a ne, prije bih rekao da ti sebi previse dajes za pravo analizirat stvari u koje nisu upucena, posebice onih stvari koje se ticu teritorija BiH. ja za svaku svoju tezu imam argument dok neki lupaju gluposti bez ikakve brige.statebriga wrote:
dobro si napisao, ne shvacas
Čega se sjećate iz Jugoslavije?
Moderator: Krokodil Behko
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo
- Status: Offline
Re: Čega se sjećate iz Jugoslavije?
Danas sam tu, a sutra daleko..
Bravo careeeemehaning wrote:Švabica na Jadranu...

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4280 times
- Been thanked: 3194 times
Ja sam bio relativno mlad ali ono sto sam vidio bilo sve deformisano, ni nasta nalik. Nase cure su bile daleHko bolje 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3480 times
mehaning wrote:Švabica na Jadranu...
I pitaš se što te šefica ne voli ...

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Eto sad svako imao po barem jednu švabicu. 

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

Bile su jako otvorenih nadzora...Melek wrote:Ja sam bio relativno mlad ali ono sto sam vidio bilo sve deformisano, ni nasta nalik. Nase cure su bile daleHko bolje

Ne voli ona meni u nijednom slučaju...Chloe wrote:mehaning wrote:Švabica na Jadranu...
I pitaš se što te šefica ne voli ...

Što smo mogli, kad su se naše štedile...

- Chloe
- Žena za sva vremena
mehaning wrote:Bile su jako otvorenih nadzora...Melek wrote:Ja sam bio relativno mlad ali ono sto sam vidio bilo sve deformisano, ni nasta nalik. Nase cure su bile daleHko bolje
I?? Jesi li oženio Švabicu?

Nisam imao prilike...Chloe wrote:mehaning wrote:Bile su jako otvorenih nadzora...Melek wrote:Ja sam bio relativno mlad ali ono sto sam vidio bilo sve deformisano, ni nasta nalik. Nase cure su bile daleHko bolje
I?? Jesi li oženio Švabicu?

Inače, zašto ne...

Jako su vrijedne...

- Chloe
- Žena za sva vremena
Moji Krajišnici koji su ih poženili, brzo su se pokajali. Imamo još par snaha
Ako ih je iko naučio pameti, one jesu.

Ako ih je iko naučio pameti, one jesu.

- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1194 times
- Been thanked: 3743 times
Sjećam se SBD. 

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Poznajem par Njemica i sasvim se uklapaju u moj mentalitet...Chloe wrote:Moji Krajišnici koji su ih poženili, brzo su se pokajali. Imamo još par snaha
Ako ih je iko naučio pameti, one jesu.![]()

- Chloe
- Žena za sva vremena
A naše žene koje su se poudale za Švabe ... prezadovoljne, ali i oni. 
I uvijek naglašavaju da su bolje od njihovih Švabica.

Prema mome iskustvu, a imam ga, nacionalnost baš ni nema puno veze sa time...Chloe wrote:A naše žene koje su se poudale za Švabe ... prezadovoljne, ali i oni.

Mislim da je tu bilo više do onoga....one zadovoljne, spasile se te krčme ovdje....oni dobili vrijednu ženu, sa puno poštovanja prema partneru.....dok su švabice već nekad bile prilično (pre)emancipirane...poput mladih ovdje danas.Chloe wrote:A naše žene koje su se poudale za Švabe ... prezadovoljne, ali i oni.
Nisam rekao da je to nekad bilo loše i ovo danas dobro...ili obrnuto.
Neka zlatna sredina je uvijek bila najbolja.
Habibti, ya nour el - ain... 

Pa ti i jesi Švabo...Joškec i ja se napijemo , a ti nikad ..ja smuvam curu iz Varaždina, Joškec smuva , a ti tvrd kao čelik. I Joškec i ja zabušanti, još ja u sopstvenoj firmimehaning wrote:Poznajem par Njemica i sasvim se uklapaju u moj mentalitet...Chloe wrote:Moji Krajišnici koji su ih poženili, brzo su se pokajali. Imamo još par snaha
Ako ih je iko naučio pameti, one jesu.![]()

- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 15 times
Ustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije
Član 11.
Rad i rezultati rada određuju materijalni i društveni položaj čoveka, na osnovu jednakih prava i odgovornosti.
Niko ne može ni neposredno ni posredno sticati materijalne i druge koristi eksploatacijom tuđeg rada.
Niko ne sme na bilo koji način onemogućavati ni ograničavati radnika da ravnopravno s drugim radnicima odlučuje o svom radu i o uslovima i rezultatima svog rada.
Član 17.
O celokupnom dohotku, kao rezultatu zajedničkog rada radnika u osnovnoj organizaciji udruženog rada i ukupnog društvenog rada, ostvarenom u različitim oblicima udruživanja rada i sredstava na osnovu delovanja zakonitosti tržišta i na samoupravnoj osnovi društveno utvrđenih uslova sticanja dohotka radnici odlučuju u osnovnim organizacijama udruženog rada u skladu sa svojim ustavnim pravima i odgovornostima prema drugim radnicima u udruženom radu i prema društvenoj zajednici u celini.
Dohodak koji zajednički ostvare udruživanjem rada i sredstava, osnovne organizacije udruženog rada raspodeljuju u celini među sobom prema svom doprinosu ostvarivanju tog dohotka, a na osnovu merila koja utvrde samoupravnim sporazumom.
Ostvareni dohodak u osnovnoj organizaciji udruženog rada predstavlja materijalnu osnovu prava radnika da odlučuju o uslovima svog rada i raspodeli dohotka i da stiču lični dohodak.
Član 11.
Rad i rezultati rada određuju materijalni i društveni položaj čoveka, na osnovu jednakih prava i odgovornosti.
Niko ne može ni neposredno ni posredno sticati materijalne i druge koristi eksploatacijom tuđeg rada.
Niko ne sme na bilo koji način onemogućavati ni ograničavati radnika da ravnopravno s drugim radnicima odlučuje o svom radu i o uslovima i rezultatima svog rada.
Član 17.
O celokupnom dohotku, kao rezultatu zajedničkog rada radnika u osnovnoj organizaciji udruženog rada i ukupnog društvenog rada, ostvarenom u različitim oblicima udruživanja rada i sredstava na osnovu delovanja zakonitosti tržišta i na samoupravnoj osnovi društveno utvrđenih uslova sticanja dohotka radnici odlučuju u osnovnim organizacijama udruženog rada u skladu sa svojim ustavnim pravima i odgovornostima prema drugim radnicima u udruženom radu i prema društvenoj zajednici u celini.
Dohodak koji zajednički ostvare udruživanjem rada i sredstava, osnovne organizacije udruženog rada raspodeljuju u celini među sobom prema svom doprinosu ostvarivanju tog dohotka, a na osnovu merila koja utvrde samoupravnim sporazumom.
Ostvareni dohodak u osnovnoj organizaciji udruženog rada predstavlja materijalnu osnovu prava radnika da odlučuju o uslovima svog rada i raspodeli dohotka i da stiču lični dohodak.
Deda Mraza i paketica....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9306 times
- Been thanked: 11067 times
Sjećam se inflacije i kako me pljačkaju šverceri para sa "trulog zapada",
a crveni buržuji janjad i volove okreću, kad im se ćejfne.
a crveni buržuji janjad i volove okreću, kad im se ćejfne.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Kako sam rasturala socijologiju 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.