Emir Kusturica

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9136 times
Been thanked: 10847 times
Status: Offline

Dodik, Kusturica i Tadić u Višegradu

Post by Krokodil Behko » 29 Apr 2012, 15:04

Žele od Andrićgrada napraviti najvažniju instituciju poslije SANU-a

Image

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Višegradu da će, zahvaljujući naporima manjeg bh. entiteta i Srbije i entuzijazmu režisera Emira Kusturice, Andrićgrad biti završen do juna 2014. godine.

"Velika i plemenita ideja realizuje se zapanjujućom brzinom. Za samo deset mjeseci grad je dobio obrise, a gradnja napreduje bez ikavih prekida i zastoja", istakao je Dodik.

On je podsjetio da vlade Republike Srpske i Srbije zajednički grade Andrićev institut, pomažući njegovu gradnju i budžetski i moralno, a ova institucija će biti mjesto gdje će se na najbolji način očuvati "srpska" i svjetska kultura.

Image

"Želimo da poslije Srpske akademije nauka, Andrićev institut bude najreferentnije mjesto i jedna od najvažnijih srpskih institucija na ovim prostorima", rekao je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost Kusturici, istakavši da se "njegove noćne more" ovdje materijalizuju i pretvaraju u stvarnost i da će grad od kamena uskoro zablještati u punom sjaju.

Kusturica je kratko rekao: "Srušili su Andrićevu bistu, a dobili su Andrićev grad, neka se paze šta rade", aludirajući na rušenje Andrićevog spomenika kod Ćuprije 1. jula 1991. godine.

Image

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Dodik, Kusturica i Tadić u Višegradu

Post by Dust » 29 Apr 2012, 19:44

:bua
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 29 Apr 2012, 21:36

Ove majmune treba protjerati iz nase Drzave,sta oni imaju da nama grade mozemo mi i sami,oni svojom izgradnjom prave granice velike srbije.Polje s njima :D :D
Last edited by nezaboravna on 29 Apr 2012, 21:42, edited 1 time in total.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 29 Apr 2012, 21:42

Sheval wrote:To nezaboravna :D
Udri ih,udri ih oklagijom :jupi
Necu nego kavadama i pipun ima da mu od glavu razbijem :D :D

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 29 Apr 2012, 21:46

Sheval wrote:Stavi kavade u duboko,da malo stvrdnu a pipun nek bude još zelen.
Ima da im čvoruge budu ko Trebević.
:plavi :plavi Vjeruj da bi ovog Kusturica pljunula u lice jadnik isli smo zajedno u skolu ,smrad jedan to je jos mi dodje 50DM ima 20god.jado :bua :bua

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7412 times
Been thanked: 17227 times

Post by Maja » 29 Apr 2012, 22:18

:D. kako je učio? Kako se vladao :hihi

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 30 Apr 2012, 10:00

:D. :D. :D. E sad vas dvoje bi razvalili pricu i trac o ovom paksu a ne zasluzuje ni vrijeme ,ni prostor .Helem kako bilo mojih 50DM maruna ja nikad ne dobih nazad,al hajd nek si droger kupi jednu kesicu vise kokaina ne bil lipsao :D. :D. :D. :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9136 times
Been thanked: 10847 times

Re: Emir Kusturica

Post by Krokodil Behko » 14 Jun 2012, 20:44

RUŠITELJ EMIR: Uz blagoslov lokalnih vlasti Kusturica ruši staru tvrđavu u Trebinju!

Dvorski režiser i akademik Emir Nemanja Kusturica uz podršku loklanih i republičkih vlasti izvršio je atak na Trebinje i njegovo kulturno bogatstvo. Bageri i kamioni iz Višegrada srušili su staro austrijsko utvrđenje Petrinja iznad Trebinja kako bi odnijeli kamen za izgradnju Andrić-grada u Višegradu. Veća grupa ogorčenih građana Trebinja blokirala je stari austrijsku put ka tvrđavi kako bi spriječila kamione da odvezu kamenja

Image

Emiru Nemanji Kusturici nije bilo dovoljno što je od Hidroelektrana na Trebišnjici dobio 400 000 maraka za gradnju Andrićgrada, već je odlučio da sruši više starih objekata na području Trebinja i Hercegovine kako bi iskoristio klesani kamen za gradnju objekta koji će mu poslužiti za snimanje filma. Nakon napuštenih starih kuća i štala koje su srušene u selima Grebci, Dračevo i u Popovom polju, Kusturica je uz podršku svojih mentora srušio i austro-ugarsko utvrđenje Petrinja iznad grada.

Bager je uništio podzidu i prednju stranu tvrđave, a dvadesetak građana blokiralo je automobilima kamion i put kako bi spriječili da se kamen preveze do Višegrada. "Mi smo iz grada slučajno vidjeli da je bager na tvrđavi, i da je ona od jutros srušena. Nismo mogli da vjerujemo šta se događa, i da neko ima hrabrosti i drskosti da ruši naše kulturno-istorijske spomenike. Samoinicijativno se okupila veća grupa građana koja je došla na tvrđavu i blokirala kamion sa natovarenim kamenjem na putu, i nakon našeg dolaska rušenje i radovi su obustavljeni. Mi nećemo da dozvolimo da neko ruši naše kulturno-istorijsko blago, i tražićemo da se porušena tvrđava obnovi" kaže za Buku profesor Dragan Anđelić.

Po saznanju da je veća grupa nezadovoljnih građana blokirala put i mašine, na lice mjesta je došao i načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk. "Ja sam ranije u više navrata odbio prijedloge Emira Kusturice koji je tražio da mu se dozvoli rušenje mosta u Goričkom jezeru, nekih željezničkih stanica i drugih objekata. Nedavno dok sam bio u Beogradu ponovo me je zvao Kusturica i pitao da li može uzme kamenja sa neke porušene tvrđave za koju je tvrdio da je u veoma lošem stanju, i da je od ranije srušena. Ja sam mu rekao da može ako mu to dozvoli i druge nadležne institucije. Saznao sam od mojih saradnika da su se nezadovoljni građani okupili, ja ih u potpunosti razumijem, i naredio sam da se obustavi rušenje do daljnjeg. Ja sam pomislio da je tvrđava u lošem stanju, ali sada vidim da nije bilo tako".

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 14 Jun 2012, 21:00

Bogumi ovom covjeku nije dobro,cento per cento sam siguran da se pokajao za sve sto je uradio tj neuradio,al nema muda da prizna i da moli iskreno za oprostaj,kad nama neki srbin predje na Islam,on se cjeni kao svi ostali Muslimani a ovaj se lafo vratio korijenima,onome sto srbi stalno traze od Bosnjaka,a citam im komentare kad god bi se nesto neslagali s njim opet bi ga nazivali baljom,sina kad su mu tukli isto su mu psovali muslimansku mater.
A da ti konvertitu srbinu opsujes srpsko nesto il pomenes zgaze te Muslimani a jok doticni.
Pa vi vidjajte
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 15 Jun 2012, 00:05

Od cobana nista bolji coban je i sam gradonacelnik opcine, koji rece "Ja sam pomislio da je tvrđava u lošem stanju, ali sada vidim da nije bilo tako" i osta ziv
hej, on je pomislio :lup
Zalosno je da se spalo da grupice ljudi brinu za istorijsko-kulturna bogatsva BiH, umjesto institucija punih ufuranih nehljebovica.
Bice zanimljivo pratiti hoce li uslijediti kakva prijava protiv Masnokosog, hoce li i od strane koga.
E sad necu ni kako ja hocu

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 15 Jun 2012, 00:27

ovaj cin bi se trebao debelo platiti! hebo svoju tronanu sta sve sebi uzima za pravo. cuj gradonacelnika, on mislio :plavi

trebali su mjestani nagrnuti fino bagerima na njegov grad, pa da vidimo posto pusa dere jarca :hihi
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 15 Jun 2012, 00:31

Aha,(nase) kulturno boratstvo, Trebinjsko od imperijalista sagradjeno utvrdjenje.
Sintori ga sagradili sintori ga i nose, neka nose, ionako su ga imperijalisti sagradili.

Uostrougarski imperijalisti, a sta su to oni nama dobro ucinili da zalimo za njihovim ostavstinama ?
Zeljezne mostove i tracnice za duboko u BiH sume da bi nase prirodno bogatstvo i ostale rude eksploatisali.
Kada su bili protjerani rado bi oni tu tvrdjavu sa sobom ponijeli da su mogli i imali vremena.

Nista bolje nisu bile Osmanlije, takodje imperijalisti....glavni zadatak imali su graditi cuprije i dzamije, i prisilno druge
primoravati da posjecuju te od njih sagradjene Bozije kuce .

A mi se na momenat zaboravimo i tim nasim bivsim imperijalistima aplaudiramo.
Kao sto rekoh ....sintorska posla, mi na Kusturicu psujemo iz drugih pobuda, da ju je porusio (Kusturica) u jugoslovenski vakat,
nikom nista, pojeo vuk magare, i ipak svi magarci na broju...mirna Bosna.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 15 Jun 2012, 00:46

Major wrote:
Kao sto rekoh ....sintorska posla, mi na Kusturicu psujemo iz drugih pobuda, da ju je porusio (Kusturica) u jugoslovenski vakat,
Na koga to mislis kad kazes mi?
Uopce nisi u pravu.
Zar mislis da brisanjem (unistavanjem) istorijskih tragova cinis dobro? Zar mislis da bi na taj nacin burna istorija naseg podneblja bila zaboravljena? Zar je se treba zaboraviti???
Nemoj mi reci da bi izbrisao i tragove zadnjeg rata; nemoj svega ti.
Istorijska bastina spada pod bogatsvo, svidjelo se to tebi ili ne. Ona je tu da svjedoci i kad bi svi drugi o njoj prestali pricati, a sto se nikada nece desiti.
Niko kao pojedinac nema pravo rusiti nam tvrdjave, a posebno to nema pravo jedan Masnokosi ravnogorac.
Ne bi me cudilo kad bi mu aplaudirao.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 15 Jun 2012, 01:01

IM_ex wrote:
Major wrote:
Na koga to mislis kad kazes mi?
Uopce nisi u pravu.
Zar mislis da brisanjem (unistavanjem) istorijskih tragova cinis dobro? Zar mislis da bi na taj nacin burna istorija naseg podneblja bila zaboravljena? Zar je se treba zaboraviti???
Nemoj mi reci da bi izbrisao i tragove zadnjeg rata; nemoj svega ti.
Istorijska bastina spada pod bogatsvo, svidjelo se to tebi ili ne. Ona je tu da svjedoci i kad bi svi drugi o njoj prestali pricati, a sto se nikada nece desiti.
Niko kao pojedinac nema pravo rusiti nam tvrdjave, a posebno to nema pravo jedan Masnokosi ravnogorac.
Ne bi me cudilo kad bi mu aplaudirao.
Ako tebe nebi cudilo mene ite kako bi ako bi mu kako ti velis pokusao aplaudirati.
Nisam ja to bas tako mislio niti bi i htio napraviti slicna poredjenja izmedju proslih imperijalista i nedavnog na svu zalost
krvoprolica.
Tu nema niti se poredjenje nemoze napraviti i cudi me da si tu opciju ubacila u igru...ne, to nemozes i neukusno je sa tvoje strane.

A vidis kako ti kazes : a posebno nema pravo Masnokosi ravnogorac.
Ja ako se ne varam nesto drugo rekoh, taj tvoj masnokosni ravnogorac, austrougarac ili osmanlija, jedan te isti klinac
sa nase tacke gledista.
Ti ces naravno reci da nije istina, , meni je iskren da budem svejedno.

Briga mene Kusturica, ali si i pored najbolje volje nemogu zamisliti da to iskljucivo ON samoinicijativno radi, on je samo jedna brojka
i kod nas je na zlu glasu i najlakse je oturiti po njemu.

Pa reci mi molim te, gdje su svi drugi nasi velikani da ga u tom silnom, kako mnogi vole da kazu shintorluku ne sprijece ?

Uostalom, u puno cemu ti imas pravo, a da je veliki jazuk austrougarska tvrdjava, nisam bas siguran.
Znamo mi i bez nje sta su nam ti imperijalisticki shintori ucinili i zla nanijeli.

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 15 Jun 2012, 01:14

Pa reci mi molim te, gdje su svi drugi nasi velikani da ga u tom silnom, kako mnogi vole da kazu shintorluku ne sprijece ?
Znam kolko i ti, a to je da ne znam gdje su. Stoga i rekoh iznad da je vrijedno paznje pratiti reakcije vezane za ovo nedjelo. Normalno je da ih je za ocekivati. Ali, kao sto i sam znas da je kod nas postalo normalno sto je nenormalno, jos bi moglo ispasti normalnim ako reakcija odgovornih i ne bude.
Znano da on uziva podrsku; znano i od koga. I to sto rekoh da pogotovo on nema pravo rusiti po BiH, ne rekoh nista sto je za cudjenje. Sikter mu je od beiha raje;-)

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 15 Jun 2012, 01:20

IM_ex wrote:
Znam kolko i ti, a to je da ne znam gdje su. Stoga i rekoh iznad da je vrijedno paznje pratiti reakcije vezane za ovo nedjelo. Normalno je da ih je za ocekivati. Ali, kao sto i sam znas da je kod nas postalo normalno sto je nenormalno, jos bi moglo ispasti normalnim ako reakcija odgovornih i ne bude.
Znano da on uziva podrsku; znano i od koga. I to sto rekoh da pogotovo on nema pravo rusiti po BiH, ne rekoh nista sto je za cudjenje. Sikter mu je od beiha raje;-)
Aferim, i povrh aferima kao da smo uskladili nasa misljnjenja, tu je to negdje u par deka,
u sustini , u pravu si, tvoj posljednji post u svakom slucaju. :ruke

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 15 Jun 2012, 01:23

Major wrote:
Aferim, i povrh aferima kao da smo uskladili nasa misljnjenja, tu je to negdje u par deka,

da, tu je to, tu smo :ruke
Na moju radost (vjerujem i tvoju), brzo se razumjesmo. Ne bi me nimalo radovalo da nismo.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 15 Jun 2012, 01:29

IM_ex wrote:
Major wrote:

da, tu je to, tu smo :ruke
Na moju radost (vjerujem i tvoju), brzo se razumjesmo. Ne bi me nimalo radovalo da nismo.
Ups..(potvrdjujem da i mene raduje), uostalom ja sam iz pitomnijeg dijela nase nam drzve,
nisam sklon zlonamjeri.

Apropo Kusturica i njegovi pajdasi...nadajmo se da ce ih neko zaustaviti bar u namjeri sledeci nedjela.

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 15 Jun 2012, 09:37

uostalom ja sam iz pitomnijeg dijela nase nam drzve,
nisam sklon zlonamjeri.
Ne mogu se oteti utisku da se ti zaletis kao General pa se pocnes povlaciti kao desetar,al sve to u "cugu" sto bi se reklo :D.
Ineteresuje me koji je to pitomniji dio Vase vam drzave a koji je divlji :sok .
Ili ides po onoj staroj rimskoj Majores vs.Minores?
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 191 times
Been thanked: 829 times