Kakvu ženu muškarci žele?
Moderator: spacebound
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21563 times
- Been thanked: 19592 times
- Status: Offline
Re: Je li ovo idealna supruga?
Jebo majku ispade da je zločin ako žena više zarađuje od čojka. Stvarno niste normalni.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2649 times
- Been thanked: 8151 times
Sve je tvoje naše, sve je moje mojeHAVANA wrote: 17 Dec 2020, 21:32Al cekaj j.... mu zar se to ne osjeti da je takav tip. Zajednicka interesovanja, zajebancija, prioriteti... Nemam pojma, mislim da bi osjetio to. Mrzim ljude koje novac promijeni, nadigne, napuse... Ne volim se ni druziti i ne druzim se sa takvim. Ni zenama ni muskarcima. A ima takvih zena, ja umrem od sege nekad, fol ona nesta sva vazna. Impresionirace nekog parama i polozajem. Glupace i glupani.Trebaju i fino ih je imati i zaraditi, prvi ja letim za njima. Moras. U takvom svijetu zivimo. Al budi ono kakav si i sto volis. Sta te ispunjava i cini ti zadovoljstvo. A obicno te stvari ne kostaju puno. Kod normalnog covjeka.Ne znam. Svako ima svoje.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 21:20
Nema se tu sta bira ili ne birati. Kad te zena preskoci sa zaradom, donji si.
I nisam reko da je tako za sve. Ima izuzetaka. Al je uglavnom tako![]()
Pa skontaj kad zene pricaju o muskarcima. Skoro svaka hoce da je "uspjesan, ambiciozan, samostalan, da joj je oslonac u životu, da je sigurna uz njega". A sve to je vezano za novac. U najmanju ruku, traže nekoga ravnoga sebi kako po zaradi tako i po statusu.
Sa druge strane, muškarci rijetko traže ove osobine. Koliko ja znam, muškarac hoce da je lijepa, nasmijana, vesela i normalna.. I slabo kojeg muškarca zanima jel zena doktorica ili radi u bingu.
Meni je svedno. Ja bih najvise volio da imam milione pa da ni jedno ne moramo raditi. Pricam ono sto vidjam godinama.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2684 times
- Been thanked: 22462 times
- Status: Online
Pa to je i najvaznije. Sta nudis kao covjek. Ne zatvaraj vrata guzicom. A pare dodju i prodju. Svi smo mi po par puta imali pa nemali. Moja generacija i stariji. Jebat ga. Mozda i propadnem. Opet znam sta bi i kako bi, ko bi me pridrzo i potkloco... A zena je tu svakako, bilo ne bilo para, prijatelji su tu, vecinom. Skoro svi koji su bili. Rijetki su otpali. Ovi sto su se nahorozili. Imam i takvih.Lavlje_srce wrote: 17 Dec 2020, 21:39To je stara sarajevska skola.HAVANA wrote: 17 Dec 2020, 21:32Al cekaj j.... mu zar se to ne osjeti da je takav tip. Zajednicka interesovanja, zajebancija, prioriteti... Nemam pojma, mislim da bi osjetio to. Mrzim ljude koje novac promijeni, nadigne, napuse... Ne volim se ni druziti i ne druzim se sa takvim. Ni zenama ni muskarcima. A ima takvih zena, ja umrem od sege nekad, fol ona nesta sva vazna. Impresionirace nekog parama i polozajem. Glupace i glupani.Trebaju i fino ih je imati i zaraditi, prvi ja letim za njima. Moras. U takvom svijetu zivimo. Al budi ono kakav si i sto volis. Sta te ispunjava i cini ti zadovoljstvo. A obicno te stvari ne kostaju puno. Kod normalnog covjeka.Ne znam. Svako ima svoje.Ne uzdizi se, ne glumi facu, imaj dusu i imaj sta ponuditi kao covjek. Ostalo je sve svakako nebitno.
Nego, daj brate da te kloniramo u nekoliko primjeraka.![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MrH
- 22 bez glave
- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nisam ni mislio na zgubidane koji se izležavaju i provode vrijeme na kafama, internetu i u kladionicama dok žena radi i donosi pare. To je nešto skroz drugo. Ranije sam rekao da je idealno da oboje rade, ali ako i muškarac ostane bez posla nije smak svijeta niti će ga žena osuđivati mada ne isključujem da ima i takvih. U braku se podrazumijeva da su jedno drugom podrška i tako bi trebalo biti. Ako to nije slučaj onda je bolje da se nisu ni uzimali. Što se tiče žena koje više zarađuju ne vidim nikakav problem. Bezveze se ljudi time opterećuju.Lavlje_srce wrote: 17 Dec 2020, 20:38Poznajem ljude u vrlo sretnom braku u kojem ih ovu godinu ona izdrzava jer je njegov biznis u zastoju iz opstepoznatih razloga. I ja bih to naravno uradila za svog partnera, ali tesko da bih imala razumijevanja za nekoga ko dugorocno ne radi i nema nikakvih ambicija sem igrica i surfanja. Mama mu nisam, skrbnica mu nisam, ne bih bila s osobom koja nije radno sposobna, uz respect svima.MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 09:59Takva je percepcija toga uglavnom i to su ostavštine iz nekih prošlih vremena. Danas je normalno i da žena donosi hljeb pogotovo u situacijama ako muškarac ostane bez posla i slično. Niti je papučar niti išta slično ako doprinosi na druge načine.
Ja se ne bavim tim statistikama jer smatram da su glupost kad je konkretno ovo u pitanju.
Za mene je idealno da oboje rade, ali to nije slučaj kod svakog.
U slucaju da mu se desi bolest ili nezgoda naravno da ne bih otisla, pretpostavljam da to vrijedi i za tebe. Medjutim, koliko mi je poznato vise je muskaraca koji ostave bolesnu zenu nego obratno - pogotovo ovi patrijarhalni koji trube o tradiciji odmah krenu u potragu za novim, nerabljenim modelom.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Mi ti govorimo da nisu sve takve, a ti tupis po svome.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 21:42Sve je tvoje naše, sve je moje moje
Pa skontaj kad zene pricaju o muskarcima. Skoro svaka hoce da je "uspjesan, ambiciozan, samostalan, da joj je oslonac u životu, da je sigurna uz njega". A sve to je vezano za novac. U najmanju ruku, traže nekoga ravnoga sebi kako po zaradi tako i po statusu.
Sa druge strane, muškarci rijetko traže ove osobine. Koliko ja znam, muškarac hoce da je lijepa, nasmijana, vesela i normalna.. I slabo kojeg muškarca zanima jel zena doktorica ili radi u bingu.
Meni je svedno. Ja bih najvise volio da imam milione pa da ni jedno ne moramo raditi. Pricam ono sto vidjam godinama.
Svaka hoce da si joj oslonac kao covjek, kao i ona tebi, da je emotivno sigurna uz tebe kao i ti uz nju. Boga mi i mi hocemo da je lijep, nasmijan, veseo i normalan, a to 'uspjesan, ambiciozan' je put vjecne frustracije iz moje pozicije. Imas masu samostalnih cura, nije 19-to stoljece, samo ni one ne trce da se udaju nego pazljivo biraju. Stavovi (ono sto je u glavi) je najbitnije.

Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2684 times
- Been thanked: 22462 times
- Status: Online
Voli ti da nadjes zenu koja vrijedi a milioni nisu nikakva garancija. Cak su i problem. A radit se treba. I mora. Ne samo radi para. Od para se lako pobudali. Pogotovo ako se nije prozivilo kad je trebalo... Onda zavrsi ko debeli bosnjo s trbuhom do zuba i dzipom od 100 milja a jebe i voda curetka, godiste svog djeteta. Vuce cize koke ko da mu je 18, roka vijagre il ispija kartone vina...Jadni i smijesni ljudi. Sve u svoje vrijeme.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 21:42Sve je tvoje naše, sve je moje mojeHAVANA wrote: 17 Dec 2020, 21:32
Al cekaj j.... mu zar se to ne osjeti da je takav tip. Zajednicka interesovanja, zajebancija, prioriteti... Nemam pojma, mislim da bi osjetio to. Mrzim ljude koje novac promijeni, nadigne, napuse... Ne volim se ni druziti i ne druzim se sa takvim. Ni zenama ni muskarcima. A ima takvih zena, ja umrem od sege nekad, fol ona nesta sva vazna. Impresionirace nekog parama i polozajem. Glupace i glupani.Trebaju i fino ih je imati i zaraditi, prvi ja letim za njima. Moras. U takvom svijetu zivimo. Al budi ono kakav si i sto volis. Sta te ispunjava i cini ti zadovoljstvo. A obicno te stvari ne kostaju puno. Kod normalnog covjeka.Ne znam. Svako ima svoje.![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
- Lavlje_srce
- Alienka
Covjek prica sve kako jeste. Mozes mu samo redati like-ove.
Memento Mori
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Za razliku od nas mnoge žene vole maštati o toj uspješnosti, ambicioznosti, samostalnosti itd. kod muškaraca. Rijetko koja nađe full package, već nešto od navedenog. Oslonac u životu može biti i isključivo emotivni, pa i duhovni i nekad je samo to dovoljno. Jednostavno ljudi kliknu bilo da ona radi u Sudu sa platom oko 2.000,00 KM, a on zanatlija sa nekom manjom platom.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 21:42 Sve je tvoje naše, sve je moje moje
Kako onda objašnjavaš da izuzetno obrazovane i ambiciozne žene završe sa običnim zanatlijama koji nemaju neka posebna primanja i opet žive sretno?
Ili kako objašnjavaš da se uspješne žene udaju za muškarce koji još uvijek žive u kući roditelja na posebnom spratu?
Ima tu na stotine primjera... nije sve crno-bijelo. Nije nikad ni bilo.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 598 times
- Been thanked: 889 times
- Lavlje_srce
- Alienka
Masa je takvih primjera, imam ih i u bliskom okruzenju (ona visokoobrazovana ljepotica po univerzalnim standardima, on radi posao koji mozes raditi bez bilo kakvog obrazovanja, mada ima srednju). Nije posebno ni zgodan. Objasnjava se ovako:MarlboroGold wrote: 17 Dec 2020, 22:05Kako onda objašnjavaš da izuzetno obrazovane i ambiciozne žene završe sa običnim zanatlijama koji nemaju neka posebna primanja i opet žive sretno?

Last edited by Lavlje_srce on 17 Dec 2020, 22:12, edited 1 time in total.
Memento Mori
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa nece jedno dva mjesecaMarlboroGold wrote: 17 Dec 2020, 21:49Nisam ni mislio na zgubidane koji se izležavaju i provode vrijeme na kafama, internetu i u kladionicama dok žena radi i donosi pare. To je nešto skroz drugo. Ranije sam rekao da je idealno da oboje rade, ali ako i muškarac ostane bez posla nije smak svijeta niti će ga žena osuđivati mada ne isključujem da ima i takvih. U braku se podrazumijeva da su jedno drugom podrška i tako bi trebalo biti. Ako to nije slučaj onda je bolje da se nisu ni uzimali. Što se tiče žena koje više zarađuju ne vidim nikakav problem. Bezveze se ljudi time opterećuju.Lavlje_srce wrote: 17 Dec 2020, 20:38
Poznajem ljude u vrlo sretnom braku u kojem ih ovu godinu ona izdrzava jer je njegov biznis u zastoju iz opstepoznatih razloga. I ja bih to naravno uradila za svog partnera, ali tesko da bih imala razumijevanja za nekoga ko dugorocno ne radi i nema nikakvih ambicija sem igrica i surfanja. Mama mu nisam, skrbnica mu nisam, ne bih bila s osobom koja nije radno sposobna, uz respect svima.
U slucaju da mu se desi bolest ili nezgoda naravno da ne bih otisla, pretpostavljam da to vrijedi i za tebe. Medjutim, koliko mi je poznato vise je muskaraca koji ostave bolesnu zenu nego obratno - pogotovo ovi patrijarhalni koji trube o tradiciji odmah krenu u potragu za novim, nerabljenim modelom.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma
Pricam o vecini. U svemu postoje izuzeci.MarlboroGold wrote: 17 Dec 2020, 22:05Za razliku od nas mnoge žene vole maštati o toj uspješnosti, ambicioznosti, samostalnosti itd. kod muškaraca. Rijetko koja nađe full package, već nešto od navedenog. Oslonac u životu može biti i isključivo emotivni, pa i duhovni i nekad je samo to dovoljno. Jednostavno ljudi kliknu bilo da ona radi u Sudu sa platom oko 2.000,00 KM, a on zanatlija sa nekom manjom platom.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 21:42 Sve je tvoje naše, sve je moje moje
Kako onda objašnjavaš da izuzetno obrazovane i ambiciozne žene završe sa običnim zanatlijama koji nemaju neka posebna primanja i opet žive sretno?
Ili kako objašnjavaš da se uspješne žene udaju za muškarce koji još uvijek žive u kući roditelja na posebnom spratu?
Nisam reko ni da je to pogresno nit sam osudio. Samo kazem cega sam se nagledo i nasluso zadnjih 10 godina.
I ja npr da imam kcerku, sigurno bih volio da ona bude sa nekim ko je tu sa njom i po interesima i po statusu (zaradi) nego sa nekim "klošarom"
- saint_mirad
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
Ovo je i inace ovako. Atrakcija prema nekome se sastoji iz ovog prirodnog dela koji je prizemniji i koji je usko povezan sa biologijom, ali i onog stecenog dela koji partnera nakon izgleda selektira prema karakteru, inteligenciji, ponasanju i jos kojecemu. Ovisno o stepenu razvoja duha, prevagne ili 'nature' ili 'nurture' aspekt.Progovori i u meni 'priroda' u smislu instinkta privlacnosti na ove mamutolovce, ali ako nije u stanju sastaviti prosto-prosirenu recenicu - interes instantno nestane.
Tacno je da su lijepe i zgodne (kako ih ti subjektivno definises) u razlicitim oblicima, ali ipak postoje prepoznati neki pozeljni zenski atributi na svim meridijanima i medju svim kulturama, a to su ovi sto sam naveo vec. Usporedba sa miss world nema smisla jer em to nije zvanicna najlepsa zena planete posto je lepota subjektivna, em mozes od random misice u Bosni pronaci makar 10 lepsih zena samo ako prosetas Ferhadijom.Nizes floskulu za floskulom. Ni za to sto muskarci 'preferiraju' nisi u pravu. Muskarci vole lijepe i zgodne, a to dolazi u razlicitim oblicima. Jos nisam vidjela Miss World npr. sa velikim grudima i sirokim bokovima.
Izbor za miss ima sve manje veze sa lepotom, a vise sa sjw politikama i nekim drugim stvarima.
I ova slika sto si postavila u poslednjem postu govori u prilog tome da je atrakcija pre svega vizuelna i bioloska, mada je to tek prvi korak u upoznavanju nekoga.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Stvar je u tome što je to daleko od običnih izuzetaka. Masa je takvih primjera.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:13Pricam o vecini. U svemu postoje izuzeci.MarlboroGold wrote: 17 Dec 2020, 22:05
Za razliku od nas mnoge žene vole maštati o toj uspješnosti, ambicioznosti, samostalnosti itd. kod muškaraca. Rijetko koja nađe full package, već nešto od navedenog. Oslonac u životu može biti i isključivo emotivni, pa i duhovni i nekad je samo to dovoljno. Jednostavno ljudi kliknu bilo da ona radi u Sudu sa platom oko 2.000,00 KM, a on zanatlija sa nekom manjom platom.
Nisam reko ni da je to pogresno nit sam osudio. Samo kazem cega sam se nagledo i nasluso zadnjih 10 godina.
I ja npr da imam kcerku, sigurno bih volio da ona bude sa nekim ko je tu sa njom i po interesima i po statusu (zaradi) nego sa nekim "klošarom"
- Duminjo
- Urednik foruma
Pa nije sada da svako ko ima milion vodi razvratan zivot.HAVANA wrote: 17 Dec 2020, 21:55Voli ti da nadjes zenu koja vrijedi a milioni nisu nikakva garancija. Cak su i problem. A radit se treba. I mora. Ne samo radi para. Od para se lako pobudali. Pogotovo ako se nije prozivilo kad je trebalo... Onda zavrsi ko debeli bosnjo s trbuhom do zuba i dzipom od 100 milja a jebe i voda curetka, godiste svog djeteta. Vuce cize koke ko da mu je 18, roka vijagre il ispija kartone vina...Jadni i smijesni ljudi. Sve u svoje vrijeme.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 21:42
Sve je tvoje naše, sve je moje moje
Spomenuh taj milion vise da naglasim kako jesam za ravnopravnost Al je na zalost ne vidim

- Duminjo
- Urednik foruma
Kako god, nisu većinaMarlboroGold wrote: 17 Dec 2020, 22:14Stvar je u tome što je to daleko od običnih izuzetaka. Masa je takvih primjera.Duminjo wrote: 17 Dec 2020, 22:13
Pricam o vecini. U svemu postoje izuzeci.

Okrenes se oko sebe i vidis sta cure od buducih muzeva žele a sta muškarci, dovoljno je.
Ima i onih koje kazu da zaradjuju dovoljno i da ih uopste ne zanima Cime se bave muškarci, al su bgm u debeloj manjini u odnosu na one sto žele finansijski stabilnog.
Nije ni to loše sto zena zeli takvog, al je glupo to naglasavati i stavljati u prvi ili drugi plan. Takvim naglasavanjem zena cak i sama sebi spusta vrijednost.
- saint_mirad
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
Treba u ovoj nasoj debati o odnosima medju partnerima i zaradi razdvojiti dve stvari.
1. Mogu li zene koje vise zaradjuju biti srecne sa muskarcima koji manje zaradjuju ili cak ne rade?
Mogu, postoje primeri. Neke ste i same naveli. Ljudi su zbog ljubavi u stanju overwriteovati bazicne instinkte sa visim idealima. To se desava, i cak nije tako retko.
2. Da li su, generalno gledano, brakovi skloniji razvodu ako zensko vise zaradjuje?
Jesu, postavio sam istrazivanja. To sad ne znaci da ako neko od forumasa zna primer srecnog braka u toj postavci da se taj anegdotalni dokaz moze primeniti da cele populacije. Tako statistika ne funkcionise, a usput se i pravi logicka greska.
Ako smo u stanju jasno razlikovati stvari 1 i 2, onda se mozemo lako sloziti.
1. Mogu li zene koje vise zaradjuju biti srecne sa muskarcima koji manje zaradjuju ili cak ne rade?
Mogu, postoje primeri. Neke ste i same naveli. Ljudi su zbog ljubavi u stanju overwriteovati bazicne instinkte sa visim idealima. To se desava, i cak nije tako retko.
2. Da li su, generalno gledano, brakovi skloniji razvodu ako zensko vise zaradjuje?
Jesu, postavio sam istrazivanja. To sad ne znaci da ako neko od forumasa zna primer srecnog braka u toj postavci da se taj anegdotalni dokaz moze primeniti da cele populacije. Tako statistika ne funkcionise, a usput se i pravi logicka greska.
Ako smo u stanju jasno razlikovati stvari 1 i 2, onda se mozemo lako sloziti.
- Lavlje_srce
- Alienka
Istina, samo ne znam da li je u ovom kontekstu 'nature' or 'nurture' pravilno izabrana. Vise je u pitanju 'nature' or 'higher cognitive functions' IMO.saint_mirad wrote: 17 Dec 2020, 22:14 Ovo je i inace ovako. Atrakcija prema nekome se sastoji iz ovog prirodnog dela koji je prizemniji i koji je usko povezan sa biologijom, ali i onog stecenog dela koji partnera nakon izgleda selektira prema karakteru, inteligenciji, ponasanju i jos kojecemu. Ovisno o stepenu razvoja duha, prevagne ili 'nature' ili 'nurture' aspekt.
Ne bih se slozila kad su u pitanju Miss World, tu se obicno radi o istinskim ljepoticama u ogromnoj vecini slucajeva. Zaboravi lokalne izbore za Miss, to je smijurija.Tacno je da su lijepe i zgodne (kako ih ti subjektivno definises) u razlicitim oblicima, ali ipak postoje prepoznati neki pozeljni zenski atributi na svim meridijanima i medju svim kulturama, a to su ovi sto sam naveo vec. Usporedba sa miss world nema smisla jer em to nije zvanicna najlepsa zena planete posto je lepota subjektivna, em mozes od random misice u Bosni pronaci makar 10 lepsih zena samo ako prosetas Ferhadijom.
Izbor za miss ima sve manje veze sa lepotom, a vise sa sjw politikama i nekim drugim stvarima.
Apsolutno se ne slazem da je atrakcija iskljucivo vizuelna. Da je tako, samo lijepi i lijepe bi se voljeli, zenili i udavali, a svi znamo da nije tako. U pitanju je specifican mix koji ne mora imati bilo kakve veze s fizickim izgledom. Imas masu vrlo sarmantnih, oku ne narocito ugodnih i muskaraca i zena.I ova slika sto si postavila u poslednjem postu govori u prilog tome da je atrakcija pre svega vizuelna i bioloska, mada je to tek prvi korak u upoznavanju nekoga.
Memento Mori