PALESTINA - Od rijeke do mora
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26724 times
- Status: Offline
Re: PALESTINA - Od rijeke do mora
Nije neka dilema.
Palestincima ne mogu zamjeriti nista.
A suosjecati moram.
Sve u meni kaze da je jedino tako ispravno.
Plus silu i nepravdu ne mogu.
Pa nek kosta sta kosta.
A suosjecati moram.
Pa nek kosta sta kosta.
dream of spring...
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Pa nek košta šta košta!? Zbog nečega par hiljada km daleko od nas?ironman wrote: 19 Nov 2023, 13:00 Nije neka dilema.
A suosjecati moram.
Pa nek kosta sta kosta.
Postoje samo dvije opcije:
Ili će sljedeće naše generacije imati neke bolje okvire, prosperitet, šanse,... a osuditi našu šutnju na nepravdu u svijetu.
Ili će nam j.... mater što smo se gurali gdje nas niko nije pozvao, moralisali i ostavili im mnogo manje prostora nego što mi danas imamo.
Sa ljudske strane čovjek naravno osudi nepravdu i to skroz objektivno nikoga ne štedeci. Sa političke strane se plasiras na stranu pobjednika a ne gubitnika. Druga stvar je bila agresija 92 kada i nismo imali izbora. Što košta da košta danas izjavljuju uglavnom oni koje neće koštati. Plus forumski uvlakači moderaciji što love lajkove. Nadji se. Ja sklapam pakt sa samim Djavlom, dobrovoljno gorim u Dzehenemu ako će sljedećim generacijama biti bolje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9872 times
- Been thanked: 11666 times
- Status: Online
Superhik wrote: 19 Nov 2023, 12:08Ustase da, ali cetnici nisu bas nesto puno u tom kolu iako Dodik danas ima bolje veze sa Izraelom od nas. Cetnici su bili i ostali vise za Palestinu nego Izrael i samo se njima danas mozemo pridruziti u antiamerikanizmu. Sta mislis ko je ovaj debeljko ogrnut palestinskim salom kojeg grli palestinski ambasador? Neki dan.Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2023, 10:47 TUu Čović doveo cionistu u Mostar, veli lik hoće da dovede novinare i Izraela, kako bi se bavili istraživačkim novinarstvom, jer ono može dovesti do podizanja nekih optužnica.
Pogodite iz kojeg će naroda privoditi pred sudiju i zbog čega?
Izrael nas je ionako naciljao.
Specijalizirali muslimanske enklave, pa eto ih i kod nas.
Znači, udružili se četnici, ustaše i cionisti i tu nema puno dileme, a ni neutralnosti.
Ja, ii?
I mi smo prigrlili samog đavola 92. jer druge pomoći nismo imali

A ti si to i sam potvrdio svojim sljedećim upisom
Superhik wrote: 19 Nov 2023, 13:49 Ja sklapam pakt sa samim Djavlom, dobrovoljno gorim u Dzehenemu ako će sljedećim generacijama biti bolje.
Ja bruke i diskutanta, samom je sebi pobio glavni adut za danas
Odlično!A Izrael nas nije naciljao jer je konacno skontao koje smo vjere,.....
Mjesec dana nas ubjeđuješ da je naša podrška Palestini beznačajna, jer smo mnali i nikakvi, a sad nas je odjednom Izrael naciljao? U narodu bi se reklo, ne zna dal bi piškio ili kakio, zar ne?
A baška to "skontali koje smo vjere"?
Jel to muslimane treba pobiti? Tako je ispalo.
I za kraj, evo, pišnem im na sred zastave, a oni nek mi glade.
Kad 92. onoliki dušmani širom svijeta nisu mogli da nas iskorijene, sasvim sigurno to neće moći ni Izrael.
And fajnali, jesi li napokon skontao da baš i nisi neki intelekt?
- ironman
- sirius

Bio sam sasvim jasan.Superhik wrote: 19 Nov 2023, 13:49Pa nek košta šta košta!? Zbog nečega par hiljada km daleko od nas?ironman wrote: 19 Nov 2023, 13:00 Nije neka dilema.
A suosjecati moram.
Pa nek kosta sta kosta.
Postoje samo dvije opcije:
Ili će sljedeće naše generacije imati neke bolje okvire, prosperitet, šanse,... a osuditi našu šutnju na nepravdu u svijetu.
Ili će nam j.... mater što smo se gurali gdje nas niko nije pozvao, moralisali i ostavili im mnogo manje prostora nego što mi danas imamo.
Sa ljudske strane čovjek naravno osudi nepravdu i to skroz objektivno nikoga ne štedeci. Sa političke strane se plasiras na stranu pobjednika a ne gubitnika. Druga stvar je bila agresija 92 kada i nismo imali izbora. Što košta da košta danas izjavljuju uglavnom oni koje neće koštati. Plus forumski uvlakači moderaciji što love lajkove. Nadji se. Ja sklapam pakt sa samim Djavlom, dobrovoljno gorim u Dzehenemu ako će sljedećim generacijama biti bolje.
Nemam sta dodat.
dream of spring...
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Cuj nek' kosta sta kosta. Sto se onda ne spremis skupa s onim s kojim dijelis misljenje i odes pomoci Palestincima na terenu? Lako je pljuckati sa sigurne udaljenosti iz tople sobe, vec sam pisala. Isto je toliko beskorisno za Palestince, ali moze biti izuzetno stetno po tebe, tvoju porodicu, drustvo u cjelini. Suplja prica, nasa nacionalna disciplina. Jedina u kojoj briljiramo.ironman wrote: 19 Nov 2023, 13:00 Nije neka dilema.
A suosjecati moram.
Pa nek kosta sta kosta.
Uzgred, prosle nedjelje sam setala po Sarajevu kratko iza protesta. Nikad nisam vidjela toliko Arapa u Sarajevu kao taj dan. Ko su oni, odakle su? Dosli ko zna od kuda da vrisCe, dok Palestini susjedne arapske zemlje u konkretnom slucaju ne cine nista jer su korumpirani podjednako kao i domaci vlastodrsci. I sta bi ti tu ucinio korisno i mudro? Imas li neku ideju ili samo treba izbaciti emocije bez trunke razuma? Sve vise sam ubijedjena da ljudi nisu racionalna stvorenja koja imaju emocije, nego emocionalna bica od kojih poneki imaju racio. Cuo nekad za 'misli globalno, djeluj lokalno' (za dobrobit bosanskog drustva, Palestini sigurno ne mozes pomoci jer se tu radi o svjetskoj igranci).
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- ironman
- sirius

Nisi fer sugovornik. Niko ne pljucka nikoga. Pisemo jer tako osjecamo da treba.Lavlje_srce wrote: 19 Nov 2023, 14:51Cuj nek' kosta sta kosta. Sto se onda ne spremis skupa s onim s kojim dijelis misljenje i odes pomoci Palestincima na terenu? Lako je pljuckati sa sigurne udaljenosti iz tople sobe, vec sam pisala. Isto je toliko beskorisno za Palestince, ali moze biti izuzetno stetno po tebe, tvoju porodicu, drustvo u cjelini. Suplja prica, nasa nacionalna disciplina. Jedina u kojoj briljiramo.ironman wrote: 19 Nov 2023, 13:00 Nije neka dilema.
A suosjecati moram.
Pa nek kosta sta kosta.
Uzgred, prosle nedjelje sam setala po Sarajevu kratko iza protesta. Nikad nisam vidjela toliko Arapa u Sarajevu kao taj dan. Ko su oni, odakle su? Dosli ko zna od kuda da vrisCe, dok Palestini susjedne arapske zemlje u konkretnom slucaju ne cine nista jer su korumpirani podjednako kao i domaci vlastodrsci. I sta bi ti tu ucinio korisno i mudro? Imas li neku ideju ili samo treba izbaciti emocije bez trunke razuma? Sve vise sam ubijedjena da ljudi nisu racionalna stvorenja koja imaju emocije, nego emocionalna bica od kojih poneki imaju racio. Cuo nekad za 'misli globalno, djeluj lokalno' (za dobrobit bosanskog drustva, Palestini sigurno ne mozes pomoci jer se tu radi o svjetskoj igranci).
Barem ja.
A pricu o racionalnosti u mom slucaju tj kad se o meni licno radi okaci macku o rep
Da sam u zivotu radio tako kao robot ssmo ono sto je za mene dobro onda bi mogli pricati.
Sta sam cuo i zasto sam ovakav kakav jesam to ja ne mogu objasnit a kamoli ti.
Isto kao sto ja ne mogu a zapravo i ne zelim kontati sto si ti takva.
Ja sam na pocetku ruskog fasizma napisao da me ne zanima niko osim nas ovdje jer imamo fasiste na kapiji.
Ipak,nisam mogao a da se ne svrstam na stranu Palestine. Koliko god to racionalnima zvucalo glupo ili kako vec .
Ne znam ni sto ti odgovaram ..u mnogocemu se slazemo pa valjda se u necemu mozemo i ne slagati.
dream of spring...
- Lavlje_srce
- Alienka

Ti ne znas zasto mi odgovaras, ali zato ja znam zasto tebi pisem. Bez obzira sto pratis politiku, mislim da ni blizu ne shvatas koliko je BiH u realnoj opasnosti, odakle vjetrovi pusu i kako zbilja stvari na globalnoj sceni funkcionisu. Ja ne bih da opet budemo 'samo krvava mrlja na bjelosvjetskom TV ekranu', a ako tebi BiH nije prioritet, onda nista.ironman wrote: 19 Nov 2023, 15:15Nisi fer sugovornik. Niko ne pljucka nikoga. Pisemo jer tako osjecamo da treba.
Barem ja.
A pricu o racionalnosti u mom slucaju tj kad se o meni licno radi okaci macku o rep
Da sam u zivotu radio tako kao robot ssmo ono sto je za mene dobro onda bi mogli pricati.
Ja sam na pocetku ruskog fasizma napisao da me ne zanima niko osim nas ovdje jer imamo fasiste na kapiji.
Ipak,nisam mogao a da se ne svrstam na stranu Palestine. Koliko god to racionalnima zvucalo glupo ili kako vec .
Ne znam ni sto ti odgovaram ..u mnogocemu se slazemo pa valjda se u necemu mozemo i ne slagati.
Memento Mori
- ironman
- sirius

92' nisu uspjeli. A sve sanse su bile protiv nas. Nece ni sad uspjeti.Lavlje_srce wrote: 19 Nov 2023, 15:21Ti ne znas zasto mi odgovaras, ali zato ja znam zasto tebi pisem. Bez obzira sto pratis politiku, mislim da ni blizu ne shvatas koliko je BiH u realnoj opasnosti, odakle vjetrovi pusu i kako zbilja stvari na globalnoj sceni funkcionisu. Ja ne bih da opet budemo 'samo krvava mrlja na bjelosvjetskom TV ekranu', a ako tebi BiH nije prioritet, onda nista.ironman wrote: 19 Nov 2023, 15:15Nisi fer sugovornik. Niko ne pljucka nikoga. Pisemo jer tako osjecamo da treba.
Barem ja.
A stvari funkcionisu tako da jaci tlaci.
Kao uvijek u istoriji.
Pa kad zavrsi napise istoriju.
Ne znam u kakvoj smo opasnosti danas u kojoj nismo bili prije 07.10.
Nas ce susjedi vidjeti isto kad bi svi.mahali izraelskim zastavama.
Zasto?
Juce sam rekao.
Jer smo muslimani.
I da umjesto arapa koji ti zasmetase u Sa dolaze debelguzi meksikanci susjedi bi prema nama isto osjecali.
Toliko znam.
dream of spring...
- Lavlje_srce
- Alienka

Ti komsije i susjedi ni prstom ne mogu mrdnuti, bez aminovanja onih kojima smo i oni i mi samo marionete. Ne smeta meni niko, sve dok moj grad i zemlju koja se napatila vise nego dovoljno (u kojoj ogromna vecina stanovnista pati od hronicnog PTSP), ne koriste za namirivanje svojih racuna (iz daljine), a zatim se prstom metodom asocijacije upire i u one koji razmisljaju drugacije. Oprosti ali meni je toga malo dosta.ironman wrote: 19 Nov 2023, 15:3992' nisu uspjeli. A sve sanse su bile protiv nas. Nece ni sad uspjeti.
A stvari funkcionisu tako da jaci tlaci.
Kao uvijek u istoriji.
Pa kad zavrsi napise istoriju.
Ne znam u kakvoj smo opasnosti danas u kojoj nismo bili prije 07.10.
Nas ce susjedi vidjeti isto kad bi svi.mahali izraelskim zastavama.
Zasto?
Juce sam rekao.
Jer smo muslimani.
I da umjesto arapa koji ti zasmetase u Sa dolaze debelguzi meksikanci susjedi bi prema nama isto osjecali.
Toliko znam.
Memento Mori
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22506 times
- Been thanked: 20639 times
Zašto napuštati BiH i ići u Palestinu, rizikovati smrt, kad si ili ćeš svojoj zemlji biti potrebniji? Da ne govorim koliko si svojima potreban.
Sasvim u redu je i sa distance izražavati neki vid podrške kroz proteste, donacije i ostalo. Nema tu ništa licemjerno.
Sasvim u redu je i sa distance izražavati neki vid podrške kroz proteste, donacije i ostalo. Nema tu ništa licemjerno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Sacekacemo sta ce medjunarodni sud reci.
Sve ostalo je supljw prica.
Milion nekompetentnih dijaloga.
Sta ce oni reci, to je merodavno.
Sve ostalo je supljw prica.
Milion nekompetentnih dijaloga.
Sta ce oni reci, to je merodavno.
Jedna lasta....men'scini prolijece
-
mishic
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 193 times
"Međunarodno pravo pruža opću i posebnu zaštitu civilnim mjestima u skladu sa Četvrtom Ženevskom konvencijom i dodatnom Prvom i Drugom protokolu uz Ženevsku konvenciju iz 1977. i Hašku konvenciju iz 1954. godine.
Ova zaštita podrazumijeva civilne objekte uključujući stambene objekte, škole, univerzitete, bolnice, bogomolje i druge objekte zaštićene ovim zakonom.
Bolnice uživaju posebnu zaštitu u Četvrtoj Ženevskoj konvenciji. Ni pod kojim okolnostima nije dozvoljeno napadati civilne bolnice koje zbrinjavaju ranjene, bolesne, stare i žene, jer zakon nalaže da se te bolnice uvažavaju i štite."...
Izuzev za one koji su iznad svih prava i zakona...
Ova zaštita podrazumijeva civilne objekte uključujući stambene objekte, škole, univerzitete, bolnice, bogomolje i druge objekte zaštićene ovim zakonom.
Bolnice uživaju posebnu zaštitu u Četvrtoj Ženevskoj konvenciji. Ni pod kojim okolnostima nije dozvoljeno napadati civilne bolnice koje zbrinjavaju ranjene, bolesne, stare i žene, jer zakon nalaže da se te bolnice uvažavaju i štite."...
Izuzev za one koji su iznad svih prava i zakona...
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

Itekako ima licemjerja. Nismo protestvovali za Jemen, Ujgure, Rohinje,... nismo ovoliko prozvali Kinu, Ameriku, Saudiju, Rusiju,... kao Izrael. A bilo je razloga i više nego za ovo. Nismo se ovoliko sikirali kada su muslimani jedni druge višestruko više ubijali na Bliskom Istoku. I jako je licemjerno kod nas pljuvati i linčovati neistomišljenike kad već nisi otišao dole mlatiti prave krivce.Chan wrote: 19 Nov 2023, 16:15 Zašto napuštati BiH i ići u Palestinu, rizikovati smrt, kad si ili ćeš svojoj zemlji biti potrebniji? Da ne govorim koliko si svojima potreban.
Ovo kod nas nisu tek obični protesti kao drugdje u Evropi. Samo slijep to ne vidi.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9461 times
- Been thanked: 9555 times
A śto ovom liku smeta podrška Palestini?
Ma da ovo nije insomnia?
Ma da ovo nije insomnia?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
-
bosanski migrant
- Sitna buranija

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Palestincima i Hamasu se itekako ima šta prigovoriti, nemojmo se praviti budale.
Nije zdravorazumski da ideš kamenjem na tenkove, nije zdravorazumski da šalješ svoje ljude, braću i sinove da šehide i da se raduješ tome, nije zdravorazumski da raketiraš i da se iživljavaš na civilima i uz vjerske povike raduješ dok to radiš, nije zdravorazumski da maloumne vođe budu u Katru i imaju milijarde navodno i navijaju da ljudi ginu u ime nekih viših ciljeva i ideja, nije ni da prizivaš istrebljenje Izraelaca, židova, uništenje Izraela, razne glupe generalizacije u kojem su svi Jevreji apsolutno krivi i da ih je Hitler sve trebao pobiti dok pričaš o nekoj ljudskosti, pravdi, prolivaš suze za Palestincima.
Na kraju, u islamu nije dozvoljeno baviti se magijom, proricanjem i kletvama a bogami se time najviše bave naši branioci čovječanstva, daboga ovo dabogda ono,prokleto ovo prokleto ono, biće 'vako biće 'nako, isto kakvi primitivci oko lomače.
Nije zdravorazumski da ideš kamenjem na tenkove, nije zdravorazumski da šalješ svoje ljude, braću i sinove da šehide i da se raduješ tome, nije zdravorazumski da raketiraš i da se iživljavaš na civilima i uz vjerske povike raduješ dok to radiš, nije zdravorazumski da maloumne vođe budu u Katru i imaju milijarde navodno i navijaju da ljudi ginu u ime nekih viših ciljeva i ideja, nije ni da prizivaš istrebljenje Izraelaca, židova, uništenje Izraela, razne glupe generalizacije u kojem su svi Jevreji apsolutno krivi i da ih je Hitler sve trebao pobiti dok pričaš o nekoj ljudskosti, pravdi, prolivaš suze za Palestincima.
Na kraju, u islamu nije dozvoljeno baviti se magijom, proricanjem i kletvama a bogami se time najviše bave naši branioci čovječanstva, daboga ovo dabogda ono,prokleto ovo prokleto ono, biće 'vako biće 'nako, isto kakvi primitivci oko lomače.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22506 times
- Been thanked: 20639 times
Smoru džaba me citiraš. Ne vidim ti postove niti želim čitati tvoje proljeve od postova.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

Koliko vidim post gdje sam ti odgovorio je obrisan, kao i onaj ironmanu. Ne bunim se, samo potvrdjujes moju tezu da nema morala i etike i da samo sila vlada i natura jednoumlje. Cemu onda kuknjava za neka mjesta gdje neko drugi natura?Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2023, 14:24 And fajnali, jesi li napokon skontao da baš i nisi neki intelekt?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9872 times
- Been thanked: 11666 times
Superhik wrote: 20 Nov 2023, 09:34Koliko vidim post gdje sam ti odgovorio je obrisan, kao i onaj ironmanu. Ne bunim se, samo potvrdjujes moju tezu da nema morala i etike i da samo sila vlada i natura jednoumlje. Cemu onda kuknjava za neka mjesta gdje neko drugi natura?Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2023, 14:24 And fajnali, jesi li napokon skontao da baš i nisi neki intelekt?
Ja samo potvrđujem da si dosadan i odjebi od mojih postova.
Idi doktoru.
Evo, kako ja, ne preskačem terapije i zdrav ko dren