In memoriam

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times
Status: Offline

Re: In memoriam

Post by Naseef Mushroom »

Masamune wrote: 09 Oct 2025, 07:38
tuzlak1212 wrote: 09 Oct 2025, 07:21 ja juce gledam drustvene mreze i kontam ovo samo Halid i Toma mogu u regionu postic
mada je meni Halid veci od Tome kilometrima pogotovo ko covjek, al ova opsta prihvacenost muzicara gdje god ga pustis e to je strasna rijetkost
Halid, Toma, Oliver, Monteno, Merlin... et tako nekako. Teško je tu nekog posebno izdvojiti mada stil Tome je bio malo drugačiji od ostalih.

I Toše je otišao vrlo rano, a imao je potencijal da ima mnogo bolju karijeru od svih navedenih.

I Merlin kad ode biće ovako možda i veće.
Toše je stvarno otišao rano, kada se sjetim koliko je samo imao humanitarnih koncerata u svom veoma kratkom životu i karijeri
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 764 times
Been thanked: 1158 times

Post by tuzlak1212 »

tuzlak1212 wrote: 09 Oct 2025, 07:21 ja juce gledam drustvene mreze i kontam ovo samo Halid i Toma mogu u regionu postic
mada je meni Halid veci od Tome kilometrima pogotovo ko covjek, al ova opsta prihvacenost muzicara gdje god ga pustis e to je strasna rijetkost
Halid, Toma, Oliver, Monteno, Merlin... et tako nekako. Teško je tu nekog posebno izdvojiti mada stil Tome je bio malo drugačiji od ostalih.

I Toše je otišao vrlo rano, a imao je potencijal da ima mnogo bolju karijeru od svih navedenih.

Nije bas, ne govorim na taj nacin, Oliver se zamjerio sa Srbima, Merlin takodjer, ima tu mrlja i ljudi koji ce nesto ruzno o njima reci
Za Montena ne znam
Ja kazem da nema niko nista ruzno reci o Halidu i Tomi (mada sto Nazif kaze Toma je rano otiso), ljudi su sve preplivali na tako dobar nacin, mozda cak bolje i od Balasevica jer i on se zamjerio s cetnicima da bi nesto rekao, Halid je sve izveo na nacin da mu evo svi skidaju kapu
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

tuzlak1212 wrote: 09 Oct 2025, 07:46

Nije bas, ne govorim na taj nacin, Oliver se zamjerio sa Srbima, Merlin takodjer, ima tu mrlja i ljudi koji ce nesto ruzno o njima reci
Za Montena ne znam
Ja kazem da nema niko nista ruzno reci o Halidu i Tomi (mada sto Nazif kaze Toma je rano otiso), ljudi su sve preplivali na tako dobar nacin, mozda cak bolje i od Balasevica jer i on se zamjerio s cetnicima da bi nesto rekao, Halid je sve izveo na nacin da mu evo svi skidaju kapu
Ima, ali Merlin kad ode bilo gdje izvan Bosne napuni dvorane i stadione bilo Sarajevo, Zagreb, Split, Beograd, Novi Sad, Skopje itd., a da ne govorim o dijaspori koji jedva čekaju takve događaje i pjevače. Ipak njih vole svi bez obzira na neke mane ili izgovorene riječi. Halid ima onu dimenziju više možda zbog toga kolika je ljudina bio i humanitarac. Merlinove pjesme će biti dovoljne da se i od njega ovako oproste.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23883 times

Post by HAVANA »

Ma treba to znat a znao je i odgovorit i nasmijat.Da se i najnadrkaniji nasmije il usuti.Rasprave nema.Ja ga j.... ko se s tim covjekom uspio posvadjat.
IMG_5149.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2025, 07:44

Toše je stvarno otišao rano, kada se sjetim koliko je samo imao humanitarnih koncerata u svom veoma kratkom životu i karijeri
Da fakat. Sjećam se kao da je jučer bilo. Ja sam tad bio na fakultetu.
Sjedili u kafiću u gradu kad ono opšti plač gdje god se okreneš mahom djevojke. Baš smo bili u šoku, kad nam reče konobarica da je Toše poginuo...
Za mene je on imao najbolji glas ikad što se Balkana tiče.
Last edited by Masamune on 09 Oct 2025, 07:53, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2311 times
Been thanked: 5641 times

Post by Beni »

Merlin ce svoju dzenazu naplacivat Pay-per-view-om :valja
Fuck you a friendly note to start the day
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

:valja
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23883 times

Post by HAVANA »

Mada i tose,kemo,davorin,toma su imali u sebi tu neku blagost i dobrotu.Bez ruzne rijeci.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

tuzlak1212 wrote: 09 Oct 2025, 07:46

Za Montena ne znam
Ne znamo, nismo vidoviti, ali je Toma otišao i prije nego što je zvanično komšija počeo pucati na komšiju (ok, to je već krenulo u Hrvatskoj ali je već tada bio slab i bolestan) i gdje su se mnogi povampirili, neki zbog interesa a neki jer su to u sebi krili.
Da su Oliver, Merlin i Balašević umrli godine kao Toma, 1991. ne bi imali vremena da se zamjere.

Tako isto da su Kusturica, Nele i Bora Čorba umrli 1991. ne bi ni kod nas bili tako omraženi, čak bi bili voljeni.

Bože sačuvaj, ne kažem da bi Toma isti takav bio ali je Halid imao više izazova jer je živio u turbulentnom vremenu.

Lahko je biti voljen isto i u Sarajevu i Banjaluci i Beogradu u 1980-im, umjetnost je to biti i poslije rata.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Masamune wrote: 09 Oct 2025, 07:52
Naseef Mushroom wrote: 09 Oct 2025, 07:44

Da fakat. Sjećam se kao da je jučer bilo. Ja sam tad bio na fakultetu.
Sjedili u kafiću u gradu kad ono opšti plač gdje god se okreneš mahom djevojke. Baš smo bili u šoku, kad nam reče konobarica da je Toše poginuo...
Za mene je on imao najbolji glas ikad što se Balkana tiče.
I kod mene je bilo isto, sve mahom djevojke
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10135 times

Post by Julia-Klara »

Sjecam se, da nisam htjela objaviti vijest na radiju u vijestima da je Tose poginuo jer nisam bila sigurna, mislila sma da je patka.
Ujutro sam prvo pripremala vijesti u 7:00, i bila je vijest samo na par portala, i bilo mi sumnjivo. Tek kad je oficijelno potvrdjeno, objavila sam.
Katastrofa!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3746 times
Been thanked: 1498 times

Post by Quds »

Ja sam baš volio Halida kao čovjeka. Bio sam na njegovom koncertu ovdje u USA, i uspio sam čak i da popijem kafu sa njim i Samirom Kadirićem. Jako mi je žao... Legenda je bio. Nije se stidio ni svog skromnog porijekla, niti ga je ta slava promijenila. Malo ko se uspije s tim nositi na pravi način. A on je to radio sa lakoćom koja je bila prirodna.
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24263 times
Been thanked: 10479 times

Post by Nice »

Rahmet mu duši :srce
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41243 times
Been thanked: 27955 times

Post by Rum »

Sta kazu cete

Један од ријетких који своје име и углед није укаљао касабским џихадом и србофобијом, наш Романијац: Халид (Мује) Бешлић.
Бог нек му душу прости.

Буди, буди, увијек срећна,
хеј љубави моја вјечна...
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Nece ovako za Merlina pa ja
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3746 times
Been thanked: 1498 times

Post by Quds »

Rum wrote: 09 Oct 2025, 09:35 Nece ovako za Merlina pa ja
Neće ni za koga. Halid je jednostavno bio ''Halid''.
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24263 times
Been thanked: 10479 times

Post by Nice »

Ne može se to porediti
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Haha jel trpo brt Suzani

panter7
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 142 times
Been thanked: 253 times

Post by panter7 »

Rahmet mu dusi
u mahalskom granapu uvijek pred penzije, da niko ne zna "poravna" teku ( I prije rata).

" seno, bogati, prvovjeri jesu li fehimaginci odnijeli fasungu"
ko ga je poznavao, zna o cemu pisem

imo samo jednu manu.. pitar
ovdje i bog vozi mercedes, sto veci smrad to bolje ces proc
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10135 times

Post by Julia-Klara »

a ja ga se sjecam iz izbjeglistva, prekjuce pricam s mamom opet o tome...
Izlazile smo vikendom u Stuttart, u caffebar Merylin, a cika Halid (nekako ga od tada zovem tako) nedjeljom prijepodne dodje, "Oslobodjenje" pod rukom, sjede s nama, procita svoje novine, poprica s nama, popije kafu i ode.

U to vrijeme mi je bilo nepojmljivo da poznata licnost dodje i sjedi s nama, mi djeca, 18-20 godina, plus sto je bio jaran sa tatinom gazdom, tako da je milim bio prva osoba koju sam vidjela kada me tata odveo prvo put u kafanu "Kod Cara" u Ludwigsburg. Kasnije sam ga vidjala stalno u Stuttgartu.

Sinoc gledala priloge na TVu i opet plakala...Ko da mi je rod najrodjeniji...Nevjerovatno...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “Drustvo”