Nije nista, nego smo mi zliBla wrote:Ne znam stvarno šta vam je čovjek toliko skrivio.
Radovan Karadžić
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora
Izgleda sasvim u redu i žive i spavaju....da su trun ljudi- poludili bi....jok, oni se još pravdajugreeneyes wrote:Hebo majku, pa kako ovi monstrumi spavaju sa saznanjem šta su ljudi pobili i šta su djece ostavili bez roditelja, odraslih bez partnera, očeva, majki.
@mirelam smrtna kazna nikako....tek bi se tad razapele gusle i ne bi sljedećih 300 godina stale.
ajde bla....nekad i nisi zanimljiv sa svojim doskočicama
Habibti, ya nour el - ain... 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Status: Offline
Da, taj manjak suosjećanja, krivnje bi nekako upotpunio jednog monstruma.storm wrote:Izgleda sasvim u redu i žive i spavaju....da su trun ljudi- poludili bi....jok, oni se još pravdajugreeneyes wrote:Hebo majku, pa kako ovi monstrumi spavaju sa saznanjem šta su ljudi pobili i šta su djece ostavili bez roditelja, odraslih bez partnera, očeva, majki.
@mirelam smrtna kazna nikako....tek bi se tad razapele gusle i ne bi sljedećih 300 godina stale.
ajde bla....nekad i nisi zanimljiv sa svojim doskočicama
Samo sabura
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Prije nekoliko mjeseci kolega se vozi s taksistom i taksista cijelim putem nešto tersa na stanje u državi, nepoštivanje saobraćajnih propisa i slične teme i vjerovatno samim tim sebi još dodatno diže pritisak. I valjda mu se neki vozač nepropisno ubaci ispred njega i onako u revoltu će:
j.... li ti majku Radovane, što nas sve ne pobi.

j.... li ti majku Radovane, što nas sve ne pobi.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Da su se bojal nesanice ne bi to radili....kad covjek ima moc to je opijum a za manijake posebno...greeneyes wrote:Hebo majku, pa kako ovi monstrumi spavaju sa saznanjem šta su ljudi pobili i šta su djece ostavili bez roditelja, odraslih bez partnera, očeva, majki.
Ak mu usporedimo facu dok je setao sa svojim vojnicima i facu sada.....
......besio je laloke veliko....gotovo je.....saka sila za vremena....
.... presuda nije pravedna...
Eno Seselj dreci da su ga nevinog osudili
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Pa izmedju ostalog ili bolje receno narocito ne zato sto je ta ideologija materijalizirana u vidu Republike Srpske, Dabicevog kapitalnog djela i jedinog istinskog uspjeha velikosrpske politike s Milosevicem na celu (izuzmemo li Vojvodinu, koja je bila relativno lak plijen).Mutevelija wrote:Možete vi ubiti Karadžića i Šešalja kao i Biljanu ali ne možete ubiti njihovu ideologiju.
Gradjanin Karadzic Radovan je osudjen (minimalnom) zatvorskom kaznom, ali je predsjednik Radovan Karadzic svoj cilj ostvario i dobio medjunarodno priznatu genocidnu tvorevinu, te mu se ne bez razloga odaju pocasti i otvaraju studentski domovi s njegovim imenom.
Kada se tome jos doda nedorecenost presude, kao i oslobadjanje odgovornosti za monstruozne zlocine u 7 opstina (u prijedorskoj je npr. pocinjen pravi, mozda najveci i svakako najstravicniji genocid u BiH) - moze se, kao i bezbroj puta do sada, zakljuciti da se na Balkanu zlocin i etnicko ciscenje dugorocno isplate.
Poruku je ocigledno vrlo dobro shvatio Vucic, pa u maniru svojih uzoritih prethodnika namah prijeti poput kakvog krupnog psa koji ponosito glasno zalaje, zapisa granicu teritorije i zadovoljno koji put mahne repom.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
GOvorim vam ja o "guslama" Gorskom vijencu, Istragi poturica itd, to je još živo u nekom narodu.
Kad za jedan narod tvrdiš da je okupatorski i da mu je mjesto u Aziji, a ne u Europi, o čemu mi onda imamo pričati. Da ga treba vratiti "veri pradedova", ne priznaješ im jezik.
A onda u isto vrijeme sebe žele vidjeti kao Europljane, koji čiste Europu, ono što me ne bi čudilo nakon napada u Briselu da je Karadžić imao dosta simpatija.
Duboko je to nije to samo 1 vijek to je 5 stoljeća makljaža, zločina osveta i hajdučije.
Šta je Mladić rekao kad je osvojo Srebrenicu: "Poklanjam danas ovaj grad u čast srpskom narodu kao poklon bla bla bla, i konačno došlo je vrijeme da se osvetimo Turcima za dahije. Karadžić je bio Crnogorac kao i Njegoš, nešto ga je moralo inspirisati.
Kad za jedan narod tvrdiš da je okupatorski i da mu je mjesto u Aziji, a ne u Europi, o čemu mi onda imamo pričati. Da ga treba vratiti "veri pradedova", ne priznaješ im jezik.
A onda u isto vrijeme sebe žele vidjeti kao Europljane, koji čiste Europu, ono što me ne bi čudilo nakon napada u Briselu da je Karadžić imao dosta simpatija.
Duboko je to nije to samo 1 vijek to je 5 stoljeća makljaža, zločina osveta i hajdučije.
Šta je Mladić rekao kad je osvojo Srebrenicu: "Poklanjam danas ovaj grad u čast srpskom narodu kao poklon bla bla bla, i konačno došlo je vrijeme da se osvetimo Turcima za dahije. Karadžić je bio Crnogorac kao i Njegoš, nešto ga je moralo inspirisati.
Last edited by Mutevelija on 24 Mar 2016, 23:35, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- greeneyes
- Hadžija

Čuj ti priče.“Zar Evropa nakon Pariza i Brisela ne zna protiv koga smo se mi borili?”, upitao je Karadžić, a tu su njegovu rečenicu Večernje novosti istakle na naslovnoj stranici svog tiskanog izdanja koje bi na kioscima trebalo osvanuti u petak.
Samo sabura
Mislim da je za Mladica ostavljena ta najvisa (dozivotna) kazna.storm wrote:Baš to...ionako je svaka kazna njemu samo simbolika, no sad ružno izgleda, da je svo počinjeno zlo vrijedno 40 godina zatvora?!!REMB wrote:Samo dozovotna robija je imala smisla.
I tu uopće nije bitno, hoće li on sutra odapeti.
Da je dobio doživotnu- to je maksimalno i nemaš prigovora.
Osuđen je za 10 od 11 točaka optužnice....u žalbenom postupku nadam se i toj 11. točki da se potvrdi. I ustrajati na doživotnoj.
Biti će zanimljivo pročitati cijeli tekst presude.
Možda malo naivno razmišljam ( za to političko pravo sigurno ) ali ako je rukovodstvo osuđeno za genocid i zločin...da ne idem u detalje udruženog zločinaćkog pothvata....kakva bi trebala biti sudbina njihove tvorevine?? ( predviđam i Mladiću sličan epilog suđenja)
Danas baš slušam ljude nakon presude....nema zadovoljstva....samo je praznina.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Da li je istina da su mu sudili za jednu osobu 1 -2dana?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Ma jok, tako samo matematički izračun dođeMutevelija wrote:Da li je istina da su mu sudili za jednu osobu 1 -2dana?
Nervira me i ovo udruživanje kazni na maksimalnu i to je to....kako ameri daju po svakoj točki propisanu kaznu....pa nanese i par stotina godina zatvora....
i nije to bezveze...kad umre, nema tijelo odvesti....kad isteče tih par stotina godina, izvolite doći po svoje govno
jedino ako se ne boje, da bi Haagom zaredali mitinzi.....po onoj "gdje je srpski grob......"
pa se misli, vozite ga poslije
I kad crkne, njegov duh ce govoriti na usta slicna Dodikovim
Dobro je ona zena rekla da bi bolje bilo da su majke u zatvoru
Dobro je ona zena rekla da bi bolje bilo da su majke u zatvoru
- Mutevelija
- Selonačelnik

Srbi su smiješni kao zašto nisu Tuđman i Alija kažnjeni, pa ganjajte ih tamo na drugom svijetu.
Ispade da im je krivo što su Alija i Tuđman mrtvi.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Nisu onimsmijesni nimalo vec pametni.Zele izjednaciti krivnjuMutevelija wrote:Srbi su smiješni kao zašto nisu Tuđman i Alija kažnjeni, pa ganjajte ih tamo na drugom svijetu.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
jedan fb status
BiH se sastoji od dva entiteta.
Federacija i UZP.
BiH se sastoji od dva entiteta.
Federacija i UZP.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9868 times
- Been thanked: 11663 times
- Status: Online
- greeneyes
- Hadžija

Nije zadovoljan malom kaznom?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- greeneyes
- Hadžija

Malo je promaklo u toj gužvi oko Karadžića....lagano sud hapsi ženu koja je dosta toga dobro učinila za BIH....
Javno je rekla neke stvari poput dogovaranja i pogađanja između suda i Miloševića...predala i neke neposredne dokaze Hrvatskoj i BIH ....zato mora biti kažnjena i onda se Srbija grozi tog istog suda uz onu- svi su protiv nas
Zvanična potvrda: Florence Hartmann uhapšena zbog nepoštivanja suda
Klix.ba
Nakon jučerašnjeg hapšenja nekadašnje glasnogovornice Haškog tribunala Florence Hartmann, Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) uputio je objašnjenje razloga ovog postupka.

Foto: EPA
Mehanizam je u svom sjedištu u Hagu uhapsio Hartmann, postupajući po do sada neizvršenom nalogu za hapšenje koji je u novembru 2011. izdalo Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ).
Pretresno vijeće MKSJ je u septembru 2009. godine Hartmann proglasilo krivom zbog toga što je svjesno i hotimično ometala sprovođenje pravde time što je, u knjizi objavljenoj 2007. i članku objavljenom 2008. čiji je autor, objelodanila informacije svjesno se oglušujući o nalog Žalbenog vijeća. Hartmann je izrečena novčana kazna u iznosu od 7.000 eura.

Žalbeno vijeće MKSJ je 19. jula 2011. potvrdilo zaključke Pretresnog vijeća, ali je 16. novembra 2011. godine preinačilo novčanu kaznu, koja još nije bila plaćena, u zatvorsku kaznu u trajanju od sedam dana.
Kao institucija koja nasljeđuje MKSJ i Međunarodni krivični sud za Ruandu, Mehanizam ima nadležnost nad svim pitanjima proisteklim iz predmeta vođenih pred tim međunarodnim sudovima, navodi se u saopćenju za javnost.

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) osnovan je Rezolucijom 1966 (2010) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija da bi okončao preostale poslove Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju nakon okončanja njihovih mandata. MMKS ima dva ogranka, jedan u Aruši, Tanzanija, i jedan u Hagu, Holandija.
Javno je rekla neke stvari poput dogovaranja i pogađanja između suda i Miloševića...predala i neke neposredne dokaze Hrvatskoj i BIH ....zato mora biti kažnjena i onda se Srbija grozi tog istog suda uz onu- svi su protiv nas
Zvanična potvrda: Florence Hartmann uhapšena zbog nepoštivanja suda
Klix.ba
Nakon jučerašnjeg hapšenja nekadašnje glasnogovornice Haškog tribunala Florence Hartmann, Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) uputio je objašnjenje razloga ovog postupka.

Mehanizam je u svom sjedištu u Hagu uhapsio Hartmann, postupajući po do sada neizvršenom nalogu za hapšenje koji je u novembru 2011. izdalo Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ).
Pretresno vijeće MKSJ je u septembru 2009. godine Hartmann proglasilo krivom zbog toga što je svjesno i hotimično ometala sprovođenje pravde time što je, u knjizi objavljenoj 2007. i članku objavljenom 2008. čiji je autor, objelodanila informacije svjesno se oglušujući o nalog Žalbenog vijeća. Hartmann je izrečena novčana kazna u iznosu od 7.000 eura.

Žalbeno vijeće MKSJ je 19. jula 2011. potvrdilo zaključke Pretresnog vijeća, ali je 16. novembra 2011. godine preinačilo novčanu kaznu, koja još nije bila plaćena, u zatvorsku kaznu u trajanju od sedam dana.
Kao institucija koja nasljeđuje MKSJ i Međunarodni krivični sud za Ruandu, Mehanizam ima nadležnost nad svim pitanjima proisteklim iz predmeta vođenih pred tim međunarodnim sudovima, navodi se u saopćenju za javnost.

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) osnovan je Rezolucijom 1966 (2010) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija da bi okončao preostale poslove Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju nakon okončanja njihovih mandata. MMKS ima dva ogranka, jedan u Aruši, Tanzanija, i jedan u Hagu, Holandija.