fruit wrote:
Napad na Aliju za mene predstavlja ,napad na sve ono što smo branili i odbranili.
I?
Gdje vam je to ?
Ono što ste vi odbranili, to je Alija s lakoćom potpisao RS.
fruit wrote:
možda je moglo više,možda je mogčlo manje to je posao "stručnjaka"...a ja to nisam...
Al si zato stručnjak da sa sigurnošću tvrdiš kako je Alija nedužno biće, mada je pola BiH poklonio agresoru.
fruit wrote:
probali smo mi i prema Srebrenici...i donijeli dosta tabuta sa sobom u povratku..
Kako probali?
Na svoju volju ili po vrhovnoj komandi ?
fruit wrote:
Što se tiče potpisa o prekidu rata ja bi to davno potpisao prije Alije..moj brat,ili neko drugi iz porodice mi je najvažniji na svijetu
sretan sam što su ostali živi(doduše ima još gelera u nam)ali smo ..živi.
E, to sad treba analizirati: da se je odavno potpisalo, to bi značilo da ne bi bilo toliko žrtava, jel tako?
Pola BiH dati Srbima i svi zadovoljni, jer oni bi i te kako bili zadovoljni i sa 40% i kad bi se to odmah s početka 1992 godine potpisalo, Srbi zadovoljni al bi onda kod vas Alija bio izdajnik a ovako kad su Srbi bili pred kapitulacijom, onda ih Alija spašava jer je u stvari i on po porijeklu Srbin i svo vrijeme je radio za njih a imaš i link u mom potpisu koji jasno govori Bakir ko i šta su oni bili prije dolaska u Bosanski Šamac.
Dakle, uprkos svim žrtvama, strahotama, genocidu i podjeli BiH je u tvojim očima Alija heroj.
Tu sposobnost nema svako, samo s područja BiH i Palestine se veličaju vođe koji gube teritorij.
Nego, nisi odgovorio u vezi Srebrenice, bi li ti potpisao da pripada onima što su izvršili genocid????
Il ne bi baš toliko bio lud kao što je bio Alija?