Hercegovci

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2959 times
Status: Offline

Re: Hercegovci

Post by Pasaga »

Bonaqua wrote:Poznajem dvije normalne familije iz hercegovine,ostalo je da Bog dragi sacuva. Teski ko grob,cudni, sebicni. Ja da nisam hercegovce upoznala ne bih ni znala da takvi ljudi na nasim prostorima postoje. Mozda sam ja samo imala nesrecu da takve upoznam i jako mi je zao ako generalizujem ali je zaista tako.
O cemu se radi.....
Ja sam Hercegovac.... :djed
Ljudi dole,ko i svi ljudi.
Vole bas puno da rade,posto nema ravnice,snalazimo se na mnogo nacina,kreativni smo.
Mi sa mnogo manje zemlje,uberemo mozda duplo kao ovi malo sjevernije.
Zato se okrecemo drugim biznisima,ima toga kolko volis,samo ako covjek hoce da zaradi i ima.
Ljudi smo od rjeci i postenja,reda.
Zene su isto tako vrjedne i nadarene da iz niceg stvaraju nafaku.
Ovo odlikuje pravog Hercegovca i zenu mu,mada su zene vise pricljive,britkije.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Od naše drage Hercegovine sam obišao Čapljinu, Konjic, Jablanicu i Mostar. Meni je bilo fino. Doduše, jeo sam burek u Mostaru i povratio, ali su ćevapi bili dobri. :cool :ooo

Ne znam... nemam predrasuda o Hercegovcima. Kažu drugačije govore, ali drugačije od mene govore i u Krajini, a bome i Sandžaklije. Dva Njemca, jedan iz Bayerna drugi iz Rura pa ne govore isto. Dva Srba, jedan iz Vojvodine drugi iz Leskovca pa ne govore isto.

Da su ih kamen i krševi isprofilisali nekoliko drugačije od nas koje su profilisali šume i brda to razumijem ali za mene je to još uvijek sve naš narod, bosanski. :cudi

Hercegovinu doživljavam kao regiju, dio nas, Bosne (u širem smislu). Na isti način doživljavam i Krajšnike i Podrinjce i Posavce i ove iz centralne Bosne - Vrhbosne, je li.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Ruana wrote:Bosanci jedva cekaju da se ozene iz Hercegovine
Zbunjena sam: moja dva tetka cistokrvni Mostarci, hebet koljena unazad, ozenili obojica Banjalucanke :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Ruana

Post by Ruana »

Mi (Hercegovci) ne valjamo zato sto:
ne mezimo svaki dan, ne okrecemo janjce svaki vikend, ne druzimo se sa svakim, drzimo se jedni drugih, ne valjamo mi Trebinjci sto smo izasli kao "turisti" trebali su nas poklati. Volimo da radimo, volimo da imamo itd...
A zene se ne udaju od 16 da bi "postenje sacuvale"
Last edited by Ruana on 08 Mar 2014, 14:29, edited 1 time in total.
Ruana

Post by Ruana »

Nela wrote:Pa zapjevamo...
Hercegovci, zapjevajmo gangeeeee voz prelazi preko dvije stangeeeeeee...Gang, gang, gang
Pa kad vec generalizujemo, hajmo Bosanci
[ytube][/ytube]
Gara, Gara garis li se sada
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ja stvarno nisam primjetio tu "mržnju" Bosanaca prema Hercegovcima ili obratno, barem unutar jednog naroda, eto Bošnjaka. Kod Hrvata ima ta mržnja, mada je to daleko od toga, u Zagrebu ali prema nekim svojim. Kod Srba isto ne znam da postoji neka podjela.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
crnokosa
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by crnokosa »

Ja sam hercegovka rodjena u bosni :zubi i volim svoje porijeklo. u sustini, nikad nisam osjetila da u gradu gdje zivim se govori nesto protiv hercegovaca, iako nas ima puno ovdje. bude zeze, na racun i Hercegovine i Bosne...
e, a mene srce vuce u onaj krs :srce
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

HERCEGOVINA....
...to vam je balkon Bosne.... :kafa
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

Lebowski wrote:Ja stvarno nisam primjetio tu "mržnju" Bosanaca prema Hercegovcima ili obratno, barem unutar jednog naroda, eto Bošnjaka. Kod Hrvata ima ta mržnja, mada je to daleko od toga, u Zagrebu ali prema nekim svojim. Kod Srba isto ne znam da postoji neka podjela.
..sve što ne valja je u hrvata...i mržnja je preteška rič odakle ti to..ali eto nisu simpatični..ja bi reka oko dobrog konja se diše prašina.. :jok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Ruana wrote:
Hercegovci, zapjevajmo gangeeeee voz prelazi preko dvije stangeeeeeee...Gang, gang, gang
[ytube][/ytube]
Sta se odmah palis? Otkud ti znas jesam li ja Hercegovka i odakle znam za ovu pjesmu :ble
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Naprotiv, Ruana mi dade ideju šta da slušam. :valja

Hvala Ru. :pusa

Poslušaj ti ovu:
[ytube][/ytube]
Uz ovo rakijat povazdan. :hihi :srce
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]

Post by Lebowski »

laganini wrote:
Lebowski wrote:Ja stvarno nisam primjetio tu "mržnju" Bosanaca prema Hercegovcima ili obratno, barem unutar jednog naroda, eto Bošnjaka. Kod Hrvata ima ta mržnja, mada je to daleko od toga, u Zagrebu ali prema nekim svojim. Kod Srba isto ne znam da postoji neka podjela.
..sve što ne valja je u hrvata...i mržnja je preteška rič odakle ti to..ali eto nisu simpatični..ja bi reka oko dobrog konja se diše prašina.. :jok
Ne izvrći riječi ali ti Hercegovci po Zagrebu nisu Bošnjaci. Unutar BiH imaš određenu negativnost prema Hercegovcima iz političkih razloga, u smislu kada se spominje treći entitet, HDZ, rat...često se kaže Hercegovci ovo, Hercegovci ono, misleći pritom na Hrvate tog kraja, iz razloga što dobar dio ljudi misli kako su Hercegovci krivi za sukob, pokušaj odvajanja, nametanje svoje volje drugim Hrvatima u BiH koji bi bili, da kažem, bolji da nije Hercegovaca.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9910 times
Been thanked: 11738 times

Post by Krokodil Behko »

Pa i jesu. :D
I Šešelj je Hercegovac. Ovdje u priču, moramo ubaciti i Crnogorce Karadžića i Miloševića. Mladić je iz Kalinovnika. Jel to makar šira Hercegovina?
Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua »

Ruana wrote:Mi (Hercegovci) ne valjamo zato sto:
ne mezimo svaki dan, ne okrecemo janjce svaki vikend, ne druzimo se sa svakim, drzimo se jedni drugih, ne valjamo mi Trebinjci sto smo izasli kao "turisti" trebali su nas poklati. Volimo da radimo, volimo da imamo itd...
Ouch! :D. :D. Sta se lozis? Niko ne sumnja u to koliko ste vrijedni, vi to zaista jeste. Nacelnik jedne opstine je davno izjavio da bi citavu Norvesku naselio bosancima a to su ustvari bili hercegovci jer je njih najvise ovdje. Nema vas vrijednijih ali ste teski ko tuc. Sva se spika zavrsava na to da ste najbolji, vi pa vi, sebicni u smislu da samo na sebe mislite. E pa niste najbolji, bolji su od vas ljudi iz sjeveroistocne Bosne a i Krajine.
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
Ružni

Post by Ružni »

Bonaqua wrote:Ouch! :D. :D. Sta se lozis? Niko ne sumnja u to koliko ste vrijedni, vi to zaista jeste. Nacelnik jedne opstine je davno izjavio da bi citavu Norvesku naselio bosancima a to su ustvari bili hercegovci jer je njih najvise ovdje. Nema vas vrijednijih ali ste teski ko tuc. Sva se spika zavrsava na to da ste najbolji, vi pa vi, sebicni u smislu da samo na sebe mislite. E pa niste najbolji, bolji su od vas ljudi iz sjeveroistocne Bosne a i Krajine.
S boldovanim se u potpunosti slažem :kafa
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Bonaqua wrote:
Ruana wrote:Mi (Hercegovci) ne valjamo zato sto:
Ouch! :D. :D. Sta se lozis? Niko ne sumnja u to koliko ste vrijedni, vi to zaista jeste. Nacelnik jedne opstine je davno izjavio da bi citavu Norvesku naselio bosancima a to su ustvari bili hercegovci jer je njih najvise ovdje. Nema vas vrijednijih ali ste teski ko tuc. Sva se spika zavrsava na to da ste najbolji, vi pa vi, sebicni u smislu da samo na sebe mislite. E pa niste najbolji, bolji su od vas ljudi iz sjeveroistocne Bosne a i Krajine.
:ble :katja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Ruana

Post by Ruana »

Krokodil Behko wrote:Pa i jesu. :D
I Šešelj je Hercegovac. Ovdje u priču, moramo ubaciti i Crnogorce Karadžića i Miloševića. Mladić je iz Kalinovnika. Jel to makar šira Hercegovina?
Jetse Seselj mi je zemljak, znas ko jos:
Safet Isovic
Beba Selimovic
Fedja Isovic
Asmir Begovic
Zdravo Colic
Ramiz Salcin
Himzo Polovina
Sabahudin Deallic
Haris Dzinovic
Emir Spahic
Jovan Ducic
Onaj olos (nemanja/emir)
Zuko Dzumhur
Jos jos................
Ruana

Post by Ruana »

Jagoda wrote:
Ruana wrote:Bosanci jedva cekaju da se ozene iz Hercegovine
Zbunjena sam: moja dva tetka cistokrvni Mostarci, hebet koljena unazad, ozenili obojica Banjalucanke :zubi
Znamo mi to, obicno prvo dodje jedna pa onda povede pola carsije za sobom.
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Ja koliko znam Cola je sa Grbavice :D
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Ruana

Post by Ruana »

Nela wrote:
Ruana wrote:
[ytube][/ytube]
Sta se odmah palis? Otkud ti znas jesam li ja Hercegovka i odakle znam za ovu pjesmu :ble
Pa daa s eu tebi prepoznati da si guja ili da imas malo krvi ako nista onda makar sa "kamenjarom" spavas. :pusa
Post Reply

Return to “Drustvo”