Čuj zabraniti djetetu da nosi kvalitetniju jaknu
Neka se djeca uče svijetu koji je različit, i jedni i drugi, i ovi sa kanadskim jaknama i ovi bez njih.
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Eto toSocrates wrote: 21 Nov 2018, 13:12 Nikakve zabrane ne postižu ništa.
Čuj zabraniti djetetu da nosi kvalitetniju jaknu![]()
Neka se djeca uče svijetu koji je različit, i jedni i drugi, i ovi sa kanadskim jaknama i ovi bez njih.![]()

Socrates wrote: 21 Nov 2018, 13:17 Nositi odjeću koju možeš priustiti je ionako pitanje stila.
Kod nas imaju katoličke škole sa uniformama, pa neka djeca nose te uniforme sa više stila.![]()

Razumijem te, al' više sa htjela reći koliko sam sretna što su uspješno nose sa tim furkama. meni je drago da ljudi imaju. Hvala Bogu, aMerlin246 wrote: 21 Nov 2018, 12:57Nisam ni ja imala nikad najskuplje stvari. Normalno sam uvijek imala, bas neka zlatna sredina, hvala BoguChloe wrote: 21 Nov 2018, 12:47 Merlin, imam sina treća godina faxa i kćerku prvi razred gimnazije. Ni jedno ne nosi najbolje mobitele. Nekakva zlatna sredina, mada bi mogli i bolje imati ... ali nije to važno. Nijedno zbog toga ne pate, imaju svoje ciljeve i zacrtane puteve. Druge stvari imaju prioritete kod njih. Ispada da se hvalim, al' ponosna sam na nas zbog toga, ali i u sebi se jako brinem za njih, jer to nije danas na cijeni, hoće li to biti mahana u budućnosti. Otom - potom, dovoljno se brinem za blisku budućnost, ne mogu i za daleku ....
Ali kazem neko opce stanje kakvo prevladava. Nazalost tako je, djevojke vise gledaju kakvo auto vozi decko, nego koji on fakultet ima. Gledaju se lajkovi na instagramu i jel popularan...Nisu sve iste, uvijek ima izuzetaka (poput mene naravno) ali ne mogu da kazem da nije tako kad jeste.
Uvijek je bilo okrutne djece, iz milion razloga. Nije to specijalnost samo ovog vremena kod vas. Eto, meni tata pričao kako je on odrastao. A nedavno sam pričao o kakva su moja iskustva sa odrastanjem u Zenici, a onda i u Zagrebu. Morao si se tući, nije druge bilo.Chloe wrote: 21 Nov 2018, 13:34Socrates wrote: 21 Nov 2018, 13:17 Nositi odjeću koju možeš priustiti je ionako pitanje stila.
Kod nas imaju katoličke škole sa uniformama, pa neka djeca nose te uniforme sa više stila.![]()
Soc, sa obadva posta se slažem.
Samo nije problem ni bogastvo, ni pare, ni stil nego ismijavanje i omalovažavanje onih koji nemaju ili nisu u nekom od fazona koji jedna dominantna grupa učenika fura ... Djeca su preokrutna. Sve je manje prihvatanja, tolerancije, empatije ....

Socrates wrote: 21 Nov 2018, 13:53Uvijek je bilo okrutne djece, iz milion razloga. Nije to specijalnost samo ovog vremena kod vas. Eto, meni tata pričao kako je on odrastao. A nedavno sam pričao o kakva su moja iskustva sa odrastanjem u Zenici, a onda i u Zagrebu. Morao si se tući, nije druge bilo.Chloe wrote: 21 Nov 2018, 13:34Socrates wrote: 21 Nov 2018, 13:17 Nositi odjeću koju možeš priustiti je ionako pitanje stila.
Soc, sa obadva posta se slažem.
Samo nije problem ni bogastvo, ni pare, ni stil nego ismijavanje i omalovažavanje onih koji nemaju ili nisu u nekom od fazona koji jedna dominantna grupa učenika fura ... Djeca su preokrutna. Sve je manje prihvatanja, tolerancije, empatije ....
Ja sam se morao tući jer su neki mislili da je Bosanac uvreda. Mislim, i bila je uvreda čim sam se morao tući.![]()

Nije to samo moje mišljenje nego i nastavnika i profesora koji su i mene učilia, ali ok nije ni bitno.Socrates wrote: 21 Nov 2018, 14:15 Ja mislim da se tebi cini da je danas drasticno gore jer imaš djecu, pa sve to proživljavas sa njima kao roditelj, kao formirana osoba.
Dale bi se vršiti usporedbe, ali je i činjenica da smo svi imali drugačije djetinjstvo.

pa nemožeš ni da vitiš podlogu za to iz dva razloga:Socrates wrote: 21 Nov 2018, 14:46 Pa i oni imaju isti problem, Chloe![]()
Činjenica je da je kod vas društvo još uvijek u tranziciji, pa su ovakve teme osjetljive, ali ne vidim da ima podlogu tvrdnja da su djeca kod vas danas okrutnija nego ikad prije.
Pa valjda ti je poznato sta su tranziciona društva. Ono što ja počesto vidim ovdje da još razmisljate kao da ste u komunističkom društvu čim neki problem iskrsne.mad_max_ba wrote: 21 Nov 2018, 14:58 Šta znaš??
O kojoj tranziciji pričamo, o čemu ti ba....
Ok imaš svoje mišljenje cijenim ali toliko to mišljene potencirati logika ravna 0, prije svega iz dva navedena razloga....
niđe veze....Socrates wrote: 21 Nov 2018, 15:03Pa valjda ti je poznato sta su tranziciona društva. Ono što ja počesto vidim ovdje da još razmisljate kao da ste u komunističkom društvu čim neki problem iskrsne.mad_max_ba wrote: 21 Nov 2018, 14:58 Šta znaš??
O kojoj tranziciji pričamo, o čemu ti ba....
Ok imaš svoje mišljenje cijenim ali toliko to mišljene potencirati logika ravna 0, prije svega iz dva navedena razloga....![]()