Prestali biti pametni?
Naucila vrlo rano citati ali to pripisujem tome sto su brat i sestra isli u skolu,a ja od njih sve upijala,normalna stvar,nikakvo cudo.
Moderator: Krokodil Behko

Zagorka wrote:Sta je s nama koji smo dobili bitku u borbi s anksioznoscu?
Prestali biti pametni?![]()
Naucila vrlo rano citati ali to pripisujem tome sto su brat i sestra isli u skolu,a ja od njih sve upijala,normalna stvar,nikakvo cudo.

To preslo sa mene? Vidis,a rekla sam ti da se ne naslanjas.Krokodil Behko wrote:Zagorka wrote:Sta je s nama koji smo dobili bitku u borbi s anksioznoscu?
Curo draga, umiješ li ti stvarno da čitaš?
Anksioznost je božiji dar.
Oh, kako sam samo ponosan na sebe i to po prvi put u životu
Momak,otkad dijelimo iste dijagnoze,ne upratih ?![]()

Jes vala baš, navalio sam naslanjati se na tebe, ono sve ko slučajno i vidi na šta ispade.. Uvijek mi je i biop sumnjiv onaj tvoj parfemZagorka wrote:Momak,otkad dijelimo iste dijagnoze,ne upratih ?Krokodil Behko wrote:Zagorka wrote:Sta je s nama koji smo dobili bitku u borbi s anksioznoscu?
Oh, kako sam samo ponosan na sebe i to po prvi put u životu![]()
To preslo sa mene? Vidis,a rekla sam ti da se ne naslanjas.
Nego,sto li me sad Salih ne yebe,ne skontah ga? Ma vidis da nismo natprosjecni,yebo ovo

A da sam tad rekla da govorim za tvoje dobro da se odmaknes,ne bi mi vjerovao.Krokodil Behko wrote:Jes vala baš, navalio sam naslanjati se na tebe, ono sve ko slučajno i vidi na šta ispade.. Uvijek mi je i biop sumnjiv onaj tvoj parfemZagorka wrote:Momak,otkad dijelimo iste dijagnoze,ne upratih ?Krokodil Behko wrote:Zagorka wrote:Sta je s nama koji smo dobili bitku u borbi s anksioznoscu?
Oh, kako sam samo ponosan na sebe i to po prvi put u životu![]()
To preslo sa mene? Vidis,a rekla sam ti da se ne naslanjas.
Nego,sto li me sad Salih ne yebe,ne skontah ga? Ma vidis da nismo natprosjecni,yebo ovo
A Salih, on ti je high level, on primjećuje samo cure koje mogu da lete

gospođa Brams wrote:Da, radujte se anksioznosti. Nitko normalan se ne moze radovat tom sranju. Prepustam ja tu svoju veliku "pamet" i anksioznost, dajte mi da budem "glupa" i zivim normalan zivot bez da se patim s time, pristajem odmah

Pa naravno da ne bih povjerovao. Meni se cijelo vrijeme činilo da si ti Janis Joplin, samo što imaš četiri sise, pa sam mor'o to sve isprovjeravati i uvieriti se da je to java, a ne san. Dok se nisam uvjerio da je to stvarno tako, nisam se htio proći i vidiš da sam potpuno realan.Zagorka wrote: A da sam tad rekla da govorim za tvoje dobro da se odmaknes,ne bi mi vjerovao.
Sad kuburi.
Ja ne letim,puzem mnogo (ovo opet preslo meni sa tebe)

Jos tad sam rekla nemoj reci nikom na forumu za cetiri siseKrokodil Behko wrote:Pa naravno da ne bih povjerovao. Meni se cijelo vrijeme činilo da si ti Janis Joplin, samo što imaš četiri sise, pa sam mor'o to sve isprovjeravati i uvieriti se da je to java, a ne san. Dok se nisam uvjerio da je to stvarno tako, nisam se htio proći i vidiš da sam potpuno realan.Zagorka wrote: A da sam tad rekla da govorim za tvoje dobro da se odmaknes,ne bi mi vjerovao.
Sad kuburi.
Ja ne letim,puzem mnogo (ovo opet preslo meni sa tebe)

Stvar je sto neke stvari teze podnose od i brzo se upale na prvu i panice i previse bez razloga ,ali sve se moze kontrolisati nije nista strasno problem je sto mnogi ljudi smatraju sramotom reci to isto kao sto je na nasem prostoru i u drustvu kojem se nalazimo sramota otici kod psihologa dok ljudi na Zapadu to smatraju sasvim normalnom pojavom.Veca je sramota kriti problem i ne htjeti sebi pomoci zbog toga sta ce drugi reci nego otici i naci sebi rijesenje i rijesiti se svih tjeskoba i nastaviti normalno funkcionisati kao svi ljudi.gospođa Brams wrote:Da, radujte se anksioznosti. Nitko normalan se ne moze radovat tom sranju. Prepustam ja tu svoju veliku "pamet" i anksioznost, dajte mi da budem "glupa" i zivim normalan zivot bez da se patim s time, pristajem odmah
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

srculence7 wrote:Možda u globalu gledano i imaju viši IQ u odnosu na ostatak populacije ali anksioznost ih najčešće ometa u svakodnevnom normalnom funkcionisanju. Najčešće biti anksiozan podrazumeva svakodnevnu borbu da kontolišemo ta neprijatna osećanja koja smo dugo potiskivali. Zapravo ta borba je i pojačava, kao i izbegavanje situacija u kojima se ona doživljava ili nas podsećaju na nju,zatim preterana analiza svojih misli, osećanja, telesnih senzacija i postupaka ili somatizovanja kod osoba koje ne razmišljaju o svojim osećanjima i koja ih potiskuju pa dolazi do telesnog manifestovanja u vidu tenzije, glavobolje, visokog pritisaka i sl. Upravo u tome je i problem, ne treba je kontrolisati već se suočiti sa njom, prihvatiti je bez otpora i analize i pustiti je da ode.

Iskreno ja ne bih da funkcionišem normalno. Da se razumijemo nisam (pretjerano) asocijalan tip, normalno funkcionišem u krugu prijatelja, porodice, poznanika pa čak i nepoznanika: nije mi strano dobaciti nekom nešto i otpočeti razgovor i sl.srculence7 wrote:Možda u globalu gledano i imaju viši IQ u odnosu na ostatak populacije ali anksioznost ih najčešće ometa u svakodnevnom normalnom funkcionisanju. Najčešće biti anksiozan podrazumeva svakodnevnu borbu da kontolišemo ta neprijatna osećanja koja smo dugo potiskivali. Zapravo ta borba je i pojačava, kao i izbegavanje situacija u kojima se ona doživljava ili nas podsećaju na nju,zatim preterana analiza svojih misli, osećanja, telesnih senzacija i postupaka ili somatizovanja kod osoba koje ne razmišljaju o svojim osećanjima i koja ih potiskuju pa dolazi do telesnog manifestovanja u vidu tenzije, glavobolje, visokog pritisaka i sl. Upravo u tome je i problem, ne treba je kontrolisati već se suočiti sa njom, prihvatiti je bez otpora i analize i pustiti je da ode.