Zašto imamo toliko tema o sexu ?

Slatko ćoše.....

Moderators: spacebound, Duminjo

Angelino croft
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Zašto imamo toliko tema o sexu ?

Post by Angelino croft » 04 May 2012, 16:09

ima i tu istine...@ :sex :jok :123 :haha
zlo izvrsnije ističe dobro

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko » 20 Nov 2012, 09:54

Eto nešto se malo manje otvaraju sexy temice. Jel sad okiška? :D
Tokom ovog mjeseca pisali smo na samo petnaestak takvih tema.

Trepavica

Post by Trepavica » 20 Nov 2012, 10:04

Pa eto , ipak se otvaraju .. :D. i sto nekom mogu teme odredene smetati , meni sto smeta / ne volim , i ne idem to ni citati !

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 20 Nov 2012, 14:52

zahvaljujuci internetu i spajanju ljudi sa svim temama,
pa upravo i ova tema je ozivjela zato sto je privlacno misteriozna i tabuizirana .
jer tematika o seksu je godinama bila nepristupacna osim u frojdovskom izdanju prije sto godina tri rasprave o seksualnoj teoriji i cetrdeset i pet godina seksualne revolucije pa i danas dan nije lako govoriti na temu vagina bez ustezanja bez laznog stida bez okolisanja eto Luna to ponajbolje umije bez dlake na jeziku spusti rjec na pravo mjesto,,
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 Nov 2012, 15:21

Callaclassicgirl wrote: bez ustezanja bez laznog stida bez okolisanja
Šta Call. ti podrazumjevaš pod lažnim stidom? Ne bih tako olako rekla da ako neko ne učestvuje u ovim raspravama jer ima pri sebi osobinu koja se zove stid, ne bih imala hrabrosti reći da je to lažan stid. Morala bih poznavati osobu u stvarnosti, drugačiju, pa tek onda tvrditi da laže.
Ja recimo nikada ne učestvujem na ovim temama. Imam dozu stida i dozu dostojanstva. Na kraju, žena sam...tako sam i vaspitana. Nije mi žao i ne želim se mijenjati. Ali isto tako ne kritikujem one koji su otvoreni u svojoj priči. Takvi su. Da smo svi isti, ne bi nimalo valjalo, bilo bi monotono.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 20 Nov 2012, 15:22

joj calla jesi danas najebala.. izjebase te a nikave fajde od toga nemas... moracu te ja uzet na tapetu pa te i ja handrit :D
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 20 Nov 2012, 15:38

Ma mi ne kapiramo da je stid sastavni dio sexualnosti ,odnosno zdrave sexualnosti .
Ako izbacimo potpuno tu tajnovitost ili jednu dozu tabua ,onda imamo totalno gubljenje psihićke igre koja je u stvari najbitnija u sexu.
Jer ako sve iznesemo na svijetlo dana ,onda dolazi do zasićenja mozga time pošto ga stalno izalažemo slikama koje su nekad za isti značile uzbuđenost ,vremenom i prirodno taj vizualni poticaj neće više mozak uzbuđivati dovoljno .
Šta onda radimo ? Onda idemo tražimo nove načine da ga uzbudimo ali zanimljivo gdje tražimo to ...tražimo opet u tabuima ,pa recimo idemo u analni sex ,pa idemo mijenjati se za partenere i promatrati jedni druge itd sve dok sex ne pretvorimo u trivijalnost
Zašto uopće radimo te egzibicije ? Zato što ,kažem ,više nas to dovoljno ne uzbuđuje .
Onda se moramo pitati kako to da sexualnim slobodama smo postigli kontraučinak? Zar nije to znak da radimo pogrešno
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 20 Nov 2012, 16:37

silence wrote:
Šta Call. ti podrazumjevaš pod lažnim stidom? Ne bih tako olako rekla da ako neko ne učestvuje u ovim raspravama jer ima pri sebi osobinu koja se zove stid, ne bih imala hrabrosti reći da je to lažan stid. Morala bih poznavati osobu u stvarnosti, drugačiju, pa tek onda tvrditi da laže.
Ja recimo nikada ne učestvujem na ovim temama. Imam dozu stida i dozu dostojanstva. Na kraju, žena sam...tako sam i vaspitana. Nije mi žao i ne želim se mijenjati. Ali isto tako ne kritikujem one koji su otvoreni u svojoj priči. Takvi su. Da smo svi isti, ne bi nimalo valjalo, bilo bi monotono.
Sileee,,ne uzimaj svaku rjec ,,osobno" koju ispisem ..pobogu,, :hm

stid je dozvoljen ,navika odgoja je dozvoljena ,
ne pisanja ili licna dostojanstva su dozvoljena kao i obrazovanje na produbljivanju tema
ja cak smatram da je o penisu lakse govoriti nego o spickanim temama ipak smatram da se polako i sigurno i nakon ovolikog forumskog druzenja na ovakvim temama trebamo znati i slobodnije izrazavati,mada tu imamo kao zene jako losu osnovicu vec na samom startu mogu izdvojiti spoznaju da smo zakinjeni u literaturama , malo je knjiga na ovu temu koje citaoce poducavaju obrazuju i to do te mjere da mu se istovremeno i stid smanji ili odnese pa samim time omogucuju da beskrajno uziva u citanju i pisanju ,,stidnih pojmova" ,, :cvijece

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 20 Nov 2012, 16:46

carobnjak Nurudin wrote:Ma mi ne kapiramo da je stid sastavni dio sexualnosti ,odnosno zdrave sexualnosti .
Ako izbacimo potpuno tu tajnovitost ili jednu dozu tabua ,onda imamo totalno gubljenje psihićke igre koja je u stvari najbitnija u sexu.
Jer ako sve iznesemo na svijetlo dana ,onda dolazi do zasićenja mozga time pošto ga stalno izalažemo slikama koje su nekad za isti značile uzbuđenost ,vremenom i prirodno taj vizualni poticaj neće više mozak uzbuđivati dovoljno .
Šta onda radimo ? Onda idemo tražimo nove načine da ga uzbudimo ali zanimljivo gdje tražimo to ...tražimo opet u tabuima ,pa recimo idemo u analni sex ,pa idemo mijenjati se za partenere i promatrati jedni druge itd sve dok sex ne pretvorimo u trivijalnost
Zašto uopće radimo te egzibicije ? Zato što ,kažem ,više nas to dovoljno ne uzbuđuje .
Onda se moramo pitati kako to da sexualnim slobodama smo postigli kontraučinak? Zar nije to znak da radimo pogrešno

oo i te kako kapiramo da je stid pojedinca prisutna i ozbiljna individualna stvar
..ali ako pricamo o transcendeciji zaljubljenosti u sexu (imaginarna djeva,,ili djevac)gdje ljubav prema djevi ne smije biti seksualnog karaktera ,onda je to netko sasvim drugaciji
kojeg ja imaginarno obozavam ,netjelesno ljubim iz daljine, sanjam, kujem u zvjezde
e ta vrsta nadvisenog sexa ona ima moc da se zadrzi malo duze u pamcenju kao uzvisena spirituelna ljubav,,ovo bi zasigurno odvojila od zemaljske putene analne ili vaginalne penetracije.. :D

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 20 Nov 2012, 16:49

Luna. wrote:joj calla jesi danas najebala.. izjebase te a nikave fajde od toga nemas... moracu te ja uzet na tapetu pa te i ja handrit :D
,,nisam,, ,samo razmjenjujemo nasa misljenja ,,a to je i te kako dobroo

a ti ostani tu gdje si i ne mjenjaj se,, inace :oklagija :hihi

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 Nov 2012, 17:14

Callaclassicgirl wrote:
silence wrote:

ne pisanja ili licna dostojanstva su dozvoljena kao i obrazovanje na produbljivanju tema
ja cak smatram da je o penisu lakse govoriti nego o spickanim temama ipak smatram da se polako i sigurno i nakon ovolikog forumskog druzenja na ovakvim temama trebamo znati i slobodnije izrazavati,mada tu imamo kao zene jako losu osnovicu vec na samom startu mogu izdvojiti spoznaju da smo zakinjeni u literaturama , malo je knjiga na ovu temu koje citaoce poducavaju obrazuju i to do te mjere da mu se istovremeno i stid smanji ili odnese pa samim time omogucuju da beskrajno uziva u citanju i pisanju ,,stidnih pojmova" ,, :cvijece
Kako svaku, ja sam pronašla samo jednu, dvije riječi - lažni stid...i tu sam se pronašla... :hihi a kad se ja pronađem, onda moram da kažem, jer to ne bih bila ja... :DD
Ovaj dalji dio teksta ne želim komentarisati... stid me... :valja Ja to imam i ne želim se oslobađati, po meni, ove lijepe osobine.
:ne
(Arapska poslovica)

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Johny » 20 Nov 2012, 17:51

Dok sam bio tinejdzer cuo sam od vremesnog komsije recenicu "znaj sinko,ljudi pricaju i pisu o onom sto im najvise nedostaje".Mozda bi u ovoj recenici mogao biti odgovor na pitanje iz naslova teme.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 20 Nov 2012, 18:34

Zato sto je sex vrhunska tjelesna i emocionalna zabava koja pricinjava neizmjerno zadovoljstvo.
Image

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 20 Nov 2012, 21:23

String wrote:Zato sto je sex vrhunska tjelesna i emocionalna zabava koja pricinjava neizmjerno zadovoljstvo.
:ok
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 20 Nov 2012, 21:37

Nuredin bi mogao imati pravo, sve seksualne teme zahereziti, damama malo vise religiozne literature nebi na stetu bilo.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 21 Nov 2012, 09:55

Major wrote:Nuredin bi mogao imati pravo, sve seksualne teme zahereziti, damama malo vise religiozne literature nebi na stetu bilo.
religiozna literatura(teoloski nastupi) , klanjanje,, i na kraju sex.. a ovaj redoslijed :hihi potpisujem zasto ne,,

salu na stranu..ajmo malo ozbiljno i na ovu temu,,

Naizgled je na polju seksualnosti (seksualna tematika) zasijalo sunce slobode,
seksualnost postaje dio civilizacije a ne vise oblik ponasanja protiv koga treba da se bori da bi civilizacija opstala.

Gdje god da prodete pored svakog kioska mogu se vidjeti slike za koje bi prije dvadesetak godina vlasnik kioska bio uhapsen,onaj koji ih gleda prezren /ili ismijan,a mediji bi bar nekoliko dana pisali o moralnom sunovratu nacije i na kraju zakljucili da ako se vidi golo tjelo ili seksualnozadovoljene dva tjela u kiosku ,nikakva radoznalost nece ostati za spavacu sobu.
Naprotiv ...i prizemni vicevi o Husi , Hasi i Fati su na neki nacin doprinijeli u pomacima
da se na nasem podrucju otvoreno i u nekakvom humoristickom obliku svi seksaju(prevara,trojka,grupnjak)

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 21 Nov 2012, 10:14

silence wrote:
Callaclassicgirl wrote:
silence wrote:

Kako svaku, ja sam pronašla samo jednu, dvije riječi - lažni stid...i tu sam se pronašla... :hihi a kad se ja pronađem, onda moram da kažem, jer to ne bih bila ja... :DD
Ovaj dalji dio teksta ne želim komentarisati... stid me... :valja Ja to imam i ne želim se oslobađati, po meni, ove lijepe osobine.
:ne

Znam ja odlicno o cemu ti pises,,
U svim velikim drustvenim promjenama se seksualnost kao nesto vrlo privatno ,
sustinski nije promjenilo i ne moras se oslobadati svog stida ako to ne zelis zadrzi svoju intimu za sebe :))))
Ali ja licno nikada ne zelim pojedince foruma prozivati nego moto tematike bi trebala da bude ,, patnja "u seksualnosti u poredenju sa drustvenim promjenama .
Kroz seksualnost je psihoanaliza i uspjela da ude u komplikovanu i tananu strukturu ljudskih odnosa.(normalnog ili patoloskog stanja,,trebamo samo pojmove razgraniciti )
mada kada se pomene rjec psihoanaliza odmah nam se dize kosa na glavi jer je svaka psihoanaliza kontraverzna..ipak intrasubjekt je mnogo interesantniji sto znaci ako je seksualnost nerazdvojni dio ljudskih osjecanja ona prozima ljudske odnose i moze da ih ucini ljepsim njeznim ali isto tako i opustosenim,praznim,hladnim.Za promjenu intimnog i erotskog djela ljudskih odnosa ,upravo podloga ovakvih odnosa cini seksualnost i nisu toliko vazne velike civilizacijske promjene ,
vec zbilja se ceka na promjene u pojedincu i paru..

A koliko se tesko mjenjaju pojedinac i par mislim da nije potrebno da govorim imali smo dobar primjer na temi ,,Swinganje " :cvijece

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19309 times

Post by Maja » 21 Nov 2012, 12:55

Ne znam čemu čuđenje. Sex je sveprisutan, sex sve prodaje, čak je i Nele rekao: "Sex je korijen svega." :hihi
Normalno da će se onda i na forumu pisati o tome, kako na ovom, tako i na ostalim.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 21 Nov 2012, 13:00

i ja vala ne znam... i de nek mi neko kaze sta ima lose u sexu?
Djole

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 21 Nov 2012, 14:39

Callaclassicgirl wrote:
Znam ja odlicno o cemu ti pises,,
U svim velikim drustvenim promjenama se seksualnost kao nesto vrlo privatno ,
sustinski nije promjenilo i ne moras se oslobadati svog stida ako to ne zelis zadrzi svoju intimu za sebe :))))
Ali ja licno nikada ne zelim pojedince foruma prozivati nego moto tematike bi trebala da bude ,, patnja "u seksualnosti u poredenju sa drustvenim promjenama .
Kroz seksualnost je psihoanaliza i uspjela da ude u komplikovanu i tananu strukturu ljudskih odnosa.(normalnog ili patoloskog stanja,,trebamo samo pojmove razgraniciti )
mada kada se pomene rjec psihoanaliza odmah nam se dize kosa na glavi jer je svaka psihoanaliza kontraverzna..ipak intrasubjekt je mnogo interesantniji sto znaci ako je seksualnost nerazdvojni dio ljudskih osjecanja ona prozima ljudske odnose i moze da ih ucini ljepsim njeznim ali isto tako i opustosenim,praznim,hladnim.Za promjenu intimnog i erotskog djela ljudskih odnosa ,upravo podloga ovakvih odnosa cini seksualnost i nisu toliko vazne velike civilizacijske promjene ,
vec zbilja se ceka na promjene u pojedincu i paru..

A koliko se tesko mjenjaju pojedinac i par mislim da nije potrebno da govorim imali smo dobar primjer na temi ,,Swinganje " :cvijece
Call... :hihi

Na sve ovo samo ću dakažem da na forumu isto tako ima puno tema o kulinarstvu. Malo ih tamo učestvuje u odnosu koliko nas ima. To ne znači ako ne pričaju o hrani, da ne jedu... :hihi
Nikada nisam pomislila da ti ljudi ne vole kuhati, ili da ne vole dobro pojesti. Naprotiv. Oni samo ne žele o tome da pričaju, a svi vole dobro i lijepo da pojedu, samo je važno imati dobar apetit, ali nepretjerivati...Sada ovo uporedi sa sex temama. Ne trebaju tu nikakve psihoanalize.... to je samo tako...
:DD
Last edited by silence on 21 Nov 2012, 15:15, edited 1 time in total.
(Arapska poslovica)

Post Reply

Return to “Sex”