Jedna stvar me intrigirala kod Americke policije uvijek, zasto ono nikada nema upucaj u nogu i tako... mislim da je zbog principa da ako se povlaci oruzje mora biti u slucaju reciporotetne sile.. ali opet ono mozes u nogu ha ja.. ne mora 10 metaka u prsa kako praktikuju pretezno
AMERIKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Status: Offline
Re: AMERIKA
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4403 times
- Been thanked: 3356 times
Reče mu na početku videa da ostane u autu, ovaj se pravi mutav i neće, onda ubrzo zatim ide borba prsa u prsa, doslovno. A taj stunning gun ide pri svakom fizičkom opiranju. Šta sad…
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Milion načina da ga onesposobi. Milion načina da se izbjegne tragedija.
po meni, ovo je hladnokrvna egzekucija
Svi mi se morete obratit
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Kad se krenuo opirati i zgrabio za tejzer, policajac je mogao da se uspravi/izvadi pistolj - ovaj da je mrdnuo tejzer mogao ga je upucati i to je to nebi bilo nikakve drame - ovako .....Melek wrote: 14 Apr 2022, 20:29 Reče mu na početku videa da ostane u autu, ovaj se pravi mutav i neće, onda ubrzo zatim ide borba prsa u prsa, doslovno. A taj stunning gun ide pri svakom fizičkom opiranju. Šta sad…
- Melek
- Deer Hunter

Pa bio je u situaciji da mu brzo preotme taser i da ga s njim zvekne. Policajac je osjetio da gubi kontrolu nad taserom i eliminiso i rizik i tog majmuna. Jer da ga je slučajno ovaj marno preotetim taserom mogo je onda komotno i on njega da ucmeka. 100% pravilno postupanje.MorningStar wrote: 14 Apr 2022, 20:28Jedna stvar me intrigirala kod Americke policije uvijek, zasto ono nikada nema upucaj u nogu i tako... mislim da je zbog principa da ako se povlaci oruzje mora biti u slucaju reciporotetne sile.. ali opet ono mozes u nogu ha ja.. ne mora 10 metaka u prsa kako praktikuju pretezno![]()
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ne shvati me pogresno, ja se slazem sa konceptom "play stupid games win stupid prizes" sto bi rekli. Ovaj kad se krenuo gombati i uhvatio je za oruzje policajca nebitno smrtonosno ili ne policajac moze da upotrijebi oruzje - medjutim radi PR a mogao je po svim naznakama da izuce pistolj i odmakne se (cak u procesu odmicanja da je ovaj samo preuzeo kontrolu nad tejzerom to je to pucaj nebi mogli ovako po medijima da..)Melek wrote: 14 Apr 2022, 20:31Pa bio je u situaciji da mu brzo preotme taser i da ga s njim zvekne. Policajac je osjetio da gubi kontrolu nad taserom i eliminiso i rizik i tog majmuna. Jer da ga je slučajno ivaj marno preotetim taserom mogo je onda komotno i on njega da ucmeka. 100% pravilno postupanje.MorningStar wrote: 14 Apr 2022, 20:28
Jedna stvar me intrigirala kod Americke policije uvijek, zasto ono nikada nema upucaj u nogu i tako... mislim da je zbog principa da ako se povlaci oruzje mora biti u slucaju reciporotetne sile.. ali opet ono mozes u nogu ha ja.. ne mora 10 metaka u prsa kako praktikuju pretezno![]()
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
Ne znam sta ovdje nije jasno, sem sto mediji prave od svega nesretnog mucenika, finog momka, koji je eto samo htio da zivi happily ever after, i avaj ne dade mu se.
Zijev
Zijev
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26724 times
Ko se ikad marisao zna da tu nema puno mozga..jos ako sumnjas da je protivnik narkic ili koji klinac onda samo gledas kako ga poravnit..ne opravdavam policiju ali pritisak koji je na njima u drzavama kao SAD..kad izadjes iz kuce ne znas hoces se vratit jer je junky neki nabavio glock..
Vala i civili..ako znas da ce te krknut kad se bunis sta koji klinac napadas na policiju,budi spreman popit olovo ..
Mediji su posebna vrsta stoke.
Vala i civili..ako znas da ce te krknut kad se bunis sta koji klinac napadas na policiju,budi spreman popit olovo ..
Mediji su posebna vrsta stoke.
dream of spring...
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Bice bolje kad ukinu pravo na nosenje i posjedovanje oruzja na integralan nacin, a dotad degutantne rasprave tipa jeli moglo vako ili onako ce biti redovna pojava,
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 243 times
- Been thanked: 156 times
To se nikad nece ukinuti ali de mi objasni kakve to veze ima sa ovim slucajem?The 51st State wrote: 14 Apr 2022, 20:51 Bice bolje kad ukinu pravo na nosenje i posjedovanje oruzja na integralan nacin, a dotad degutantne rasprave tipa jeli moglo vako ili onako ce biti redovna pojava,
- rocko
- Inventar foruma

I tako kad covjeka ranis u nogu on to malo previje hladne obloge i za dva sata na posao ko nov?MorningStar wrote: 14 Apr 2022, 20:28Jedna stvar me intrigirala kod Americke policije uvijek, zasto ono nikada nema upucaj u nogu i tako... mislim da je zbog principa da ako se povlaci oruzje mora biti u slucaju reciporotetne sile.. ali opet ono mozes u nogu ha ja.. ne mora 10 metaka u prsa kako praktikuju pretezno![]()
-
The 51st State
- Inventar foruma

Mogla bi murija biti opustenija ko engleski bobiji nakon par decenija satiranja militaristicke kulture sto bi transformisalo drustvo, ovaj i slicni slucajevi su samo posljedica brizno njegovanog americkog fetisizma za oruzje od kako su se iskrcali u plimutu.rocko wrote: 14 Apr 2022, 21:30To se nikad nece ukinuti ali de mi objasni kakve to veze ima sa ovim slucajem?The 51st State wrote: 14 Apr 2022, 20:51 Bice bolje kad ukinu pravo na nosenje i posjedovanje oruzja na integralan nacin, a dotad degutantne rasprave tipa jeli moglo vako ili onako ce biti redovna pojava,
- rocko
- Inventar foruma

Najveca je tragedija za policajca , ima on da pise sedmicu raznorazne izjave i popunjava formulare.Taare wrote: 14 Apr 2022, 20:29 Milion načina da ga onesposobi. Milion načina da se izbjegne tragedija.
- rocko
- Inventar foruma

Opusteni su bobiji kako da nisu upucaju covjeka naoruzanog nogom od stola ili Brazilca malo tamnijeg u trolejbusu ono zamjenili ga za teroristu,, ima podrsku Armed Police i nose protu ubodne vesteThe 51st State wrote: 14 Apr 2022, 21:34Mogla bi murija biti opustenija ko engleski bobiji nakon par decenija satiranja militaristicke kulture sto bi transformisalo drustvo, ovaj i slicni slucajevi su samo posljedica brizno njegovanog americkog fetisizma za oruzje od kako su se iskrcali u plimutu.rocko wrote: 14 Apr 2022, 21:30
To se nikad nece ukinuti ali de mi objasni kakve to veze ima sa ovim slucajem?
pravo opusteni

-
The 51st State
- Inventar foruma

Ramblujem uopsteno, tvoj odgovor je u stilu ako sam ja reko da volim kifle, ti mi kazes da mrzim krofne, a ne da mi se naduravati.
Nemam ja iluzija da cete vi ista mijenjati u usa po ovom pitanju dok je dunjaluka osim u slucaju neke drustvene kataklizme.
Nemam ja iluzija da cete vi ista mijenjati u usa po ovom pitanju dok je dunjaluka osim u slucaju neke drustvene kataklizme.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Kako god okrenes mnogo je bolje nego onaj za 5-6 metaka u prsima - a posto si mescini (koliko sam skontao medic) svaka rana na nozi se moze sanirati ukoliko se tretira brzo - tourniquet i problem rijesen do bolnicerocko wrote: 14 Apr 2022, 21:33I tako kad covjeka ranis u nogu on to malo previje hladne obloge i za dva sata na posao ko nov?MorningStar wrote: 14 Apr 2022, 20:28
Jedna stvar me intrigirala kod Americke policije uvijek, zasto ono nikada nema upucaj u nogu i tako... mislim da je zbog principa da ako se povlaci oruzje mora biti u slucaju reciporotetne sile.. ali opet ono mozes u nogu ha ja.. ne mora 10 metaka u prsa kako praktikuju pretezno![]()
![]()
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Kamo srece da smo bar malo ko oni. Mozda nas ne bi svako malo vremena trazili po masovnim grobnicama.The 51st State wrote: 14 Apr 2022, 21:43 Ramblujem uopsteno, tvoj odgovor je u stilu ako sam ja reko da volim kifle, ti mi kazes da mrzim krofne, a ne da mi se naduravati.
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

Zabe se ne potikvaju, a i totalno drugi histroijski pravac i kontekst...Fuddo wrote: 14 Apr 2022, 21:47Kamo srece da smo bar malo ko oni. Mozda nas ne bi svako malo vremena trazili po masovnim grobnicama.The 51st State wrote: 14 Apr 2022, 21:43 Ramblujem uopsteno, tvoj odgovor je u stilu ako sam ja reko da volim kifle, ti mi kazes da mrzim krofne, a ne da mi se naduravati.
- Melek
- Deer Hunter

Pa govorili smo o tome prije, dosta puta policija baš puca u nogu, trefi arteriju i ovaj umre neminovno i to čak i ne baš tako brzo već uz priličnu patnju. U Švedskoj se to desilo sijaset puta, dobili su direktivu da to ne rade.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Znam.The 51st State wrote: 14 Apr 2022, 21:51Zabe se ne potikvaju, a i totalno drugi histroijski pravac i kontekst...Fuddo wrote: 14 Apr 2022, 21:47
Kamo srece da smo bar malo ko oni. Mozda nas ne bi svako malo vremena trazili po masovnim grobnicama.
Saburaj, vice bice bolje, staS mu sad…pajel
Dozvolite da se obratimo