Silovanja

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9589 times
Been thanked: 11336 times
Status: Offline

Izmišljena vagina protiv silovanja

Post by Krokodil Behko »

Image

Pošto u Južnoj Africi silovanja poprimaju epidemijske razmjere, doktorica Sonete Elers je izumila napravu koja će silovatelja koštati njegove muškosti. Prema nezvaničnim procjenama, u toj zemlji godišnje bude silovano i do 400.000 žena i djevojčica.

U pitanju je uložak od lateksa nalik tubi, koji se poput tampona stavlja unutar vagine. S unutrašnje strane ima nazubljene ‘udice’ koje se urezuju u polni organ silovatelja, tako da pored toga što izazivaju jak bol, onemogućuju da se penis izvuče bez teških povreda.

Jedini način za izvlačenje je hirurški zahvat koji podrazumijeva i ljekara i prisustvo policije, koja bi potom manijaka uhapsila. Također, pošto je silovatelj prezauzet bolom, to omogućava žrtvi da pobjegne i tako izbjegne dodatno nasilje. Još jedan pozitivan efekat je i smanjenje opasnosti od prenošenja HIV infekcije i neželjenih trudnoća.

Izum je izazvao i mnogo negativnih reakcija, i to uglavnom kod udruženja za borbu protiv silovanja i nasilja nad ženama. Liza Veten iz Centra za Studije nasilja i pomirenje tvrdi da je pomisao da žene treba da se adaptiraju na silovanja na ovaj način zastrašujuća. Kritičari smatraju da je mnogo bolje baviti se preventivnom edukacijom protiv seksualnog napastvovanja.

Međutim, Sonete Elers se ne da pokolebati.

- Ja nisam edukator i želim da zaustavim one na koje edukacija nema efekta. A na kritike da je metoda ekstremna, mogu samo da kažem da divljačko nedjelo zaslužuje divljačke posljedice - smatra Elersova.

avaz
dacina_curica

Re: Izmišljena vagina protiv silovanja

Post by dacina_curica »

Trebali su zileta nabacati u tu tubu. :puca
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

[quote="Krokodil Behko"]

- Ja nisam edukator i želim da zaustavim one na koje edukacija nema efekta. A na kritike da je metoda ekstremna, mogu samo da kažem da divljačko nedjelo zaslužuje divljačke posljedice - smatra Elersova.[/quote]

Ova joj rečenica zaslužuje naklon.Sve je rekla s njom.Živa bila sto godina,zbog svog izuma. :naklon
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7802 times
Been thanked: 18377 times

Post by Maja »

Hahahaha golemo. Pa dobro je ovo ako je potpuno bezbolno za žene.
Hebo te zamisli kakva je to sredina gdje moraš nositi ovakve naprave da bi se zaštitio.
nl74
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by nl74 »

Maja wrote:Hahahaha golemo. Pa dobro je ovo ako je potpuno bezbolno za žene.
Hebo te zamisli kakva je to sredina gdje moraš nositi ovakve naprave da bi se zaštitio.
:plavi :plavi :plavi
ima gore i od naše države :plavi :plavi :plavi :plavi
treba njima uvesti islamske zakone što se tiče silovanja i sve žene rahat :plavi :plavi
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

Zagorka wrote:
Krokodil Behko wrote:

Ja nisam edukator i želim da zaustavim one na koje edukacija nema efekta. A na kritike da je metoda ekstremna, mogu samo da kažem da divljačko nedjelo zaslužuje divljačke posljedice - smatra Elersova.
Ova joj rečenica zaslužuje naklon.Sve je rekla s njom.Živa bila sto godina,zbog svog izuma. :naklon
potpis :ok
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Svaka joj cast
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

:hm....nekako mi se sve to pomalo gadi...kad vidim ovu "spravu" gore na slici-ne mogu a da se ne zapitam:"sta to sve pase(ide) u tu zensku vaginu"?!..
i ima li to smisla?
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

ma najbolje je da uzase nose one makaze za sisanje voca i ruza. ili noz da mu ga zabije u po prsa ili gdje prije stigne prije samog cina.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

camargue wrote::hm....nekako mi se sve to pomalo gadi...kad vidim ovu "spravu" gore na slici-ne mogu a da se ne zapitam:"sta to sve pase(ide) u tu zensku vaginu"?!..
i ima li to smisla?
Sta ti sad drobis,svega ti?Zena se svim silama bori protiv silovanja,sta tu ima da ti se gadi?Nije rijec o tvojoj zeni,nego o zenama koje se svakodnevno siluju....ide u nju ono sto ide,odnosno ono sto mora.....ni one jadnice nebi gurale,da nisu prisiljene braniti se od zivotinja.....i šta ima li smisla,to što se siledžiji onemogući da siluje dalje?Treba li na ovo uopće odgovor :cudi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Sarajevo: 19-godišnjak silovan na Grbavici!

Post by Krokodil Behko »

Image

Mladić je slučaj prijavio policiji dan kasnije, navodeći da ga je silovao nepoznati muškarac. Devetnaestogodišnji mladić silovan je u sarajevskom naselju Grbavica, potvrđeno je MUP-u Kantona Sarajevo, prenosi Srna.

Mladić je slučaj prijavio policiji dan kasnije, navodeći da ga je silovao nepoznati muškarac.

Prema nezvaničnim saznanjima, silovanje se dogodilo u subotu u jednom ruševnom objektu u sarajevskom naselju Grbavica, a mladić je potom zatražio ljekarsku pomoć u bolnici Koševo.

Policija traga za silovateljem.

(24SI)
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Sarajevo: 19-godišnjak silovan na Grbavici!

Post by Nela »

Malo ne vjerujem da ga je neko samo onako scepao i silovao, sigurno zna ko je i na kraju sta radi u rusevinama :hm
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3888 times
Been thanked: 2925 times
Status: Online

Post by Pasaga »

Nela wrote:Malo ne vjerujem da ga je neko samo onako scepao i silovao, sigurno zna ko je i na kraju sta radi u rusevinama :hm

Nisu tu cista posla....jok.... :djed
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Čuj šta radi u ruševinama, pa čovjek ga odvukao tamo, neće ga na sred grada silovati.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

gejsha wrote:Čuj šta radi u ruševinama, pa čovjek ga odvukao tamo, neće ga na sred grada silovati.
Vidi, to je momak od 19 godina u punoj snazi, kako ce ga odvuci neka matorcina, osim da se nije branio.
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Nela wrote:
gejsha wrote:Čuj šta radi u ruševinama, pa čovjek ga odvukao tamo, neće ga na sred grada silovati.
Vidi, to je momak od 19 godina u punoj snazi, kako ce ga odvuci neka matorcina, osim da se nije branio.
:cudi ne znam šta se desilo, možemo samo nagađati, ali malo mi je glupo kriviti momka, danas ima svakakvih budala..mislim na ovog čovjeka
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

gejsha wrote:
Nela wrote:
:cudi ne znam šta se desilo, možemo samo nagađati, ali malo mi je glupo kriviti momka, danas ima svakakvih budala..mislim na ovog čovjeka
Ma ne krivim momka, samo mi nisu jasne okolnosti.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Piše da ga je silovao samo jedan muškarac. Sumnjivo jeste.
A ako je istina i to dodje u medije mogu mislit kakva će biti reakcija.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

Nešto mahom krenula ova silovanja muškaraca..........sve oni što nisu pederi :kafa
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

ZENICA: Pokušaj silovanja pacijentice u vozilu hitne pomoći

Post by Krokodil Behko »

Image

Medicinski tehničar Doma zdravlja Zavidovići, prijavljen je policiji zbog sumnje da je u ponedjeljak polušao počiniti krivično djelo pokušaj slivanja pacijentice koja je vožena na hitnu intervenciju u Kantonalnu bolnicu u Zenici, saznaje Avaz.

Izdati nalozi

- Mojoj rodici M.S. (25) je pozlilo pa je, nakon što joj je u Domu zdravlja ukazana pomoć, naloženo da bude prevezena u zeničku bolnicu. Taj tehničar je insistirao na tome da njen otac ide u vozilu iza, a ne sa njima u kolima Hitne pomoći. Navodno joj je nešto dao da je ošamuti, a o dešavanju u kombiju otac je saznao kad su stigli u Zenicu. Djevojka je kazala ocu da joj je tehničar dao neku injekciju te da je, kad je došla sebi, shvatila šta se dogodilo, kaže u izjavi za Avaz, rodjak djevojke., koji je našu edakciju i obavijestio o ovom slučaju.

Da je slučaj prijavljen policiji, potvrdio nam je Sanjin Kulenović, portparol Tužilaštva Zeničko-Dobojskog kantona.

- Policija je o ovom slučaju obavijestila dežurnog tužioca. Izdati su nalazi za vještačenja, a s obzirom na to da je istraga u toku, o ovom slučaju trenutno ne možemo davati više informacija-kazao je Kulenović.

Ni u MUP-u ZDK nisu želili davati izjave o ovom slučaju.

- Djevojci je pozlilo zbog nagle aritmije. Vožnja je trajala dvadesetak minuta i djevojka je, nakon što je smještena u zeničku bolnicu, ispričala ocu da ju je naš radnik pokušao silovati-kazao je Halid Muhić, direktor Doma zdravlja Zavidovići.

Vizuelni kontakt

Dodao je da je otac tog dana fizički pred ljekarima i svjedocima, napao tehnićara u Hitnoj pomoći, nanijevši mu povrede. Otac je tada dežurnom ljekaru kazao datehničar zna zašto ga je napao. Ubrzo je stigla policija pa je slučaj zadokumentiran.

- Pokrenuli smo disciplinski postupak, ali ne želim prejudicirati bilo šta. Ukoliko se tvrdnje pokažu istinitim, zna se šta slijedi. Nevezano za slučaj, oca djevojke prijavili smo zbog nanošenja povreda napem radniku na radnom mjestu, kao i zbog umanjivanja sposobnosti dežurnog tima napadom na jednog od zaposlenika - kazao je Muhić, dodavši da, zbog digniteta ustanove, želi istjerati stvar načistac.

Kako saznajemo, u policiji je saslušan i vozač vozila hitne pomoći koji je kazao da je kroz staklo kabine sve vrijeme vožnje imao vizuelni kontaktte da uopće nije primjetio bilo kakav kontakt pacijentice i tehničara, a kamoli sksualni čin ili napastvovanje. Djevojka M.S. ne živi u BiH ali je, prema riječima članova njene porodice, zbog ovog slučaja ostala u državi. U zeničkoj bolnici kažu da su razlozi što je djevojka ostala u državi medicinske prirode te da je ona na intrnom odjelu zeničke bolnice zadržana isključivo zbog izražene srčane aritmije.

Bez tragova seksualnog čina

Kako "Avaz" saznaje od istražitelja, ljekarski pregled na ginekologiji zeničke bolnice pokazao je da nema tragova seksualnog, a pogotovo nasilnog čina. Ipak, da bi se utvrdila potpuna istina, ljekari su izuzeli briseve, čiji će nalazi biti poznati za nekoliko dana.
Post Reply

Return to “Drustvo”