Otkud ti sad pa takav podatak...Bla wrote:Ja se sjećam da su crtani filmovi bili kvalitetnije sinhronizovani na TVBG nego na TVZG i TVSA.

Moderator: Krokodil Behko
Otkud ti sad pa takav podatak...Bla wrote:Ja se sjećam da su crtani filmovi bili kvalitetnije sinhronizovani na TVBG nego na TVZG i TVSA.
mnogu Srbi iz BiH pokusavaju pricati ekavski i pisati iskljucivo cirilicu,a ako odu van BiH kazu da su iz Republike SrpskeNole wrote:Baš taj momenat mi se ne sviđa...religijski ekstremizam uvek može biti opasan...statebriga wrote:u BiH je svim grupama religja je postala sport ,mladi foliraju religiju kao ulaz na radne pozicije u radikalne partijeNole wrote:Sad u Bosni kakvi su Srbi pojma nemam al ovde i nisu nešto po veri pogotovo mladi.statebriga wrote: Isto kao sto ni srbi nisu bili previse zaintersirani za pravslavlje i hrvati za katolicanstvo
?Hannibal Lecter wrote:Ne nacinjite tu temu pls. Statebriga ne spominji antiteiste to je ovdje zabranjena rijec
Mutevelija wrote: Od tad sam promijenio lokaciju.
hoces reci da zapadna hercegovina tek odnedavno koristi ikavicu?statebriga wrote:
Hvrati u Heregovini prekonoci progovorili ikavskim
Ikavskim je pricalo i stanovnistvo Sjeverne Bone,narocito teritorja nekadasnje Hrvatske Bosne ( Bihac)dobre.vibracije wrote:hoces reci da zapadna hercegovina tek odnedavno koristi ikavicu?statebriga wrote:
svasta ces i procitat ovdje...
Danas je sve ispolitizovano, stari ljudi koji su iz Bosne i Hercegovine doselili u Vojvodinu 1945 pričaju ijekavicom a ovi od skora ekavicom...statebriga wrote:Ikavskim je pricalo i stanovnistvo Sjeverne Bone,narocito teritorja nekadasnje Hrvatske Bosne ( Bihac)dobre.vibracije wrote:hoces reci da zapadna hercegovina tek odnedavno koristi ikavicu?statebriga wrote:
svasta ces i procitat ovdje...![]()
Danas se tri jezika pricaju sa ciljem otkrivanja nacionalno etnickog identieteta,uloga jezika je ispolotizirana
danas se tri jezika pricaju s ciljem otkrivanja nacionalno etnickog identiteta? ne shvacam. trebaju pricat nekim drugim "neispolitiziranim" jezikom, a ne svojim? jezik se na odredjenom teritoriju ne radja i ne prihvaca preko noci.statebriga wrote:Ikavskim je pricalo i stanovnistvo Sjeverne Bone,narocito teritorja nekadasnje Hrvatske Bosne ( Bihac)dobre.vibracije wrote:hoces reci da zapadna hercegovina tek odnedavno koristi ikavicu?statebriga wrote:
Danas se tri jezika pricaju sa ciljem otkrivanja nacionalno etnickog identieteta,uloga jezika je ispolotizirana
to mene pratis pa uslavila wrote:
Nekad mi je bolje ne otvarati neke teme
Pazi..tek odnedavno pricamo ikavicom
Pa u pravu sidobre.vibracije wrote:to mene pratis pa uslavila wrote:
Nekad mi je bolje ne otvarati neke teme
Pazi..tek odnedavno pricamo ikavicom
dobro si napisao, ne shvacasdobre.vibracije wrote:danas se tri jezika pricaju s ciljem otkrivanja nacionalno etnickog identiteta? ne shvacam. trebaju pricat nekim drugim "neispolitiziranim" jezikom, a ne svojim? jezik se na odredjenom teritoriju ne radja i ne prihvaca preko noci.statebriga wrote:Ikavskim je pricalo i stanovnistvo Sjeverne Bone,narocito teritorja nekadasnje Hrvatske Bosne ( Bihac)dobre.vibracije wrote:
hoces reci da zapadna hercegovina tek odnedavno koristi ikavicu?
eh o tome pricam NoleNole wrote:Danas je sve ispolitizovano, stari ljudi koji su iz Bosne i Hercegovine doselili u Vojvodinu 1945 pričaju ijekavicom a ovi od skora ekavicom...statebriga wrote:Ikavskim je pricalo i stanovnistvo Sjeverne Bone,narocito teritorja nekadasnje Hrvatske Bosne ( Bihac)dobre.vibracije wrote:
hoces reci da zapadna hercegovina tek odnedavno koristi ikavicu?
Users browsing this forum: No registered users and 14 guests