Fudbalski transferi
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
- Status: Offline
Re: Fudbalski transferi
Ja se nadam novom velikom povratku Čelzija.Abramovič je odriješio kesu a Morinjo zna svoj posao,Mislim da če engleska liga biti puno interesantnija nego ranije.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
-
Bambi
- Inventar foruma

Poli jučer trenirao sa ostalim Rossonerima,on je sad i zvanično novi igrač Milana,on i Saponara su bili na predstavljanju...
Meni se on čini kao solidno pojačanje...
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9028 times
- Been thanked: 5780 times
- Status: Online
Odlično je pojačanjeBambi wrote:Poli jučer trenirao sa ostalim Rossonerima,on je sad i zvanično novi igrač Milana,on i Saponara su bili na predstavljanju...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Dark Side Of The Forum...
Juve il' Partizan 
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9028 times
- Been thanked: 5780 times
- Status: Online
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3918 times
- Been thanked: 2950 times
Taj fudbal,taj rang takmicenja uopste nema nista zajednicko sa cistim fudbalom,sportom.
Odavno je to postala jedna naprofitabirnija industrija gdje iskljucivo odlucuje novac.
Rezultati su vecinom namjesteni.
Niti pratima niti me interesuje.
Odavno je to postala jedna naprofitabirnija industrija gdje iskljucivo odlucuje novac.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
Bitno je da znaš poentu. Zamisli 20 budala trči za jednom loptom a ona dva klipana između one dvije grede, trude se da nedaju lopti da uđe između njih. Pa koja budala izmisli fudbal...Neki neradnik definitivno.Pasaga wrote:Taj fudbal,taj rang takmicenja uopste nema nista zajednicko sa cistim fudbalom,sportom.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9852 times
- Been thanked: 11622 times
Ne sjećam se da sam nekada čuo za ta solidna pojačanjaBambi wrote:Poli jučer trenirao sa ostalim Rossonerima,on je sad i zvanično novi igrač Milana,on i Saponara su bili na predstavljanju...
-
Bambi
- Inventar foruma

A dobro,nisu česta tako da rijetko ko čuje za njihKrokodil Behko wrote:Ne sjećam se da sam nekada čuo za ta solidna pojačanjaBambi wrote:Poli jučer trenirao sa ostalim Rossonerima,on je sad i zvanično novi igrač Milana,on i Saponara su bili na predstavljanju...
Keisuke Honda prelazi u Milan najvjerovatnije u januaru...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ronaldov transfer više nije najveći u historiji fudbala

Ronaldoov transfer u Real iz 2009. od 94 milijuna eura više nije najveći u povijesti. Tottenham je Garetha Balea (24) prodao “kraljevskom klubu” za pet milijuna eura više, piše portal 24sata.hr.
Godine 1913. rekordni transfer iznosio je 1500 funti. Toliko je Oldham Athletic platio Manchester Unitedu za Charlieja Robertsa. Inače prvog igrača “vragova” u povijesti koji je zaigrao za englesku reprezentaciju.
Real je sad vlasnik pet najvećih transfera u nogometnoj povijesti. Osim Balea i Ronalda na toj su listi Kaka, Zidane i Figo.
Iako je izgubio rekord, Ronaldo će ostati najplaćeniji igrač “kraljevskoga kluba”. Bale će dobiti 12 milijuna eura plaću, nešto manje nego što to sad ima Ronaldo. Portugalac će uskoro produljiti ugovor i zarađivat će 17 milijuna eura.
Transfer nije zasad potvrdio nijedan klub, ali španjolska Marca piše da je Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, pristao na sve uvjete i da će Bale u petak i službeno biti predstavljen kao igrač Reala.

Ronaldoov transfer u Real iz 2009. od 94 milijuna eura više nije najveći u povijesti. Tottenham je Garetha Balea (24) prodao “kraljevskom klubu” za pet milijuna eura više, piše portal 24sata.hr.
Godine 1913. rekordni transfer iznosio je 1500 funti. Toliko je Oldham Athletic platio Manchester Unitedu za Charlieja Robertsa. Inače prvog igrača “vragova” u povijesti koji je zaigrao za englesku reprezentaciju.
Real je sad vlasnik pet najvećih transfera u nogometnoj povijesti. Osim Balea i Ronalda na toj su listi Kaka, Zidane i Figo.
Iako je izgubio rekord, Ronaldo će ostati najplaćeniji igrač “kraljevskoga kluba”. Bale će dobiti 12 milijuna eura plaću, nešto manje nego što to sad ima Ronaldo. Portugalac će uskoro produljiti ugovor i zarađivat će 17 milijuna eura.
Transfer nije zasad potvrdio nijedan klub, ali španjolska Marca piše da je Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, pristao na sve uvjete i da će Bale u petak i službeno biti predstavljen kao igrač Reala.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

PRELAZNI ROK UŽIVO: Kaka dvije godine u Milanu, Ozil ipak u Arsenalu
Danas će biti sve završeno kada je u pitanju prelazni rok u evropskom nogometu.
Prva od vodećih liga koja završava transfer aktivnosti je Bundesliga, gdje se akcija završava u 18 sati. U 22 sata transfere završavaju Rusi, a u 23 sata Italijani, Ukrajinci, Grci i Finci.
Do ponoći može da se trguje u Engleskoj, Francuskoj, Holandiji, Danskoj, Austriji i Belgiji.
Prelazni rok već je završen u Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Škotskoj, Švedskoj, Bugarskoj, Švicarskoj...
Milan je danas i službeno potvrdio da se Kaka vratio među "Rossonere" i da je potpisao dvogodišnji ugovor. Kaka će se tako vratiti na San Siro bez odštete i potpisat će dvogodišnji ugovor koji će mu donositi oko 4 miliona eura godišnje zarade.
Mesut Ozil pristao na lične uslove koje mu je ponudio Arsenal i trebalo bi da obavi ljekarske preglede u Njemačkoj, gdje je sa reprezentacijom. Londonski klub će Realu na ime obeštećenja platiti 50 miliona eura, prenosi BBC.
Fabio Borini je na pregledima u Sunderlandu pred dogovor o pozajmici iz Liverpoola, piše Sky Sports.
Premierligaš West Bromwich Albion doveo je na posudbu veznog nogometaša Morgana Amalfitana iz Marseillea, potvrdio je francuski klub. Amalfitano je prije dvije godine došao u Marseille iz Lorienta, a u prošloj je sezoni skupio 26 nastupa u Le Championnatu, te ubilježio jedan pogodak i tri asistencije. Zadovolji li ove sezone u Premierligi, WBA će sljedeće ljeto moći trajno otkupiti njegov ugovor.
West Bromwich Albion je poslao ponudu i Sunderlandu za Stephanea Sessegnona vrijednu šest miliona funti, prenosi Dejli mejl.
Ukoliko Diego Lopez ode u Monaco, kao što je to uradio Falcao, Atletico Madrid će zamjenu naći u Italiji. Juventus će, naime, put Madrida poslati Giovinca.
Bundesligaš Schalke posudio je na godinu dana Eintrachtu iz Frankfurta švicarskog veznog nogometaša Tranquilla Barnettu (28). Nakon sedam godina provedenih u Bayeru iz Leverkusena, Barnetta je lani prešao u Schalke, ali u Gelsenkirchenu se nije uspio nametnuti.
Manchester United sve je dogovorio s Marouaneom Fellainijem, prenose portali, ali još nema zvanične potvrde. Transfer je, navodno, vrijedan 24 miliona funti.
Danas će biti sve završeno kada je u pitanju prelazni rok u evropskom nogometu.
Prva od vodećih liga koja završava transfer aktivnosti je Bundesliga, gdje se akcija završava u 18 sati. U 22 sata transfere završavaju Rusi, a u 23 sata Italijani, Ukrajinci, Grci i Finci.
Do ponoći može da se trguje u Engleskoj, Francuskoj, Holandiji, Danskoj, Austriji i Belgiji.
Prelazni rok već je završen u Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Škotskoj, Švedskoj, Bugarskoj, Švicarskoj...
Milan je danas i službeno potvrdio da se Kaka vratio među "Rossonere" i da je potpisao dvogodišnji ugovor. Kaka će se tako vratiti na San Siro bez odštete i potpisat će dvogodišnji ugovor koji će mu donositi oko 4 miliona eura godišnje zarade.
Mesut Ozil pristao na lične uslove koje mu je ponudio Arsenal i trebalo bi da obavi ljekarske preglede u Njemačkoj, gdje je sa reprezentacijom. Londonski klub će Realu na ime obeštećenja platiti 50 miliona eura, prenosi BBC.
Fabio Borini je na pregledima u Sunderlandu pred dogovor o pozajmici iz Liverpoola, piše Sky Sports.
Premierligaš West Bromwich Albion doveo je na posudbu veznog nogometaša Morgana Amalfitana iz Marseillea, potvrdio je francuski klub. Amalfitano je prije dvije godine došao u Marseille iz Lorienta, a u prošloj je sezoni skupio 26 nastupa u Le Championnatu, te ubilježio jedan pogodak i tri asistencije. Zadovolji li ove sezone u Premierligi, WBA će sljedeće ljeto moći trajno otkupiti njegov ugovor.
West Bromwich Albion je poslao ponudu i Sunderlandu za Stephanea Sessegnona vrijednu šest miliona funti, prenosi Dejli mejl.
Ukoliko Diego Lopez ode u Monaco, kao što je to uradio Falcao, Atletico Madrid će zamjenu naći u Italiji. Juventus će, naime, put Madrida poslati Giovinca.
Bundesligaš Schalke posudio je na godinu dana Eintrachtu iz Frankfurta švicarskog veznog nogometaša Tranquilla Barnettu (28). Nakon sedam godina provedenih u Bayeru iz Leverkusena, Barnetta je lani prešao u Schalke, ali u Gelsenkirchenu se nije uspio nametnuti.
Manchester United sve je dogovorio s Marouaneom Fellainijem, prenose portali, ali još nema zvanične potvrde. Transfer je, navodno, vrijedan 24 miliona funti.
-
Bambi
- Inventar foruma

Kaka neće još dugo igrati... U Realu je stalno bio na klupi,a mislim da je uprava Milana trebala nekog mlađeg da dovede... Ali naravno,Ricardo je miljenik navijača zbog velike ljubavi prema klubu
Iskreno mi je drago što se vratio,ali trebaju razmišljati i o budućnosti,samo me nervira što Allegri nema povjerenja baš u El Shaarawya,momak je još mlad,treba mu dati više šanse jer zaslužuje,nije klasični napadač,pomaže i u veznom a i u odbrani,tako da mislim da je jako koristan...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Ja mislim da ce Kaka ponovo zablistat' u Milanu,naravno ne u onoj mjeri kao prije,al' ce itekako pruzati dobre igre u Milanu,nadam se. 
Samo sabura
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Genoa za Hajrovića ponudila pet miliona eura
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović napustit će Grasshoppers u januaru i preseliti se u Genovu, prenose mediji u Italiji. Kako se navodi, italijanski klub je za junaka pobjede Bosne i Hercegovine protiv Slovačke u kvalifikacijama ...
... za prvenstvo svijeta u Brazilu, spreman da izdvoji pet miliona eura.
Hajrović ima 22 godine, rođen je u Švicarskoj, odigrao je i jednu prijateljsku utakmicu za taj državni tim, ali se potom predomislio i obukao dres zemlje iz koje su njegovi roditelji.
Debitovao je 6. septembra u porazu protiv Slovačke u Zenici (0:1), ali je samo četiri dana kasnije postigao odlučujući pogodak u pobjedi protiv istog rivala u Žilini (2:1), koji je gotovo izvjesno obezbijedio selekciji BiH istorijski plasman u Brazil.
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović napustit će Grasshoppers u januaru i preseliti se u Genovu, prenose mediji u Italiji. Kako se navodi, italijanski klub je za junaka pobjede Bosne i Hercegovine protiv Slovačke u kvalifikacijama ...
... za prvenstvo svijeta u Brazilu, spreman da izdvoji pet miliona eura.
Hajrović ima 22 godine, rođen je u Švicarskoj, odigrao je i jednu prijateljsku utakmicu za taj državni tim, ali se potom predomislio i obukao dres zemlje iz koje su njegovi roditelji.
Debitovao je 6. septembra u porazu protiv Slovačke u Zenici (0:1), ali je samo četiri dana kasnije postigao odlučujući pogodak u pobjedi protiv istog rivala u Žilini (2:1), koji je gotovo izvjesno obezbijedio selekciji BiH istorijski plasman u Brazil.