pricati sa AI sistemom u cloudu za sve sto nam treba. a mi se mozemo baviti poljoprivredom![]()
Ima onaj ex google direktor, cini mi se Egipcanin neki, kaze AI ce zamjeniti trenutne tech stacks sa svojim deep-machine stackom, istrijebit ce sav ovaj bloat kojeg sad imamo, i klijentima ce ta rijesenja biti beskonacno jeftinija, brza, lakse istestirat razlicite ideje itd itd
Al trebat ce do toga, nesto mi je 6 mjeseci premalo
anthropic bas razvalljuje u trci. sjecam se prije nesto vise od 2 god, bilo mi krivo sto mi ne mozemo claude koristiti ovdje u bih, i evropi, jer je u startu bio najbolji, kad se jos nije ni koristio za kodiranje. kad vidi sad, ne da mozes koristiti nego mozes se i penzionisati