Smrtne kazne
Moderator: Krokodil Behko
Re: Smrtne kazne
..kad sve sagledaš najbolje za državu je smrtna kazna...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Zagorka wrote:U HR jedan zatvorenik kosta dnevno 230 kuna.Sad zamisli svi zavorenici puta pet godina,u zemljama u kojima su ih milioni?To se finansira iz drzavnog proracuna,a zna se kako se isti puni.Lebowski wrote:Ali sa doživotnom neće predstavljati problem po društvo, radiće na njemu pa možda kod nekog i uspije, nije sve ni do gena nego i do psihe. Obično su takvi i pogrešno usmjereni.Zagorka wrote:Pa ne treba onda nikakva.Kad pedofili ne izvuku pouku iz smrtne kazne,neće ni iz doživotne.Sam veliš-ako je gena takvih,biće takav.I tako se čisto nameće zaključak da ih ne treba uopće nikako kažnjavati.
Kako to nije problem po drustvo?
Nije li to trosenje sredstava koja bi se mogla uloziti u skolstvo,zdravstvo?
Na koga se trosi?
Na nekoga ko siluje,mlati,ubija?
to Zagi!
samo samaraj! ne daj im pardona.
nedostajala si!
evo, prije mozda sat vremena procitah vijest kako su oslobodjeni osudjeni ratni zlocinci za pocinjeni genocid. njih desetorica jarane. kakav zatvor, kakvi bakraci. toj je stoci trebalo toljagom presuditi istog casa.
"smijesno" je to sto su oni za svoje monstruozne cinove dobili maksimalno po 30 i kusur godina. pobili su toliko naroda, mnoge traumatizirali za zivota i sta sve ne - a kazna nidje nista.
joj, kad procita onaj dio gdje rekose kako su prema evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, cini mi se, povrijedjena prava osudjenih!!!!!!!!!
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Ja nisam za smrtne kazne, osim ako je na stolici separatist ili revolucionar koji ugrožava stabilnost države. Nisam iz razloga jer mi još uvijek ne razumijemo potpuno stvari koje karakterišemo kao zločin.
Mada nisam ni za to da se ljudi kažnjavanju doživotnim robijama. Više sam za to da recimo čovjek koji je ubio čovjeka leži 5 godina, 2 godine može izlaziti vikende, narednih 3 godine je na uslovnoj. A svo to vrijeme zadnjih pet godina da mu se pomogne socijalizirati, da mu se u tom vremenu pomogne naći posao, a on neka 20 godina mjesečno izdvaja po recimo 20€ za socijaliziranje drugih prestupnika u tom zatvoru. Nešto na takvu foru bih ja volio vidjeti. Naveo sam samo primjer, a on bi se dao prilagoditi.
Nisam pristalica da se grijehi otplaćuju doživotno.
Mada nisam ni za to da se ljudi kažnjavanju doživotnim robijama. Više sam za to da recimo čovjek koji je ubio čovjeka leži 5 godina, 2 godine može izlaziti vikende, narednih 3 godine je na uslovnoj. A svo to vrijeme zadnjih pet godina da mu se pomogne socijalizirati, da mu se u tom vremenu pomogne naći posao, a on neka 20 godina mjesečno izdvaja po recimo 20€ za socijaliziranje drugih prestupnika u tom zatvoru. Nešto na takvu foru bih ja volio vidjeti. Naveo sam samo primjer, a on bi se dao prilagoditi.
Nisam pristalica da se grijehi otplaćuju doživotno.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Za te priče oko cijena držanja zatvorenika u odnosu na smrtnu kaznu mogu samo reći da su plod neinformisanosti. Ne radi se to u civiliziranom svijetu baš tako: skrivio je, smaknite ga.
Osim, naravno, ako ne mislite na smrtne kazne po kratkom postupku, linčovanja i tako to.
Cijena jedne smrtne kazne u demokratijama koje to dozvoljavaju (kao npr. neke od država u USA) su često više puta skuplje nego doživotni zatvori bez prava na pomilovanje. Naravno, i ove doživotne znaju biti jednako skupe, ali u određenom manjem procentu, npr. kada se radi o "služenju" roka u nekim od skupljih ustanova, ali je ta razlika mizerna u odnosu na cijenu svake smrtne kazne.
Osim, naravno, ako ne mislite na smrtne kazne po kratkom postupku, linčovanja i tako to.
Cijena jedne smrtne kazne u demokratijama koje to dozvoljavaju (kao npr. neke od država u USA) su često više puta skuplje nego doživotni zatvori bez prava na pomilovanje. Naravno, i ove doživotne znaju biti jednako skupe, ali u određenom manjem procentu, npr. kada se radi o "služenju" roka u nekim od skupljih ustanova, ali je ta razlika mizerna u odnosu na cijenu svake smrtne kazne.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Odlicno Rock.. Daj da onda i ja ubijem covjeka, ne bih li se konacno zaposlila
Nagradimo ubice. Ne znam jesi li upoznat s uslovima zivota u zatvoru. Govorim o ovom nasem "obicnom" zatvoru. Ravan je hotelu s 5 zvjezdica. Doslovno. Obroci, setnje, treninzi, kablovska, hobiji, zanati, skolovanje.. Sa mnom je studirao jedan zatvorenik. Dodje, sjedi, pije kafu u kantini...
Za smrtnu kaznu, nego sta. Nikog nisam izgubila u ratu, hvala Bogu, ali kad procitah da su ovi zlocinci oslobodjeni, zlo mi je doslo. Kako li je tek zrtvama (onima koji su osjetili njihove zlocine na sebi)...
Ovo je zemlja u kojoj ne smijes ni psa odvalit nogom nakon sto te obori na zemlju i izgrize, jer ce te neko prijaviti , a to je zalosno....
Za smrtnu kaznu, nego sta. Nikog nisam izgubila u ratu, hvala Bogu, ali kad procitah da su ovi zlocinci oslobodjeni, zlo mi je doslo. Kako li je tek zrtvama (onima koji su osjetili njihove zlocine na sebi)...
Ovo je zemlja u kojoj ne smijes ni psa odvalit nogom nakon sto te obori na zemlju i izgrize, jer ce te neko prijaviti , a to je zalosno....
AhahahaRockefeller wrote:Ja nisam za smrtne kazne, osim ako je na stolici separatist ili revolucionar koji ugrožava stabilnost države.
Rock me uvijek nasmije sa svojim originalnim izjavama.
Rocky ono Tito nije valjao, goli otok fazoni, živjela demokratija i sl.
A ti pišeš k'o potomak Kim Jong Un-a
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
-
dacina_curica
Bahro 
Roki, malo ti to previse utopijski postavi. Zaista mislis da se svaki ubica moze rehabilitirati i vratiti u drustvo kao njegov funkcionalan clan? Koliko silovatelja/ubica/nasilnika uopsteno izadje iz zatvora pa u kratkom roku nadje novu zrtvu? Preveliki broj. Nisam ni ja za to da se u cuzu ide na tri godine zbog tri grama trave (karikiram) ali svaki zlocin (akcija) mora imati adekvatnu kaznu (reakcija). Onaj ko je spreman nekome oduzeti zivot mora biti spreman na to da ce njemu biti oduzet njegov.
I ne, jos uvijek ne podrzavam smrtnu kaznu jer mislim da je smrt previse laka kazna za neke ljude. Nek trune u zatvoru, boli me stojan..sve po zaslugama....ali u pravoj cuzi, Alcatraz stajl, jok oni norveski hoteli gdje Breivik lezi....
Roki, malo ti to previse utopijski postavi. Zaista mislis da se svaki ubica moze rehabilitirati i vratiti u drustvo kao njegov funkcionalan clan? Koliko silovatelja/ubica/nasilnika uopsteno izadje iz zatvora pa u kratkom roku nadje novu zrtvu? Preveliki broj. Nisam ni ja za to da se u cuzu ide na tri godine zbog tri grama trave (karikiram) ali svaki zlocin (akcija) mora imati adekvatnu kaznu (reakcija). Onaj ko je spreman nekome oduzeti zivot mora biti spreman na to da ce njemu biti oduzet njegov.
I ne, jos uvijek ne podrzavam smrtnu kaznu jer mislim da je smrt previse laka kazna za neke ljude. Nek trune u zatvoru, boli me stojan..sve po zaslugama....ali u pravoj cuzi, Alcatraz stajl, jok oni norveski hoteli gdje Breivik lezi....
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Meni je jako drago znati da uvijek nekog nasmijem.Katja wrote:Rock me uvijek nasmije sa svojim originalnim izjavama.
Slobodna trgovina i demokratija je za mene platforma. A unutar te platforme imaš lepezu svih mogućih prava. Onaj ko bi rušio slobodnu trgovinu i demokratiju, a to su obično stanovnici šume, poznatiji kao komunisti ala Kastro, oni su za mene državni neprijatelji. I takvi ne trebaju biti poštedjeni, jer će ako im se dopusti oduzeti prava drugim ljudima.Bahra wrote:Rocky ono Tito nije valjao, goli otok fazoni, živjela demokratija i sl.
Mogu ja to i drugačije napisati, ali ne bi bio toliko direktan, samo za državnu izdaju bih osudio na smrtnu kaznu. A tu spadaju i svi ratni zločinci, tako da ja imam leksaurin i za njih. To je ono što je Peggy spominjala (ispod).
Za ovakve su Izraelci napravili Mossad, a mi imamo lindju keks. Da se ja pitam, ja bih njih na križ od Valjeva do Beograda jednog po jednog.Peggy Sue wrote:Nikog nisam izgubila u ratu, hvala Bogu, ali kad procitah da su ovi zlocinci oslobodjeni, zlo mi je doslo. Kako li je tek zrtvama (onima koji su osjetili njihove zlocine na sebi)...
Pokušati. Mnogo puta nije do samih ubica i silovatelja.dacina_curica wrote:Zaista mislis da se svaki ubica moze rehabilitirati i vratiti u drustvo kao njegov funkcionalan clan?
Ovde se ja više naginjem tome da pokušamo razumjeti uzorce zbog čega ubijaju i siluju. Što Katja reče za homoseksualce: "ne daj bože da ti dijete jednog dana bude drugačije"...dacina_curica wrote: Nisam ni ja za to da se u cuzu ide na tri godine zbog tri grama trave (karikiram) ali svaki zlocin (akcija) mora imati adekvatnu kaznu (reakcija).
Ne znam da li vam je poznato, ali ljudi koji su (očajno) gladni imaju više šanse postati kanibali od sitih ljudi. Mislim da je stanje sa ubicama, lopovima i silovateljima slično. Ne mislim da su gladni, al' mislim da možemo otkriti ponavljajuće uzorce iz njihovih života i otkriti način kako da djelujemo preventivno.
Like Frankie said I did it my way!
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Pa to ti ja jarane ne isisavam iz prsta,postoje agencije koje se bave takvim istrazivanjima,pa shodno tome i objavljuju podatke.Tako da te podatke zna i javnost,je li.Evo sam provjerila tačno kod nas,da ne bih rekla cener gore-dole,pa se neko za to uhvatio.Pišu slijedeće:Bla wrote:Za te priče oko cijena držanja zatvorenika u odnosu na smrtnu kaznu mogu samo reći da su plod neinformisanosti. Ne radi se to u civiliziranom svijetu baš tako: skrivio je, smaknite ga.
Boravak jednog zatvorenika u zatvorima u BiH poreske obveznike dnevno košta čitavih 90 eura (176,025 maraka), što na mjesečnom nivou dostiže oko 2.700 eura (5280 maraka), a BiH svrstava u rang najbogatijih zemalja Evrope po ovim izdvajanjima.
Pokazuje to analiza Savjeta Evrope o zatvorskim sistemima u svim zemljama članicama ove institucije, a koja je objavljena početkom ovog mjeseca.
--------------------------------------------------------------
......ali ako nisi poreski obveznik,moze ti se i živo fućkati što neko tvoj trud i znoj daje nekom pedofilu,je li
(btw nisam ni za to da neko čeka 38 godina smrtnu kaznu,kakva fajda.......da se ne uzme doslovce,kao i vecina stvari ovdje,nisam cudoviste koje bi u sekundi rafal osulo po insanima za koje nije ni podastrt dovoljan broj dokaza,je li
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

evo jedan odlican clanak iz prve ruke. ozbiljno, vrijedi procitati.
http://www.theguardian.com/commentisfre ... CMP=twt_gu
http://www.theguardian.com/commentisfre ... CMP=twt_gu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9818 times
- Been thanked: 11548 times
Ako mjesečno toliko košta, onda bi možda bilo bolje da ga ipak izrafalajuZagorka wrote:Pa to ti ja jarane ne isisavam iz prsta,postoje agencije koje se bave takvim istrazivanjima,pa shodno tome i objavljuju podatke.Tako da te podatke zna i javnost,je li.Evo sam provjerila tačno kod nas,da ne bih rekla cener gore-dole,pa se neko za to uhvatio.Pišu slijedeće:Bla wrote:Za te priče oko cijena držanja zatvorenika u odnosu na smrtnu kaznu mogu samo reći da su plod neinformisanosti. Ne radi se to u civiliziranom svijetu baš tako: skrivio je, smaknite ga.
Boravak jednog zatvorenika u zatvorima u BiH poreske obveznike dnevno košta čitavih 90 eura (176,025 maraka), što na mjesečnom nivou dostiže oko 2.700 eura (5280 maraka), a BiH svrstava u rang najbogatijih zemalja Evrope po ovim izdvajanjima.
Pokazuje to analiza Savjeta Evrope o zatvorskim sistemima u svim zemljama članicama ove institucije, a koja je objavljena početkom ovog mjeseca.
......ali ako nisi poreski obveznik,moze ti se i živo fućkati što neko tvoj trud i znoj daje nekom pedofilu,je li![]()
(btw nisam ni za to da neko čeka 38 godina smrtnu kaznu,kakva fajda.......da se ne uzme doslovce,kao i vecina stvari ovdje,nisam cudoviste koje bi u sekundi rafal osulo po insanima za koje nije ni podastrt dovoljan broj dokaza,je li)
Šalu na stranu. Kod nas se ne može uštedjeti na zatvorenicima jer su zatvori ionako prebukirani pa ima ih i koji godinama čekaju da dođu na red, za odsluženje kazne. Zapravo, kod nas nema smrtne kazne ali bi morali osmisliti neki ebi ga sistem zatvaranja, strogo za ubice, pedofile i silovatelje, kao i pljačkaše općeg materijalnog dobra. Taman takav sistem, da se ukake u gaće kad se samo pomene ime tog zatvora. Ahaa.. U bajbok bato pa nek te terorišu od jutra do sutra. Poželjet ćeš smrtnu kaznu. Možda ono što radi CIA, takozvano potapanje. Zvuči obećavajuće
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Poređenja sam naveo između doživotnih i smrtnih kazni u USA, a ne za dugotrajne ili kratkotrajne kazne čije su cijene onda smiješne u poređenju s ove dvije prve navedene.Zagorka wrote:Pa to ti ja jarane ne isisavam iz prsta,postoje agencije koje se bave takvim istrazivanjima,pa shodno tome i objavljuju podatke.Tako da te podatke zna i javnost,je li.Evo sam provjerila tačno kod nas,da ne bih rekla cener gore-dole,pa se neko za to uhvatio.Pišu slijedeće:Bla wrote:Za te priče oko cijena držanja zatvorenika u odnosu na smrtnu kaznu mogu samo reći da su plod neinformisanosti. Ne radi se to u civiliziranom svijetu baš tako: skrivio je, smaknite ga.
......ali ako nisi poreski obveznik,moze ti se i živo fućkati što neko tvoj trud i znoj daje nekom pedofilu,je li![]()
(btw nisam ni za to da neko čeka 38 godina smrtnu kaznu,kakva fajda.......da se ne uzme doslovce,kao i vecina stvari ovdje,nisam cudoviste koje bi u sekundi rafal osulo po insanima za koje nije ni podastrt dovoljan broj dokaza,je li)
Mislim da, ako se već tako sekiraš za državni budžet onda trebaš znati da možeš vjerovatno na prste nabrojati broj doživotnih osuđenika u BiH. Ja u stvari ne znam ni da se izriču doživotne kod nas. Jedine za koje znam da su osuđeni na doživotne su oni u Hagu, a oni koji su procesuirani na našim sudovima ne znam ni za koga da je dobio takvu kaznu.
Al' ako je ekonomija razlog ubijanju, onda se trebamo malo zapitati šta smo to postali. Mogli bi se usput i penzionera tako, po kratkom postupku riješiti.
Postoji razlog zašto se čeka dugo na izvršenje, a to je da se dešavaju greške. Pa apelacije, pa X procesa dok se uopšte dođe do stvarnog izvršenja.
Aha, znam, lako je reći šta ima veze što su nekog nevinog smakli, zato što to nisam ja ili neko moj.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9818 times
- Been thanked: 11548 times
Silovatelj i ubica trudnice umirao u mukama 15 minuta

U Sjedinjenim Američkim Državama prvi put je upotrijebljena nova injekcija za izvršenje smrtne kazne, pošto su evropske kompanije zabranile korišćenje svojih lijekova u ove svrhe. Smrtna kazna je danas izvršena nad ubicom trudnice Dennisom McGuaireom, ...
... tako što mu je ubrizgana mješavina sedativa midazolama i sredstva za umanjenje bola hidromorfona.
Ohajo je do sada smrtne kazne izvršavao koristeći pentobarbital, koji je uvozio iz Danske, ali je novim EU zakonima firmama iz Unije zabranjen izvoz ovog lijeka u SAD zbog toga što se koristio za ove svrhe.
Agencije prenose da je Mekgvajer dugo umirao nakon ubrzigavanja nove injekcije i da je nekoliko puta glasno kriknuo. Sve to su posmatrala njegova odrasla djeca, koja po zakonu mogu da prisustvuju izvršenju smrtne kazne, prenosi Tanjug.
Od trenutka kada mu je data smrtonosna injekcija, Mekgvajer je živio još 15 minuta. On je osuđen zbog silovanja i ubistva trudnice 1989.
(Vijesti.ba)
Re: Silovatelj i ubica trudnice umirao u mukama 15 minuta
Amateri...jel nemaju nešto efikasnije...samo špric i klap
...mada neki od ovih osuđenika zaslužili bi i 15 dana da krepavaju
...mada neki od ovih osuđenika zaslužili bi i 15 dana da krepavaju
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Spanac_113
- Inventar foruma

A baš mi je bio super mekgajver dok je bio na tv.
-
Ruana
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
meni zao djece .. a on je mogo krepavat i petnest sati slobodno
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 372 times
kao neznaju ameri strucno ubit
pa nea veci majstora za to od njih
a ovog debila je trebalo maljem po tikvi klepnut
pa nea veci majstora za to od njih
a ovog debila je trebalo maljem po tikvi klepnut
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14543 times
- Been thanked: 10050 times
megVajer , ne megAjver ('ta ce Cak Noris,MekGajver rulz)Spanac_113 wrote:A baš mi je bio super mekgajver dok je bio na tv.
BTTT-neka se patio...trebali su ga pustiti i duze... taman toliko koliko mu je trebalo da siluje zenu i da je ubije (x2 minimum)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija