Dizajnirajte novu BiH zastavu

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Dizajnirajte novu BiH zastavu

Post by mrki62 »

Salahuddin wrote:Dzaba je, koliko god sam se trudio da ne napisem nista, moram. Sto se tice ljiljana, mrki je u pravu. Dejtonskim Sporazumom ukinuta je Republika a sa njom i grb, zastava i njen Ustav. Mi smo trebalo da se dogovorimo oko zastave. A istorija naseg dogovaranja je poznata svima, tako da je MZ izasla sa ovom lakrdijom od zastave. Dok i kada se ne dogovorimo oko neke druge, imacemo ovu. A vidim, nikome bas i nije stalo. Boli njih pod kakvom zastavom kradu.

Ljiljani jesu zabranjeni u smislu da se ne smiju stavljati na zgrade drzavnih organa vlasti. Privatno svako smije da je koristi gdje hoce i kako hoce. Sto neke zastave nisu u skladu sa Ustavom a i dalje se vijore sirom BiH, ukljucujuci i zastave RS-a i Federacije to smo mi sami krivi. Mozemo da tuzimo ali necemo. Ustvari , ovdje mislim na one koji nas kobajagi trebaju predstavljati.

I sam naziv Republika Srpska je protiv zakona o konstitutivnosti naroda i ne bi bilo tesko da se taj naziv promijeni da se ima volje. Ali nema je (ovo sve govorim o politicarima). Znaci, nemamo koga kriviti do sebe. Pustili smo da nam zemljom komanduju oni koji je mrze. Jedno vrijeme RS je imala i svoju vojsku. Imala je sve epitete drzave. Ne kazem da nije bilo i dobrih poteza sto se tice RS-a. "Dogovorom" su skinute mnoge nadleznosti sa RS-a na BiH. Umalo da i policiju nismo stavili pod drzavnu vlast. Sve ostalo ce se morati dogovorom. Kao u onoj temi "hravtski entitet". Evo vidite koliki je problem sa zastavom kada se nesto ozvanici, a sad bi neko uvodio treci entitet ( a samim tim i mijenjao Ustav), u najgoroj mogucoj politickoj klimi.

Ljudi smo, nismo djeca. Nekada treba priznati da smo i pogrijesili. U tome se ogleda "sirina" svakog covjeka. Da prizna kada pogrijesi. Od nasih politicara to ne ocekujte. Ali evo, ja, se kajem sto sam ikada glasao i za jednu stranku u BiH jer su sve dokazale da im Bosna i njen narod nisu na prvom mjestu. Zajebali su me mozda dvaput. Vise nece.
E, s ovim se slažem u potpunosti a sad da odgovorim @JCR :bravo
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

JCR wrote:Naziv "Republika srpska" je Ustavom određen i on se ne može promijeniti. Zastava sa ljiljanima se ne može kačiti na državne zgrade jer je nema u Ustavu, a nema je jer nije bilo dogovora oko iste. Opet kažem, teoretski kad bi se složili svi da nam bude opet zastava sa ljiljanima zastava države, moglo bi jer ona nije zabranjena već ukinuta
Da bolje shvatiš, jer kako vidim ti ne želiš istinu al hajd da još jednom pokušam.
Dakle, 1992 godine je RBiH priznata u UN kao nezavisna država sa tadašnjim ustavom a Bogami i sa zastavom sa LJILJANIMA.
E, onda se dešava Dejton i u Dejtonu je ta RBiH prestala da postoji, sa potpisom nema više ni RBiH a tako ni ustava a ni zastave sa ljiljanima.
To znači da je to tako u Dejtonu izdiktirano,pa poslije Dejtona je trajalo i da Republika Srpska ima svoj Parlament, svoju vladu, skupštinu, ministarstva sudstvo,.... a tako i za Federaciju, pa i Distrikt a uz sve to su morali da se još dogovore i za zastavu, jer je sa Dejtonom prestala važiti zastava sa ljiljanima i pošto se nisu mogli ili htjeli dogovoriti, onda je to uradio neko ko nema veze sa BiH al je zato imao ovlasti jer ako nećeš ti, hoće neko drugi.
Dakle, zbog Dejtona nema ljiljana pa ti sad zovi zabranom, dogovorom, nedogovorom il kako hoćeš.
Kad bi se poslije Dejtona na TV svako toliko vremena govorilo šta se je sve potpisalo u Dejtonu, meni vjeruj da ja o Aliji ne bih pisao, jer bi se narod uzdigao pa sve preokrenuo naopako, čak i grob od potpisnika i do sad bi država bila onako kako bi trebala biti a ne ovako nakaradna u svakom pogledu.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

@mrki
Jel ti znaš šta znači teoretska mogućnost? Mislim neki dan nisi znao šta je ironija pa reko možda ni ovo ne znaš :cudi

U potpis dejtona neću da ulazim. Slažem se da je nepravedan i da ide na štetu Bošnjaka, ali Bosna nije supersila na svjetskoj političkoj sceni koja može nešto da odlučuje i da je se nešto pita. Pazi, ako ćemo realno, jedino su SAD i Rusija države u pravom smislu te riječi. Svima nama tuđinske vojske sasvim normalno prolaze kroz državu na kojekakve vježbe i ostalo, dakle vojske poput EUFORA, NATO vojske... Ako nismo u stanju nešto takvo da zaustavimo, kako da zaustavimo onda da određuju našu politiku. Ja i dalje imam neutralno mišljenje o Aliji baš zbog toga
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

@Salahuddin Zvuči il ne zvuči lijepo, Republika Srpska je neodvisna u samoj BiH jer za nju zakoni BiH haman pa i ne važe, jer imaju svoje.
Da samo dam primjer; Dodik sa svojim izjavama u mnogo čemu krši ovaj il onaj zakon.
Šta mu ko može iz bilo koje ustanove BiH.
Slučaj nane Fate, koja se također nalazi u RS, kako to da joj država BiH ne može pomoći?
To su samo usputni slučajevi a moglo bi se naći još.
@JCR, sve dok ti imaš neutralno mišljenje o Aliji, mnoge stvari ne možeš shvatiti - to je moje mišljenje.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Sve dok si ti hladio muda po Sloveniji ne možeš dosta stvari shvatiti ;)
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

E i usput nekako kad si neutralan bolje sagledaš situaciju nego drugi. Pogledaj samo koliko nema logike rečenica "ne možeš shvatiti dok imaš neutralno mišljenje" Valjda se hladne glave bolje razmišlja moj mrki :)
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Salahuddin wrote:
Mrki, bez uvrede, ali ti izgleda nemas blage veze sta je drzava a sta neka administrativna jedinica u njoj sa ovim ili onim stupnjem autonomije. Ako je RS neovisna, sto se ne odvoje od BiH? Pa znas i sam da to svi Srbi zele. Kad odgovoris SEBI na to, znaces i zasto RS nije drzava. Meni ne trebas nista objasnjavati. Ja vrlo dobro znam kako je BiH ustrojena i ko ima kakve ovlasti. A Dodik samo upire iz puske za koju svi znaju da je prazna. Jos ih mnogo u RS-u treba da zavire u cijev da vide da je prazna i idemo dalje.
Ja ću ponoviti svoju prvu rečenicu; Zvuči il ne zvuči lijepo, Republika Srpska je neodvisna u samoj BiH jer za nju zakoni BiH haman pa i ne važe, jer imaju svoje.
A ti aludiraš kao da se odvoje.
Pa odvojili su se u Dejtonu i moj opis samo ukazuje da su se odvojili.
Ne mogu oni da se odvoje u bukvalnom smislu; sve natrpati na lađu pa niza Savu do Beograda.
Oni jesu odvojeni i to u smislu kako sam napomenuo.
Najočitiji dokaz ti je upravo odluka suda Federacije, koji nalaže zabranu negiranja genocida na području Federacije.
Haj ti meni objasni, zašto nema zabrane negiranja genocida na čitavom području BiH.
Ili da bolje shvatiš, zašto nema te sudske odluke i u RS ?
Da RS nije neodvisna, ta odluka suda bi bila na čitavom području BiH.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Nije neovisna ali imaju visok nivo autonomije, kao i FBIH a unutar nje i kantoni.. Istina je da država poslije Daytona nije imala puno toga ali se zadnjih godina to opravlja ali ne može sve..

BiH zakoni su iznad RS ali u izradi i donošenju državnih zakona učestvuje i RS i njeni predstavnici pa neke stvari ne mogu proći i stvarno izgleda RS>BiH.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

BiH zakoni su iznad RS ali u izradi i donošenju državnih zakona učestvuje i RS i njeni predstavnici pa neke stvari ne mogu proći i stvarno izgleda RS>BiH.
Srbi u BiH kao državi mnoge zakone koče jer imaju pravo na to a sama RS je samostalna, jer njima niko ne može ništa kočiti.
To je sva umjetnost.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

mrki62 wrote:
Srbi u BiH kao državi mnoge zakone koče jer imaju pravo na to a sama RS je samostalna, jer njima niko ne može ništa kočiti.
To je sva umjetnost.
Naravno da se može kočiti pokretanjem zaštite vitalnog nacionalnog interesa, ali teško je nešto jako bitno promijeniti jer ti treba većina.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9660 times
Been thanked: 11398 times

Post by Krokodil Behko »

I šta je tema? :kokice

Nadam se da možete objasniti da ovi postovi imaju veze s kreiranjem neke zastave BiH.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Pa imaju.. Kada Bošnjaci budu većina u RS onda će kao predstavnici tog entiteta u državnim organima moći izabrati i usvojiti zastavu sa ljiljanima. :ideja

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Meni se čini da sam i na ovoj, kao i na svim ostalim temama, na kojima se Mrki pojavio, čitao isključivo o izdajniku Aliji "neodvisnoj" (??) RS, Daytonu i ostala trolanja.
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

Krokodil Behko wrote:Meni se čini da sam i na ovoj, kao i na svim ostalim temama, na kojima se Mrki pojavio, čitao isključivo o izdajniku Aliji "neodvisnoj" (??) RS, Daytonu i ostala trolanja.
Behko da on ne govori o Aliji, mi ništa ne bismo znali :kafa
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..jel to naslućujem ban :hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

laganini wrote:..jel to naslućujem ban :hihi
Nemoj me sikirati , imam slabo srce :pusi
Tema;Dizajnirajte novu BiH zastavu
Zašto je kreirati?
Zato što je ona sa ljiljanima nestala u Dejtonu a ko je potpisao - zna se.
I sad je to trolanje, pa jesam li se kad pojavio u sportskim temama da pomenem Dejton i Aliju?
Nisam, jer on nikakvog utjecaja nije imao na sport a tamo gdje jeste, to se teba pomenuti.
A to što neko non-stop vreba šta ću ja napisati pa me još i prozivati, to meni ne smeta.
@laganini Ne smeta meni ni ako dobijem ban, ja sam i na to navikao al oni nikako da naviknu da je za današnje uređenje pa i za dizajniranje nove zastave kriv glavom i bradom Alija al im smeta ako ja pišem svoje mišljenje kako je kriv.
Ima mnogo tema, gdje se drugi u mnogo čemu ponavljaju al eto, to nisam ja.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

mrki62 wrote:
laganini wrote:..jel to naslućujem ban :hihi
Nemoj me sikirati , imam slabo srce :pusi
Tema;Dizajnirajte novu BiH zastavu
Zašto je kreirati?
Zato što je ona sa ljiljanima nestala u Dejtonu a ko je potpisao - zna se.
I sad je to trolanje, pa jesam li se kad pojavio u sportskim temama da pomenem Dejton i Aliju?
Nisam, jer on nikakvog utjecaja nije imao na sport a tamo gdje jeste, to se teba pomenuti.
A to što neko non-stop vreba šta ću ja napisati pa me još i prozivati, to meni ne smeta.
@laganini Ne smeta meni ni ako dobijem ban, ja sam i na to navikao al oni nikako da naviknu da je za današnje uređenje pa i za dizajniranje nove zastave kriv glavom i bradom Alija al im smeta ako ja pišem svoje mišljenje kako je kriv.
Ima mnogo tema, gdje se drugi u mnogo čemu ponavljaju al eto, to nisam ja.
Jest trolanje i dosadno je ako jednu te istu stvar ponoviš 500 puta na 100 različitih tema.

Ako ti je Alija kriv za sve reci onda kako bi ti uradio na njegovom mjestu, ustvari šta si želio da uradi u periodu 92-95 i u vrijeme potpisivanja Daytona. Nikad da čujem šta bi ti..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

mrki62 wrote: Zato što je ona sa ljiljanima nestala u Dejtonu a ko je potpisao - zna se.
Ne samo da si se pojavio, nego si, kako mi se čini bio i banovan zbog toga.
Vidiš, ne samo da si trolator, nego si i lažov! :888

Image
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

:haha :haha :haha
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..mrki kako znaš da ja volim dat nadimke svima tebi bi moga dat alija :haha :888
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Post Reply

Return to “BiH”