Dino Merlin
Moderator: Krokodil Behko
Re: Dino Merlin
sa nase tacke gledista ali sa njihove
da samo vidis njihove komentare na te koncerte
zamalo da beograd vise ne priznaju za srbiju
dino je napravio veliki podvig
da samo vidis njihove komentare na te koncerte
zamalo da beograd vise ne priznaju za srbiju
dino je napravio veliki podvig
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9347 times
- Been thanked: 11093 times
- Status: Online
Nekoliko komentara sa "Blica"
ma dovedite i thompsona...oj srbijo,medju sljivama...
Najgore od svega je što ljudi plate kartu a onda ih tretiraju kao stoku na ulazu. Ako trošim pare idem da uživam, a ne da me par sati maltretiraju policajci radi neke razvodnjene tinejdžerske muzikice!
A zasto ih maltretiraju? Zato sto je lakse maltretirati posten narod, nego uhapsiti 500 "mladih" i zavrsiti posao!
Pajo ne odgovaram tebi zbog tebe, nego da bi sto vise ljudi koji su ovde pisali gomilu gluposti procitalo ovo. 1. Obezbedjenje placa organizator kao i na svim normalnim koncertima kao i odredjen broj policajaca, a to sto zivimo u banana drzavi gde gomila praznoglavaca glumi patriotizam i preti svom narodu i unistavanju imovine svog grada, za to treba da se zamislimo. Isti ti praznoglavci sutra da dodje do neke frke u misje rupe bi se zavukli ja vam garantujem. E zato placamo dodatno obezbedjenje zbog njih, a ne zbog dina i sto je to dino. 2. Citam neko je napisao da mu je drzava dala milion i da dobija pare od ulaznica..alooo? pa on dobija fiksni honorar od organizatora, a organizatoru idu sve pare od sponzora, ulaznica, tako da je najvise para uzeo raka maric, cini mi se da je on organizator, a njega niko ni da pomene. 3. Sto se tice stvari koje je rekao, slazem se da je pogresio nije njegovo da tako prica, ali zamislite vi kao obican narod sutra neko krene da vas bombarduje i slicno, ma kako dobar razlog imao za to, isto biste rekli za njega..to su trenuci kada ste besni i nemocni..a pritom je cela ta mrznja izmedju zemalja ex yu vestacki stvarana i potpirivana od strane zapada da bismo se brze raspali.. Tako da ljudi , molim vas, ne pisite gluposti...
Bravo! Nema coveka koj, bar jednomi nije izrekao nesto lose na tudj racun, a da ga posle nije grizla savest. Pogresi covek. A ljudski je prastati! Mada, ovim, nazovi patriotama, koji su do juce piskili u krevet, nema svrhe govoriti.. Pozdrav!
Ne postoje ti klinci vec drzavna bezbednost radi svoj posao, izdajnicki rezim ima cilj da narodu svakoga ko kaze da je patriota predstavi kao negativca a vi se samo smejte ovome i lupajte minuse. I vladajuci rezim i taj snp 1389 rade za iste gazde iz Brisela a cilj je jasan, stvaranje vestackih nacija i izmisljanje novih jezika dok se trajno ne istrebi srpski narod. Tako nam i treba, pravac koncert sada!
jel to znaci i da je Novakov rodjeni brat izdajica svog naroda?
Sta vam je ljudi, sta se palite? Dino je dosao i uze pola miliona evra
I ja bi da sam na njegovom mestu...... Svaka cast Dino, to vam je primer i dobra ideja snalazenja na nasim prostorima, ovce su za sisanje, i dok svi mi ovde pametujemo, neki pametni uzimaju lovu! Pa vi razmislite! 
Vezano za pare za obezbedjenje, obrati se tzv. patriJotama, organizaciji "Naši"!! jer , zahvaljujući njima, se plaća obezbeđenje!! Sramota!
Najgore od svega je što ljudi plate kartu a onda ih tretiraju kao stoku na ulazu. Ako trošim pare idem da uživam, a ne da me par sati maltretiraju policajci radi neke razvodnjene tinejdžerske muzikice!
A zasto ih maltretiraju? Zato sto je lakse maltretirati posten narod, nego uhapsiti 500 "mladih" i zavrsiti posao!
Pajo ne odgovaram tebi zbog tebe, nego da bi sto vise ljudi koji su ovde pisali gomilu gluposti procitalo ovo. 1. Obezbedjenje placa organizator kao i na svim normalnim koncertima kao i odredjen broj policajaca, a to sto zivimo u banana drzavi gde gomila praznoglavaca glumi patriotizam i preti svom narodu i unistavanju imovine svog grada, za to treba da se zamislimo. Isti ti praznoglavci sutra da dodje do neke frke u misje rupe bi se zavukli ja vam garantujem. E zato placamo dodatno obezbedjenje zbog njih, a ne zbog dina i sto je to dino. 2. Citam neko je napisao da mu je drzava dala milion i da dobija pare od ulaznica..alooo? pa on dobija fiksni honorar od organizatora, a organizatoru idu sve pare od sponzora, ulaznica, tako da je najvise para uzeo raka maric, cini mi se da je on organizator, a njega niko ni da pomene. 3. Sto se tice stvari koje je rekao, slazem se da je pogresio nije njegovo da tako prica, ali zamislite vi kao obican narod sutra neko krene da vas bombarduje i slicno, ma kako dobar razlog imao za to, isto biste rekli za njega..to su trenuci kada ste besni i nemocni..a pritom je cela ta mrznja izmedju zemalja ex yu vestacki stvarana i potpirivana od strane zapada da bismo se brze raspali.. Tako da ljudi , molim vas, ne pisite gluposti...
Bravo! Nema coveka koj, bar jednomi nije izrekao nesto lose na tudj racun, a da ga posle nije grizla savest. Pogresi covek. A ljudski je prastati! Mada, ovim, nazovi patriotama, koji su do juce piskili u krevet, nema svrhe govoriti.. Pozdrav!
Ne postoje ti klinci vec drzavna bezbednost radi svoj posao, izdajnicki rezim ima cilj da narodu svakoga ko kaze da je patriota predstavi kao negativca a vi se samo smejte ovome i lupajte minuse. I vladajuci rezim i taj snp 1389 rade za iste gazde iz Brisela a cilj je jasan, stvaranje vestackih nacija i izmisljanje novih jezika dok se trajno ne istrebi srpski narod. Tako nam i treba, pravac koncert sada!
Sta vam je ljudi, sta se palite? Dino je dosao i uze pola miliona evra

Vezano za pare za obezbedjenje, obrati se tzv. patriJotama, organizaciji "Naši"!! jer , zahvaljujući njima, se plaća obezbeđenje!! Sramota!
Ovdje je bilo pomena o njemu kao pjevacu.U komentarima koji su objavljenji se govori vise o njima koji komentarisu.To je vec politika.
On je rekao da nece ici u Srbiju.Lova mu je izgleda zamutila pamet jer nije odrzao rijec.O nasim istocnim susjedima ne bih trosio rijeci.
On je rekao da nece ici u Srbiju.Lova mu je izgleda zamutila pamet jer nije odrzao rijec.O nasim istocnim susjedima ne bih trosio rijeci.
Bosna zauvjek
komentar sa jednog srpskog foruma:Krokodil Behko wrote:Nekoliko komentara sa "Blica"
Sta vam je ljudi, sta se palite? Dino je dosao i uze pola miliona evraI ja bi da sam na njegovom mestu...... Svaka cast Dino, to vam je primer i dobra ideja snalazenja na nasim prostorima, ovce su za sisanje, i dok svi mi ovde pametujemo, neki pametni uzimaju lovu! Pa vi razmislite!
Na bosnjackim dnevnicima kazu: "atmosfera je kulminirala na dan drzavnosti BiH"
Veca je proslava dana drzavnosti BiH u Beogadu nego u Sarajevu. Slavi citav drzavni vrh Srbije, slave stotine hiljada beogradjana. U Republici Srpskoj to je uvijek obican radni dan.
idem na sve forume cak i americke
zasto ne cuti sta drugi misle
nekada i lazi covjeka nauce mnogo tome
zasto ne cuti sta drugi misle
nekada i lazi covjeka nauce mnogo tome
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
Ma ne smeta meni ona,nece biti ni prva ni zadnja.Meni smeta lazni moral,licemjerje,supljak zbog kojeg bi ja trebala u ocima drugih izgledati veca od tebe,kuzis?
Nemoj pricati da si efendija,hafiz,svetac,kad nisi.Samo si smrtnik koji jako voli miris love.Priznaj to i ja kapu skidam onom ko se javno predstavi onakvim kakav je.
Bismilu kad si u bosni,da se prodas,potom put pod noge zabavljaj srbe,to je

Njima ispricaj kako ti je zao zbog rata koji se desio,i kako si ih oduvijek volio.
Jer mi smo naivcine pusimo svasta pa mozemo i to.A oni nas sa visine gledaju i kupaju

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
danas je sve biznis pa i muzika
razlika u muzici je ta da li je sund ili ima nekog kvaliteta
mislim da bar u umjetnosti kao sto je muzika (koliko je umjetnosti ostalo u muzici)
treba zaboraviti nacionalizam
nemam nista protiv vesne i mislim da nisam naisao na neki ostri nacionalizam kod nje(ljubav prema svojoj zemlji nije nacionalizam)
ali jednog cuneta ili baju malog knindju ni na ulici ne bih volio sresti
sta bismo tek trebali reci o breni koja se prodala veoma jeftino a veoma skupo
i ona napuni zetru
njena muzika koja nema pojma o muzici
glasovne sposobnosti ima
ali cetnicka uniforma i koncert u sarajevu
radije gledam vesnu
razlika u muzici je ta da li je sund ili ima nekog kvaliteta
mislim da bar u umjetnosti kao sto je muzika (koliko je umjetnosti ostalo u muzici)
treba zaboraviti nacionalizam
nemam nista protiv vesne i mislim da nisam naisao na neki ostri nacionalizam kod nje(ljubav prema svojoj zemlji nije nacionalizam)
ali jednog cuneta ili baju malog knindju ni na ulici ne bih volio sresti
sta bismo tek trebali reci o breni koja se prodala veoma jeftino a veoma skupo
i ona napuni zetru
njena muzika koja nema pojma o muzici
glasovne sposobnosti ima
ali cetnicka uniforma i koncert u sarajevu
radije gledam vesnu
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
sto maja rece "nidje veze". "bosnom behar" je isto sto "alisa- sanja" ili "cacak sumadijski rokenrol"blento59 wrote:znaci kada bi neki srpsi pjevac u sred skenderije ili zetre zapjevao ko to kaze ko to laze ti bi reklaMaja wrote:da, da, pretpostavljam da će to biti sad aktuelno i da ćemo na svakom koraku čuti komentare tipa "to kralju bacio si Srbe na koljena", "u sred Beograda pjeva se o Bosni".dici beogradsku arenu na noge pjesmom "bosnom behar...."ne moze svako
Meni to nije ništa čudno. Pjesma je pjesma.. ta konkretno pjeva o ljubavi i nije uopšte domoljubna.
pa sta to je samo pjesma
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Pa eto recimo jedan od primjera pjevaca koji se ne zeli posto-poto prodati je djordje balasevic.Covjek je drugaciji,zato sto tako hoce,po cijenu toga da se ne svidi sirim narodnim masama,pjeva i pravi nesto sto voli,isti je sad i prije 25 godina,ne mijenja se zbog novih trendova da bi udovoljio mladjoj populaciji,svoj je,bio i ostaje.vodeni_zeko wrote:A ko nije komercijalan? Druga je dimenzija da li neko pjeva i svira shund ili ne.madam Bovary wrote:Niti sam ga slusala,niti cu.On je samoprozvani umjetnik koji se bavi komercijalnom muzikom.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Jedino sto je dobro u svemu tome,neki su u Beogradu,sretni zbog tog koncerta.
Pa eto im. Nek se vesele ako ga vole. Lijepo je vidjeti,sretna lica omladine.
Pa eto im. Nek se vesele ako ga vole. Lijepo je vidjeti,sretna lica omladine.

Neka je Dino išao u Beograd da pjeva? Zašto ga blatiti i gledati sve kroz lovu?
Pjesma mu je i donijela lovu, da nije dobar pjevač, sigurno ne bi.
Zar nije dosta mržnje? Zar muzika ne treba da spaja i sagradi porušeno?
Želimo li naprijed, ne možemo sve gledati kroz prizmu prošlosti. Sječati se da, ali mrziti ne.
Drago mi je da je Dino išao u naš komšikulk. Divno je prihvaćen.
Posmatrajte ga kao našeg 'ambasadora'.

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
-
- Osvježenje foruma
Hvala ti kralju što si onako "zapalio" Beograd,hvala ti na ona sva tri koncerta,da ih je bilo još trideset bila bi arena prepuna,hvala ti za onu otpjevanu pjesmu(iako je uistinu samo ljubavna pjesma)jbg ja sam se na nju naježio(valjda što je pjevamo na utakmicama,šta znam),hvala ti što si im uzeo lovu(mada i nisi baš neki darežljivac i humanista al' et' tvoje su),hvala ti što si napravio tolike hitove koje su slušali ili još uvijek slušaju i ovi što te kritikuju,hvala ti,jbg hvala ti na svemu,kralju...
Ne rekoh da ga slušam. Evo jedne njegove.
[media]Aqer5YZ0GN4[/media]
[media]Aqer5YZ0GN4[/media]
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Dino Merlin: "Vraćam se svojoj publici u Srbiji"
Idućeg mjeseca Dino Merlin nastupa u Novom Pazaru i Novom Sadu

"Vraćam se svojoj publici u Srbiji pod još uvijek živim utiskom beogradskih koncerata. Koncerti u Novom Sadu i Novom Pazaru su posebni, jer se nakon više od 20 godina vraćam u te gradove. Moram priznati da imam i blagu tremu pred susret sa publikom nakon toliko godina", kaže Dino Merlin za "Blic“ uoči koncerata 20. aprila u Novom Pazaru na Gradskom trgu i 27. aprila u novosadskom Spensu.
Hoće li se turneja nastaviti i po ostalim gradovima u Srbiji?
- Kao i do sada, namjera mi je da nastupam pred svojom publikom ma gdje ona bila. Perfekcionista sam i vjerujem u zahtjevnu produkciju kako bi ljudi imali apsolutni čulni doživljaj na mojim koncertima. Potrebno je da se mnoge kockice sklope u organizaciji koncerta da bih pjevao u nekom gradu. Isti je slučaj i sa ostalim izvođačima koji drže do sebe. Srećom, u Srbiji imamo ozbiljne partnere, čestite i vrijedne organizatore i mislim da je realno očekivati još neki koncert u budućnosti.
Jeste li u kontaktu sa roditeljima beba kojima ste darivali dukate i poželjeli da žive, kako rekoste "u boljem svijetu, u kojem ljubav nadilazi mržnju"?
- Čuo sam da su bebe dobro i zdravo i da lijepo napreduju i zbog toga sam mnogo sretan. Recept za svijet u kojem ljubav pobjeđuje je da svako pobijedi mržnju u sebi. Ako prema nekom nemamo pozitivne emocije, moramo imati poštovanje. Mržnja okupira srce i u njemu ne ostavlja mjesta za ljubav. Meša Selimović je lijepo napisao: "Niko nema dva srca, jedno za mržnju drugo za ljubav".
Prošli put ste u Beogradu obišli Skadarliju, česmu Sebilj na Dorćolu, bivše komšije. Kome se u posjetu ovog puta spremate?
- Priprema i organizacija koncerata mi ne ostavljaju previše vremena ni koncentracije za bilo šta osim za muziku. Bez obzira na takve okolnosti, siguran sam da ću u Novom Pazaru i Novom Sadu naći vremena za dobre prijatelje i mjesta koja su mi u srcu.
Na kakve ste komentare sugrađana naišli kada ste se vratili u Sarajevo?
- Moji prijatelji i ljudi koje sam sretao na ulici su mi čestitali na uspješnim koncertima. Siguran sam da je bilo i onih koji nisu bili sretni zbog mog odlaska u Beograd, ali niko ne može svima ugoditi.
Zbog čega se u Novom Sadu prodaju ulaznice, a u Novom Pazaru pjevate besplatno?
- Jedina razlika je u tome što se koncert u Novom Pazaru organizuje povodom dana grada. To je svojevrstan poklon gradske uprave građanima Novog Pazara.

"Vraćam se svojoj publici u Srbiji pod još uvijek živim utiskom beogradskih koncerata. Koncerti u Novom Sadu i Novom Pazaru su posebni, jer se nakon više od 20 godina vraćam u te gradove. Moram priznati da imam i blagu tremu pred susret sa publikom nakon toliko godina", kaže Dino Merlin za "Blic“ uoči koncerata 20. aprila u Novom Pazaru na Gradskom trgu i 27. aprila u novosadskom Spensu.
Hoće li se turneja nastaviti i po ostalim gradovima u Srbiji?
- Kao i do sada, namjera mi je da nastupam pred svojom publikom ma gdje ona bila. Perfekcionista sam i vjerujem u zahtjevnu produkciju kako bi ljudi imali apsolutni čulni doživljaj na mojim koncertima. Potrebno je da se mnoge kockice sklope u organizaciji koncerta da bih pjevao u nekom gradu. Isti je slučaj i sa ostalim izvođačima koji drže do sebe. Srećom, u Srbiji imamo ozbiljne partnere, čestite i vrijedne organizatore i mislim da je realno očekivati još neki koncert u budućnosti.
Jeste li u kontaktu sa roditeljima beba kojima ste darivali dukate i poželjeli da žive, kako rekoste "u boljem svijetu, u kojem ljubav nadilazi mržnju"?
- Čuo sam da su bebe dobro i zdravo i da lijepo napreduju i zbog toga sam mnogo sretan. Recept za svijet u kojem ljubav pobjeđuje je da svako pobijedi mržnju u sebi. Ako prema nekom nemamo pozitivne emocije, moramo imati poštovanje. Mržnja okupira srce i u njemu ne ostavlja mjesta za ljubav. Meša Selimović je lijepo napisao: "Niko nema dva srca, jedno za mržnju drugo za ljubav".
Prošli put ste u Beogradu obišli Skadarliju, česmu Sebilj na Dorćolu, bivše komšije. Kome se u posjetu ovog puta spremate?
- Priprema i organizacija koncerata mi ne ostavljaju previše vremena ni koncentracije za bilo šta osim za muziku. Bez obzira na takve okolnosti, siguran sam da ću u Novom Pazaru i Novom Sadu naći vremena za dobre prijatelje i mjesta koja su mi u srcu.
Na kakve ste komentare sugrađana naišli kada ste se vratili u Sarajevo?
- Moji prijatelji i ljudi koje sam sretao na ulici su mi čestitali na uspješnim koncertima. Siguran sam da je bilo i onih koji nisu bili sretni zbog mog odlaska u Beograd, ali niko ne može svima ugoditi.
Zbog čega se u Novom Sadu prodaju ulaznice, a u Novom Pazaru pjevate besplatno?
- Jedina razlika je u tome što se koncert u Novom Pazaru organizuje povodom dana grada. To je svojevrstan poklon gradske uprave građanima Novog Pazara.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7632 times
- Been thanked: 18008 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Re: Dino Merlin: "Vraćam se svojoj publici u Srbiji"
Da.. bas tako!
Pateticnog li naslova i otrcanih li fraza. Njemu para, nikad dosta

- Konsultant
- Legenda foruma
pjevanje je samo tip posla i ovo sto kaze je ok. jel to skoda, bmw... prodavac pljuje na svoju kucu?Krokodil Behko wrote:Da.. bas tako!
Idućeg mjeseca Dino Merlin nastupa u Novom Pazaru i Novom Sadu
Ako prema nekom nemamo pozitivne emocije, moramo imati poštovanje. Mržnja okupira srce i u njemu ne ostavlja mjesta za ljubav. Meša Selimović je lijepo napisao: "Niko nema dva srca, jedno za mržnju drugo za ljubav".

Sve je rečeno.
Samo naprijed Dino. Ruši mostove mržnje i gradi mostove ljubavi. Tamo gdje ne možeš graditi mostove ljubavi, a ti gradi mostove poštovanja.
Ljudi su uvjek bili podijeljeni. Ja glasam za ljubav. Ti si joj ambasador .

Last edited by silence on 25 Mar 2012, 15:49, edited 1 time in total.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- STrendzer
- Inventar foruma
ejss,publici?!...kakva ba publika,ko ju jos voli?
lova zamirisala pa to ti je....

lova zamirisala pa to ti je....