Federalni zastupnik Naroda i pravde Halil Bajramović je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, potvrđeno je to za Klix.ba iz nezvaničnog izvora.
Ročište na kojem je izrečena kazna je održano 8. novembra, a presuda je stigla u Kantonalni sud u Bihaću te Bajramović sada čeka poziv na izdržavanje kazne.
On je proglašen krivim za krivično djelo obmana pri davanju kredita ili drugih pogodnosti iz člana 268. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona FBiH. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine koju će morati izdržavati s obzirom na to da je zatvorska kazna otkupljiva samo da godine zatvora. Također, presuda znači i da će ostati bez mandata u Predstavničkom domu FBiH.
NAROD I PRAVDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- seln
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
- Status: Offline
Re: NAROD I PRAVDA
Možeš ti magarca i konjem zvati, al magarac ko magarac...
Za 3/5 spremni!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9142 times
- Been thanked: 10858 times
Ono baš patriotska stranka u 3 pm
Sabina Silajdžić, članica “Naroda i Pravde”, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila na društvenim mrežama tekst pod nazivom “Obraćanje ‘pro-bosanskim snagama’ – propitivanje i svjedočenje istini” u kojem je navela da je obilježavanje 1. marta kao Dana nezavisnosti BiH trn u oku jednom narodu u BiH, kao što je, kako kaže, “obilježavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske žig na ranu nekim narodima u BiH”.
Ona kaže da su 1992. “pro-bosanske” snage izabrale otcjepljenje i put u nezavisnu BiH, a Srbi ostanak u Јugoslaviji i, kako kaže, put u prisvajanje dijela teritorije BiH s ciljem pripajanja Јugoslaviji.
“Da je među vama imalo naklonjenosti istini, u političkom diskursu prestali biste obmanjivati javnost slaveći predratne ‘pro-bosanske’ snage kao pravedne, kao protagoniste prosvjetiteljskog duha državnosti BiH koji uvriježava prava sviju, svih njenih naroda i građana. Kako, zašto? Jednostavno, čitajte kako slijedi:
Shvatili biste da je obilježavanje 1.Marta kao Dana nezavisnosti BiH trn u oku jednom narodu u BiH, baš kao što je obilježavanje 9.januara kao Dana RS-a žig na ranu, inim narodima u BiH! Shvatili bi ste da oba ova datuma neumoljivo svjedoče JEDNO – da su onomad, te ‘92 i jedni i drugi (i treći) IZABRALI RAT, kao sredstvo ostvarenja dvaju legitimnih, dočim posve suprostavljenih političkih ciljeva: otcjepljenje i put u nezavisnu BiH vs. ostanak u Yu i put u prisvajanje dijela teritorije BiH s ciljem pripajanja Yu. Oba puta su, zbog svoje suprotnosti, vodila ka istom – bratoubijanju i krvoproliću neslućenih razmjera.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3737 times
- Been thanked: 3461 times
- Status: Online
Ko ne zna ko je dotična, pošto jedna slika govori više od hiljadu riječi
Oj bože
Oj bože

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13437 times
- Been thanked: 22045 times
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2624 times
- Been thanked: 21887 times
Joj ova je pukla ko kokica a multitalenat je bila i skolovana i sve.Odjednom nakav islam smarajuci profurala ,smori,izbrisacu je…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa svako zašto ima svoje zato
Suprug dotične
1. Mart je oduvijek trn u oku bio babi Milki (muuu) i unuČetu Penisu
Suprug dotične
1. Mart je oduvijek trn u oku bio babi Milki (muuu) i unuČetu Penisu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9142 times
- Been thanked: 10858 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ma bizi goni to upmaterinu.
Kod nas se rekne, nit je j..., nit je kuci vodi.
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Znam lično dvije žene, jedna rodica od rodice, druga sestra od strine, isto pametne, školovane, pisale pjesme i romane, slikale prirodu, odjednom isto ovako na društvenim mrežama, marame gdje se vidi kosa, pa budizam, zid plača, Bob Marley, svi smo mi djeca cvijeća bla bla bla.HAVANA wrote: 15 Jan 2024, 20:22 Joj ova je pukla ko kokica a multitalenat je bila i skolovana i sve.Odjednom nakav islam smarajuci profurala ,smori,izbrisacu je…
U prve oca ubili četnici a danas se zabavlja sa (bukvalno) četnikom. Ima lik etno selo u entitetu rs, slika se u četničkoj uniformi, pokazuje ona rodici sliku u uniformi i veli kako je sladak.
Druga otjerala čovjeka u mezar, rastali se a ona svakom pričala da je impotentan i da je to bio razlog razvoda, čovjeka strefio srčani u 40. i umro.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ako te kad sretnem, ne upoznaji me sa rodicama, da su im ne znam ti kolke sise.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2024, 20:31Znam lično dvije žene, jedna rodica od rodice, druga sestra od strine, isto pametne, školovane, pisale pjesme i romane, slikale prirodu, odjednom isto ovako na društvenim mrežama, marame gdje se vidi kosa, pa budizam, zid plača, Bob Marley, svi smo mi djeca cvijeća bla bla bla.HAVANA wrote: 15 Jan 2024, 20:22 Joj ova je pukla ko kokica a multitalenat je bila i skolovana i sve.Odjednom nakav islam smarajuci profurala ,smori,izbrisacu je…
U prve oca ubili četnici a danas se zabavlja sa (bukvalno) četnikom. Ima lik etno selo u entitetu rs, slika se u četničkoj uniformi, pokazuje ona rodici sliku u uniformi i veli kako je sladak.
Druga otjerala čovjeka u mezar, rastali se a ona svakom pričala da je impotentan i da je to bio razlog razvoda, čovjeka strefio srčani u 40. i umro.
Fala.
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Sa ovom prvom niko ne kontaktira, ni majka ni rođeni brat. Srela je ta rodica slučajno u Sarajevu pa nam pričala kako joj je ova pokazivala slike sa četaljevog FB profila.Fuddo wrote: 16 Jan 2024, 20:36Ako te kad sretnem, ne upoznaji me sa rodicama, da su im ne znam ti kolke sise.Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2024, 20:31
Znam lično dvije žene, jedna rodica od rodice, druga sestra od strine, isto pametne, školovane, pisale pjesme i romane, slikale prirodu, odjednom isto ovako na društvenim mrežama, marame gdje se vidi kosa, pa budizam, zid plača, Bob Marley, svi smo mi djeca cvijeća bla bla bla.
Fala.
Ova druga je u Skandinaviji, nema dana staža, ne zna jaje skuhati, bila na socijalnoj i kada je imala dovoljno godina se prebacila na penziju

Jedino ako hoćeš ovu rodicu da upoznaš, kćerka od Nine
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ma, more taNaseef Mushroom wrote: 16 Jan 2024, 20:48Sa ovom prvom niko ne kontaktira, ni majka ni rođeni brat. Srela je ta rodica slučajno u Sarajevu pa nam pričala kako joj je ova pokazivala slike sa četaljevog FB profila.Fuddo wrote: 16 Jan 2024, 20:36
Ako te kad sretnem, ne upoznaji me sa rodicama, da su im ne znam ti kolke sise.
Fala.
Ova druga je u Skandinaviji, nema dana staža, ne zna jaje skuhati, bila na socijalnoj i kada je imala dovoljno godina se prebacila na penziju![]()

Kakvig Nine?
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa Amir/NinoFuddo wrote: 16 Jan 2024, 20:50Ma, more taNaseef Mushroom wrote: 16 Jan 2024, 20:48
Sa ovom prvom niko ne kontaktira, ni majka ni rođeni brat. Srela je ta rodica slučajno u Sarajevu pa nam pričala kako joj je ova pokazivala slike sa četaljevog FB profila.
Ova druga je u Skandinaviji, nema dana staža, ne zna jaje skuhati, bila na socijalnoj i kada je imala dovoljno godina se prebacila na penziju![]()
![]()
Kakvig Nine?

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Joj Nazife, ti stvarno imas zanimljivu, family

Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa mogao bi se film o nama snimiti

Jedan moj rođak sa ženom i dvije kćerke na početku rata zbrisao za Ameriku. Nismo imali informacije o njima preko 10 godina, onda krenuo Facebook i ja iz zayebancije počeo tražiti profile rodbine, komšija i ostalih i nađem i njih. Kćerke odrasle, obe se udale za crnce i sad Ramiz ima petero čokoladnih unučadi

- Fuddo
- Maliciozni seronja
OjjjjNaseef Mushroom wrote: 16 Jan 2024, 21:10Pa mogao bi se film o nama snimiti![]()
Jedan moj rođak sa ženom i dvije kćerke na početku rata zbrisao za Ameriku. Nismo imali informacije o njima preko 10 godina, onda krenuo Facebook i ja iz zayebancije počeo tražiti profile rodbine, komšija i ostalih i nađem i njih. Kćerke odrasle, obe se udale za crnce i sad Ramiz ima petero čokoladnih unučadi![]()

Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nismo u kontaktu, samo znam šta su mi drugi pričali.Fuddo wrote: 16 Jan 2024, 21:15OjjjjNaseef Mushroom wrote: 16 Jan 2024, 21:10
Pa mogao bi se film o nama snimiti![]()
Jedan moj rođak sa ženom i dvije kćerke na početku rata zbrisao za Ameriku. Nismo imali informacije o njima preko 10 godina, onda krenuo Facebook i ja iz zayebancije počeo tražiti profile rodbine, komšija i ostalih i nađem i njih. Kćerke odrasle, obe se udale za crnce i sad Ramiz ima petero čokoladnih unučadi![]()
![]()
![]()
Kaže, oni došli u Ameriku, nisu znali jezik, ništa, prišli im neki ljudi i ponudili im smještaj, on sve potpisao, nije puno ni čitao šta piše ili nije razumio šta potpisuje, samo da se sklone sa ulice.
Dobili sve džaba, gotivan stan, pun frižider, kada ga isprazne, dođu ljudi i ponovo ga napune, on dobio odmah posao, ispostavilo se kasnije da je to neka sekta bila, nema od njih pobjeći, dok on radi žena mu u crkvi morala svirati orgulje

Sad ne znam nakon 30+ godina jesu li se uspjeli osloboditi ili su ostali dobrovoljno jer im je fino

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Naseef Mushroom wrote: 16 Jan 2024, 21:25Nismo u kontaktu, samo znam šta su mi drugi pričali.
Kaže, oni došli u Ameriku, nisu znali jezik, ništa, prišli im neki ljudi i ponudili im smještaj, on sve potpisao, nije puno ni čitao šta piše ili nije razumio šta potpisuje, samo da se sklone sa ulice.
Dobili sve džaba, gotivan stan, pun frižider, kada ga isprazne, dođu ljudi i ponovo ga napune, on dobio odmah posao, ispostavilo se kasnije da je to neka sekta bila, nema od njih pobjeći, dok on radi žena mu u crkvi morala svirati orgulje
Sad ne znam nakon 30+ godina jesu li se uspjeli osloboditi ili su ostali dobrovoljno jer im je fino![]()

Ajjjjj
Al ja te takve likove znam.

Ma jesu, iscupali su se.
Granat sad ima 16 kamiona i ta sekta vozi za njega

Dozvolite da se obratimo
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21866 times
- Been thanked: 5865 times

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!