FACEBOOK

Zanimljivi sajtovi, igrice i slično

Imate li profil na FB?

da
118
66%
ne
37
21%
imam više od jednog
14
8%
imam lažni profil
10
6%

Total votes: 179

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 4686 times
Status: Offline

Re: FACEBOOK

Post by Ledena »

Ja kad sam tek upoznala muza, mi smo se nekih 4-5 dana dopisivali
svaku noc od 11 ujutro do 7. :hihi
tad nismo imali ove telefone, pa se on handrio sjedio na stolici za compom,
ja sam lezala s laptopom. :valja
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Pričajte vi šta hoćete, al' ima i fb dosta pozitivnih stvari. No dobro, znamo da većinom fb(kao i mnogo štošta drugo) pljuju osobe koje su u fazonu-sam protiv svih, odnosno sve što drugi vole-ja ne volEm, jer ja sam poseban insan, da ne kažem bolji od drugih. :kafa
Samo sabura
dobre.vibracije
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dobre.vibracije »

facebook je onakav kakvim ga "napravis", na koji ga nacin koristis itd. ako ga, ajmo rec, ispravno koristis, veoma je praktican.
Danas sam tu, a sutra daleko..
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

dobre.vibracije wrote:facebook je onakav kakvim ga "napravis", na koji ga nacin koristis itd. ako ga, ajmo rec, ispravno koristis, veoma je praktican.
Viđa ti maloga, Terasina škola...a Terasa nema fb profil...nađem i ja nekad zanimljivo nešto pa stavim na zid da poslije pročitam... :ok
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9718 times
Been thanked: 11457 times

Post by Krokodil Behko »

Ja se tog sajta sjetim, samo ovako kad mu pročitam ime negdje :D
Razmišljad da ugasim profil, nije mi trebao mjesecima. ono što je i bilo ranije, polako se preselilo na Viber :hm
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7893 times
Been thanked: 18658 times

Post by Maja »

Od sada na Facebooku video od 360 stepeni

Društvena mreža Facebook konstantno radi na nadogradnji i novim mogućnostima kako bi korisnicima obezbijedili poptpuni užitak. Posljednja novost je reprodukcija video snimaka od 360 stepeni.

Video od 360 stepeni na Facebooku moći će se pogledati na svim dostupnim platformama. Ovaj novitet predstavljen je na F8 Facebook razvojnoj konferenciji. Slično kao i sa video snimkama od 360 stepeni na YouTubeu, i na Facebooku će biti dovoljno da jednostavno pomjerate vaš telefon oko sebe ili prstom klizite po ekranu i imat ćete potpuni užitak onoga što gledate, baš kao da se nalazite na tom mjestu.

Za sada će ova opcija biti dostupna na web verziji i Android aplikacijama dok će u narednih nekoliko mjeseci ista mogućnost biti i na iOS aplikacijama. Plan je da se svim korisnicima omogući gledanje video snimaka od 360 stepeni, a ne samo medijskim kompanijama i filmskim produkcijama.

"Zamislite da gledate video vašeg prijatelja koji se nalazi na odmoru u Francuskoj ili Brazilu i imate osjećaj kao da ste i vi tamo", istakao je Maher Saba, direktor za video u Facebooku.

Iz ove kompanije su poručili da će još neko vrijeme video od 360 stepeni na Facebooku biti nedostupan "običnim" korisnicima, a razlog je oprema, jer relativno mali broj ljudi ima neophodnu opremu za kreiranje video sadržaja od 360 stepeni.

Facebook na ovaj način prati novitete YouTubea, koji je ranije omogućio reprodukciju video sadržaja od 360 stepeni. Ovo je važan korak u poslovanju Facebooka jer će se komunikacija u budućnosti sve više zasnivati na video sadržajima a sve manje na fotografijama, poručili su iz Facebooka.
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Facebook će vas uskoro obavještavati o tome da li vas vaša država špijunira

Image

Iz Facebooka su najavili novi servis koji korisnike obavještava da postoji osnovana sumnja da neka državna agencija pokušava pristupiti njihovim podacima i privatnim konverzacijama.

"Iako smo se oduvijek trudili da zaštitimo svoje korisnike, smatramo da su napadi koje finansiraju državne agencije posebno opasni s obzirom na kapacitete kojima raspolažu. Stoga smo se odlučili na ovo posebno upozorenje, kako bi korisnici imali vremena pravovremeno reagovati", rekao je Facebookov šef sigurnosti Alex Stamos.

Naime, državne agencije kao što su američke CIA i NSA putem društvenih mreža šire softvere kao što su GCHQ i Smurf koji čitaju podatke sa memorije uređaja, a neki su sposobni čak uključiti mikrofon i snimati telefonske razgovore korisnika. Ovo je svojevremeno svjetskoj javnosti obznanio poznati zviždač Edward Snowden.

Iz Facebooka ističu kako je najbolje što korisnici koji dobiju upozorenje mogu učiniti da u potpunosti zamijene uređaj.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Ja zato sve pisem kodirano na fejsu
🐽
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

:jutarnja

Čelnici kompanije Facebook su objavili da je njihova zarada u posljednjem kvartalu porasla za 11 posto u odnosu na prošlu godinu i iznosi 891 milion dolara.

Najpopularnija društvena mreža na svijetu Facebook objavila je podatke o poslovanju za posljednji kvartal, tačnije za period od jula do kraja septembra. Naročitu zaradu Facebook je ostvario na tržištima u razvoju, a najviše od oglašavanja.

S obzirom na to da Facebook posjeduje još dvije društvene mreže i to Instagram i WhatsApp, porast zarade dodatno je uvećan sve većom popularnošću tih aplikacija.

Mark Zuckerberg je izjavio da je prioritet Facebooka ulaganje u inovacije i dugoročno planiranje. Tako je ova društvena mreža u posljednjem kvartalu dobila 60 miliona novih aktivnih korisnika.

Facebook želi da se male kompanije i mali biznisi što više oglašavaju na Facebooku. Također je zabilježen i porast broja mobilnih korisnika Facebooka, a sada ih ima ukupno 894 miliona.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
supersonic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by supersonic »

a gdje bosanski forum u svemu tome , na kojem je mjestu po posecenosti , kollika mu je zarada i hoce li ga kupiti facebook? :hm
Are u player or pretender..
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Ledena wrote:Ja kad sam tek upoznala muza, mi smo se nekih 4-5 dana dopisivali
svaku noc od 11 ujutro do 7. :hihi
tad nismo imali ove telefone, pa se on handrio sjedio na stolici za compom,
ja sam lezala s laptopom. :valja
:D. :pusa
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Joooj...mene je neko s jednog foruma naso na fb i poslo moju fotku kopiranu s fb nakon nekoliko mjeseci sto sam ju uklonila..napiso mi da ja nemam pojma tko je on i da dragi Bog nije bio darezljiv kad je ljepotu dijelio...sunce mu poljubim, jesam se smijala..poruka iz Bg....majke mi :plavi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Image

Još jedna novost iz Facebooka koja će razveseliti korisnike
Foto: Facebook

ŽELITE skinuti fotke s albuma na Facebooku i to odjednom? E pa sada je i to moguće.

Nedavno je na popularnoj društvenom mreži omogućeno "skidanje" cijelog albuma. Do sada je bio problem što su se albumi mogli gledati samo na Facebooku, a ako ste htjeli pohraniti fotografije na nekom drugom uređaju, nije baš bilo najjednostavnije - sve do sada.

Sve foto albume, kao i druge osobne podatne i inforamcije možete downloadirati svoje cijele arhive koje imate na online platformi i to u svega nekoliko klikova.

Kada izaberete album koji želite spremiti, u desnom kutu otvorite kotačić koji će vam ponuditi da "skinete" cijeli album. I to je to!
Habibti, ya nour el - ain... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ovo mi se sviđa sad na fb.....reacting, ne samo običan like :ok

Image
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

:hm

Jel mozes opiciti samo like i bez toga , ili moras uz svaki like oznaciti i reakciju? :ooo nisam pokusavala
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Ebo me fb da me ebo...prekjucer sam nesto skontala...a jest svijet malen...
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

moze mala
🐽
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mala_Mu wrote::hm

Jel mozes opiciti samo like i bez toga , ili moras uz svaki like oznaciti i reakciju? :ooo nisam pokusavala
Klikneš i odabereš...još uvijek može onaj klasični like...
Bilo je do sad pomalo čudno, kad neku tragičnu vijest- lajkaš..... a sad možeš izraziti, ljutnju, tugu, nevjericu....ostaviš poruku da nisi ravnodušan...
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe »

Ljudi kukaju zbog FB ali ja nemam problema ili neugodnosti. Dugo vremena sam se opirala prijavi i zbog raje sam popustila. Imam svoja pravila, neustrucavam se odbiti zajtjev ni najrodjenijem, isto ako me neko smara a vec u prijateljima, odmah ide pa-pa, block. Nemam se kad baviti glupostima.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Chloe wrote:Ljudi kukaju zbog FB ali ja nemam problema ili neugodnosti. Dugo vremena sam se opirala prijavi i zbog raje sam popustila. Imam svoja pravila, neustrucavam se odbiti zajtjev ni najrodjenijem, isto ako me neko smara a vec u prijateljima, odmah ide pa-pa, block. Nemam se kad baviti glupostima.
Prvo je meni bio :sok wow
Pa mi je služio za kontakte sa dalekim ljudima.... geografski dalekim
Pa je sad raznim viberima izgubio i tu funkciju, sad je ok za news feed....
imaš lajkane neke portale i samo izbacuje vijesti :cudi

a kao i sve....ti imaš alate i kontrolu u svojim rukama....pa kako barataš :cudi
nisam neki fan fb, onako usput mi je, ali ne kužim neku averziju...to je samo alat za veću kvalitetu nečega....a mi odaberemo čega....jesu to kontakti, informacije, posao, zezanje, igrice itd...ili svega pomalo...
Post Reply

Return to “Internet”