Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by KOMESAR » 23 Jul 2014, 16:08

JCR wrote:Jesam li ja igdje napisao da nisu u JNA bile pizde? Vojna sila se ne postaje time "ko bolje ratuje" već ko ima bolju opremu. Opet pročitaj moj post gore i vidi jel branim SDA igdje. NE! Već branim čovjeka koji je sigurno više za Bosnu uradio nego što je mrki iz Slovenije.
Braniš kriminalca, vjerovatno u BiH br.1.
Rokoh već, ne preuveličavaj,jer malo znaš.

p.s.
Šta je ko dao za Bosnu?
U normalnim državama oficir koji izgubi svu teritoriju i svo ljudsvo sam ide na vješala,a kod nas je heroj.Sramota!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 23 Jul 2014, 16:36

KOMESAR wrote:
p.s.
Šta je ko dao za Bosnu?
U normalnim državama oficir koji izgubi svu teritoriju i svo ljudsvo sam ide na vješala,a kod nas je heroj.Sramota!
Sviđa mi se kako misliš, čak ti mogu priznat kako to čak ni meni nije naumpalo.
Svi generali Armije RBiH bi trebali biti obespravljeni u svemu i stjerat ih na prosjački štap, jer su dozvolili podjelu države u koju su se kleli.
Stvarno, u BiH se generali veličaju a izgubili su bitku.
Sramota!
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 23 Jul 2014, 16:44

KOMESAR wrote: p.s.
Šta je ko dao za Bosnu?
Vi ste jel očekivali Bosnu koja izlazi na tri mora? Eto skontaj jel bilo dovoljno oružja, municije... da se odbrani teritorija kvalitetno? Ja znam da nije i čudo je što ova država i postoji na karti danas. Vi ste nerealni i to je vaš najveći problem. Formiranje palestinske vojske, Bosna u potpunosti slobodna, eh da vam kažem, da nije bilo vašeg druga Tita Bosna bi bila slobodna danas u potpunosti, ali zato vi uzdižete komunjare i pretvarate ih u bogove.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 23 Jul 2014, 16:53

JCR wrote:
Šta je ko dao za Bosnu?
Vi ste jel očekivali Bosnu koja izlazi na tri mora? Eto skontaj jel bilo dovoljno oružja, municije... da se odbrani teritorija kvalitetno? Ja znam da nije i čudo je što ova država i postoji na karti danas. Vi ste nerealni i to je vaš najveći problem. Formiranje palestinske vojske, Bosna u potpunosti slobodna, eh da vam kažem, da nije bilo vašeg druga Tita Bosna bi bila slobodna danas u potpunosti, ali zato vi uzdižete komunjare i pretvarate ih u bogove.
Sve je to prežvakano stotinu puta.Jedini istinski general u Armiji BiH je bio rahmetli Mehmed Alagić.
Njemu nije falilo ni oružja ni ljudstva da oslobodi Vlašić.Zato ga je SDA i uništila.Njima ne odgovara niko ko ih ne sluša.

p.s.
Bosna bi bila slobodna da nije bilo SDA i Alije,sa mnogo ,mnogo manje žrtava.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 23 Jul 2014, 17:00

koji preslik priče iz hrvatske :sok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 23 Jul 2014, 17:26

KOMESAR wrote:
JCR wrote:
Šta je ko dao za Bosnu?
Sve je to prežvakano stotinu puta.Jedini istinski general u Armiji BiH je bio rahmetli Mehmed Alagić.
Njemu nije falilo ni oružja ni ljudstva da oslobodi Vlašić.Zato ga je SDA i uništila.Njima ne odgovara niko ko ih ne sluša.

p.s.
SDA je kriva što je zamrzla rad u ratu i javno kazali da ovo nije njihov rat,Alija je kriv što je zaustavio odlazak djece u JNA da napadaju Vukovar i ostala Hrvatska ratišta,SDA je isporučila u gaćama Rahmetli generala Alagića sa lisacama na rukama Hagu,usput je smontirala Pogorelicu protiv svoijih generala...
Bosna bi bila slobodna da nije bilo SDA i Alije,sa mnogo ,mnogo manje žrtava....ma kakvi manje žrtava vjerovatno nebi ni bilo žrtava...možda bi se jedino zvali Velika Srbija,ali nemožeš sve dobit....
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 23 Jul 2014, 17:39

fruit wrote:,Alija je kriv što je zaustavio odlazak djece u JNA da napadaju Vukovar i ostala Hrvatska ratišta..
Da je to tako, onda se ne bi rušio most Orašje-Županja

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by fruit » 23 Jul 2014, 17:47

mrki62 wrote:
fruit wrote:,Alija je kriv što je zaustavio odlazak djece u JNA da napadaju Vukovar i ostala Hrvatska ratišta..
Da je to tako, onda se ne bi rušio most Orašje-Županja
da to je zanimljivo pitanje..vidiš o tome nisam razmišljao?
Taj most je bio ključan za dalji tok rata,i vjerovatno je srušen da se nebi ona omladina mogla vratiti kući kada su bacali puške i bježali sa Vukovarskog ratišta...stvarno o tome nisma razmišljao i hvala ti što si me podsjetio na taj izdajnički čin Alije Izetbegovića..

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 23 Jul 2014, 17:51

fruit, odrastao sam uz taj most i tvoj sarkazam se svodi na odbranu lika i djela Alije i nisi jedini, mnogima je preči Alija nego li država.
Na sam pomen Alije vi asocirate napad na državu.
Ja sam uvjeren da ti ni pod kojim uslovom ne bi potpisao da bude Srebrenica u RS, pa čak i kad bi ti neko reko, de ba potpiši, pa podpisao je i Alija a ti bi vjerovatno rekao kako nisi baš toliko lud.
Jel tako ?

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 23 Jul 2014, 17:58

fruit wrote:
KOMESAR wrote:
JCR wrote:
Šta je ko dao za Bosnu?

p.s.
SDA je kriva što je zamrzla rad u ratu i javno kazali da ovo nije njihov rat,Alija je kriv što je zaustavio odlazak djece u JNA da napadaju Vukovar i ostala Hrvatska ratišta,SDA je isporučila u gaćama Rahmetli generala Alagića sa lisacama na rukama Hagu,usput je smontirala Pogorelicu protiv svoijih generala...
Bosna bi bila slobodna da nije bilo SDA i Alije,sa mnogo ,mnogo manje žrtava....ma kakvi manje žrtava vjerovatno nebi ni bilo žrtava...možda bi se jedino zvali Velika Srbija,ali nemožeš sve dobit....
Alija je vjerovatno bio tuđi čovjek u našim redovima i veliki lažov.
Ako mi ne vjeruješ pitaj ljude koji su bili na dženazi u Foči.
Alija je prvi put u istoriji Bosne potpisao Veliku Srbiju, ali "Uzalud vam trud svirači."

p.s.
Alija je u naše redove instalirao KOS-ovce ka o što su Fikret Muslimović koji je bio na direktnoj vezi sa svojim poslodavcima,Enver Mujezinović,Sead Rekić i da ne nabrajam,...sve do Mustafe Cerića
Last edited by KOMESAR on 23 Jul 2014, 18:08, edited 2 times in total.

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by fruit » 23 Jul 2014, 17:59

mrki62 wrote:fruit, odrastao sam uz taj most i tvoj sarkazam se svodi na odbranu lika i djela Alije i nisi jedini, mnogima je preči Alija nego li država.
Ja sam uvjeren da ti ni pod kojim uslovom ne bi potpisao da bude Srebrenica u RS, pa čak i kad bi ti neko reko, de ba potpiši, pa podpisao je i Alija a ti bi vjerovatno rekao kako nisi baš toliko lud.
Jel tako ?
Napad na Aliju za mene predstavlja ,napad na sve ono što smo branili i odbranili..možda je moglo više,možda je mogčlo manje to je posao "stručnjaka"...a ja to nisam...probali smo mi i prema Srebrenici...i donijeli dosta tabuta sa sobom u povratku..

Što se tiče potpisa o prekidu rata ja bi to davno potpisao prije Alije..moj brat,ili neko drugi iz porodice mi je najvažniji na svijetu
sretan sam što su ostali živi(doduše ima još gelera u nam)ali smo ..živi.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 23 Jul 2014, 18:07

fruit wrote:
mrki62 wrote:fruit, odrastao sam uz taj most i tvoj sarkazam se svodi na odbranu lika i djela Alije i nisi jedini, mnogima je preči Alija nego li država.
Jel tako ?
Napad na Aliju za mene predstavlja ,napad na sve ono što smo branili i odbranili..možda je moglo više,možda je mogčlo manje to je posao "stručnjaka"...a ja to nisam...probali smo mi i prema Srebrenici...i donijeli dosta tabuta sa sobom u povratku..

Što se tiče potpisa o prekidu rata ja bi to davno potpisao prije Alije..moj brat,ili neko drugi iz porodice mi je najvažniji na svijetu
Ti si jedan sebičnjak koji ne vidi šumu od drveta.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 23 Jul 2014, 18:08

fruit wrote:
Napad na Aliju za mene predstavlja ,napad na sve ono što smo branili i odbranili.
I?
Gdje vam je to ?
Ono što ste vi odbranili, to je Alija s lakoćom potpisao RS.
fruit wrote: možda je moglo više,možda je mogčlo manje to je posao "stručnjaka"...a ja to nisam...
Al si zato stručnjak da sa sigurnošću tvrdiš kako je Alija nedužno biće, mada je pola BiH poklonio agresoru.
fruit wrote: probali smo mi i prema Srebrenici...i donijeli dosta tabuta sa sobom u povratku..
Kako probali?
Na svoju volju ili po vrhovnoj komandi ?
fruit wrote: Što se tiče potpisa o prekidu rata ja bi to davno potpisao prije Alije..moj brat,ili neko drugi iz porodice mi je najvažniji na svijetu
E, to sad treba analizirati: da se je odavno potpisalo, to bi značilo da ne bi bilo toliko žrtava, jel tako?
Pola BiH dati Srbima i svi zadovoljni, jer oni bi i te kako bili zadovoljni i sa 40% i kad bi se to odmah s početka 1992 godine potpisalo, Srbi zadovoljni al bi onda kod vas Alija bio izdajnik a ovako kad su Srbi bili pred kapitulacijom, onda ih Alija spašava jer je u stvari i on po porijeklu Srbin i svo vrijeme je radio za njih a imaš i link u mom potpisu koji jasno govori Bakir ko i šta su oni bili prije dolaska u Bosanski Šamac.
Dakle, uprkos svim žrtvama, strahotama, genocidu i podjeli BiH je u tvojim očima Alija heroj.
Tu sposobnost nema svako, samo s područja BiH i Palestine se veličaju vođe koji gube teritorij.
Nego, nisi odgovorio u vezi Srebrenice, bi li ti potpisao da pripada onima što su izvršili genocid????
Il ne bi baš toliko bio lud kao što je bio Alija?

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 23 Jul 2014, 18:11

u principu ne volim pričati o aliji ali sve se mora gledat u kontekstu situacije u kojoj se nalazi..i u miru nije lako u ovoj državi...možda mu se svašta može zamirit ali da je izdajnik sumnjam...ono iz svog kuta što mu mogu zamirit je ignoriranje opasnosti od jna kao i izjave da rat u hrvatskoj nije njegov rat što se donekle može i opravdar ali ne reakcija na akciju jna u ravnom...po meni tada je izgubio kredilitet kod hrvata...

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 23 Jul 2014, 18:15

@laganini, bar ti moraš znati da se je sa osamostaljenjem Hrvatske ukinuo i jugo dinar i tad se privremeno uveo hrdinar, kao neki bonovi al su bili platno sredstvo a u BiH se jako dugo nije mijenjala valuta a trebala je i to su zdušno koristili i Srbi i Hrvati - donosili su dinare i kupovali što su htjeli a Hrvati su čak uz pomoć Šuška po Bankama, gdje su bile opcije mijenjali jugo dinare za razne valute - širom Hercegovine.
Čak je dozvolio dolazak JNA iz Slovenije, da se ukopaju po okolnim brdima oko Sarajva i kad se je narod bunio on je rekao . neka, to je naša vojska, oni nas čuvaju.
Majku mu, kako se toga niko ne sjeća.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 23 Jul 2014, 18:17

to za dinare znam.. :ok ma uvik je u bih vladao jedan lagani kaos..bez uvrede ko i sad..

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 23 Jul 2014, 18:21

laganini wrote:u principu ne volim pričati o aliji ali sve se mora gledat u kontekstu situacije u kojoj se nalazi..i u miru nije lako u ovoj državi...možda mu se svašta može zamirit ali da je izdajnik sumnjam...ono iz svog kuta što mu mogu zamirit je ignoriranje opasnosti od jna kao i izjave da rat u hrvatskoj nije njegov rat što se donekle može i opravdar ali ne reakcija na akciju jna u ravnom...po meni tada je izgubio kredilitet kod hrvata...
Alija je bio sitni švalerčina (četiri žene) koji je u Foči pripremljen od strane KOS-a.Zašto ovo tvrdim?
Pa valjda je svakom jasno da jedan anonimus nikad nije isplivao na površinu ako ga mentori ne poguraju,a on je otjerao Zulfikarpašića k'o malo dijete.Direktno iz zatvora se obreo u Beču,a svakom je jasno u bivšoj državi kad je politički zatvorenik mogao dobiti pasoš.
Koliko je poslije radio za Bosnu vjerovatno će istorija reći.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 23 Jul 2014, 18:24

evo da nisi komunjara u duši možda bi i razmislio o tvojoj tezi :jok

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 23 Jul 2014, 18:52

laganini wrote:evo da nisi komunjara u duši možda bi i razmislio o tvojoj tezi :jok
Nikad nisam bio član saveza komunista i nikad nisam podržavao njihovu politiku.
Zašto?
Po oslobođenju Sarajeva (moj grad) 6.aprila 1945.godine komunisti su ga oslobodili i od pet stoljeća naziva i imena njegovih ulica.I gle čuda!Umjesto da srce grada i stara čaršija makar dobiju nazive i imena ulica poginulih i proslavljenih partizanski komandanata i boraca,srce Šehera i dušu Sarajeva okupirali su,opoganilii,kontaminirali i izobličli likovima iz Kosovskog mita i srbijanske mitologije Glavna ulica uz Baš-ćaršiju dobila je ime Miloša Obilića,obala Miljacke-Obala vojvode Stepe,Čekaluša-Nemanjina,druge ulice po hajducima: hajduk Veljkova,Jug Bogdana,Stevana Sinđelića,Braće jugovića, Petra Petrovića-Njegoša...
Šta su ikada sa Sarajevom,Bosnom i Hercegovinom i bosanskom istorijom,kulturom,civilizacijom,imali ovi likovi?

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by fruit » 23 Jul 2014, 18:59

KOMESAR wrote:
fruit wrote:
Jel tako ?

Ti si jedan sebičnjak koji ne vidi šumu od drveta.
Ti si neko ko nepoštuje tuđe mišljenje i još usput bezobrazan i nekulturan..

Post Reply

Return to “Politika u BiH”