Pazi stvarno!Maja wrote:Katja wrote:Molim vas ima li mi tko reći kako se u BIH nazivaju ove zmije:
kravosas
smukulja
zmajur
hvala!
I ostade ti na forumu

Moderator: spacebound
Pazi stvarno!Maja wrote:Katja wrote:Molim vas ima li mi tko reći kako se u BIH nazivaju ove zmije:
kravosas
smukulja
zmajur
hvala!
I ostade ti na forumu

Re: Zmije!
						Re: Zmije!

jedino ako su ga rastezali mogao je preci dva metraMaja wrote:Konačno su potvrdili i drugi. Ovog proljeća najezda zmija. Ja sam ih vidjela 8 a još nije ni 1. maj.
Pričamo tako nešto, kaže komšija (a tata potvrđuje) kako je nekad davno kod nas ubijen kravušac (kravosas) od 2 i po metra, debeo ko nadlaktica. I to kažu ubio ga jedan lovac puškom. Poslije su ga svukud nosali i pokazivali
Rođak je neki dan čak poskoka vidio
A ja budala hodam i zavlačim se svukud. Posebno kad berem kuke.

Krokodil Behko wrote:Danas čitah u novinama da se i Vojska BiH našla u nezgodnoj situaciji. Negdje gore u Krajini su ih opkolili poskoci pa zovu u pomoć. Čemu mi goloruki da se nadamo

wtf?harlekin wrote:ok sta galamis odmah,nego nekak me raspizdi kad cujem ovak nest,mozes zamislit sta je sve prezivio,gdje sve bio i koliko je rijedak,i dodje tvoj komso puskom i bang velika faca,zasto?najbolje da svi uzmemo puske i pobijemo sve sto gamize,svi biti frajke i na miru od tih strasnih cudovista
u mojoj blizini jos niko nije ubio zmiju niti ce ikad,opalio bih mu samar da bih ga dozivotno prosla volja za tim
 ..........kad čovjek vidi da mu gmiže prema bebi u kolijevci,treba u napadu panike da sjedne i razmišlja koliko ih ima takvih,ili da trči kući proguglati,ili jednostavno da pusti da izgrize dijete na smrt......šta fali........
 ..........kad čovjek vidi da mu gmiže prema bebi u kolijevci,treba u napadu panike da sjedne i razmišlja koliko ih ima takvih,ili da trči kući proguglati,ili jednostavno da pusti da izgrize dijete na smrt......šta fali........ 

Kažeš joj civilizirano:draga gospođo zmijo,molim vas da se okrenete i polako napustite ovaj teritorij,i nemojte siktati tako vam Boga,ledite mi djeci krv u žilamaKrokodil Behko wrote:Kao da to ima neke veze. Čuj ne smiješ ubiti zmiju. Šta treba? Da joj vjerujem da će sama otići?