Nema lufta kada se svi mezhebi slažu sa propisima. Luft ima samo da li da se dižu ruke u namazu ili ne dižu. Lufta nema da li se treba klanjati. Lufta nema da li žena mora nositi hidžab.ElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:27 Ima lufta u mnogo stvari i to je kako se dogovori a vecinom se taj luft koristi za represiju i za neke stvari za koje se ne bi smio koristit. I kae liberalan islam, konzervativan islam![]()
Pa sve je kako ko koristi vjeru, neko za dobro a neko za lose![]()
Hidžab, nikab, burka
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
- Status: Offline
Re: Hidžab, nikab, burka
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53541 times
- Been thanked: 9531 times
Da u bosni nema IZ i da ona nije preuzela tu ulogu i monopol nad islamom u bosni bilo bi vise frakcija nego u siriji, iraku, afganistanu i to
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

Pa i ovako ima frakcija milion oko nekih drugih tema. Hodže se između sebe razlikuju dosta, doduše u nekim stvarima što ima IZ zacrta to moraju ali ovo što im nije nacrtano tu je svaki hodža priča za sebe.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nego. Hidzabi sestra sa dodjele medalja prilikom zatvaranja OI u Parizu je hidzab ocito navukla prvi put tu noc. Nije zabiljezeno da ga je imala ni na jednom takmicenju prije. Cak ga nije nosila ni na trci u Parizu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Tako je u Fr. No svi oni se slazu da je hidzab obaveza
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Pajdo namaz je glavno i osnovno u islamu, ako nema namaza nema ni islama. Sta u kur'anu pise to se ne moze osporit nikakoBosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:29Nema lufta kada se svi mezhebi slažu sa propisima. Luft ima samo da li da se dižu ruke u namazu ili ne dižu. Lufta nema da li se treba klanjati. Lufta nema da li žena mora nositi hidžab.ElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:27 Ima lufta u mnogo stvari i to je kako se dogovori a vecinom se taj luft koristi za represiju i za neke stvari za koje se ne bi smio koristit. I kae liberalan islam, konzervativan islam![]()
Pa sve je kako ko koristi vjeru, neko za dobro a neko za lose![]()

- insomnia
- Rđav kurac

Pa ko osporava
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Glavno je da postoji hijerarhija i da nema puno hereze i praznog hoda. Ima plan i program i udri, ko na svakom radnom mjestuBosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:31Pa i ovako ima frakcija milion oko nekih drugih tema. Hodže se između sebe razlikuju dosta, doduše u nekim stvarima što ima IZ zacrta to moraju ali ovo što im nije nacrtano tu je svaki hodža priča za sebe.ElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:30
Da u bosni nema IZ i da ona nije preuzela tu ulogu i monopol nad islamom u bosni bilo bi vise frakcija nego u siriji, iraku, afganistanu i to![]()

- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

Ja mislim da će se problemi ovi u BiH riješiti za par decenija, kada umru ovi što su makar vidjeli Jugoslaviju i taj "islam" u Jugi.
Ne kažem da će biti bolji muslimani niti više muslimana ali će se makar znati red.
Evo i dan danas samo ovi stariji govore "grijeh ide iz usta a ne na usta", omladina koja se izjašnjava muslimanima iako ne praktikuje makar zna kolika je to glupost. Danas samo možeš ispasti glup i licemjeran sa nekim stvarima, prošao je vakat tih muslimana što su učili od djeda i nane. E jesu ih naučili svaka im čast.
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3746 times
- Been thanked: 1498 times
Ne bih bio baš siguran u to. Neke stvari koje se rade, uz potpuno znanje IZ o tome... uh. Helem nej'se.ElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:35Glavno je da postoji hijerarhija i da nema puno hereze i praznog hoda. Ima plan i program i udri, ko na svakom radnom mjestuBosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:31
Pa i ovako ima frakcija milion oko nekih drugih tema. Hodže se između sebe razlikuju dosta, doduše u nekim stvarima što ima IZ zacrta to moraju ali ovo što im nije nacrtano tu je svaki hodža priča za sebe.![]()
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

Teško ti ovo može uspjeti u jednoj demokratskoj državi. To ovi iz IZ kažu kada ih neko pita za različita tumačenja islama, kažu fino "demokratija i to je to". IZ ima opet zakonsko pravo da jedino oni smiju imati džamije, vjerske škole i sl. Ko god drugi otvori SIPA mu to zatvori.ElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:35 Glavno je da postoji hijerarhija i da nema puno hereze i praznog hoda. Ima plan i program i udri, ko na svakom radnom mjestu![]()
Problem IZ je što su se previše opustili pa radi monopola i ne trude se toliko da dođu do pojedinca. Stvorio se vakum za te stvari i neki drugi su uletili.
- insomnia
- Rđav kurac

Opet s druge strane su se ipak odrzali u jako zajebanim okolnostima. Lakse je biti mumin u Rijadu nego u Tuzli jbgBosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:36Ja mislim da će se problemi ovi u BiH riješiti za par decenija, kada umru ovi što su makar vidjeli Jugoslaviju i taj "islam" u Jugi.
Ne kažem da će biti bolji muslimani niti više muslimana ali će se makar znati red.
Evo i dan danas samo ovi stariji govore "grijeh ide iz usta a ne na usta", omladina koja se izjašnjava muslimanima iako ne praktikuje makar zna kolika je to glupost. Danas samo možeš ispasti glup i licemjeran sa nekim stvarima, prošao je vakat tih muslimana što su učili od djeda i nane. E jesu ih naučili svaka im čast.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
To su muslimani koji nisu procitali svoju vjersku knjigu a ocigledno nisu plaho ni drugih knjigaBosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:36Ja mislim da će se problemi ovi u BiH riješiti za par decenija, kada umru ovi što su makar vidjeli Jugoslaviju i taj "islam" u Jugi.
Najveci neprijatelj covjeka je neznanje i ucmalost, zabokrecina. Treba trenirat misice i mozak, treba razmisljati i koristiti blagodat koju si dobio.

- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Svaka ti dala za ovoElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:12Pajdo moj u danasnje doba najmanji iq u islamskim zemljama, prosjecan im iq na nivou retardiranih ljudi. Eto ko ti tumaci islam i ko barata islamom kako mu odgovara. Tu nejasnocu koriste za represiju nad narodomQuds wrote: 13 Aug 2024, 16:10
U Kur'anu ti piše da klanjaš ali ne i kako. Tako se pominje i pokrivanje, ali ne i tačno kako. Za oba primjera imaš detalje u hadisima. Ima toga još...
Zloupotrebljavaju islam![]()
Turska koja se racuna kao sila ima manji iq od nas
Rszumijete li sad zasto se ja protivim da mi bosnjaci se petljamo s njima? To ti je isto da begovsku kcer das siromahu
Last edited by bosnjakinja on 13 Aug 2024, 16:42, edited 1 time in total.
- insomnia
- Rđav kurac

Mislim ipak da je za nas to daleko bolje rjesenje. Francuska pokusava ici prema tome da skolovanjem imama u fr stvori nesto poput francuske IZ. Ovako cija je dzamija njegov je i nauk i politika. Pa se onda to ispreplete između Turaka, Cecena, Alziraca, Marokanaca…Bosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:39Teško ti ovo može uspjeti u jednoj demokratskoj državi. To ovi iz IZ kažu kada ih neko pita za različita tumačenja islama, kažu fino "demokratija i to je to". IZ ima opet zakonsko pravo da jedino oni smiju imati džamije, vjerske škole i sl. Ko god drugi otvori SIPA mu to zatvori.ElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:35 Glavno je da postoji hijerarhija i da nema puno hereze i praznog hoda. Ima plan i program i udri, ko na svakom radnom mjestu![]()
Problem IZ je što su se previše opustili pa radi monopola i ne trude se toliko da dođu do pojedinca. Stvorio se vakum za te stvari i neki drugi su uletili.
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3746 times
- Been thanked: 1498 times
Eto, na ovoj temi bas...bosnjakinja wrote: 13 Aug 2024, 16:41Svaka ti dala za ovoElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:12
Pajdo moj u danasnje doba najmanji iq u islamskim zemljama, prosjecan im iq na nivou retardiranih ljudi. Eto ko ti tumaci islam i ko barata islamom kako mu odgovara. Tu nejasnocu koriste za represiju nad narodom
Zloupotrebljavaju islam![]()
Turska koja se racuna kao sila ima manji iq od nas
Rszumijete li sad zasto se ja protivim da mi bosnjaci se petljamo s njima? To ti je isto da begovsku kcer das siromahu![]()
- insomnia
- Rđav kurac

Jbg ni Iz nije osnovana zato sto su austorBugari volili muslimane no radi kontrole. A bolje je da te kontrolise tvoja drzava nego tuđa
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma

Jest lakše u Tuzli će te raznorazni Ibrahimi, Mehmedi itd. prozivati za praktikovanje islama, kao što su ljudi sa muslimanskim imenima nazivali onu ženu što je izbačena sa Panonike radi hidžaba "talibankom" itd.insomnia wrote: 13 Aug 2024, 16:40 Opet s druge strane su se ipak odrzali u jako zajebanim okolnostima. Lakse je biti mumin u Rijadu nego u Tuzli jbg
Znam na šta misliš. Nije to toliko radi vjere nego radi indetiteta. Zadržao bi se ovdje islam još 10 ratova, ne jer je ljudima stalo toliko radi islama nego indentiteta radi čega su ljudi ginuli. To je ono kada se rade neke popravke u džamiji pa imaš ljude koji nikada ne uđu u džamiju, nemaju veze sa islamom ali dadnu dobre pare jer eto hoće da im je lijepa džamija.
Koliko ih ja znam što bi sad umrli za džamiju ali bi i radije umrli nego ušli u nju
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Eto ti demokratije u britaniji pa se nedavno muslimani raznosili bombama. I u francuskoj isto. Objavili karikaturu poslanika pobise radikali autoreBosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:39Teško ti ovo može uspjeti u jednoj demokratskoj državi. To ovi iz IZ kažu kada ih neko pita za različita tumačenja islama, kažu fino "demokratija i to je to". IZ ima opet zakonsko pravo da jedino oni smiju imati džamije, vjerske škole i sl. Ko god drugi otvori SIPA mu to zatvori.ElTriconi wrote: 13 Aug 2024, 16:35 Glavno je da postoji hijerarhija i da nema puno hereze i praznog hoda. Ima plan i program i udri, ko na svakom radnom mjestu![]()
Kakva je to demokratija kad kabadahije rade sta hoce i opravdavaju svoje postupke religijom

- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Pa tad ce biti jos gore, imat cew muslimane i onda one bosnjake koji ce se sprdat s poslanikom Kuranom kao sto zapadnjaci s krscanstvomBosnia_Nord wrote: 13 Aug 2024, 16:36Ja mislim da će se problemi ovi u BiH riješiti za par decenija, kada umru ovi što su makar vidjeli Jugoslaviju i taj "islam" u Jugi.
Stari ljudi su ipak znali neki red, i ko nije bio vjernik postovap je vjeru
Last edited by bosnjakinja on 13 Aug 2024, 16:46, edited 1 time in total.