Amerikanac koji je djeci dao imena po istaknutim nacističkim figurama promijenio je i svoje ime u Isidore Heath Hitler i to na 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, pišu američki mediji.
Sad kada je to učinio traži od vlasti da mu vrate starateljstvo nad djecom.
- Odlično je. Sad su mi vozačka i registracija na ime Hitler. Ja sam novi Hitler - kazao je lokalnom listu u New Jerseyju.
Samozvani nacista postao je poznat kada je 2008. godine jedna slastičarna odbila napraviti tortu sa natpisom „Sretan rođendan Adolfu Hitleru“, a kolač je bio namijenjen njegovom sinu Adolfu Hitleru Campbellu kada je napunio tri godine.
Ubrzo nakon što je priča procurila u javnost, maleni Adolf i njegove sestre JoyceLynn Aryan Nation i Honszlynn Hinler Jeannie, nazvana po zloglasnom komandanu SS snaga, povjereni su državi na brigu.
Još jedna kćerka iz drugog braka, koja se zove Eva Braun, također je pod zaštitom države. Ali, ta odluka donesena je, ne zbog izbora imena koja im je otac dao, već zbog porodičnog nasilja za koje je Hitler osuđen.
On je na ročišta za starateljstva dolazio u nacističkoj uniformi tražeći od sudija da “gledaju kakav je on unutra, a ne šta nosi.”
- Ubice imaju pravo vidjeti svoju djecu, a ja ne. Šta je toliko loše u tome da bude nacist - kazao je za “New York Post.”
(faktor)