Mala djeca i skupe stvari

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Blackhawk
Status: Offline

Re: Mala djeca i skupe stvari

Post by Blackhawk »

Pa bez obzira na svu tu tehniku, neka djeca je i imaju, ali treba i kvalitetno provodit vrijeme s njima i pokazat da ima i drugih stvari sa kojima se mogu zabaviti..
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Melek wrote:Ja sam svojima odredio vrijeme za Internet tako sto sam to konfigurisao u router-u. Od-do smiju sjediti, od-do imaju te i te portove za te i te igrice otvorene, onda moraju da se bave sportom, kucnim aktivnostima, itd. Tvrdji sam prema njima nego prema sebi samom.. Po nekad mi ih bude zao.
Ti si otac za primjer, svaka cast :ruke
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua »

To je veliki problem u skolama Ruana. Djeca ne znaju da pisu! Ako vec moraju onda se svako pet minuta zale na bolove u ruci :grana
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
Ruana

Post by Ruana »

Kod nene je gori babo i ps4 i igrice nego djeca. Djeca se bave sportom i vise vole igrati fudbala na igralistu nego fifu na ps-u.
Last edited by Ruana on 30 Jun 2014, 01:12, edited 1 time in total.
Ruana

Post by Ruana »

Blackhawk wrote:Pa bez obzira na svu tu tehniku, neka djeca je i imaju, ali treba i kvalitetno provodit vrijeme s njima i pokazat da ima i drugih stvari sa kojima se mogu zabaviti..
Eto to hocu da kazem.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Djeci treba samo na motiku uciti od malena i da traktor voze al to kad malo porastu, 7,8 godina. :djed
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

Ne treba preterivati. To je losa navika.
Ja sam, dok sam bila u braku, imala para i trosila sam na svakakvu budalastinu. Nisam maltene ni na cenu gledala.

Posle par godina, samohrana majka, uvek kriza :D trazila nesto u podrumu, i kad sam pogledala i izracunala otprilike samo na igracke sta se bacalo para, doslo mi da placem, jer sam mogla komotno za te pare da kupim jedan polovan dobar autic za mene.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4450 times
Been thanked: 3406 times

Post by Melek »

Djeca danas moraju biti IT-pismena tu dileme nema. A sto se roditeljske uloge tice - nikad nije bila teza i izazovnija nego danas. Mladi ljudi kad osnuju porodicu danas, em su kao sto je i normalno neiskusni, em ih handri drustvo em posao, sav taj stres i luda dinamika koja se zahuktava i koja je sve gora i gora u kombinaciji sa svim i svacim ostalim je prilicno pogubna za cijelu porodicu, ne samo za djecu i njihov odgoj.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Melek wrote:Djeca danas moraju biti IT-pismena tu dileme nema. A sto se roditeljske uloge tice - nikad nije bila teza i izazovnija nego danas. Mladi ljudi kad osnuju porodicu danas, em su kao sto je i normalno neiskusni, em ih handri drustvo em posao, sav taj stres i luda dinamika koja se zahuktava i koja je sve gora i gora u kombinaciji sa svim i svacim ostalim je prilicno pogubna za cijelu porodicu, ne samo za djecu i njihov odgoj.
Slazem se, ali eto uz roditelje je daleko lakse sve probleme prebroditi
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Ruana

Post by Ruana »

Melek wrote:Djeca danas moraju biti IT-pismena tu dileme nema. A sto se roditeljske uloge tice - nikad nije bila teza i izazovnija nego danas. Mladi ljudi kad osnuju porodicu danas, em su kao sto je i normalno neiskusni, em ih handri drustvo em posao, sav taj stres i luda dinamika koja se zahuktava i koja je sve gora i gora u kombinaciji sa svim i svacim ostalim je prilicno pogubna za cijelu porodicu, ne samo za djecu i njihov odgoj.
Oko moje pametno.
Ciklama

Post by Ciklama »

Potpis.
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Maja wrote:
šta vi mislite o tome?

žele li time roditelji zaista najbolje svoj djeci ili žele da dokažu drugima da oni mogu i hoće
Naravno da vecina zeli da se "istakne" budalastinama, eto ima se, moze se :lupa Onaj koji stvarno "ima", al i u glavi bira iskljucivo ono sto jeste najbolje za svoju djecu, a to je domaca hrana, to su kvalitetne cipelice bez obzira na cijenu, ali to su i jefitne majicice (peri, deri), al samo da nisu one sto djeci jadnoj alergiju izazovu, i slicno.
Moja su se djeca znala igrati satima sa najbezveznijim stvarima, a i nikad mi nije padalo na pamet da im kupim xbox ili bilo koju od tih konsola koje zamjenjuju roditelje, i kad imam novce za to, nema od te muzike nista. I aman, opet normalna djeca, koja imaju i cellphone, i kompjutere koje iskljucivo koriste za skolu, i odlicne u skoli, ali i znaju da se zabavljaju ko zivi ljudi:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by evergreen »

postoje skupe stvari, i ono neprocjenjivo
znaju svi koji izgube
[ytube][/ytube]
Trepavica

Post by Trepavica »

Licno smatram ako su djeca ne znaci da im ne treba kvalitet -( ono hajd djete je sta ono zna).. cak nasuprot...uvjek sam kvalitetu davala prioritet..pa i kad to rijec o djecijoj potrebi.... Hrani, odjeci, obuci, i ne vidim tu nikavo pokazivanje a ni dokazivanje...

Svako svom djetetu pruza najbolje , uz ljubav i paznju prije svega drugog....
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”