Nevjerovatno da tako sve redom izgori
Evo,razlog zbog kojeg su mnogi spašeni
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/poza ... /170615002
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Sta li bi ova recenica trebala znaciti?srculence7 wrote: 15 Jun 2017, 23:55ako je došlo i do propusta prilikom intervencije, to uvek tako prođe u odugovlačenju...

Lavlje_srce wrote: 15 Jun 2017, 23:45 Oni koji su prezivjeli, prezivjeli su zato sto nisu slusali savjete vatrogasaca da ostanu u stanovima.
srculence7 wrote: 15 Jun 2017, 23:55ako je došlo i do propusta prilikom intervencije, to uvek tako prođe u odugovlačenju...
Ne mislim samo na ovaj slučaj a vidim ti si stručnjak za gašenjeLavlje_srce wrote: 16 Jun 2017, 00:13Sta li bi ova recenica trebala znaciti?srculence7 wrote: 15 Jun 2017, 23:55ako je došlo i do propusta prilikom intervencije, to uvek tako prođe u odugovlačenju...
![]()
I o kakvoj intervenciji ti pricas? 24-spratni neboder je u potpunosti izgorio, je li ne vidis fotografiju i video iznad? Da su lokalna djeca bacala kante vode na zgradu - rezultat bi bio identican.
![]()
![]()
![]()

Ma da, nisu culi za protupozarnu zastitu. Evo kako su Turci 2012 zaustavili pozar. Poginulih - 0.Krokodil Behko wrote: 16 Jun 2017, 00:22 Pa vjerovatno nisu predvidjeli ovako brzo širenje požara. Odnosno, kad su educirali stanovništvo, u obzir su uzimali pretpostavku da su zgrade i sagrađene i održavane i renovirane po pravilima.
To za sta sam ja strucnjak nije tvoj problem, nikad nije bio niti ce ikad biti - a strucna jesam, hvala na pitanju. Daleko od toga da s tobom zelim ulaziti u rasprave, znala sam da sam pogrijesla u trenutku kada sam se osvrnula na tvoj komentar.srculence7 wrote: 16 Jun 2017, 00:29 Ne mislim samo na ovaj slučaj a vidim ti si stručnjak za gašenje![]()
I ne mora na svakoj temi da se upada u raspravu. Niti mi je to namera sa tobom da činim...Ako ti zadovoljstvo predstavlja neka bude i glup komentar, i to je potrebno zdravlju (mom, da ne bude zabune, ostavljam prostor sebi i za to)
Tu svakako ne možeš okriviti te ljude koji su radili svoj posao već one zverke koje su trebale drugačija naređenja da daju i da se to odradi na neki drugi način...ali svi ovako znaju da pametuju.
Jadni ti ljudi koje je ta strahota snašla.
Ne znam samo kako si to na osnovu tog komentara zaključila da pametujem, što se tvoje stručnosti tičeLavlje_srce wrote: 16 Jun 2017, 00:40 To za sta sam ja strucnjak nije tvoj problem, nikad nije bio niti ce ikad biti - a strucna jesam, hvala na pitanju. Daleko od toga da s tobom zelim ulaziti u rasprave, znala sam da sam pogrijesla u trenutku kada sam se osvrnula na tvoj komentar.Uzgred, zar za pametovanje (ili 'pametovanje') nisi ti tu zaduzena? Ja tu izrazavam potresenost ovom tragedijom.

O tome i svemu drugome mozemo porazgovarati oci u oci, mada znam da je mnogo lakse sipati otrov iza relativne anonimnosti monitora. Pun vas je internet, postoji i naziv za vas. Javi se kad budes spremna stati za svojih rijeci. Dotad gledaj svoja posla. Ono, pokusaj, nije tesko.srculence7 wrote: 16 Jun 2017, 01:00 Ne znam samo kako si to na osnovu tog komentara zaključila da pametujem, što se tvoje stručnosti tiče![]()
I ne samo za tu oblast, široki je to spektar![]()
A da, znamo da te sve duboko drma i pogađa ...

Sta li bi tek trebalo reci za tvoje insinuacije tipa 'znamo da te sve drma i pogadja'?srculence7 wrote: 16 Jun 2017, 08:34 Nemam problem nikakav sa tobom niti želju da se prepucavam a tvoje tipično ponašanje je da se nakačiš nekom na post insinuirajući da je glup i sl. a onda kada ti neko na to odgovori preuzmeš ulogu neke "žrtve" napada.
A verovatno ti se ni obratila ne bih da ne stižu obaveštenja za to kada si citiran,sreća pa se to može rešiti.
I tako budi s mirom da ništa loše ne mislim.
A svakog nešto drma ali eto neko potencira priču o tome a neko jednostavno zanemi pred takvim prizorom,nismo svi isti i ne reagujemo svi jednako i dok se te razlike ne prihvate biće i ovakvih nesporazuma.![]()

To nije ništa čudno,ne žele da skaču sebi u stomak.Jasno je da bi to naglašavanje izazvalo dosta burnih reakcija.biha wrote: 16 Jun 2017, 08:57 Koliko sam shvatio ,taj neboder bio pun azilanata i izbjeglica!!! Zapadni medij to vjesto izbjegavaju da naglase!!

Naravno. Kao sto se vjesto izbjegava priznati koliko je ljudi, zena i djece izgorilo. Sad se vec govori o broju vecem od 100. Nocna mora kapitalizma u praksi. Prestrasno.biha wrote: 16 Jun 2017, 08:57 Koliko sam shvatio ,taj neboder bio pun azilanata i izbjeglica!!! Zapadni medij to vjesto izbjegavaju da naglase!!

Vec se govori o vise od 200 poginulih, tj. izgorjelih. Djece (DJECE), zena i muskaraca! Boze me sacuvaj bescutnog svijeta u kome zivim.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests