Hajmo mi Havana u protestante…Meni ovo skroz ok zvuciHAVANA wrote: 01 Dec 2021, 06:46 Bili su oni i na ilidzi,ne znam jesu li jos.Dado sambo i ekipa...Spasili su dosta ljudi od gudre,to im svaka cast.I radna terapija,muzicka,par ih i firme napravilo tapaciranje namjestaja,renoviranje stanova...Ti naki evangelisti,nemam ja pojma o tome, znam da puno pjevaju i rade ...Nisu peglativni .
Razlike između katolicizma i protestantizma
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
- Status: Offline
Re: Razlike između katolicizma i protestantizma
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23882 times
Sto se mene tice mozemo na pivu il kafu...Osta nam je to,nemam te potrebe apsolutno.
Dunjalucar mrtvi il litosfericar,kako me ono arzo vec nazva . 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

A bio sam ja kod njih.Na fejsu izadje tepsija kifli...Ojjjj.
Ne sjecas se jerlagic pekare prijeratne garant,na katedrali.Kifla jaran dole bio dugo sad je u engleskoj.Drzo nekad tu pekaru Nazovem ga tad reko dje su kifle,kae evo ih dolazi ...Dole u luzanima iza zgrada ko neka kafanica,tu sjedili i malo me nahranili,popili koju pivu ..
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
HAVANA wrote: 01 Dec 2021, 06:55 A bio sam ja kod njih.Na fejsu izadje tepsija kifli...Ojjjj.Ne sjecas se jerlagic pekare prijeratne garant,na katedrali.Kifla jaran dole bio dugo sad je u engleskoj.Drzo nekad tu pekaru Nazovem ga tad reko dje su kifle,kae evo ih dolazi ...Dole u luzanima iza zgrada ko neka kafanica,tu sjedili i malo me nahranili,popili koju pivu ..
Ma možemo mi i za Haugom u Indiju….Samo neka se dobro jede i pije…..A i oni nešto tamburaju
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Najveca razlika izmedju katolika i portestanata da katolici u politickom smislu imaju osjecaj za realnost i pravdu, dok protestantni su apokalipticna sekta koja cini sve da dodje do unistenja svijeta podrzavajuci cioniste kroz institucije usa.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Ni blizu.dacha bosanac wrote: 30 Nov 2021, 23:28Na neki način jeste. Katolici i pravoslavci o njoj pišu da je propovjedala jeres. Drugi pak da nije. Znaš kako, svako je vukao na svoju stranu, ali ja vjerujem po nekim istorijskim podacima da ta Crkva Bosanska jeste bila neka vrsta začetka jedne vrste protestantizma (ako to možemo tako nazvati) na ovim prostorima.Mutevelija wrote: 30 Nov 2021, 23:23 DA li je crkva Bosanska pretača protestantizmu bila je jeres katolika i ortodoksnih.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Za razliku od katoličkih, pravoslavnih, protestantskih i inih mušrika, tzv crkva bosanska je bila monoteistička vjera.
Svi mi se morete obratit
-
The 51st State
- Inventar foruma

ima takva jedna sekta i kod protestanata koja odbacuje bozansku prirodu Isusa, unitarijanci ili ovako nekako.Taare wrote: 01 Dec 2021, 08:50 Za razliku od katoličkih, pravoslavnih, protestantskih i inih mušrika, tzv crkva bosanska je bila monoteistička vjera.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3998 times
Sjedite tu đe ste. Đe god drugo odete, brzo bi vas oćerali.Dori wrote: 01 Dec 2021, 06:48Hajmo mi Havana u protestante…Meni ovo skroz ok zvuciHAVANA wrote: 01 Dec 2021, 06:46 Bili su oni i na ilidzi,ne znam jesu li jos.Dado sambo i ekipa...Spasili su dosta ljudi od gudre,to im svaka cast.I radna terapija,muzicka,par ih i firme napravilo tapaciranje namjestaja,renoviranje stanova...Ti naki evangelisti,nemam ja pojma o tome, znam da puno pjevaju i rade ...Nisu peglativni .Tamo na drugoj nakon 90+ strana ne znam ni ja vise šta sam
![]()
Klanjam džematile po parkovima.
- Taare
- greatest

Ima. Problem je što ih je toliko da mogu stat pod manju trešnju.
Prije ih je bilo daleko više.
Koliko mi je poznato, na onom njihovom prvom saboru u niceji/nikeji, većina je odbacivala taj koncept trojstva. Onda je usto brt konstantin, bacio lafinu o nekim snovima i presudio da je ovaj mušrički koncept ustvari jedini ispravan.
Prije ih je bilo daleko više.
Koliko mi je poznato, na onom njihovom prvom saboru u niceji/nikeji, većina je odbacivala taj koncept trojstva. Onda je usto brt konstantin, bacio lafinu o nekim snovima i presudio da je ovaj mušrički koncept ustvari jedini ispravan.
Svi mi se morete obratit
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Doduse
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
ozbiljno`? ovi bi mogli biti cak na pravom putuThe 51st State wrote: 01 Dec 2021, 08:58ima takva jedna sekta i kod protestanata koja odbacuje bozansku prirodu Isusa, unitarijanci ili ovako nekako.Taare wrote: 01 Dec 2021, 08:50 Za razliku od katoličkih, pravoslavnih, protestantskih i inih mušrika, tzv crkva bosanska je bila monoteistička vjera.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

pricali smo o tome na drugoj temi,njihov osjecaj je toliko pomucen i glup da ih ne zanima to sto je 30% palestinaca krscani i opet podrzavaju jevreje...a jevreji ih ismijavaju ali nisu glupi da ne koriste podrskuThe 51st State wrote: 01 Dec 2021, 07:51 Najveca razlika izmedju katolika i portestanata da katolici u politickom smislu imaju osjecaj za realnost i pravdu, dok protestantni su apokalipticna sekta koja cini sve da dodje do unistenja svijeta podrzavajuci cioniste kroz institucije usa.
Da ne pricam o tome da su pravi vjernici koji zele siriti Isusovo ucenje nebi se mjesali u tu politiku vec bi sirili Isusovo ucenje i kod jevreja i kod palestinaca
- Taare
- greatest

Mogli bi ako krenu iz tuzle u lukavac.bosnjakinja wrote: 01 Dec 2021, 09:11ozbiljno`? ovi bi mogli biti cak na pravom putuThe 51st State wrote: 01 Dec 2021, 08:58
ima takva jedna sekta i kod protestanata koja odbacuje bozansku prirodu Isusa, unitarijanci ili ovako nekako.
Svi mi se morete obratit
- bosnjakinja
- Inventar foruma

pa npr ako negiraju trojstvo i bozanstvo Isusa,sve ono sto islam zamjeri njima je ispravljeno.druge stvari tipa da je Isus ubijen to nisu smrtni grijesi koji ih cine kafirima
bili bi ako nista drugo ko jevreji danas,koji su znatno blizi istini od krscana
- Taare
- greatest

Kao što rekoh, samo na potezu tz-lu, il drugim sličnim pravcima tj džadama na kojima nema krivina 
Svima njima fali pečat, a bez pečata nema dokumenta o slobodnom prolazu.
Svi mi se morete obratit
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Drugim rijecima Bog je jedan a Isus je samo poslanik:Taare wrote: 01 Dec 2021, 09:29 Kao što rekoh, samo na potezu tz-lu, il drugim sličnim pravcima tj džadama na kojima nema krivina
Unitarianism (from Latin unitas "unity, oneness", from unus "one") is a nontrinitarian Christian theological movement that believes that the God in Christianity is one singular entity, as opposed to a Trinity (tri- from Latin tres "three"). Most other branches of Christianity define God as one being in three persons: the Father, Son, and Holy Spirit.[1] Unitarian Christians believe that Jesus was inspired by God in his moral teachings, and he is a savior,[2][3] but he was not a deity or God incarnate.
- HAVANA
- Forumaš godine

Zapjevaj nam onu nasuDori wrote: 01 Dec 2021, 07:38HAVANA wrote: 01 Dec 2021, 06:55 A bio sam ja kod njih.Na fejsu izadje tepsija kifli...Ojjjj.Ne sjecas se jerlagic pekare prijeratne garant,na katedrali.Kifla jaran dole bio dugo sad je u engleskoj.Drzo nekad tu pekaru Nazovem ga tad reko dje su kifle,kae evo ih dolazi ...Dole u luzanima iza zgrada ko neka kafanica,tu sjedili i malo me nahranili,popili koju pivu ..
![]()
Ma možemo mi i za Haugom u Indiju….Samo neka se dobro jede i pije…..A i oni nešto tamburaju![]()

- HAVANA
- Forumaš godine

Ja ba.Mene iz masinske izbacili a ne ovi.Sve bi ja prekrsio sto ima i pito ima li jos sta da se prekrsi
- bosnjakinja
- Inventar foruma

ko haris silajdzic i on se nafuro sa onom svojom mladom na hinduizam