A i znoj je slana

U salatu dodavanje soli nije potrebno.greeneyes wrote:Kako jesti salatu bez soli? Kako jesti hljeb neosoljen? Kako jesti hagra neosoljen? Kako jesti pitu neosoljenu? Janjetinu da ne spominjem. Ma neJde.

SPINERKA wrote:..organizmu treba soli--dakle soliti .
..gledam amere kad im dodje hrana na sto--i ne probaju a vec posipaju so.
..ja preporucujem -himalajsku--meni odgovara , manje je slana al' da ukusa.

Djaba, moram ja to osoliti, pogotovo ako ima rapadajza.Jonas wrote:U salatu dodavanje soli nije potrebno.greeneyes wrote:Kako jesti salatu bez soli? Kako jesti hljeb neosoljen? Kako jesti hagra neosoljen? Kako jesti pitu neosoljenu? Janjetinu da ne spominjem. Ma neJde.U kruh dovoljno je staviti 2 - 3 g soli.
U pitu sto manje staviti, to bolje. Janjetina sa raznja ne jede se svaki dan, stoga umjereno povrsinski posoliti
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Kazu travnicane ces po tom poznati.SPINERKA wrote:..gledam amere kad im dodje hrana na sto--i ne probaju a vec posipaju so.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ja Za to nisam znala da smo i po tome poznatiKonsultant wrote:Kazu travnicane ces po tom poznati.SPINERKA wrote:..gledam amere kad im dodje hrana na sto--i ne probaju a vec posipaju so.

Mislim, umjesto dobre/zdrave hrane u bolnici, pacijentu je lakse dati neki lijek, a time ce se povecati prodaja i zarada.storm wrote:Ja imam himalajsku...jedino treba paziti da je ne dotakneš metalnim priborom.....gubi mnoga svojstva ( elektrolitke naboje, bla bla )
Hrana treba biti soljena, jer nedostatak elektrolita između ostalog pogoduje i nastanku kancerogenih čelija....no mjera je nešto drugo....
eto jonas da sam sinoć umro ne bi znao, da u bolnici ima lijekova
Zavisi u kojim si bolnicama bio....šteta što nisam nikad slikao....kod nas je odlično, nutricionistička tabela, meni....kako treba.Jonas wrote:Mislim, umjesto dobre/zdrave hrane u bolnici, pacijentu je lakse dati neki lijek, a time ce se povecati prodaja i zarada.storm wrote:Ja imam himalajsku...jedino treba paziti da je ne dotakneš metalnim priborom.....gubi mnoga svojstva ( elektrolitke naboje, bla bla )
Hrana treba biti soljena, jer nedostatak elektrolita između ostalog pogoduje i nastanku kancerogenih čelija....no mjera je nešto drugo....
eto jonas da sam sinoć umro ne bi znao, da u bolnici ima lijekova![]()
Hrana u bolnici uglavnom je hrana koju pacijent ne smije konzumirati. Vidio sam hranu u bolnici i to je hrana koju ja ne bi dao ni beskucnicima.

Lanci wrote:Hrana nije hrana ako nije slana nema nikakvog ukusa,ja inace vise volim sve slanije I kad kuham manje solim jer zbog djecice inace sebi poslije dodam ako je potrebno.
Morsku so vise koristim,cula sam da slanija hrana nije uopste zdravo najvise steti na bubrege

Uz bubrege, nazalost, slanija hrana utjece i na poviseni krvni tlak, utjece na bolesti srca, krvne zile, steti zelucu, cak slabi funkcije mozga, osteoporoze itd. A dnevna kolicina soli vec se nalazi u namirnicama koje uobicajeno konzumiramo. Zlatno pravilo je da budemo umjereni.Lanci wrote:Hrana nije hrana ako nije slana nema nikakvog ukusa,ja inace vise volim sve slanije I kad kuham manje solim jer zbog djecice inace sebi poslije dodam ako je potrebno.
Morsku so vise koristim,cula sam da slanija hrana nije uopste zdravo najvise steti na bubrege

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests