Hidžab, nikab, burka
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2654 times
- Been thanked: 22303 times
- Status: Offline
Re: INCIDENT U NJEMAČKOJ: Pekar odbio uslužiti djevojku iz BiH zbog nikaba
Nemam pojma evo citam a jaran mi tu radi u centru odo zvat
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2523 times
- Been thanked: 4359 times
Ne, apsolutno je mrznja u pitanju.Superhik wrote: 03 Mar 2025, 10:44Ja bih prije rakao da nije mrznja vec predrasude u pitanju i neotesanost. Isto kao mnogi nasi na racun crnaca, jevreja,.. sto nije bas pravi rasizam, antisemitizam. Vecina nasih zena ima negativan stav prema nikabu i stereotipe kako je to nesto tamo dole bliskoistocno pa ne mozemo reci da mrze Islam.Nora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 08:52 Neko ko iskazuje mrznju prema odredjenoj skupini naroda nikako nije samo "papak".
Papak je nekulturan, neodgojen, neotesit, neusluzan, bezobrazan, itd, ali je takav generalno u svom zivotu, a ne samo spram jedne skupine naroda.
Ovaj Nassef napr. je iznosio vrlo negativne komentarima o djeci mijesanih brakova,.. sto ga ne cini fasistom, nacistom, mrziteljem,... - to je samo nas uobicajeni mahalski primitivizam.
Mnogi nasi u Njemackoj imaju facu, boju koze, ociju,.. kao i Nijemci krscani. U Mostaru je bio samo jedan slucaj momka sto misli da moze skuziti ko je ko kako kaze po teksturi lica. Niti on niti ti mozete to objasniti.Masamune wrote: 03 Mar 2025, 08:45
Po faci, boji kože, imenu i tako. Po saznanju da jesu.
Kao što djecu Zapadnog Mostara uče da su s druge strane Alieni koje je lako prepoznati po boji kože.
Evo mozemo reci da neki ljudi na temi imaju svoje predrasude o nikabu ili ovoj djevojci, pa i ja, ali niko od nas ne bi ni nju ni neku drugu zenu u nikabu izvrjedjao, javno ponizio kao doticni. Jer te predrasude kod svakog mogu bit iz ovog ili onog razloga, ali ne poticu ljude na svakodnevnom nivou da budu ovakva govna prema drugima.
Mrznja na to potice
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- HAVANA
- Pituljica
Dobro je nije bio tu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Evo i na temi imamo primjer kako ksenofoban um 'rezonuje'. Prije nego sto je saznao bilo sta o tome sta se desilo, potrčao je na temu u kojoj je opisana ekstremna ksenofobija prema muslimanki, da za tragediju u Njemačkoj optuži - pa dezurne krivce muslimane naravno. Mada je teroristicki akt ucinio Nijemac.
Sta čovjek može očekivati od Nijemaca i Svedjana, kad ovako rezonuje Bosanac koji navodno jako voli Bosnu, pardon Sarajevo. Čovjek koji je odrastao s muslimanima i koji bi trebao znati da se pravi vjernik nikad, a možda ni tad ne bi bavio terorizmom. Nikad, a posebno ne u Ramazanu. Strasno.
https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... lji/890656
Sta čovjek može očekivati od Nijemaca i Svedjana, kad ovako rezonuje Bosanac koji navodno jako voli Bosnu, pardon Sarajevo. Čovjek koji je odrastao s muslimanima i koji bi trebao znati da se pravi vjernik nikad, a možda ni tad ne bi bavio terorizmom. Nikad, a posebno ne u Ramazanu. Strasno.
https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... lji/890656
Last edited by Lavlje_srce on 04 Mar 2025, 00:35, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- HAVANA
- Pituljica
E svasta.Izvinjavam se trebo sam otvorit novu temu incident u njemackoj.
- HAVANA
- Pituljica
A znao sam stare mi kad sam napiso i klikno pomislio sam sace neko 

- Lavlje_srce
- Alienka
Da, smiješno je sto najstrašnije vrijedjas ljude
Memento Mori
- HAVANA
- Pituljica
Sve si u pravu kao i uvijek.Izvini.
- Lavlje_srce
- Alienka
Jok, ti si u pravu. Treba ljudima suditi po izgledu, bez bilo kakve provjere. Kriv/a po defaultu. Tako su prije otprilike pola godine u Engleskoj huligani momentalno osudili muslimane za stravičan zločin (kad je ludjak porijeklom iz Ruande pobio djecu u obdanistu). Odmah se oglasila krajnja desnica da vrišti protiv muslimana.
To sto se kasnije utvrdilo da ubica uopce nije musliman, koga briga. Tvoje razmisljanje je identično, a zamisljas se kao FGR.
To sto se kasnije utvrdilo da ubica uopce nije musliman, koga briga. Tvoje razmisljanje je identično, a zamisljas se kao FGR.
Memento Mori
- HAVANA
- Pituljica
Dobro.Jeste.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9667 times
- Been thanked: 16226 times
- Status: Online
Ups, Svabo

Sta cemo sad, kukala nam majka

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3860 times
- Been thanked: 3564 times
To podsjeća na onog čupu koji je glumio Kramera u Seinfeldu, kada je imao stand-up pa neke crnce u publici rasistički vrijeđao jer su ga prekidali.Superhik wrote: 03 Mar 2025, 08:35Ne, ja sam kritikovao obje strane. Ali shvatam da ti ne mozes drugacije kontati jer si mentalno na istoj ravni sa tiktokterkom pa je objasnjavanje besmisleno.Naseef Mushroom wrote: 03 Mar 2025, 06:58
Taj pekar da je papak to bi se osjetilo i prije i posao mu ne bi išao. Kladim se u sto maraka da je tak dan kada je ušla u pekaru, prvi put postao papak![]()
A ti si pretpostavljam veliki zaštitinik fašista koji se kriju iza papanluka.
Gubis 100 maraka, pekar je uvijek bio papak i ostat ce. Nemas ti pojma sta je fasizam.
Vjeruj da kokoska nije obilazila druga mjesta dok nije nasla idealnog za svoj biznis.
Pa kada je se kasnije u jednoj emisiji izvinjavao jer je neko to snimio i objavio, rekao je “Najluđa stvar u svemu tome je što ja uopšte nisam rasista”
a 7 puta vikao “He’s a Nigger” i rekao da su prije 50 godina takve kao njih nabijali na vile

E to je to, isto kao kada neka poznata ličnost na društvenim mrežama objavi neški rasistički komentar, pa ga ukloni i izvinjava se jer uopšte nije rasista, to je objavio jer je bio pijan ili mlad i nezreo kada je to pisao ili ga je neko naljutio pa mu je trebao ventil da se ohladi.
Gdje podvlačimo crtu između rasiste i papka koji je izjavio nešto rasističko?
A ti si već odabrao stranu, islamofoba zoveš samo papkom (znači manje zlo) a djevojku koja je došla samo da kupi hljebi i izvadila telefon da zabilježi nepravdu zoveš kokoškom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3860 times
- Been thanked: 3564 times
Najbolji je dio kada je izjavio kako može Bošnjake prepoznati po tamnijoj boji kože a iza njega sjedi Hrvatica koja ovako izgleda

A nije ni on bijel kao sir.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- HAVANA
- Pituljica
Ne znam stas ti ja evo proso mostar

- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9667 times
- Been thanked: 16226 times
- Status: Online
A meni sekirancija za tebe. Taman pomisli evo strasni MAslEman, kad prc Milojka

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Pituljica
Sto za mene nisam ja u njemackoj 

- HAVANA
- Pituljica
E cuj prc milojka a ja im prvi i napiso da je svabo
Forum je cudo izvrtanja 

-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Ako je upotreba rijeci Nigger rasizam, onda su po tebi mnogi crnci rasisti jer obilato koriste tu rijec.Naseef Mushroom wrote: 04 Mar 2025, 06:53To podsjeća na onog čupu koji je glumio Kramera u Seinfeldu, kada je imao stand-up pa neke crnce u publici rasistički vrijeđao jer su ga prekidali.Superhik wrote: 03 Mar 2025, 08:35
Ne, ja sam kritikovao obje strane. Ali shvatam da ti ne mozes drugacije kontati jer si mentalno na istoj ravni sa tiktokterkom pa je objasnjavanje besmisleno.
Gubis 100 maraka, pekar je uvijek bio papak i ostat ce. Nemas ti pojma sta je fasizam.
Vjeruj da kokoska nije obilazila druga mjesta dok nije nasla idealnog za svoj biznis.
Pa kada je se kasnije u jednoj emisiji izvinjavao jer je neko to snimio i objavio, rekao je “Najluđa stvar u svemu tome je što ja uopšte nisam rasista”
a 7 puta vikao “He’s a Nigger” i rekao da su prije 50 godina takve kao njih nabijali na vile![]()
E to je to, isto kao kada neka poznata ličnost na društvenim mrežama objavi neški rasistički komentar, pa ga ukloni i izvinjava se jer uopšte nije rasista, to je objavio jer je bio pijan ili mlad i nezreo kada je to pisao ili ga je neko naljutio pa mu je trebao ventil da se ohladi.
Gdje podvlačimo crtu između rasiste i papka koji je izjavio nešto rasističko?
A ti si već odabrao stranu, islamofoba zoveš samo papkom (znači manje zlo) a djevojku koja je došla samo da kupi hljebi i izvadila telefon da zabilježi nepravdu zoveš kokoškom.
A ti od papka napravi nesto maltene pozitivno. Meni je iskreno gore biti papak nego kokoska al nismo isti.
Da kokoska naravno. Ona je tiktokterka koja zaradjuje na ovakvim videima i jasno je da je isprovocirala situaciju. Ili je obilazila radnje sa kamerom na gotovs dok nije naletila na papka ili je ranije imala dojavu da je pekar papak. Obicno cure koje iz vjerskih razloga nose burku ne kupuju pecivo u njemackoj pekari iz razloga da su sigurne da nije koristena svinjska mast ili neki emulgator koji sadrzi svinjsku mast. I istim takvim pekarama se sluze i sendvici, hot-dogovi,... e baska je ona spontano bas tu dosla kupit nesto i slucajno izvadila telefon kada je papak napao.

Problem je sto mnogi muslimani poput tebe ili nje vole ulogu zrtve. Da ti Jevreji u Sarajevu se pocnu moliti javno na ulici i zakrce promet,.. sam bi rekao da je u pitanju provokacija. Uostalom, privatna pekara je privatna avlija i svako moze sam odluciti koga usluzuje a koga ne.
A kod nas ces kod muslimana cuti bezbroj negativnih komentara o burkama, kritike na racun imigranata koje zvuce rasisticki, negativno o LGBT paradi,... sto ne znaci obavezno da je iskonska mrznja u pitanju.
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Predrasude. Mrznja je malo jaci osjecaj i losa po zdravlje.Nora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 18:16Ne, apsolutno je mrznja u pitanju.Superhik wrote: 03 Mar 2025, 10:44
Ja bih prije rakao da nije mrznja vec predrasude u pitanju i neotesanost. Isto kao mnogi nasi na racun crnaca, jevreja,.. sto nije bas pravi rasizam, antisemitizam. Vecina nasih zena ima negativan stav prema nikabu i stereotipe kako je to nesto tamo dole bliskoistocno pa ne mozemo reci da mrze Islam.
Ovaj Nassef napr. je iznosio vrlo negativne komentarima o djeci mijesanih brakova,.. sto ga ne cini fasistom, nacistom, mrziteljem,... - to je samo nas uobicajeni mahalski primitivizam.
Mnogi nasi u Njemackoj imaju facu, boju koze, ociju,.. kao i Nijemci krscani. U Mostaru je bio samo jedan slucaj momka sto misli da moze skuziti ko je ko kako kaze po teksturi lica. Niti on niti ti mozete to objasniti.
Evo mozemo reci da neki ljudi na temi imaju svoje predrasude o nikabu ili ovoj djevojci, pa i ja, ali niko od nas ne bi ni nju ni neku drugu zenu u nikabu izvrjedjao, javno ponizio kao doticni. Jer te predrasude kod svakog mogu bit iz ovog ili onog razloga, ali ne poticu ljude na svakodnevnom nivou da budu ovakva govna prema drugima.
Mrznja na to potice
Sta mislis koliko sam vulgarnihi negativnih komentara cuo od nasih ljudi na racun crnaca, turistkinja sa nikabom, LGBT, feminizma, krscanstva uopsteno,... mrznja?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2523 times
- Been thanked: 4359 times
Koliko je tih ljudi prišlo crncu, turistkinji, ovom onom, i napsovalo mu se i istjeralo ih iz objekta?Superhik wrote: 04 Mar 2025, 11:22Predrasude. Mrznja je malo jaci osjecaj i losa po zdravlje.Nora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 18:16
Ne, apsolutno je mrznja u pitanju.
Mrznja na to potice
Sta mislis koliko sam vulgarnihi negativnih komentara cuo od nasih ljudi na racun crnaca, turistkinja sa nikabom, LGBT, feminizma, krscanstva uopsteno,... mrznja?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.