Pa imas li b,c...? Jesi radila nalaze,to se sad lijeci lako...Nora Ibsenova wrote: 01 Mar 2020, 12:05Ja ba, povećan kad god povadim nalaze. Ne mogu darovat krv između ostalog.Iskra wrote: 01 Mar 2020, 12:04
Povećan ti bilirubin? Može biti 100 razloga ali svakako se drži uputa koje su ti dali.
Ne znam.da li povećan bilirubin može biti kronična pojava? Baš ću pogledati kasnije.
U akutnoj varijanti bilirubin je pokazatelj stanja jetre.
A slali su me na snimanja jetre, sa njom je sve ok.
Bizarne vijesti
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2916 times
- Been thanked: 24149 times
- Status: Offline
Re: Najbizarnije medicinske prakse u prošlosti: Od lobotomije do heroina protiv kašlja
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2801 times
- Been thanked: 5033 times
Re: Najbizarnije medicinske prakse u prošlosti: Od lobotomije do heroina protiv kašlja
Šta b, c?HAVANA wrote: 01 Mar 2020, 12:56Pa imas li b,c...? Jesi radila nalaze,to se sad lijeci lako...Nora Ibsenova wrote: 01 Mar 2020, 12:05
Ja ba, povećan kad god povadim nalaze. Ne mogu darovat krv između ostalog.
A slali su me na snimanja jetre, sa njom je sve ok.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Misliš hepatitis b,c?
Nemam hepatitis.
Imam hronično povećanu vrijednost bilirubina sa kojom sam se rodila, jer je mama imala žuticu dok me nosila pa mi je to prenijela. To u suštini znači da 1. nikad neću i ne mogu bolovat od žutice
A sad sam čitala baš da hronična hiperbilirubinemija smanjuje rizik od bolesti srca i infarkta miokarda
Nemam hepatitis.
Imam hronično povećanu vrijednost bilirubina sa kojom sam se rodila, jer je mama imala žuticu dok me nosila pa mi je to prenijela. To u suštini znači da 1. nikad neću i ne mogu bolovat od žutice
A sad sam čitala baš da hronična hiperbilirubinemija smanjuje rizik od bolesti srca i infarkta miokarda
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
John Cleese wrote: 01 Mar 2020, 12:16Može.Iskra wrote: 01 Mar 2020, 12:04 Ne znam.da li povećan bilirubin može biti kronična pojava? Baš ću pogledati kasnije.
U akutnoj varijanti bilirubin je pokazatelj stanja jetre.
Vidi: Žilberov sindrom
Sad tražila i našla, uopšte se ne sjećam da smo mi obrađivali ovaj sindrom, mada je moguće, zaboravi se dosta toga kad se ne obnavlja.
Ali sam zato usput našla.i dvije knjige nikad otvorene, u celofanu još. Kupim tako kad mi naleti nek ima
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Bjež što me ovaj prepade sa ovim abc
Nora Ibsenova wrote: 01 Mar 2020, 13:13 Misliš hepatitis b,c?
Nemam hepatitis.
Imam hronično 66zteee
Et vrijednost bilirubina sa kojom sam se rodila, jer je mama imala žuticu dok me nosila pa mi je to prenijela. To u suštini znači da 1. nikad neću i ne mogu bolovat od žutice
A sad sam čitala baš da hronična hiperbilirubinemija smanjuje rizik od bolesti srca i infarkta miokarda![]()
Čini se da ti imaš baš ovaj Gilbertov sindrom .
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Was is das?Iskra wrote: 01 Mar 2020, 13:18
Nora Ibsenova wrote: 01 Mar 2020, 13:13 Misliš hepatitis b,c?
Nemam hepatitis.
Imam hronično 66zteee
Et vrijednost bilirubina sa kojom sam se rodila, jer je mama imala žuticu dok me nosila pa mi je to prenijela. To u suštini znači da 1. nikad neću i ne mogu bolovat od žutice
A sad sam čitala baš da hronična hiperbilirubinemija smanjuje rizik od bolesti srca i infarkta miokarda![]()
Čini se da ti imaš baš ovaj Gilbertov sindrom .
Ako je šta loše da ne čitam
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Pročitala sam, hvala Iskra.
I meni su to otkrili slučajno, sjećam se baš, gleda doktor u mene, zagleda me, i čita one nalaze, pa pita za ime da nije pogriješio nalaz, kontam štae sad, kaže on, pa sudeći po ovim nalazima ti bi trebala bit žuta k'o limun
Radila sam pretrage jetre, jetra je dobra i zdrava
Čitam ovi sa Žilbertovim sindromom trebaju izbjegavat glad! aha!
Vazda mi se mama smije kako ne mogu ni sekundu gladna, sad imam i izgovor D:.
I meni su to otkrili slučajno, sjećam se baš, gleda doktor u mene, zagleda me, i čita one nalaze, pa pita za ime da nije pogriješio nalaz, kontam štae sad, kaže on, pa sudeći po ovim nalazima ti bi trebala bit žuta k'o limun
Radila sam pretrage jetre, jetra je dobra i zdrava
Čitam ovi sa Žilbertovim sindromom trebaju izbjegavat glad! aha!
Vazda mi se mama smije kako ne mogu ni sekundu gladna, sad imam i izgovor D:.
Gilbertov sindrom je nasljedna nekonjugirana hiperbilirubinemija.
To ti znači da je kod tog sindroma smanjena aktivnost enzima pa se zbog toga u tijelu gomila nekonjugirani bilirubin. (Netopivi).
Ne zahtjeva nikakvo posebno liječenje.
Nek sam ja našla knjige, koje gomilam ko luda
Nema na čemu Nora. Ali kad čitaš, obrati pažnju gdje čitaš i da li liječnik potpisuje članke i štiva. Nažalost puno je polutacnih ili čak netacnih informacija i podataka.
Nema na čemu Nora. Ali kad čitaš, obrati pažnju gdje čitaš i da li liječnik potpisuje članke i štiva. Nažalost puno je polutacnih ili čak netacnih informacija i podataka.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Samo sam ovo i pročitala: https://www.krenizdravo.rtl.hr/zdravlje ... -lijecenje
Ne volim ja nešto puno kopat po googlu oko ti stvari. ODma sebi napravim paranoju bzvz
Ne volim ja nešto puno kopat po googlu oko ti stvari. ODma sebi napravim paranoju bzvz
-
John Cleese
- Aktivni forumaš

Svakome se moze desiti.Iskra wrote: 01 Mar 2020, 13:14 Sad tražila i našla, uopšte se ne sjećam da smo mi obrađivali ovaj sindrom, mada je moguće, zaboravi se dosta toga kad se ne obnavlja.
Vidimo se onda u junu, kolegice.

- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6457 times
- Been thanked: 5863 times
- Status: Online
Ja bih nesto u skladu s potpisom, hvala. 
Svako sebe laze kako mu odgovara.
John Cleese wrote: 01 Mar 2020, 14:10Svakome se moze desiti.Iskra wrote: 01 Mar 2020, 13:14 Sad tražila i našla, uopšte se ne sjećam da smo mi obrađivali ovaj sindrom, mada je moguće, zaboravi se dosta toga kad se ne obnavlja.
Vidimo se onda u junu, kolegice.
![]()
![]()
U junu svakako, no ne i u julu
I to je pogotovo jebeno ako ti mozes da umres u roku od mjesec dana a imas termin za 8 mjeseciVjetar wrote: 01 Mar 2020, 11:36Bizarno je i da te naruče za pregled/snimanje kod nas za osam mjeseci
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Samo najjaci izdrze!
Samo sabura
Meni je ovo sjedenje u kitu prekul 
Ja bih to cesto i rado prakticirala kad mi je dosadno i kad hocu da razmisljam o zivotu 
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14410 times
- Been thanked: 24216 times
Pa ovi nasi preci imali bolje ljekove od nas.
Kokain, heroin...kuS bolje?
A legalno.
Danas dadnu cojeki tabletu, a osam stranica nus pojave sitnim slovima, niko i ne cita.
Odjednom ti dlake izbiju po ledjima, a zub te bolio.
Kokain, heroin...kuS bolje?
A legalno.
Danas dadnu cojeki tabletu, a osam stranica nus pojave sitnim slovima, niko i ne cita.
Odjednom ti dlake izbiju po ledjima, a zub te bolio.
Dozvolite da se obratimo
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Fudoo da nećeš po mak na Jevrejsko

Ostalo je cutanje.