Di su nestali Hrvati iz BiH..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: di su nestali hrvati iz bih..
dakle dvi su rečenice...prvo je bilo moje uvjerenje drugo sumnja nakon popisa...ej čovječe 240 000 tisuća ljudi nestalo iz bih..t isi ravnodušan premna tome..ok..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Vidiš, ne sjećam se da sam to rekao. Nestalo je puno više nego što popis pokazuje, ne samo tih 240 000.laganini wrote:dakle dvi su rečenice...prvo je bilo moje uvjerenje drugo sumnja nakon popisa...ej čovječe 240 000 tisuća ljudi nestalo iz bih..t isi ravnodušan premna tome..ok..
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
- Status: Offline
Pa otisli lagani. Isprao im Tudjman mozak, dao im putovnice i pravo na rezervnu drzavu, a ostali su etnicki ocisceni k'o sto sam i sama.laganini wrote:po neslužbenim rezultatima iz popisa stanovništva u odnosu na 1991.godinu u bih je 208 000 (bio bi jedan veći grad u bih) manje što čini oko 14 posto ukupnog pučanstva..i ostali nacionalnosti je manje ali u i relativno a posebno u postocima je najviše nestalo hrvata..ok znam sad će većina graknuti da je sve to produkt ekonomski migracija ..a jeli baš...
..ne budi naivna ru..misliš da mi jedva čekamo da netko dođe iz bih ..da samo znaš kako se doživljavaju..jasno da im je hrvatska najbliža i logičan put ali ne sijećam se da ih je tuđman ikad zvao da dođu..niti je to ikad bila politika hdz jer bi bila pogubno..i na kraju najžalosnije je da ih je najviše nestalo iz područja pod kontrolom armije bih..valjda bi bilo onda logično da ih je najviše otišlo iz dijela di je hvo kontroliro stvari..ajde ti si pošteno ko i jesi pa priznaš da je bilo etničkog čišćenja..Ruana wrote:Pa otisli lagani. Isprao im Tudjman mozak, dao im putovnice i pravo na rezervnu drzavu, a ostali su etnicki ocisceni k'o sto sam i sama.laganini wrote:po neslužbenim rezultatima iz popisa stanovništva u odnosu na 1991.godinu u bih je 208 000 (bio bi jedan veći grad u bih) manje što čini oko 14 posto ukupnog pučanstva..i ostali nacionalnosti je manje ali u i relativno a posebno u postocima je najviše nestalo hrvata..ok znam sad će većina graknuti da je sve to produkt ekonomski migracija ..a jeli baš...
-
Ako niko nikoga nije zvao da dodje zasto su se onda bosanskim Hrvatima nudile putovnice?
I niko ne osporava da je bilo etnickog ciscenja u pojedinim lokacijama ali nije ocisceno 240.000 pa da se na glavu nasadis.
Nego, kad ste vec krenuli vaditi cifre, moze li kakav cenzus o broju bosanskih Hrvata u dijaspori? Posto, ruku na srce, ovdje kod mene ima na hiljade i hiljade a ovo ni blizu nije jako dijasporsko uporiste za bosanske Hrvate.
I niko ne osporava da je bilo etnickog ciscenja u pojedinim lokacijama ali nije ocisceno 240.000 pa da se na glavu nasadis.
Nego, kad ste vec krenuli vaditi cifre, moze li kakav cenzus o broju bosanskih Hrvata u dijaspori? Posto, ruku na srce, ovdje kod mene ima na hiljade i hiljade a ovo ni blizu nije jako dijasporsko uporiste za bosanske Hrvate.
..ne nude se putovnice dc..vidi se da nisi informirana...po domovnici svaki hrvat ima pravo na putovnicu..tako i danas oni koji žive u bih isto imaju hrvatske putovnice izdate od konzulata..ako ti to zoveš pozivnicom ok..
-
- Inventar foruma
Kako te grebe arbih lagani. Najviše hrvata je prognano iz rss a ti opet slijep na to. Ali moram reč svaka čast! Nek si reko šta misliš!
..za rs me ne iznenađuje špan...tu sam bio tog mišljenja..
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3865 times
- Been thanked: 2907 times
- Status: Online
Obrati malo paznju,pozornostlaganini wrote:..ne budi naivna ru..misliš da mi jedva čekamo da netko dođe iz bih ..da samo znaš kako se doživljavaju..jasno da im je hrvatska najbliža i logičan put ali ne sijećam se da ih je tuđman ikad zvao da dođu..niti je to ikad bila politika hdz jer bi bila pogubno..i na kraju najžalosnije je da ih je najviše nestalo iz područja pod kontrolom armije bih..valjda bi bilo onda logično da ih je najviše otišlo iz dijela di je hvo kontroliro stvari..ajde ti si pošteno ko i jesi pa priznaš da je bilo etničkog čišćenja..Ruana wrote:Pa otisli lagani. Isprao im Tudjman mozak, dao im putovnice i pravo na rezervnu drzavu, a ostali su etnicki ocisceni k'o sto sam i sama.laganini wrote:po neslužbenim rezultatima iz popisa stanovništva u odnosu na 1991.godinu u bih je 208 000 (bio bi jedan veći grad u bih) manje što čini oko 14 posto ukupnog pučanstva..i ostali nacionalnosti je manje ali u i relativno a posebno u postocima je najviše nestalo hrvata..ok znam sad će većina graknuti da je sve to produkt ekonomski migracija ..a jeli baš...

Tebe ko interesuje sta bi sa njima...okeee...
Zasto nebi u tu raspravu usao malo postenije,dovoljno si tada bio star,stav i smjernice te politike
ti sigurno nisu promakli.

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
..ne kužim..kažem ako se nudilo hrvatima iz bih da odlaze u rh valjda bi logično bilo da su to koristili ovi iz područja pod kontrolom hvo...oni su prislonjeni rh...i teritorijalno i rodbinski...
-
Objasni mi po kojem "pravilu" jedan drzavljanin BiH ima pravo na Hrvatsku domovnicu?
Opet moram googlati jer ti nikako da napises odgovor, samo postavis recenicu ili pitanje od 2-3 rijeci...bez ikakvog smisla ili odgovora, jelte...
Hvala!
Opet moram googlati jer ti nikako da napises odgovor, samo postavis recenicu ili pitanje od 2-3 rijeci...bez ikakvog smisla ili odgovora, jelte...
Eh, de mi sad pojasni na osnovu cega se BOSANCIMA katolicima vec 92 nudila putovnica....Hrvatsko državljanstvo stječe se:
podrijetlom;
rođenjem na području Republike Hrvatske;
prirođenjem;
Stjecanje podrijetlom
Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo dijete:
čija su oba roditelja u trenutku njegova rođenja hrvatski državljani;
čiji je jedan od roditelja u trenutku rođenja djeteta hrvatski državljanin, a dijete je rođeno u Republici Hrvatskoj ;
čiji je jedan od rodltelja u trenutku rođenja djeteta hrvatski državljanin, drugi bez državljanstva, ili nepoznatog državljanstva a dijete je rođeno u inozemstvu.
Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo i dijete stranog državljanstva ili bez državljanstva ako su ga prema odredbama posebnog zakona usvojili hrvatski državljani sa srodničkim učinkom. Takvo se dijete smatra hrvatskim državljaninom od trenutka rođenja.
Stjecanje rođenjem na području Republike Hrvatske
Načelo stjecanja državljanstva de iure soli u hrvatskom je pravnom sustavu sekundarnog i dopunskog karaktera. Prema Zakonu, hrvatsko državljanstvo stječe dijete koje je rođeno ili nađeno na području Republike Hrvatske, ako su mu oba roditelja nepoznata ili su nepoznatog državljanstva ili su bez državljanstva. Djetetu će prestati hrvatsko državljanstvo ako se do navršene 14. godine njegova života utvrdi da su mu oba roditelja strani državljani.[1] Svrha je ove odredbe u sprječavanju da u izrijekom navedenim slučajevima djeca postanu bez državljanstva (apatridima).
Stjecanje prirođenjem
Prirođenje ili naturalizacija, kao osnova stjecanja hrvatskog državljanstva, odnosi se na prijem stranaca u hrvatsko državljanstvo. Naturalizacija je jedna od uobičajenih i redovitih pravnih osnova stjecanja državljanstva predviđena vjerojatno u svim zakonodavstvima. Naturalizacijom stječe stranac državljanstvo na vlastitu molbu posebnim aktom državne vlasti. Prema tome, za razliku od stjecanja državljanstva podrijetlom, naturalizacija se ne provodi automatski po samoj sili zakona, nego je za to potrebno izričito očitovanje volje dotične osobe i poseban akt državne vlasti.
Prirođenjem (naturalizacijom) može steći hrvatsko državljanstvo stranac koji je podnio zahtjev za primanje u hrvatsko državljanstvo ako kumulativno udovoljava ovim pretpostavkama:
da je navršio 18 godina života te da mu nije oduzeta poslovna sposobnost;
da ima otpust iz stranog državljanstva ili da podnese dokaz da će otpust dobiti ako bude primljen u hrvatsko državljanstvo;
da živi u Republici Hrvatskoj s prijavljenim boravkom 8 godina neprekidno do podnošenja zahtjeva i ima odobren status stranca na stalnom boravku;
da poznaje hrvatski jezik i latinično pismo, hrvatsku kulturu i društveno uređenje;
da se iz njegova ponašanja može zaključiti da poštuje pravni poredak i običaje u Republici Hrvatskoj. Ovdje se radi o općim pretpostavkama za stjecanje hrvatskog državljanstva prirođenjem (redovita naturalizacija).
Zakon propisuje i odstupanja od općih pretpostavki koje su propisane za redovitu naturalizaciju. Beneficirana naturalizacija predstavlja primitak stranca u hrvatsko državljanstvo pod olakšavajućim pretpostavkama. Zakon predviđa više slučajeva beneficirane naturalizacije. Prema temeljnim pravnim razlozima zbog kojih su predviđeni, slučajeve beneficirane naturalizacije mogu se podijeliti u u sljedeće grupe:
rođenje i boravak na području Republike Hrvatske,
bračni odnos s hrvatskim državljaninom,
iseljenik iz Republike Hrvatske, njegovi potomci, te bračni drugovi
interes za Republiku Hrvatsku,
pripadnost hrvatskom narodu.
Hvala!
-
Ovdje kod mene ima Hrvata iz Posavine dosta, racunas li te u tih 240 hijada? Racnas li Hrvate iz Trebinja u te tvoje brojke. Neki su u Svedskoj neki u Dubrovniku neki u Danskoj bas kao i Bosnjaci.
- Pasaga
- Hadžija
Koja si ti kurva.....laganini wrote:..ne kužim..kažem ako se nudilo hrvatima iz bih da odlaze u rh valjda bi logično bilo da su to koristili ovi iz područja pod kontrolom hvo...oni su prislonjeni rh...i teritorijalno i rodbinski...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Meni baš to nije logično, prije svega iz finansijskih razloga.laganini wrote:..ne kužim..kažem ako se nudilo hrvatima iz bih da odlaze u rh valjda bi logično bilo da su to koristili ovi iz područja pod kontrolom hvo...oni su prislonjeni rh...i teritorijalno i rodbinski...
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
-
Koja je ovo Superhik logika, Boze pomozi.laganini wrote:..ne kužim..kažem ako se nudilo hrvatima iz bih da odlaze u rh valjda bi logično bilo da su to koristili ovi iz područja pod kontrolom hvo...oni su prislonjeni rh...i teritorijalno i rodbinski...

..evo da nacrtam..lipo im bilo pod kontrolom armije bih pa ih niko nije istjera...može li jednostavnije..
-
Ja vec u par navrata trazim dijasporsku cifru ali to se vjesto preskace...Mora se ocuvati teza o etnickom ciscenju frtalj miliona izgleda. :jonasRuana wrote:Ovdje kod mene ima Hrvata iz Posavine dosta, racunas li te u tih 240 hijada? Racnas li Hrvate iz Trebinja u te tvoje brojke. Neki su u Svedskoj neki u Dubrovniku neki u Danskoj bas kao i Bosnjaci.
-
- Inventar foruma
Ma nije lako ostat zivit u mjestu koje je tvoja vojska htjela otudit od matične države kriminalnim djelom. Valja te ljude pozdraviti svaki dan.
...naravno ru ima ih svugdi...pogubno je za svaku državu da joj nestaje stanovnika tako valjda i bih..ja ni jednom nisam reka da je isključivo biloo etničkog čišćenja..ali po ovom logikom stvari ispada da je jedan dio...valjda sam jasan..ko što si i sam žrtva toga...a ima sto drugi razloga...pa čak i taj komšić kao način biranja predstavnika hrvata u predsjedništvu...mislim banalan je prinjerak ali i to može utjecat...opće mi nije važan razlog zašto su ljudi otišli već me briga što su otišli...to isto mislim i za muslimane ..i za srbe...samo da me je iznenadio ovoliki broj to stvarno nisam očekiva..Ruana wrote:Ovdje kod mene ima Hrvata iz Posavine dosta, racunas li te u tih 240 hijada? Racnas li Hrvate iz Trebinja u te tvoje brojke. Neki su u Svedskoj neki u Dubrovniku neki u Danskoj bas kao i Bosnjaci.
- Pasaga
- Hadžija
Sta mislis LAGANI.....laganini wrote:..evo da nacrtam..lipo im bilo pod kontrolom armije bih pa ih niko nije istjera...može li jednostavnije..

Davno,prije rata,tamo u ljeto 83.god. dolazi delegacija srednje bosne
sa predstavnocima crkve na celu
i obilaze Dubravsku visoravan,sa ciljem da se tu nasele hrvati iz srednje bosne...
To ti je istocna obala ...tamo do Stoca.
To morbit nisi zna,ili jesi???
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce