HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times
Status: Offline

Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Post by Naseef Mushroom » 22 Aug 2025, 18:37

Morgen wrote: 22 Aug 2025, 08:43 Vidim jutros na Facebooku jedan tip postavio video Thompsona i pesme Anica Kninska kraljica, ja gledam ne mogu da verujem. Inače tip normalan, bio lud za mnom kad smo bili 20 godina, toliko dugo se znamo ja sad ne mogu da dođem sebi. Prije par dana vidim jedna ženska otišla malo do Čikaga, slika se pored statue draže Mihajlovića I bez stida postavlja na Facebook.
Ja ću morat ovaj Facebook ugasit.
Pa mnogi još razmišljaju naivno i misle ako je neko hrvatski nacionalista da bježi od srpskih cura i poznanika, ili ako je srpski nacionalista da ne sluša pjesme od Dine Merlina.

Postije dvije vrste fašista i nacionalista, evo primjer njemački fašisti.
Ima grupa čije je tijelo puno fašističkih tetovaža, ni dana staža, sav život im se vrti oko lokanja pivi i pravljenja nereda na fudbalskim utakmicama.

A ima i onih Nijemaca koji imaju Turke i Albance kao dobre poznanike i dugogodišnje radne kolege
Jedu doner kod Turčina, slušaju stranu muziku, idu u azijske restorane a glasaju za AfD, i tako i kod njih se neka takva slika nađe na Facebooku.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times

Post by Naseef Mushroom » 22 Aug 2025, 18:41

Ali mi je smiješno pročitati, kada sam doživio 1992. i gledao kako su se srpski poznanici, komšije, školski drugovi i radne kolege “povampirili” i još u lice rekli šta misle (a nažalost i još gore stvari radili od toga), da nekome nije dobro u 2025. zbog jedne objave pjesme na Facebooku :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 29692 times
Been thanked: 27411 times

Post by Morgen » 22 Aug 2025, 23:27

Naseef Mushroom wrote: 22 Aug 2025, 18:41 Ali mi je smiješno pročitati, kada sam doživio 1992. i gledao kako su se srpski poznanici, komšije, školski drugovi i radne kolege “povampirili” i još u lice rekli šta misle (a nažalost i još gore stvari radili od toga), da nekome nije dobro u 2025. zbog jedne objave pjesme na Facebooku :D.
Pa meni nije normalno
Dame un grrrr

Post Reply

Return to “Politika u BiH”