navika wrote: 10 Jun 2019, 11:16
Julia-Klara wrote: 09 Jun 2019, 15:49
[
Apsolutno tacno! Sve s neke visine gledaju i palamude kako se ne radi. Ako vam je dobro tamo gdje jeste, pa tamo i ostanite brate, sto dolazite, i sto vas toliko boli kako se zivi u Bosni?
Ja vidim i znam i kako se radi, i koliko se radi, ne moram daleko nego u mojoj porodici.
KOmentar da ne bi imala nista osim kartonske kutije, e pa , draga naviko, to mozda samo o tebi govori. I nasi roditelji su zivjeli i radili u Bosni, pa imaju sve. Nije lijepo ponizavati ljude, ima onih koji sa 200 (jebenih) dolara prehranjuju porodice. Razmisli malo i o tome u tom svom savrsenom svijetu.
O kakvom ponizenju bona nebila ti pricas?
Sve ovo vrijeme od kako sam na forumu govorim o ljepoti Bosne, ovo gdje sam sad, nikad nisam smatrala ni izbliza lijepim, a kamoli savrsenim.
Govorim o tome kako lijepo zive, srecnije zive, a s manje, i to mnogo manje rada.
Pisem o tome kako su ljudi lijepo stali na noge, imaju lijepe kuce, voze solidna auta, dobro se odijevaju i hrane, imaju vise slobodnog vremena, druze se vise, okruzeni svojim najblizim, najvoljenijim, najprecim... Pisem o stvarima koje imas samo u domovini koje se ne mogu kupiti novcem.
Ali vazno je da ste vi skrpili kritike i pokupili lajkove takvih ko sto ste i sami .
To nase, i takvo ponasanje je jedina stvar koja mi ne fali.
Nista drugo nisam mislila do upravo ono sto sam rekla.
Naucite se citati i onako kako pise.
U pravu si.
U Bosni opstaju ljudi s tako malo.
Jedan radi i petero opstaje.
Steknu kucu i auto.
Skoluju djecu.
Prenosim vam vijest koju sam skoro cula sa cnn-a
Osamdeset posto ljudi u ovoj drzavi vise ne moze da izdrzsva svoje porodice. Znaci samo da izdrzava, a kamoli da kroz zivot nesto i stekne.
Da ne daj Boze lijepi sad nekim cudom sve stane, sedamdeset posto ljudi bi skapalo od gladi u roku od tri mjeseca.
Ako ja budem ovdje sama radila, meni se zna - ulica i kartonska kutija.
Ljudi se ovdje izbacuju na ulicu svaki Bogov dan.
Ja ovdje ne mogu razmisljati kako se meni ne isplati raditi jer mi eto nije Bog zna kakva plata. I mala je bolja vec nikakva.
I na kraju, pogledajmo svu dijasporu kad se vrati u penziji u domovinu. Sta ima bolje i vise od onog koji je radio u Bosni?
Pola bi grada castila da moja djeca izaberu da njihov posao i dom budu u Sarajevu.