Reinkarnacija

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Blackhawk
Status: Offline

Re: Prosli zivot...

Post by Blackhawk » 26 May 2012, 11:30

mrki62 wrote:
silence wrote:Razumljivo je i potpuno jasno....

(En-Neml, 65).
Nerazumljivo i potpuno nejasno, jer ovo su njegove riječi : Zbog toga se i kaze da je svako dijete rodjeno kao musliman, jer su dushe vec posvjedocile Jedinstvo Allaha dz.s. i priznale ga kao jedinog Boga.
Te pisane riječi nisam prvi put pročitao i to je općepoznato u svim mogućim pričama , možemo pričati i o autima, kravama, traktorima, kukuruzima a usput napomenuti i ovo ; Zbog toga se i kaze da je svako dijete rodjeno kao musliman, jer su dushe vec posvjedocile Jedinstvo Allaha dz.s. i priznale ga kao jedinog Boga.
Same prve riječi ti lijepo objašnjavaju da nemaju nikakve veze sa (En-Neml, 65).[/i] ,jer obrati pažnju na početak rečenice ; ; Zbog toga se i kaze da je svako dijete rodjeno kao musliman ,............. zbog toga se kaže, to su njegove riječi i nije nikakav citat od bilo koga.
Jel šta jasnije il da pišem memoare :pusi

Izvadio si moje rijeci iz cijelog konteksta i zapeo za njih.. A nisi uzeo ajet ispred sto je bio...
Pa da evo osvjezim ti pamcenje...
"I kad je Gospodar tvoj iz kičmi sinova Ademovih izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe: Zar ja nisam Gospodar vaš? Oni su odgovorili : Jesi, mi svjedočimo." (El-Araf, 172)

Zbog toga se i kaze da je svako dijete rodjeno kao musliman, jer su dushe vec posvjedocile Jedinstvo Allaha dz.s. i priznale ga kao jedinog Boga.
Ovo je ajet na koji sam se ja nadovezao i rekao zbog toga da je svako dijete rodjeno kao musliman.. Jer dusa covjeka je vec posvjedocila Allaha dz.s. kao svoga Stvoritelja, i prije nego je udahnuta u nas ovozemaljski oblik..

Dust... Mnogo je slucajeva da covjek umre, ali srce jos radi, i mnogo slucajeva transplantacije srca, i drzanje srca izvan tijela, sto znaci da nije potrebna dusa da bi ono radilo...
Drzanje covjeka na aparatima, da bi se sacuvalo srce, covjek je mrtav i duse nema, ali tijelo je tu, jer tijelo nije dio duse..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 26 May 2012, 11:38

A sta kazete na ovo?
Mm otputovao(sluzbeno) u kabul,i kaze:"dozivio sam "paff".Ebo te nekakav deja vu.Kao da sam tu već bio,ali sto posto da sam bio.
Sve mi poznato,bas sve."
Ja kazem:"stani,plasis me" :bjezi
Jer znam da je najrealnija osoba koju znam,i nikad nebi izmisljao,pa smo se oboje pitali sta je pak to bilo? :misli
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 26 May 2012, 14:32

MB,
to je njegova podsvijest.
Postoji nešto pohranjeno u njegovoj podsvijesti vezano za taj grad.
Madam, u podsvijest se pohranjuju slike (samo slike) sve ono što naše oko vidi.
Kada je bio u Kabulu ja vjerujem da je isplivala neka ranije viđena slika.
Ja to tumačim da ako naslijeđujemo neke gene od naših predaka, moguće je da naslijedimo i događaje pohranjene u našu podsvijest. Podsvijet nije ništa drugo, nego baza podataka, slika.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 26 May 2012, 19:49

Nezz Sile,nisam sigurna ni sta je taj tzv dejavu,znam da je imao totalni osjecaj da je vec ranije bio tu,da sve ulice poznaje,a da mu je ko pricao,nebi vjerovao.... :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 26 May 2012, 19:54

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13924 times
Been thanked: 9612 times
Status: Online

Post by Julia-Klara » 26 May 2012, 19:59

a evo i sta internet kaze meni o proslom zivotu... :)

Your past life diagnosis:
I don't know how you feel about it, but you were male in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern Bulgaria around the year 1075. Your profession was that of a monk (nun), bee-keeper or lone gunman.
Your brief psychological profile in your past life:
Inquisitive, inventive, you liked to get to the very bottom of things and to rummage in books. Talent for drama, natural born actor. The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your lesson is to learn discretion and moderation and then to teach others to do the same. Your life will be happier if you help those who lack reasoning.

:hihi this explains A LOT :hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 26 May 2012, 20:02

Kako si to nasla?

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 26 May 2012, 20:07

Dust wrote:Kako si to nasla?
ovdje :)

http://www.thebigview.com/pastlife/

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 26 May 2012, 21:14

Your past life diagnosis:
I don't know how you feel about it, but you were male in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern Egypt around the year 700. Your profession was that of a builder of houses, temples and cathedrals.
Your brief psychological profile in your past life:
Ruthless character, carefully weighing his decisions in critical situations, with excellent self-control and strong will. Such people are generally liked, but not always loved.
The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your lesson is to combat violence and disharmony in our world, to understand its roots and origins. All global problems have similar origins.
Do you remember now?

:D JK ovo nije lose uopste... ima istine

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Re: Nauka ima dokaze: Reinkarnacija postoji?

Post by paparaci » 12 Apr 2013, 01:08

butterfly wrote:Zivot ne bi bio zanimljiv bez skeptika. Vjerujem u reinkarnaciju procitala sam par knjiga o tome a imala sam slucaj malog rodjaka koji je negdje sa 4-5 godina mi pricao kako je on bio veliki i gdje je zivjeo.
Kada su kupovali namjestaj za njegovu sobu djete je sve samo biralo sto je zelio da mu bude isti kao sto mu je bilo u toj njegovoj kuci koju je imao kad je bio "veliki".
:D.

sto mi je to poznato. vec sam na nekoj temi spominjao kako je (u mene :plavi ) sestra kao dijete vazda pricala tako. "kad sam ja bila vel'ka, imala sam dugu kosu. kad sam ja bila vel'ka,....." :DD
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Ruana

Re: Reinkarnacija

Post by Ruana » 12 Apr 2013, 12:13

Kad sam bila mala ja vazda govorila "kad budem velika ja cu zivjeti u Kopenhagenu tamo ima brodova" svi mi se smijali i onda godinama to niko nije spominjao. Kad smo dosli ovdje nas prvi azil centar je bio brod u centru Kopenhagena. Jedan dan rahmetli tata i ja sjedimo na tom brodu vani na palubi i on se sjeti toga. Sad znam da cu aBd kad ostarim biti opet u mojoj BiH samo sto sam sad "velika" pa nikom ne govorim.

Konfidant
Na probnom
Na probnom

Post by Konfidant » 12 May 2013, 22:31

Mene reinkarnacija interesuje kao koncept koji covjek u ovom zivotu treba da primjenjuje tako sto ne treba da se opterecuje negativnim mislima o recimo drugim ljudima rasama itd jer u sljedecem zivotu mozemo se roditi kao pripadnici te rase. Na taj nacin ucimo da trenutni zivot ne tratimo na te negativne misli i time da se oslobodimo mrznje.

Kada vidim da neko mrzi kineze samo zamislim kako ce se u sljedecem zivotu roditi kao kinez i nasmijem se :D.
Tom Cruise is a fudge packer

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 12 May 2013, 22:36

Konfidant wrote:Mene reinkarnacija interesuje kao koncept koji covjek u ovom zivotu treba da primjenjuje tako sto ne treba da se opterecuje negativnim mislima o recimo drugim ljudima rasama itd jer u sljedecem zivotu mozemo se roditi kao pripadnici te rase. Na taj nacin ucimo da trenutni zivot ne tratimo na te negativne misli i time da se oslobodimo mrznje.

Kada vidim da neko mrzi kineze samo zamislim kako ce se u sljedecem zivotu roditi kao kinez i nasmijem se :D.
Jako dobro i originalno, sviđa mi se. :oo

Konfidant
Na probnom
Na probnom

Post by Konfidant » 13 May 2013, 19:05

Katja wrote:
Konfidant wrote:Mene reinkarnacija interesuje kao koncept koji covjek u ovom zivotu treba da primjenjuje tako sto ne treba da se opterecuje negativnim mislima o recimo drugim ljudima rasama itd jer u sljedecem zivotu mozemo se roditi kao pripadnici te rase. Na taj nacin ucimo da trenutni zivot ne tratimo na te negativne misli i time da se oslobodimo mrznje.

Jako dobro i originalno, sviđa mi se. :oo
Tom Cruise is a fudge packer

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 13 May 2013, 19:44

Kada ne mozes da se pomiris s tim da ces ostariti, umrijeti i da ce tvom zivotu doci kraj onda se tjesis kako ces se opet nekad i negdje roditi :kafa
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 24 Jul 2014, 23:32

Image
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 06 Jan 2015, 07:19

Četiri dokaza da vam ovo nije prvi život na Zemlji

Steven Bancarz je kroz godine proučavanja došao do zaključka da postoje četiri znaka koja ukazuju da ste, kako on to kaže, i ranije živjeli na zemlji

Image

Reinkararnacija je duhovno uvjerenje da duša nakon smrti napušta tijelo i prelazi u drugo.

Ovim vjerovanjem mnogo se bavila i nauka donijevši i nekoliko dokaza za njeno postojanje.

Međutim, ako duša ne umire, nego samo “putuje” od tijela do tijela, kako onda znati da li ste, odnosno vaša duša, živjeli i prije.
Poznati istaživač ove pojave, i sam veliki njen poklonik, Steven Bancarz je kroz godine proučavanja došao do zaključka da postoje četiri znaka koja ukazuju da ste, kako on to kaže, i ranije živjeli na zemlji.

1. Dobro čitate ljude

Još od mlade dobi umijete dobro “pročitati” ljude. Kratko nakon uspostavljenog prvog kontakta, možete ocijeniti karakteristike te osobe i stil života kojim žive. To je kao da imate softver koji može preuzimati podatke o drugim dušama.

To je zbog toga što je vaša duša bila u interakciji sa hiljadama ljudi te jednostavno to nije dar da dobro možete pročitati ljude, nego je vaša duša stekla dovoljno iskustva kroz svoje postojanje.

Uz ovu karakteristiku ide da se udobno osjećate dok su dvoje drugih ljudi u interakciji. Tada vaša duša osjeća prilično udobno. Također, vrlo brzo prepoznate kada vam neko laže i teško je s vama manipulisati.

2. Uživate u izolaciji

Uživate kada imate vremena samo za sebe. Ne zato što volite biti usamljeni, nego što volite da nema nikoga oko vas. Radije bi bili na plaži sami posmatrajući zvijezde nego na nekoj zabavi.

To nije zbog toga što ste pustinjak, nego što imate potrebu da stvorite osjećaj postojanja sebe. Vaša vrijednost proističe iz vašeg odnosa prema samome sebi, a ne od društvenog prihvaćanja.
Kada ste bačeni na ovaj svijet prvi put, vaša sklonost je bila kako naučiti igru. A kada ste ovdje bili mnogo puta prije, vi tu igru već poznajete i više se ne zamarate pokušavajući igrati je.

Vi volite izlaziti i družiti se, ali to vam ne čini zadovoljstvo u onoj mjeri koliko drugima. Na kraju dana najviše vas čini zadovoljnim osjećaj mira kojeg imate u sebi.

3. Ne uklapate se, jednostavno ne uklapate se

U školi, na poslu, na porodičnim okupljanjima osjećate da se ne uklapate. Kao da ste izvan tog mjesta. Ponašati se ispravno u javnosti za vas je prisiljavanje, kao i vođenje besmislenog razgovora, također. To je kao lav koji misli cijeli život da je ovca.

Nakon što uvidi da nije ovca, nego da je lav on nastavlja živjeti kao lav.

Međutim, pošto je cijeli život bio ovca, on postaje ponovo ovca jer je tako navikao. To je to prihvatanje uloga koje vam društvo nameće kada, iako ste lav, morate živjeti i pokazivati im da ste ovca.

Navike kao što meditacija u prirodi ili jednostavno gledanje sunčevih zraka, odnosno sve ono što društvo naziva “čudnim”, vama predstavljaju zadovoljstvo.

4. Imate evoluiranu dušu

Često imate priliku da od vas mnogo stariji ljudi traže savjete jer ste prilično mudri za svoju dob. Pošto je vaša duša ovdje već duže vrijeme, vi znate šta je strpljenje i samopoštovanje.

Brzo učite kada su u pitanju lekcije života, a vi ste vrlo dobri u shvatanju onoga što život pokušava pokazati o sebi.

Iskreno, sticanje mudrosti i iskustva je najvrednija stvar u životu. Vama nisu bitni socijalni status ili slava kako bi stvorili sebi lagodan život.

Bitno vam je da rastete duhovno, da se razvijete u bolju osobu.

fokus.ba

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 06 Jan 2015, 14:30

Kako god, meni je reinkarnacija logičnija od vatri džehenema (pakla) i dženeta

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 191 times
Been thanked: 829 times

Post by gospođa Brams » 06 Jan 2015, 14:39

Podrinjac wrote:Kako god, meni je reinkarnacija logičnija od vatri džehenema (pakla) i dženeta
Ne može nelogičnije i nepravednije od koncepta vječne kazne/nagrade.
Sve je bolje od toga.
somehow I manage

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 06 Jan 2015, 14:44

gospođa Brams wrote:
Podrinjac wrote:Kako god, meni je reinkarnacija logičnija od vatri džehenema (pakla) i dženeta
Ne može nelogičnije i nepravednije od koncepta vječne kazne/nagrade.
Sve je bolje od toga.
da malo neko uključi mozak, shvatio bi to. Čujj vječna kazna, odn. nagrada hahaha... :plavi

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”