Hidžab, nikab, burka
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28016 times
- Been thanked: 25690 times
- Status: Online
Re: INCIDENT U NJEMAČKOJ: Pekar odbio uslužiti djevojku iz BiH zbog nikaba
Oooo, ja ih dosta znam koji mrze, preziru
I to se ne stide da priznaju
A da je AfD pobedila ejssssss kolika bi tek onda krila dobili
Odresene ruke kako ono
I to se ne stide da priznaju
A da je AfD pobedila ejssssss kolika bi tek onda krila dobili
Odresene ruke kako ono
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
- Status: Offline
Ima slucajeva gdje nisu htjeli usluzivati nikabe, a o sigurnosnim mjerama za gej paradu da ne govodim.Nora Ibsenova wrote: 04 Mar 2025, 11:26Koliko je tih ljudi prišlo crncu, turistkinji, ovom onom, i napsovalo mu se i istjeralo ih iz objekta?Superhik wrote: 04 Mar 2025, 11:22
Predrasude. Mrznja je malo jaci osjecaj i losa po zdravlje.
Sta mislis koliko sam vulgarnihi negativnih komentara cuo od nasih ljudi na racun crnaca, turistkinja sa nikabom, LGBT, feminizma, krscanstva uopsteno,... mrznja?
Ne znamo sta je taj lik sve njoj ispsovao, zapisano je da je nije htio usluziti i da je opaska da ovo nije srednji vijek... Jbg njegova kuca, njegova avlija,.. njegova pravila.
A znam jako dobro da ona tu nije dosla samo kupit kruha i da je pekar tu posluzio kao koristan idiot. Skoro 300000 pratilaca na njenom Tiktoku joj je zauhar sta god joj rekao.
Da se razumijemo, tek reda radi da spomenem, da nisam izabrao neciju stranu,.. osudjujem oboje.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44481 times
- Been thanked: 7942 times
More se svasta pisat o porjeklu bosanskih katolika i pravoslavaca al oni to najbolje znajuNaseef Mushroom wrote: 04 Mar 2025, 06:58Najbolji je dio kada je izjavio kako može Bošnjake prepoznati po tamnijoj boji kože a iza njega sjedi Hrvatica koja ovako izgledaElTriconi wrote: 03 Mar 2025, 14:17
To je onaj sto ne smije prec most, veli babo ga gadjo a sad da prelazim![]()
![]()
A nije ni on bijel kao sir.

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3065 times
Prvo, Crnci tu riječ koriste izmedju sebe, ali je rasizam kad tu riječ upotrijebi bijelac. Tako i Bošnjaci jedan drugog u sali mogu nazvati 'balijo', ali se naravno uvrijede kad im to kaže neko drugi.Superhik wrote: 04 Mar 2025, 11:19 Ako je upotreba rijeci Nigger rasizam, onda su po tebi mnogi crnci rasisti jer obilato koriste tu rijec.
A ti od papka napravi nesto maltene pozitivno. Meni je iskreno gore biti papak nego kokoska al nismo isti.
Da kokoska naravno. Ona je tiktokterka koja zaradjuje na ovakvim videima i jasno je da je isprovocirala situaciju. Ili je obilazila radnje sa kamerom na gotovs dok nije naletila na papka ili je ranije imala dojavu da je pekar papak. Obicno cure koje iz vjerskih razloga nose burku ne kupuju pecivo u njemackoj pekari iz razloga da su sigurne da nije koristena svinjska mast ili neki emulgator koji sadrzi svinjsku mast. I istim takvim pekarama se sluze i sendvici, hot-dogovi,... e baska je ona spontano bas tu dosla kupit nesto i slucajno izvadila telefon kada je papak napao.Hau jes no.
Problem je sto mnogi muslimani poput tebe ili nje vole ulogu zrtve. Da ti Jevreji u Sarajevu se pocnu moliti javno na ulici i zakrce promet,.. sam bi rekao da je u pitanju provokacija. Uostalom, privatna pekara je privatna avlija i svako moze sam odluciti koga usluzuje a koga ne.
A kod nas ces kod muslimana cuti bezbroj negativnih komentara o burkama, kritike na racun imigranata koje zvuce rasisticki, negativno o LGBT paradi,... sto ne znaci obavezno da je iskonska mrznja u pitanju.
Drugo, niko ne koristi svinjsku mast u kruhu.
Treće, i naše društvo je puno ksenofobije i primitivizma. Jedno zlo ne opravdava drugo. Meni ne bi smetali Jevreji, ne smetaju mi imigranti, osim onih koji su bili nasilni prema građanima. Ostalim koji me zaustave dam koliko sam u mogućnosti. Ne smetaju mi LGBTQAI+, ne idem na paradu, neka paradiraju.
Samo sve to nije opravdanje za njegovu ksenofobiju i tretiranje te cure kao gradjanke drugog reda samo zbog toga sto je imala pokriveno lice.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Lavlje_srce
- Alienka
Ali si prije toga napisao ovo:HAVANA wrote: 04 Mar 2025, 07:32 E cuj prc milojka a ja im prvi i napiso da je svaboForum je cudo izvrtanja
![]()
Nisi to napisao na 'Samo da kažem...' sto bi bilo logično, nego bas na ovoj temi na kojoj si već prije toga pokazao ksenofobiju. Nije forum čudo izvrtanja, nego si ti zatrolao temu zbog vlastitih teskih predrasuda, a sad se praviš blesav. Barem stani iza vlastitog mišljenja. Nije ovo kafana gdje možeš išarmirati raju kad nešto lupis, nego forum.
Memento Mori
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2582 times
- Been thanked: 21454 times
Sve si u pravu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4104 times
- Been thanked: 2989 times
Najebo si brt. Stavla te je na zub. Tvoja reda jbg 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Lavlje_srce
- Alienka
Da, smesno, bas smesno. Od svih drustvenih problema i skupina u drustvu, vama smetaju žene koje su doslovno nevidljive i necujne. Nikad nikome nista lose nisu uradile.
Da nosenje nikaba nije njihov izbor, mogle bi ga skinuti u Njemačkoj ili u Bosni. Ne žele ga skinuti jer je dio njihove tradicije i identiteta, kao sto je to sari kod Indijki, perike i crna odjeća kod ortodoksnih Jevrejki, itd. Vama (naravno) samo one jako bodu osjetljive oči
Dakle, vi biste da se prilagode vama i nemaju izbor, ali nemanje izbora ne biste dozvolili kad ste vi u pitanju. Ako to nije primjer malograđanskog licemjerja, ne znam sta je.
Da nosenje nikaba nije njihov izbor, mogle bi ga skinuti u Njemačkoj ili u Bosni. Ne žele ga skinuti jer je dio njihove tradicije i identiteta, kao sto je to sari kod Indijki, perike i crna odjeća kod ortodoksnih Jevrejki, itd. Vama (naravno) samo one jako bodu osjetljive oči
Dakle, vi biste da se prilagode vama i nemaju izbor, ali nemanje izbora ne biste dozvolili kad ste vi u pitanju. Ako to nije primjer malograđanskog licemjerja, ne znam sta je.
Memento Mori
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2582 times
- Been thanked: 21454 times
Tacno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1082 times
- Been thanked: 3293 times
Jel ti poslo PP?
Jel ti poslo isto što i meni šalje kad se napije?

Do not disturb! U procesu sam radikalizacije.
- Morgen
- Zvezda foruma
Koji si ti srećnik….
Meni ništa
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1082 times
- Been thanked: 3293 times
Ako hoćeš forward, nije problem.

Do not disturb! U procesu sam radikalizacije.
- Dupli_skalp
- Sitna buranija
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 23 times
imamo mi bitnijih stvari u našem dvorištu o kojima trebamo razmišljati i pisati, a ne tamo o njemačkoj i nekom idiotu pekaru i nekoj iditokinji iz bih koja naopako tumači islam i njegove propise.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20856 times
- Been thanked: 5652 times
eno, ma sta vas briga za nase incidente, jel' 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3682 times
- Been thanked: 3405 times
Kakva gomila gluposti u samo jednom postuSuperhik wrote: 04 Mar 2025, 11:19Ako je upotreba rijeci Nigger rasizam, onda su po tebi mnogi crnci rasisti jer obilato koriste tu rijec.Naseef Mushroom wrote: 04 Mar 2025, 06:53
To podsjeća na onog čupu koji je glumio Kramera u Seinfeldu, kada je imao stand-up pa neke crnce u publici rasistički vrijeđao jer su ga prekidali.
Pa kada je se kasnije u jednoj emisiji izvinjavao jer je neko to snimio i objavio, rekao je “Najluđa stvar u svemu tome je što ja uopšte nisam rasista”
a 7 puta vikao “He’s a Nigger” i rekao da su prije 50 godina takve kao njih nabijali na vile![]()
E to je to, isto kao kada neka poznata ličnost na društvenim mrežama objavi neški rasistički komentar, pa ga ukloni i izvinjava se jer uopšte nije rasista, to je objavio jer je bio pijan ili mlad i nezreo kada je to pisao ili ga je neko naljutio pa mu je trebao ventil da se ohladi.
Gdje podvlačimo crtu između rasiste i papka koji je izjavio nešto rasističko?
A ti si već odabrao stranu, islamofoba zoveš samo papkom (znači manje zlo) a djevojku koja je došla samo da kupi hljebi i izvadila telefon da zabilježi nepravdu zoveš kokoškom.
A ti od papka napravi nesto maltene pozitivno. Meni je iskreno gore biti papak nego kokoska al nismo isti.
Da kokoska naravno. Ona je tiktokterka koja zaradjuje na ovakvim videima i jasno je da je isprovocirala situaciju. Ili je obilazila radnje sa kamerom na gotovs dok nije naletila na papka ili je ranije imala dojavu da je pekar papak. Obicno cure koje iz vjerskih razloga nose burku ne kupuju pecivo u njemackoj pekari iz razloga da su sigurne da nije koristena svinjska mast ili neki emulgator koji sadrzi svinjsku mast. I istim takvim pekarama se sluze i sendvici, hot-dogovi,... e baska je ona spontano bas tu dosla kupit nesto i slucajno izvadila telefon kada je papak napao.Hau jes no.
Problem je sto mnogi muslimani poput tebe ili nje vole ulogu zrtve. Da ti Jevreji u Sarajevu se pocnu moliti javno na ulici i zakrce promet,.. sam bi rekao da je u pitanju provokacija. Uostalom, privatna pekara je privatna avlija i svako moze sam odluciti koga usluzuje a koga ne.
A kod nas ces kod muslimana cuti bezbroj negativnih komentara o burkama, kritike na racun imigranata koje zvuce rasisticki, negativno o LGBT paradi,... sto ne znaci obavezno da je iskonska mrznja u pitanju.

Kao prvo, htio sam napisati, ali je Lavlje bila brža, korištenje Nigger među crncima je za njih prihvatljivo. Da budem iskren, i za mene je taj naziv među crncima samoponižavanje, i da sam crnac sigurno bih izbjegavao taj naziv ali tako je kako je.
Ima razlog zašto je taj Kramer nakon onog nastupa sahranio svoju karijeru. Da ih je nazvao budalama ili papcima i dalje bi nastupao.
I sad nakon toliko decenija, kraj 350 miliona Amerikanaca plus milioni širom svijeta koji su svjesni šta to znači, ti se pojavi u 2025. godini da svima objasniš

A kao drugo, praviš se mutaviji nego što jesi. I Saša Matić bi mogao pročitati i shvatiti. Očigledno je da sa “manje zlo” nisam uporedio papka sa kokoškom već papka sa islamofobom “ma nije on islamofob, on je samo papak”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3682 times
- Been thanked: 3405 times
Ma ja, svi vi na ovoj temi ste neutralni, niste ni na čijoj strani, kraj toliko sopstvenih problema u Bosni nemate živaca o nekim budalaštinama u Njemačkoj razmišljati, a častite je sa nazivima kokoška i idiotkinja.Dupli_skalp wrote: 04 Mar 2025, 19:46 imamo mi bitnijih stvari u našem dvorištu o kojima trebamo razmišljati i pisati, a ne tamo o njemačkoj i nekom idiotu pekaru i nekoj iditokinji iz bih koja naopako tumači islam i njegove propise.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 524 times
- Been thanked: 760 times
rijetko i crnci koriste Nigger nego izgovaraju Nigga bez R sto nema direktno nikakvo znacenje nego je nako crnacki slang
nigga je njihovo medjucrnacki ko jaro jarane bajo druze al u krugu etnickih grupa koje su diskiminirane il potlacene, mada u realnosti nigga moze bilo ko osim bjelaca koristit, oni to pustaju i latinosima, indijancima, hispanosima itd tj latinexu citavom, onda vecini azijata ako ne svim azijatima, al kad cuju da je neko R izgovorio i oni se uvrijede
nigga je njihovo medjucrnacki ko jaro jarane bajo druze al u krugu etnickih grupa koje su diskiminirane il potlacene, mada u realnosti nigga moze bilo ko osim bjelaca koristit, oni to pustaju i latinosima, indijancima, hispanosima itd tj latinexu citavom, onda vecini azijata ako ne svim azijatima, al kad cuju da je neko R izgovorio i oni se uvrijede
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 16 times
https://www-bbc-com.cdn.ampproject.org/ ... e-37373324
Članak je stariji, ali c/p na ovaj dio:
In Germany a restaurant or bar manager can legally refuse entry to a guest, but not if it is an arbitrary act of discrimination.
Drugo, prijetnje smrću pekaru ili ovom vlasniku restorana, koji je zaposlio ljude iz država u kojim je dominantna muslimanska populacija, jednako nisu prihvatljive.
Članak je stariji, ali c/p na ovaj dio:
In Germany a restaurant or bar manager can legally refuse entry to a guest, but not if it is an arbitrary act of discrimination.
Drugo, prijetnje smrću pekaru ili ovom vlasniku restorana, koji je zaposlio ljude iz država u kojim je dominantna muslimanska populacija, jednako nisu prihvatljive.
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše!: