Domaćice

Sve o održavanju doma.

Moderator: spacebound

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Domaćice

Post by Peggy Sue »

Fatma wrote:Ja sam godinama i jedno i drugo....i ništa mi ne predstavlja problem.
Možda što sam prije nekoliko godina sebi postavila prioritete u životu,pa su drugi,htjeli ili ne morali to prihvatiti.

Volim raditi,nije mi teško,imam dovoljno slobodnog vremena...ne patim više za kućom,ako hoću skuhati,skuham,ako neću,djeca su već velika,snalaze se....

Volim se družiti,često se sastajem sa prijateljicama...ne mogu se požaliti...
Eh, čekam da dođem u tu fazu.. :) Pogledam mamu ili svekrvu koje poslije posla znaju za pola sata razviti pitu :sok
Meni treba vremena da se uhodam, ali eto, napisah već (ja mislim da sam to htjela reći gore u ovom kilometarskom postu) da me više ispunjava kada radim...
Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga »

Peggy Sue wrote:
Fatma wrote:Ja sam godinama i jedno i drugo....i ništa mi ne predstavlja problem.
Možda što sam prije nekoliko godina sebi postavila prioritete u životu,pa su drugi,htjeli ili ne morali to prihvatiti.

Volim raditi,nije mi teško,imam dovoljno slobodnog vremena...ne patim više za kućom,ako hoću skuhati,skuham,ako neću,djeca su već velika,snalaze se....

Eh, čekam da dođem u tu fazu.. :) Pogledam mamu ili svekrvu koje poslije posla znaju za pola sata razviti pitu :sok
Meni treba vremena da se uhodam, ali eto, napisah već (ja mislim da sam to htjela reći gore u ovom kilometarskom postu) da me više ispunjava kada radim...
..nes mi vjerovat.... :D.
razvijam pitu bolje od zene....
tako me istrenirala....
samo kompirusu...:oblizivanje
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Pasaga wrote:
Peggy Sue wrote:

..nes mi vjerovat.... :D.
razvijam pitu bolje od zene....
tako me istrenirala....
samo kompirusu...:oblizivanje
U pravu si.. Stvarno ne vjerujem :cudi
Image
Ruana

Post by Ruana »

Za sve treba praksa pa tako i za domacicu. Pocela sam raditi prije udaje ali zato nista nisam znala kuhat. Prije udaje ja kazem muzu "ja ti ne znam ni dva jaja zajedno isprzit" kaze on ko Combe "pa valjda se prze isto kao i jedno samo, ali nema veze ne znam ni ja" pa smo tako jedan period jeli "rizota bez rize, satarasa bez povrca" ma svega i svacega, a pita je bila javna tajna.
I tako sve dok se nije rodilo djete, onda sam ja vise vremena posvetila ishrani, kasnije se pocelo guglati i tako vremenom covjek nauci sve. Danas je i kuhanje i ciscenje rutina.
Љиљана
Na probnom
Na probnom

Post by Љиљана »

У кући је домаћица
У дому је кућеница
Поуздана!
Увек наша узданица.
Љиљана Ћуић
Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Fatma »

Žena,majka,kraljica..... :zubi
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14474 times
Been thanked: 10011 times

Post by Julia-Klara »

kod mene ni nene nisu bice domacice...mamina mama je kao zaposlena udovica podigla 3, a tatina mama 4 djece, isto zaposlena
razmisljam, i kod nas nikad niko nije bio nezaposlen
jedino kad smo se vratili u Bosnu (u TZ), i cekali da dobijemu kucu nazad,jer nismo mogle naci posao (iz drugog grada,i jos se vratile iz Njemacke)
diskriminacija na djelu,ali hajd...bilo pa proslo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Љиљана
Na probnom
Na probnom

Post by Љиљана »

Веће и разноврсније ангажовање подстиче самопоуздање, даје инспирацију, Запослене жене су предузимљивије и ефикасније, боље организоване.
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Љиљана wrote:Веће и разноврсније ангажовање подстиче самопоуздање, даје инспирацију, Запослене жене су предузимљивије и ефикасније, боље организоване.
O, koliko puta sam se uvjerila u to... Vrijeme te natjera, pa moraš misliti na sve.. A ovako, kad si u kući, kao ja ovih dana, uvijek ti glavom struji ona dobra stara :"Ma kasnije ću to.. Ima vremena" :ha
Image
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Ja danas radila puno vrijeme,naručila na posao jesti,juče sam radila generalku(spominjala sam),danas došla u stan i podigla noge......muž otišao u šumu,zvali su i mene,rekoh hajte vi :mah ......neću vala danas tabanati,dosta je......a i glava me boli :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Fatma »

Zagorka wrote:Ja danas radila puno vrijeme,naručila na posao jesti,juče sam radila generalku(spominjala sam),danas došla u stan i podigla noge......muž otišao u šumu,zvali su i mene,rekoh hajte vi :mah ......neću vala danas tabanati,dosta je......a i glava me boli :kafa
Svaka čast.... :cool
Ciklama

Post by Ciklama »

Zar sve udane žene nisu domaćice? :zubi

... samo postoje one manje ili više (firma) zaposlene.
Poznajem x žena koje su nezaposlene, a sretne, zadovoljne, ispunjenog života, sexy, mlade, stare,
kao što poznajem x zaposlenih žena nesretnih i frustriranih.

Sve je do nas, naših karaktera, osobnosti, sigurnosti, do onoga šta volimo, šta ne volimo, u čemu se nalazimo u čemu ne itd. :)

Poznajete li žene koje su u lošoj finacijskoj situaciju, ali im je kez (osmijeh) od uha do uha, iz ničega skuhan kolač, kuća blista itd.?

Imam školsku kolegicu, nezaposlena, majka tri sina, jedan dječak je sa Downov sindromom, suprug radi po Hrvatskoj, a ona ima kravu, baštu (poljoprivreda)..... žena je "ZMAJ" .... ljepota, osmijeh, sreća, optimizam... :)
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

...za mene vrh...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Najbolja domaćica
domacica1.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Bla wrote:Najbolja domaćica
domacica1.jpg
....a da pošaljem sliku žene... :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

:ovaj Mislim da bih pošandrcala da moram biti samo kod kuće...ali ponekad poželim da sam kod kuće malo više...Razumijem žene kako ih je Maja opisala - one koje su željele raditi ali želja im se nije ispunila...Međutim, nije lako ni zaposlenim ženama jer malo je muževa koji pomažu.Ja od svih kućanskih poslova najviše ipak volim kuhati...i volim ručno prati veš...to me odmara...Ali otkad nema moga brata kod kuće, moram raditi i neke poslove koji i nisu baš laki...žao mi bude sina, i on dosta radi...ponekad se malo i grizem kad prekardašim na forumu ali...i oprostim si...kućanski poslovi nisu laki...sizifovski je to, još ako je čeljad razmažena...Danas kod nas umjesto zanimanja "domaćica" pišu kućanica...Ponekad sam i ja baš frustrirana...ali iz svoje se kože ne može...Često se sjetim svoga direktora koji mi je preporučio ovo zvanje...ipak imam vremena i grahati se i svašta nešta... :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

i ja mislim da bi pošandrcao
da si češće kod kuće :D.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Bla wrote:i ja mislim da bi pošandrcao
da si češće kod kuće :D.
Ne možeš ti pošnadrcati...ak kontaš ... :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

Imamo li domacica :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14474 times
Been thanked: 10011 times

Post by Julia-Klara »

:ovaj ha?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “Dom”