Horoskop, numerologija, kolačići sudbine, proroci, razni testovi i zanimljivosti.
-
Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9034 times
- Been thanked: 8841 times
-
Status:
Lavlje_srce wrote: 07 Apr 2025, 18:32
Vodolija je super znak, koliko se ja razumijem, plus ne vjerujem u to.
Ali od onih koje poznajem u tom znaku - jako su duhoviti, odlicni komunikatori, imaju dobro srce i odani su onim koje vole. Lose je sto lako gube paznju i znaju biti iritabilni iz cista mira (znaci nezgodni bez razloga), dugo pamte ako ih povrijedis, ali sve u svemu jako dobar znak.
Taman da te pitam. Jelde da horoskop i vjera ne idu skupa? Islam čak zabranjuje horoskop. Biće da većina ljudi ne vjeruje u horoskop kao u nešto što ti može odrediti sudbinu ali pomalo svi vjerujemo u karakteristike znakova.
Gdje je granica? Kad je zezancija a kad postane širk ovo horoskopovanje?
A odgovori mi na temi islam
Kud ovdje da pitam

Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
-
Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3064 times
-
Status:
Zana wrote: 07 Apr 2025, 18:42
Lavlje_srce wrote: 07 Apr 2025, 18:32
Vodolija je super znak, koliko se ja razumijem, plus ne vjerujem u to.
Ali od onih koje poznajem u tom znaku - jako su duhoviti, odlicni komunikatori, imaju dobro srce i odani su onim koje vole. Lose je sto lako gube paznju i znaju biti iritabilni iz cista mira (znaci nezgodni bez razloga), dugo pamte ako ih povrijedis, ali sve u svemu jako dobar znak.
Taman da te pitam. Jelde da horoskop i vjera ne idu skupa? Islam čak zabranjuje horoskop. Biće da većina ljudi ne vjeruje u horoskop kao u nešto što ti može odrediti sudbinu ali pomalo svi vjerujemo u karakteristike znakova.
Gdje je granica? Kad je zezancija a kad postane širk ovo horoskopovanje?
A odgovori mi na temi islam
Kud ovdje da pitam
Znam da je sirk i to je to. Samo posmatram ljude i vidim da neki imaju slicnosti. E sad je li to zato sto svi imamo samo odredjeni set osobina kao ljudi, pa su slicnosti neminovne, a podudaranja slucajnost, ne bih znala. Mislim da je to u pitanju. Za specificnosti se obrati arzuhalu i Muteveliji. Nisam upoznata s partikularijama o ovom pitanju.