Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9629 times
- Been thanked: 16195 times
- Status: Offline
Re: Crna hronika
Isto gledat glumce koji GLUME i stvarno ubistvo osobe u zivom prenosu. Stvarno 

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9354 times
- Been thanked: 8083 times
Ne rokoh da uopšte odobravam i podržavam gledanje tog videa, već da sam svjesna da ljudi imaju različite motive zbog čega to neko gleda, pa čak iako su gnusni.ironman wrote: 11 Aug 2023, 17:15Ne kontas ili neces da kontas.Zizi wrote: 11 Aug 2023, 17:11
Meni je isto gledanje eksplicitnog nasilja na filmu ili u seriji, kao i taj video.
Nema razlike, isti je to poriv.
Respekt ili postovanje prema necijem izgubljenom.zivotu.
Jer ta zena nikad vise nece docekati aksam na ovom svijetu za razliku od glumaca u filmu.
Al hajd da ne pametujem ..nek gleda sta god ko zeli.
Vidi, ja da mogu uvela bih psihijatrijsko procjenu za svakog ko hoće imati profil na društvenim mrežama, s obzirom u šta se sve ovo pretvorilo.
Ipak mislim da se većina ljudi ne bi sa mnom složila, već bi me naprotiv proglasila ludom.
- Zizi
- Forum [Bot]
Koja je funkcija prikazivanja eksplicitnog nasilja u filmu ili seriji? I ako gledaš takav sadržaj zbog čega ga gledaš?spacebound wrote: 11 Aug 2023, 17:18 Isto gledat glumce koji GLUME i stvarno ubistvo osobe u zivom prenosu. Stvarno![]()
Jesi li možda gledala film "Nepovratno" u kojem glavne uloge ima Monica Bellucci i bivši joj suprug?
- spacebound
- Urednik foruma
Ama poredit se ne moze kad ja znam ovamo ga prikolje i preklani ode popit sok, malo ga ledja uscakla od polozaja, a zaradio para i kad znas da u videu govedo ubija jednu majku, kcerku, sestru, kolegicu, prijsteljicu, mladu zenu koju ce uzemlju spustiti, a trebala je da bude tu igleda svoje dijete kako odrasta.Zizi wrote: 11 Aug 2023, 17:28Koja je funkcija prikazivanja eksplicitnog nasilja u filmu ili seriji? I ako gledaš takav sadržaj zbog čega ga gledaš?spacebound wrote: 11 Aug 2023, 17:18 Isto gledat glumce koji GLUME i stvarno ubistvo osobe u zivom prenosu. Stvarno![]()
Jesi li možda gledala film "Nepovratno" u kojem glavne uloge ima Monica Bellucci i bivši joj suprug?
Bezveze se trudis vuci paralele izmedju neuporedivih stvari.
Iako nisam fan gledanja nasilja vise od Jacki Chan filmova.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6619 times
Zasto se ljudi okupe kad je neka saobracajka.
u Austriji to zovu schaulustige..
ometaju spasavanje, i sl..
znam da su ovdje na forumu govorili za neki film u kojem se doslovno kasapi da je jako dobar..
gledao sam 5 min i prestao..
nije mi jasno, kako to moze neko gledati..
a opet, nismo svi isti..
u Austriji je u zadnje vrijeme sve vise ubistva zena od strane supruga ..
zasto je to takav trend, moze se o tome raspravljati..
puno ljud je psihicki bolesno a da i ne znaju ili se ne zele lijeciti..
brz tempo zivota, razni pritisci, od radnog mjesta do zivljenja u neskladu sa svojim mogucnostima..
ne ubijaju samo ovakvi tipovi zene, vec i obicni ljudi..
znam da su ovdje na forumu govorili za neki film u kojem se doslovno kasapi da je jako dobar..
a opet, nismo svi isti..
brz tempo zivota, razni pritisci, od radnog mjesta do zivljenja u neskladu sa svojim mogucnostima..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Sve je to kulminiralo jos u drustvostaju. Nasilje u porodici je bukvalno eksplodiraloMatan wrote: 11 Aug 2023, 17:37 Zasto se ljudi okupe kad je neka saobracajka.
a opet, nismo svi isti..
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Zizi
- Forum [Bot]
Nije baš bezveze paralela, jer moglo bi se i tu što šra reći o mentalnom sklopu ljudi koji gledaju eksplicitno nasilje u filmovima.spacebound wrote: 11 Aug 2023, 17:34Ama poredit se ne moze kad ja znam ovamo ga prikolje i preklani ode popit sok, malo ga ledja uscakla od polozaja, a zaradio para i kad znas da u videu govedo ubija jednu majku, kcerku, sestru, kolegicu, prijsteljicu, mladu zenu koju ce uzemlju spustiti, a trebala je da bude tu igleda svoje dijete kako odrasta.Zizi wrote: 11 Aug 2023, 17:28
Koja je funkcija prikazivanja eksplicitnog nasilja u filmu ili seriji? I ako gledaš takav sadržaj zbog čega ga gledaš?
Pa vidi, nije baš da je u filmovima sve gluma.
Evo primjera za film "Posljednji tango u Parizu"
Kultni reditelj, kultni glumac i "malo se zaigrali".Izjave redatelja legendarnog filmskog klasika Posljednji Tango u Parizu Bernarda Bertoluccija da je scena silovanja koja uključuje maslac snimljena bez pristanka glavne glumice Marije Schneider, izazvala je zgražanje u Hollywoodu i šire. Riječ je o sceni analnog seksa zbog koje je redatelj osuđen na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora, a film zabranjen u nekim zemljama.
U intervjuu u Parizu 2013. godine koji se tek sada pojavio u javnosti, Bertolucci priznaje kako je sekvenca s maslacem bila ideja koje su on i Marlon Brando sjetili tog jutra, prije početka snimanja. Maria Schneider, kojoj je tada bilo 19 godina, o njihovom trenutku kreativnosti nije bila unaprijed obaviještena. Izjavio je da se “kasnije užasno osjećao zbog načina na koji je tretirao Schneider”, no istovremeno se branio da je “htio snimiti njezinu reakciju kao djevojke, a ne kao glumice”.
- Matan
- Sila nečista
Pa vecina se mirno rastane..insomnia wrote: 11 Aug 2023, 17:39Sve je to kulminiralo jos u drustvostaju. Nasilje u porodici je bukvalno eksplodiraloMatan wrote: 11 Aug 2023, 17:37 Zasto se ljudi okupe kad je neka saobracajka.
a opet, nismo svi isti..
dijete mora da vidja i otac i majka..
bilo kakve zabrane vode u nasilje..
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13715 times
- Been thanked: 22541 times
Isto film
Narod poludio skroz
Ne bi iznenadilo da su mu mozak pojeli steroidi
Narod poludio skroz
Dozvolite da se obratimo
- spacebound
- Urednik foruma
Ovo je uzasno, a "kazna" je za Bogu plakat.Zizi wrote: 11 Aug 2023, 17:41Nije baš bezveze paralela, jer moglo bi se i tu što šra reći o mentalnom sklopu ljudi koji gledaju eksplicitno nasilje u filmovima.spacebound wrote: 11 Aug 2023, 17:34
Ama poredit se ne moze kad ja znam ovamo ga prikolje i preklani ode popit sok, malo ga ledja uscakla od polozaja, a zaradio para i kad znas da u videu govedo ubija jednu majku, kcerku, sestru, kolegicu, prijsteljicu, mladu zenu koju ce uzemlju spustiti, a trebala je da bude tu igleda svoje dijete kako odrasta.
Pa vidi, nije baš da je u filmovima sve gluma.
Evo primjera za film "Posljednji tango u Parizu"Kultni reditelj, kultni glumac i "malo se zaigrali".Izjave redatelja legendarnog filmskog klasika Posljednji Tango u Parizu Bernarda Bertoluccija da je scena silovanja koja uključuje maslac snimljena bez pristanka glavne glumice Marije Schneider, izazvala je zgražanje u Hollywoodu i šire. Riječ je o sceni analnog seksa zbog koje je redatelj osuđen na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora, a film zabranjen u nekim zemljama.
U intervjuu u Parizu 2013. godine koji se tek sada pojavio u javnosti, Bertolucci priznaje kako je sekvenca s maslacem bila ideja koje su on i Marlon Brando sjetili tog jutra, prije početka snimanja. Maria Schneider, kojoj je tada bilo 19 godina, o njihovom trenutku kreativnosti nije bila unaprijed obaviještena. Izjavio je da se “kasnije užasno osjećao zbog načina na koji je tretirao Schneider”, no istovremeno se branio da je “htio snimiti njezinu reakciju kao djevojke, a ne kao glumice”.
Ipak sam sigurna, da je ovo izuzetno, izuzetno rijetko.
Slazem se da posebno nasilne filmove s izuzetno eksplicitnim scenama gledaju ljudi koji su u najmanju ruku cudni. Tipa onog Srpskog filma, ili horora koji u detalje pokazuju mucenja, pucacine u akcionim filmovima su prihvatljive.
- Matan
- Sila nečista
Postoji jednostavno objasnjenje..Fuddo wrote: 11 Aug 2023, 17:44 Isto film
Narod poludio skroz
ko ga zeli cuti..
prija zene nisu imale prava kao danas..
bile su podredjene muskarcima i zakon je bio na strani muskaraca..
muskarac je mogao raditi sto je htio, tuci zenu, uzeti dijete i ne odgovarati zakonski..
danas je na strani zene i muskarci, kao dominantni ne mogu prihvatiti poraz od zene..
i onda se odlucuju na ovakve stvari..jer ne mogu podnijeti da ga zena ostavi ili mu uzme dijete..
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22666 times
- Been thanked: 6002 times
...boze sacuvaj i sakloni
katastrofa!
...bogumi, eksplicitno nasilje i scene u filmovima ne gledam, zazmirim ili okrenem glavu! ...u zivotu sam samo jedan horor film gledala i nikad vise! ...ne treba mi taj adrenalin, a niti sam bolesno radoznala!
Zizi, drago mi je zbog tvojih roditelja, sto im se nista nije desilo

...bogumi, eksplicitno nasilje i scene u filmovima ne gledam, zazmirim ili okrenem glavu! ...u zivotu sam samo jedan horor film gledala i nikad vise! ...ne treba mi taj adrenalin, a niti sam bolesno radoznala!
Zizi, drago mi je zbog tvojih roditelja, sto im se nista nije desilo

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
"Oni su od ranije bili u sukobu. Pokrenuli su neki zajednički posao u kojem nisu uspjeli, imali su razmirice. One su dodatno produbljene određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu i ovo je zapravo jedan oblik njegove osvete", ističe nam očevidac sa početka priče.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Aha, evo upravo citam istoinsomnia wrote: 11 Aug 2023, 18:15"Oni su od ranije bili u sukobu. Pokrenuli su neki zajednički posao u kojem nisu uspjeli, imali su razmirice. One su dodatno produbljene određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu i ovo je zapravo jedan oblik njegove osvete", ističe nam očevidac sa početka priče.
To su neki talovi od ranije
Dozvolite da se obratimo
- Zizi
- Forum [Bot]
Muškarac koji ima razvijenu samosvijest o sebi i zdravo samopouzdanje, neće imati potrebu za dominacijom nad ženama.Matan wrote: 11 Aug 2023, 17:50Postoji jednostavno objasnjenje..Fuddo wrote: 11 Aug 2023, 17:44 Isto film
Narod poludio skroz
ko ga zeli cuti..
prija zene nisu imale prava kao danas..
bile su podredjene muskarcima i zakon je bio na strani muskaraca..
muskarac je mogao raditi sto je htio, tuci zenu, uzeti dijete i ne odgovarati zakonski..
danas je na strani zene i muskarci, kao dominantni ne mogu prihvatiti poraz od zene..
i onda se odlucuju na ovakve stvari..jer ne mogu podnijeti da ga zena ostavi ili mu uzme dijete..
Samo za sve to treba dobiti adekvatan odgoj, kako bi imao kapacitet da se nosi sa izazovima i problemima u životu.
Ovaj to nažalost nije imao.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22666 times
- Been thanked: 6002 times
...meni je ova faca poznata, sigurno sam ga vidjala dole u carsiji, kad sam bila na odmoru 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
nisam vidio snimak od ovog bildera...Ima onaj samo neko dijete place na podu...i krv...
{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
onaj snimak sa Novog Zelanda 50 ubijenih i 40 ranjenih....Dobro ovaj manijak nije imao automatsku pusku...Bilo bi ovdje jos mrtvih i ranjenih...
{code}