MOSTARKA ĆAMILA MIČIJEVIĆ ODUŠEVILA EVROPU: Evo kako je došlo do odluke da nastupa za Hrvatsku

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2784 times
Been thanked: 23008 times
Status: Offline

Re: MOSTARKA ĆAMILA MIČIJEVIĆ ODUŠEVILA EVROPU: Evo kako je došlo do odluke da nastupa za Hrvatsku

Post by HAVANA »

Ko bi rekao 95 da ces moci i od ruande nesto nauciti. :123 Predsjednik je pristupio realizaciji ovog plana s više područja, posvećujući prvenstveno pažnju pomirenju u društvu, usvajanju novog ustava, koji zabranjuje upotrebu naziva Hutu i Tutsi, te korištenje bilo kakvog etničkog diskursa.

Energija usmjerena na ekonomiju
Uz ostvarivanje napretka u društvenim pitanjima, vlada je energiju usmjerila na razvoj i unapređenje ekonomije. Eksperti i stručnjaci su ponudili studije koje su pretočene u ekonomsku “Viziju 2020”, koja obuhvata 22 cilja u različitim oblastima.

Ovi ciljevi su uspjeli ostvariti čudo, pa se tako bruto domaći proizvod – BDP po stanovniku u 2015. godini povećao za 30 puta u odnosu na prethodnih 20 godina.

Ekonomski stručnjak iz Ruande Klit Nikza u svemu tome ne vidi nikakvo čudo. “Da bi se stvorila uspješna država, ne treba da iznova izmišljate točak, nego je dovoljno da iskoristite iskustva drugih”, kaže on.

“Ako možete napraviti aerodrom koji funkcionira bez korupcije i mita, pružite brzu internet uslugu u zemlji, osigurate jednostavne procedure investiranja i imate omladinu koja govori engleski jezik, onda ćete dobiti efikasnu državu i privući ćete kompanije i investitore iz cijelog svijeta”, izjavio je Nikza ranije za Al Jazeeru.

Vlada je primijenila koncept “jednog prozora” (Single window) za investicije, i dok ulagači u brojnim državama moraju sedmicama ili mjesecima čekati da dođu do dozvola za ulaganje, ovdje je priča sasvim drugačija. Investitori mogu sve pravne postupke završiti na jednom mjestu i mogu osnovati kompaniju za dan ili za nekoliko sati.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3313 times

Re: MOSTARKA ĆAMILA MIČIJEVIĆ ODUŠEVILA EVROPU: Evo kako je došlo do odluke da nastupa za Hrvatsku

Post by Skin »

nemoj tako negativno o nama, havana :D.

ovo je samo steta za nasu zemlju, sto tako odu talenti.
a ja ne mogu da vjerujem da je bitno jel igra za hrvatsku, svicarsku ili francusku i na sta ovi okrecu temu opet.

otisla je tamo negdje, da igra gdje moze. kritikovati neciji rad i napor i trud, uzas, to mogu samo neradnici
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

opet crveni kmeri bacaju sarene laze o pomirenju i pjesmama 'mir mir niko nije kriv'.
more mars.
nije sad da hr i srb pjevaju iste pjesme, nego se samo trazi od bosnjaka da zatvore oci i sade cvijece, dok komsije oko njih ostre kame.
kako vam vise ne dosadi majke vam ?

btw, ruanda je shit. dobila su toliko domacija i medjunarodne pomoci da je smijesno ono sto je bosna dobila, lako je iz nule dignuti bdp na 30%
koliko su uspjesni dosli su na ideju da ameri svakoj familiji u ruandi doniraju jednu kravu. ko fol ne treba im mlijeka i drugih stvari dok je imaju. geniji, drugi japan.
buahaha
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9622 times
Been thanked: 11371 times

Post by Krokodil Behko »

prog321 wrote: 19 Dec 2020, 20:58 Nisu kinezi rusili grad u kojem je rođena da bi ona otisla igrati u hrvatsku kao da se nis nije dogodilo.

Ne znam kako su joj roditelji to mogli opravdati?.Ako o je tako dobra mogla je birati zemlju u kojoj ce igrati.
Skoro sve druge bi bile bolja opcija.

Ali, mi nemamo žensku rukometnu reprezentaciju.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

imaju slovenci, nijemci, madzari.itd.
u ovom slucaju bilo ko drugi bi bio bolji izbor, cak i srbija.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Krokodil Behko wrote: 19 Dec 2020, 22:37
prog321 wrote: 19 Dec 2020, 20:58 Nisu kinezi rusili grad u kojem je rođena da bi ona otisla igrati u hrvatsku kao da se nis nije dogodilo.

Ne znam kako su joj roditelji to mogli opravdati?.Ako o je tako dobra mogla je birati zemlju u kojoj ce igrati.
Skoro sve druge bi bile bolja opcija.

Ali, mi nemamo žensku rukometnu reprezentaciju.
I ti zajebajes oko detalja. :ooo
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin »

:D.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9622 times
Been thanked: 11371 times

Post by Krokodil Behko »

prog321 wrote: 19 Dec 2020, 22:39 imaju slovenci, nijemci, madzari.itd.
u ovom slucaju bilo ko drugi bi bio bolji izbor, cak i srbija.

Imaj makar u vidu, da je otišla kod tzv "stoke sitnog zuba", odnosno u Rijeku.

Msm, uvijek mi je krivo i kad Hrvati i Srbi iz BiH, igraju za njihove repke, ali to je njihov izbor
Međutim, u ovom slučaju, stvarno je šteta prosuti ovakav taalenat, čekajući da se situacija u našem ženskom rukometu normalizira.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

mogla je birati drugu zemlju.
najbolja je kod kroata. primili bi je i slovenci. al dobro, razumijem trbuhom za kruhom. ali kako je roditelji nisu bolje posavjetovali ?
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

A mozda su roditelji Hrvati islamske vjeroispovjesti. :hm
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

a kandilo na tavanu :D.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Mirelam wrote: 19 Dec 2020, 23:23 A mozda su roditelji Hrvati islamske vjeroispovjesti. :hm
Hurija kaze da je nasa Muslimanka, (veliko M). :oo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Eh eto nas ce pitat roditelji za savjet sta ce. Mi smo mjerilo i znamo sve. Sto, sta fali hrvatskoj? Nije valjda da citavu jednu zemlju i narod svodis pod nekog suska, tutu...? Koliko je ljudi iz bih naslo spas u hrvatskoj i preko hrvatske? Koliko ih i danas zivi tamo? Hoces i mrhu sutra zamjeriti sto je otisao tamo za boljim poslom, znanjem i iskustvom? Hoces li i sve nijemce pod naciste, belgija, francuska, amerika... Svi su sranja napravili ko u prici? Meni pola familije zivi u puli 50 godina, bez ikakvih problema. Ja sam izasao preko zagreba i sve za dalje su mi sredili ljudi iz zagreba. Koji vam je qrac, citate li vi sta pisete? O plemeniti i cisti bosnjaci. Najcisci. Divni. Krasni.Sta je taj vrli svabo radio prije 70,80 godina pa svi hrle njemu, kako to? Zivite po zemljama koje su mnogo stekle na krvi drugih i nevinih pa to nije problem. Problem je sto je jedno dijete iskoristilo priliku da radi nesto sto voli i da napreduje, a blizu je kuci. Sva ce nam djeca otici, i moja ce. I svakim danom sve vise mislim neka ce. Mada mi je to najteza pomisao. Ovo je toliko bolesno drustvo da to vise nije normalno.
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin »

yup :ok
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Ćamila, kraljica!
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

opet crvendaci u tandemu. lalal,, svijet je roza, svijet je beeli, u svijetu rastu crvene lale i rumeni srndaci,
bullshit.
nije bolan novi zeland rusio mostar. ebiga, malo casti . maloo ponosa. ali kako rece inosmnia sta ocekivati od potomaka konvertita ?
jaaa baa, otislo dijete, boo, i moje ce.
pa neka je otislo, ali ako dijete ima izbora nek ne ide kod onih koji su mu tetka, rodjaka, komsiju roknuli.

i sta nijemci. dobar narod u poredjenu sa komsijama.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21966 times
Been thanked: 20033 times
Status: Online

Post by Masamune »

I da je govno samo da je zeleno...
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

Srecom ima ova komanda edit. :ooo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Pa jebo te sve ovo vas sto je vani, vase dijete zivi, radi, druzi se i sa kinezom, crncem, srbinom, hrvatom, nijemcem... A moje koje je tu i za koje se borimo da mu usadimo zdravo razmisljanje, ljudsko, moje treba treba da mrzi sve u krugu od par kilometara pa do par stotina kilometara. Da su mu usta puna pogrdnih rijeci i mrznje. Vasa ce stasati u ljude sirih pogleda i vecih mogucnosti a nasa nek se jebu ko i mi citav zivot sa mrznjom i budalama. U ratu nisam trpao sve ljude u isti kos, pa necu ni sada, ni ikada. To da mi se desi, da me to zlo pobijedi, to bi mi bio najveci poraz mene kao covjeka. Al ne moze se desiti jer to jednostavno nije moguce. Nije tacno.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

prog321 wrote: 19 Dec 2020, 23:44 opet crvendaci u tandemu. lalal,, svijet je roza, svijet je beeli, u svijetu rastu crvene lale i rumeni srndaci,
bullshit.
nije bolan novi zeland rusio mostar. ebiga, malo casti . maloo ponosa. ali kako rece inosmnia sta ocekivati od potomaka konvertita ?
jaaa baa, otislo dijete, boo, i moje ce.
pa neka je otislo, ali ako dijete ima izbora nek ne ide kod onih koji su mu tetka, rodjaka, komsiju roknuli.

i sta nijemci. dobar narod u poredjenu sa komsijama.
Razmisljas li ti sta pises il pises samo da izazoves reakciju? Procitaj svoje postove jos koji put. Eno mu sad i nijemac dobar. Nikad zla od njega nije bilo. I turci su divni.Zivot je poceo 92g.
Post Reply

Return to “Ostali sportovi”