HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
dašta uzmi što ti se servira po tebi još bi ostali u robovlasničkom sistemu..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
- Inventar foruma
- Status: Offline
ne znam vise lagani 
meni se cini da je tvoj stav prema svakome ko nije u hdz i ne zalaze se za treci entitet, djubrad, smece, nula od ljudi.
potpuno iskljuciv pristup i stvarno ne vidim po cemu si drugaciji od KOMUNJARA i vec sam ti prije jednom rekao i ponovit cu se, podsjecas me stilom i stavom na prochetnicke po hrvatskim portalima koji samo melju jedno te isto bez ikakvog uvazavanja drugih
i nemoj se cuditi sto ti ovo govorim jer neko kome je drazi npr milorad dodik jer podrzava hdz-ovu politiku treceg entiteta od bilo kojeg hrvata koji podrzava suzivot u bih, bi sam sebi trebao odgovarati za takav stav. mozda je vrijeme da se preispitas i shvatis da tvoje misljenje ne predstavalja bosanske hrvate ma koliko se ti trudio u tome.

meni se cini da je tvoj stav prema svakome ko nije u hdz i ne zalaze se za treci entitet, djubrad, smece, nula od ljudi.
potpuno iskljuciv pristup i stvarno ne vidim po cemu si drugaciji od KOMUNJARA i vec sam ti prije jednom rekao i ponovit cu se, podsjecas me stilom i stavom na prochetnicke po hrvatskim portalima koji samo melju jedno te isto bez ikakvog uvazavanja drugih

i nemoj se cuditi sto ti ovo govorim jer neko kome je drazi npr milorad dodik jer podrzava hdz-ovu politiku treceg entiteta od bilo kojeg hrvata koji podrzava suzivot u bih, bi sam sebi trebao odgovarati za takav stav. mozda je vrijeme da se preispitas i shvatis da tvoje misljenje ne predstavalja bosanske hrvate ma koliko se ti trudio u tome.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14192 times
- Been thanked: 9783 times
o kojem robovlasnickom sistemu sad pricas?
ono sto je sad na snazi u svim drzavama bivse Jugoslavije je vise robovlasnicstvo od onog sto smo imali prije
otvori malo oci, pusti mozak da ti pocne raditi, previse je ispran tom tvojom ideologijom u koju slijepo vjerujes, i ne pustas nista drugo unutra, sto bi te moglo obogatiti na razne nacine
ono sto je sad na snazi u svim drzavama bivse Jugoslavije je vise robovlasnicstvo od onog sto smo imali prije
otvori malo oci, pusti mozak da ti pocne raditi, previse je ispran tom tvojom ideologijom u koju slijepo vjerujes, i ne pustas nista drugo unutra, sto bi te moglo obogatiti na razne nacine
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

eto uzdržava sam se ali vrag ti neda mira pa ću reć da samo pileći mozak ne može svatiti da je težnja svih ljudi ma kakv sistem bio da imaju bolje i kvalitetnije uređenu zemlju..kapiraš..a ne ako ti se ne sviđa kidaj..ako ovo ne možeš razumit mogu ja i nacrtat... 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
moj pileci, a ti ga onda nemas nikako

reci ti meni jesi li svatila ili da crtam 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
od tebe nemam sta shvatiti jer ionako pises gluposti

a dobro nemaš to dodat izgubljen si slučaj...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
bolje izgubljen nego ko ti

ako želiš fajt možemo na chat..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
nema potrebe...svakako se necu spustati nisko kao ti i vrijedjati na nacin na koji ti to radis meni,a i svima koji drugacije misle od tebe
dovoljno je, rekao si sta si imao, nema portrebe za ikakvim razgovorom
dovoljno je, rekao si sta si imao, nema portrebe za ikakvim razgovorom

Hrvatsko nacionalno pitanje ne bi trebalo biti samo to hoće li dobiti entitet ili ne(kao da je to jedino bitno) a sva se priča, čini mi se, svodi na to.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
majko mila..i to forumaš godine 

..slažem se može bit platforma bože moj svak ima pravo na prijedlog a politika je stvar dogovora..Lebowski wrote:Hrvatsko nacionalno pitanje ne bi trebalo biti samo to hoće li dobiti entitet ili ne(kao da je to jedino bitno) a sva se priča, čini mi se, svodi na to.
-
- Inventar foruma
@leb
pa po laganom je u tome cijela prica. zato sam i ubacio clanke nekih franjevaca gore ali kao i obicno, od toliko idiotskih postova poslije, sve se svede na laganog i njegov ego.
pa po laganom je u tome cijela prica. zato sam i ubacio clanke nekih franjevaca gore ali kao i obicno, od toliko idiotskih postova poslije, sve se svede na laganog i njegov ego.
Prodaju populizam možda i oni jer ne znaju šta će drugolaganini wrote:..slažem se može bit platforma bože moj svak ima pravo na prijedlog a politika je stvar dogovora..Lebowski wrote:Hrvatsko nacionalno pitanje ne bi trebalo biti samo to hoće li dobiti entitet ili ne(kao da je to jedino bitno) a sva se priča, čini mi se, svodi na to.

..zanimljivo da si stavio tog ljigavca i onda idemo raspravljat o hdz-u i hrvatskom nacionalnom pitanju..reci pošteno idem malo provocirat..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9273 times
- Been thanked: 11026 times
Tako je.Lebowski wrote:Hrvatsko nacionalno pitanje ne bi trebalo biti samo to hoće li dobiti entitet ili ne(kao da je to jedino bitno) a sva se priča, čini mi se, svodi na to.

HDZ bi to želio. Nisam siguran ali mislim da je to njihov krajnji cilj. Moram odmah napomenuti, da ne mora značiti da su ciljevi HDZ-a i hrvatskog naroda u BiH isti, kao i da HDZ, koliko god on bilo legitimni predstavnik, ne zastupa uvijek želje naroda.
Svi smo svjesni, kojom vještinom političari manipuliraju narodom. U vezi tog trećeg entiteta, nisu nedužni ni bošnjački političari. Sve što im se ne dopadne od HDZ, oni to smjesta okarakteriziraju kao želju za trećim entitetom. Na taj način, i HDZ i bošnjačke stranke, stvaraju paranoju na obje strane. Stvaraju je od pitanja trećeg entiteta, koje u principu i nije bitno. Preko noći, ono što nije bitno, postaje veoma bitno, a potpuno je nebitno, hoće li moja penzija biti na vrijeme 5. o.m. ili će po običaju, kasniti dva-tri dana.
Da pojasnim pitanjem... Btw, šta su kantoni ako nisu entiteti?
..otprilike je to to a i činjenica da ovo sad ne valja..
Stvar je u tome da ja entitete kroz zanjih 20 godina vidim kao politiku uništavanja BiH i pripreme za njeno razbijanje nekakvim demokratskim putem u budućnosti a dotle etničkim čišćenjem tih entiteta od pripadnika drugih naroda pa i kroz sam njen naziv, pored ostalog. To ne mora biti tako ali je moj osjećaj.Krokodil Behko wrote:Tako je.Lebowski wrote:Hrvatsko nacionalno pitanje ne bi trebalo biti samo to hoće li dobiti entitet ili ne(kao da je to jedino bitno) a sva se priča, čini mi se, svodi na to.
HDZ bi to želio. Nisam siguran ali mislim da je to njihov krajnji cilj. Moram odmah napomenuti, da ne mora značiti da su ciljevi HDZ-a i hrvatskog naroda u BiH isti, kao i da HDZ, koliko god on bilo legitimni predstavnik, ne zastupa uvijek želje naroda.
Svi smo svjesni, kojom vještinom političari manipuliraju narodom. U vezi tog trećeg entiteta, nisu nedužni ni bošnjački političari. Sve što im se ne dopadne od HDZ, oni to smjesta okarakteriziraju kao želju za trećim entitetom. Na taj način, i HDZ i bošnjačke stranke, stvaraju paranoju na obje strane. Stvaraju je od pitanja trećeg entiteta, koje u principu i nije bitno. Preko noći, ono što nije bitno, postaje veoma bitno, a potpuno je nebitno, hoće li moja penzija biti na vrijeme 5. o.m. ili će po običaju, kasniti dva-tri dana.
Da pojasnim pitanjem... Btw, šta su kantoni ako nisu entiteti?
Srbima bi entitet puno manje značio da se on ne zove Republika SRPSKA, Hrvatima bi isto manje značio da ne dobiju ime Herceg Bosna ili naziv bez riječi "hrvatski".
Šest entiteta ili eto tri bi bilo puno prihvatljivije da se oni zovu npr. Entitet 1, Entitet 2 pa neka jedan narod ima većinu i malo više vlasti. Isto s*anje kao i sa onim nazivima ulica kod nas, čisto zapišavanje teritorija.