kakaoliza321 wrote: 23 Nov 2025, 19:35
Maja wrote: 23 Nov 2025, 19:18
Ama kako ce se zaljubiti u tog lika kad on samo bulji u nju s prozora. Nisu ni progovorili
Misliš da se ljudi ne zaljubljuju na takav način? Dva puta u životu sam bila zaljubljena i to na sličan način. Prvi puta sa 13,14 godina, on se prvi zaljubio, gledao me, smješkao se, dodirnuo me, ali sam ja bila jaaaako sramežjiva pa se nikako nije moglo razviti u nešto više, poslje je škola završila i krenula srednja škola i izgubio se kontakt s njim. Sada mi se događa slično,, ja mislim da je on zaljubljen u mene i posvećuje mi pažnju na sličan način, trudi se uvijek biti tu kada ja prolazim, njegove kolege s posla se trude oko njega da mu jave da sam tu... čak sam ih čula da su rekli ''evo je'' kada sam prošla.. Meni je to tako lijepo i romantično, a zaljubila sam se jer ne događa se to svaki dan, tebi vjerujem da nije nikad?
Ne znam kako se drugi ljudi zaljubljuju. Opiši svoje iskustvo da shvatim bolje. Kako je to biti zaljubljen u nekoga koga dobro poznaješ? ja iskreno ne znam jer to nisam doživjela.
Fuddo wrote: 23 Nov 2025, 19:31
Pa ok, pokusavamo da razumijemo sta se zaista dogadja i da ti onda pomognemo savjetima.
Kupi dildo i kad ga izdrajfas vidi ima li kakve novine po pitanju emocija, mozda se nesto desi sto ce te uciniti happy.
Imala sam ja svoje načine, dildo mi ne pomaže ništa, ali ti moji načini su mi dosadili, iako su godinama dobro služili. Sada baš tražim fizički kontakt, 10 godina sam s mužem a on mi je iskreno bio nagori sexualni partner od trojice koje sam imala, ali evo 10 god sam izdržala i nije bilo problema sve do sada.
Ne osjecaj se emocionalno ispunjeno u svom braku, i sada proiciras zaljubljenost na zadnji put kada si bila zaljubljena, sa 13-14 godina. Izvini, saberi se, zena si sa dvoje djece, slatko je biti zaljubljen u "raspituje se sa kolegama jesam li dosla" (ono, ko u srednjoj kad ti drugarica iz drugog odjeljenja kaze na hodniku da je Hamdo pito jesi li dosla u skolu, a vi se gledate na odmorima, jelde?)
Videćeš šta kad jednog dana
čuperak nečije kose tuđe
malo u tvoju glavu uđe,
pa se umudriš,
udrveniš,
pa malo – malo pa… pocrveniš,
pa grickaš nokte
i kriješ lice,
pa šalješ tajne ceduljice,
pa nešto kunjaš,
pa se mučiš,
pa učiš – a sve koješta učiš
Sto je to slatko :ina i sto bi bilo opet lijepo doci kuci, bacit rusak za vrata i bit zaljubljeeeen na prvi pogled.
Rekla bih da imas neku krizu identiteta, ne osjecas se vise privlacno iako si u braku preuzela da ti je primarni zivotni role biti supruga i domacica, muz ti ne okupira emocije vise paznjom kao nekada, djeca kao djeca, potrebno im je dati MNOGO od sebe, i mozes dat samo kad je i tvoja casa puna, a nicim se ni ona ne puni, nisi se odlucila ostvarivat kroz karijeru ili na neki drugi nacin, i sad ne znas ko si. Najlakse pobjeci u ono kad smo bili sretni, zaljubljeni i kad su bili dovoljni pogledi i osmjesi u prolazu da nam napune baterije, ali bili su dovoljni zato jer su nam jedine obaveze bile test iz matematike i ako nas je mati tjerala prat sudje.
Be for real, woman. Taj zaljubljenik bi te vjerovatno malo isprobao a onda pobjegao pred realitetom nezaposlene zene sa dvoje djece.
Ako zelis biti pragmaticna, Matan ima realan savjet, a ako hoces da se mozes pogledat u ogledalo, okreni se necemu pametnijem od zaljubljenja na poglede.
Nastavi dalje edukaciju, ili se zaposli, ili se pocni bavit nekim hobijem, kreni u gym, mozda je prospekt da se osamostalis dovoljno do razvoda ako brak totalno propadne ne tako daleko.
I ono sto svakom preporucujem, psihoterapeut

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.