HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Tinejdžer iz zapadnog Mostara posjetio istočni dio grada
Ako se ne varam i do rata je populacija hrvata iliti pripadnika katolicke vjeroispovijesti bilo u manjem broju vec muslimana i pravoslavaca u Sarajevu.
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Ne mozes ti da ne odes na Partizane, da bi opravdao Ustaske zelje za podjelom Bosnedr laganini wrote:..hrvati iz sa su braanili grad od tvoji partizana a srbi iz slavonije rusili svoju domovinu..posmatrac wrote:Hrvati koji su otisli iz Sarajeva su otisli iz nekih drugih razloga( najcesce ekonomskih),a ne zato sto ih je neko protjerivao, odlaze iz istih razloga i iz Hrvatske.
Hrvata je i prije rata bilo najmanje u Sarajevu, pa valjda nije cudno sto ih je i danas najmanje.
Oni koji su ostali mahom svi imaju zaposlenje, i to vrlo cesto " biraju" najbolje poslove( u zapadnom Mostaru se musliman ne moze zaposliti kao smetljar),a to sto Covic otvoreno radi na getoiziranju Hrvata u ZApadoj Hercegovini da bi stvorio preduslove za 3 entitet je druga stvar.
Ne moze niko nikoga silom natjerati da ne zivi u getu.
Koliko je manje Srba u Slavoniji i Baranji?
Srbi u SArajevu nisu rusili svoju domovinu i grad, samo su to radili u Hrvatskoj
Pitam se zaista jesi li dobro glup ili si samo malo vise bezobrazan.
Last edited by posmatrac on 28 Jan 2017, 15:00, edited 1 time in total.
SPINERKA wrote:Mislim da zaposlenim hravatima , srbina i relaksiranim muslimanima U DRZAVNIM FIRMAMAMA nije jednostavno.
Ne cudi me sto odlaze , u pravu su.
Nama u USA je sve jednostavno
- dr laganini
- Inventar foruma

..je ali sad je u postotku puno manje hrvata u odnoau do prije rata a muslimana puno vise ..procitaj pazljivo par postova vise..navika wrote:Ako se ne varam i do rata je populacija hrvata iliti pripadnika katolicke vjeroispovijesti bilo u manjem broju vec muslimana i pravoslavaca u Sarajevu.
- dr laganini
- Inventar foruma

..zbrka si se nerazumno je...posmatrac wrote:Ne mozes ti da ne odes na Partizane, da bi opravdao Ustaske zelje za podjelom Bosnedr laganini wrote:..hrvati iz sa su braanili grad od tvoji partizana a srbi iz slavonije rusili svoju domovinu..posmatrac wrote:Hrvati koji su otisli iz Sarajeva su otisli iz nekih drugih razloga( najcesce ekonomskih),a ne zato sto ih je neko protjerivao, odlaze iz istih razloga i iz Hrvatske.
Hrvata je i prije rata bilo najmanje u Sarajevu, pa valjda nije cudno sto ih je i danas najmanje.
Oni koji su ostali mahom svi imaju zaposlenje, i to vrlo cesto " biraju" najbolje poslove( u zapadnom Mostaru se musliman ne moze zaposliti kao smetljar),a to sto Covic otvoreno radi na getoiziranju Hrvata u ZApadoj Hercegovini da bi stvorio preduslove za 3 entitet je druga stvar.
Ne moze niko nikoga silom natjerati da ne zivi u getu.
Koliko je manje Srba u Slavoniji i Baranji?PA ko odbrani Sarajevo od Ustasa i Nacista u 2 svjetskom ratu?
Srbi u SArajevu nisu rusili svoju domovinu i grad, samo su to radili u HrvatskojPa su krivi Bosnjaci zato sto su ti takvi Srbi svojevoljno napustili grad,a nisu krivi Hrvati u Hrvatskoj sto su te Srbe vojno protjerali sa trecine hrvatske teritorije.
![]()
Pitam se zaista jesi li dobro glup ili si samo malo vise bezobrazan.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Trebalo je valjda te Hrvate koji su napustili Sarajevo zarobiti i silom ih natjerati da ostanu da zive u Sarajevu
Nisam ja zbrka, nego ti imas mentalnu blokadu.
Nisam ja zbrka, nego ti imas mentalnu blokadu.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23951 times
- Been thanked: 6246 times
- Status: Online
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- dr laganini
- Inventar foruma

..jvik imas metode da neko svati da si suvisan..di nije bilo hvo nema vise hrvata 
Hrvati nisu protjerani, trazili su bolje mjesto za zivot. Trazili su i Muslimani, a u Bosni ces najprije tu naci posao. I tu, uglavnom, imas sve blizu.
Povelik broj i Sarajevskih Muslimana je odselio negdje.
Povelik broj i Sarajevskih Muslimana je odselio negdje.
Ne znam na sta aludiras ali nam je -sigurna sam - ugodnije .navika wrote:SPINERKA wrote:Mislim da zaposlenim hravatima , srbina i relaksiranim muslimanima U DRZAVNIM FIRMAMAMA nije jednostavno.
Ne cudi me sto odlaze , u pravu su.
Nama u USA je sve jednostavno
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
dr laganini wrote:..jvik imas metode da neko svati da si suvisan..di nije bilo hvo nema vise hrvata
...a jbg. mi ih/vas

- dr laganini
- Inventar foruma

..naravnoni ekonomski fajtor je razlog..al isto je ekonomski i muslimanu i hrvatu a ubpostotku hrvata nestaje a muslimana sve vise..
- Veca
- Uvijek slobodna!

...podavte nas!
- dr laganini
- Inventar foruma

..al nema plakanja tako je kako je samo toliko o sarajevskoj multikulturi..sacuvaj me boze..
dr laganini wrote:..al nema plakanja tako je kako je samo toliko o sarajevskoj multikulturi..sacuvaj me boze..
opet , nije sve crno dr -- obavezno posjeti Sarajevo ima lijepih stvari , ljudi, druzenja ....
- dr laganini
- Inventar foruma

..ma ne sumnjam uvik su ljudi iznad politike al politika diktira svitom..
-
posmatrac
- Inventar foruma

Ma ja, okreni sad pricu na drugu stranu, HVo u SArajevu je bio strasno jak i uticajan, pa je spasio tolike Hrvatedr laganini wrote:..jvik imas metode da neko svati da si suvisan..di nije bilo hvo nema vise hrvata
Nedostatak argumenata i sakrivanje lazi ali i gluposti se najlakse brani licnim vrijedjanjem, Behko ti je vec objasnio kako kotiras u ocima onih forumasa s najduzim stazom ovdje.
Upitah te logicko pitanje , kako to da se pozivas na manjiski procenat Srba u Sarajevu, a ne smeta ti ista stvar sa Srbima koji su protjerani sa trecine Hrvatske teritorije.
Kazes Srbi napadali Hrvatsku pa su Hrvati valjda zato imali alibi da ih " kazne", ali Sarajevo po tebi nisu napadali
- dr laganini
- Inventar foruma

..da hvo je bio jak i sto suhrvati dobili..a rascjep je nastao kad su iz oatali dijelova di su sad hrvati jaki odbijena komanda pod armijom..zbroji dva i dva sto bi bilo kad bi bilo..
- Podrinjac
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Vi biste se i u seksulanoj temi razglabali oko rata.
- dr laganini
- Inventar foruma

..rat je povod a uzrok je mnogo dublji..