Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9190 times
- Been thanked: 10913 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Rusi ne priznaju novu vlast i prijete uvođenjem visokih carina zas Ukrajinu kao i poskupljenjem gasa. Ukratko, ništa novo. Čini mi se da prave bitke tek treba da počnu.
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 354 times
samo men izgleda na planeti jasno da zapad po svijetu postavlja vlast koja mu odgovara 
u svakoj drzavi nadju nekog tko ce se kao dic i borit za demokratiju,i skrojit sam sebi vlast
a jadnici ne kontaju da u stvari samo ostvaruju neciji plan,moze ova julia bit hadzinica al ona je igrac zapada
to fkt lako skontat,koga zapad podrzi znaci njegov je
tko se ne pokori zapadu taj babaroga,diktator,azdaha od coeka i treba ga rusit,et da bi doso neko tko ce igrat kako zapad svira
npr za par godina ce ameri postavljat neke baze ili proturaketne stitove po ukrajini,a kurac bi postavili da ne ubace nekog svog ranije.
i fkt me nervira koliko je raja glupa,pun kurac beskucnika na zapadu,milion sranja i problema,krsenja te demokratije koju oni sire,a retardirani narod konta
eto njima zbilja stalo do ukrajinaca ili neki drugi jadnika pa im oce pomoc.
sunce ti ne trebas bit genij da skontas ako ti pruzi ruku to nije zato da ti pomogne,nego ce ti iscupat bubreg i prodat

u svakoj drzavi nadju nekog tko ce se kao dic i borit za demokratiju,i skrojit sam sebi vlast
a jadnici ne kontaju da u stvari samo ostvaruju neciji plan,moze ova julia bit hadzinica al ona je igrac zapada
tko se ne pokori zapadu taj babaroga,diktator,azdaha od coeka i treba ga rusit,et da bi doso neko tko ce igrat kako zapad svira
npr za par godina ce ameri postavljat neke baze ili proturaketne stitove po ukrajini,a kurac bi postavili da ne ubace nekog svog ranije.
i fkt me nervira koliko je raja glupa,pun kurac beskucnika na zapadu,milion sranja i problema,krsenja te demokratije koju oni sire,a retardirani narod konta
sunce ti ne trebas bit genij da skontas ako ti pruzi ruku to nije zato da ti pomogne,nego ce ti iscupat bubreg i prodat

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
O cemu ja prican odje.....harlekin wrote:samo men izgleda na planeti jasno da zapad po svijetu postavlja vlast koja mu odgovara
npr za par godina ce ameri postavljat neke baze ili proturaketne stitove po ukrajini,a k.... bi postavili da ne ubace nekog svog ranije.
i fkt me nervira koliko je raja glupa,pun k.... beskucnika na zapadu,milion sranja i problema,krsenja te demokratije koju oni sire,a retardirani narod konta
Svi na mene ....prebise me...
Cuvaj se JENKIJA i kad poklone nose.

A ovo je tek pocetak.
Imamo islamski radikalizam,Al-kaidu i njene frakcije...
Ovdje imamo Hriscansku demokratiju,koja je cak opasnija....
...tako bar vele svjetski analiticari....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
- Inventar foruma
Malo je cudna situacija u Ukrajini. Kao zamlja u nacionalnim drzavnim granicama nije postojala do prije 25 godina. Granice u sssr nisu postavljane po nacionalnim nego po srezovskim linijama.
Npr grad Lvov je povjesno poljski grad i cisto odlukom moskve je pripojen ukrajini.
Tako da se podjela kao takva u Ukrajini i ne gleda na nacin kako mi to vidimo kroz svoje zajebancija. A ni kako to zapad vidi. Dio stanovnistva koji govori ruski nije homogen kako se to predstavlja po ovim mapama koje se pojavljuju po medijima. Samo trecina njih se smatra rusima, sto je tek sestina ukupnog stanovnistva. Iako vecinom podrzavaju izbjeglog predsjednika tek se mala manjina zalaze za pripajanje rusiji.
Parlament pregovara o tome da li je uopste smisleno pokusavati odrzati cijelu zemlju u danasnjim okvirima ili na koji nacin zaokruziti ukrajinu po nacionalim granicama.
Veliki dio ukrajinaca uopste ne zamjera odvajanje dijela krima i pripajanje rusiji.
Mislim da bi, ako im istok i zapad dopuste malo vremena, ukrajinci nasli nacin da iz svega ovog isplivaju bez dodatnih zrtava in a fini nacin.
A to je veliko ‘ako’
Npr grad Lvov je povjesno poljski grad i cisto odlukom moskve je pripojen ukrajini.
Tako da se podjela kao takva u Ukrajini i ne gleda na nacin kako mi to vidimo kroz svoje zajebancija. A ni kako to zapad vidi. Dio stanovnistva koji govori ruski nije homogen kako se to predstavlja po ovim mapama koje se pojavljuju po medijima. Samo trecina njih se smatra rusima, sto je tek sestina ukupnog stanovnistva. Iako vecinom podrzavaju izbjeglog predsjednika tek se mala manjina zalaze za pripajanje rusiji.
Parlament pregovara o tome da li je uopste smisleno pokusavati odrzati cijelu zemlju u danasnjim okvirima ili na koji nacin zaokruziti ukrajinu po nacionalim granicama.
Veliki dio ukrajinaca uopste ne zamjera odvajanje dijela krima i pripajanje rusiji.
Mislim da bi, ako im istok i zapad dopuste malo vremena, ukrajinci nasli nacin da iz svega ovog isplivaju bez dodatnih zrtava in a fini nacin.
A to je veliko ‘ako’
-
- Inventar foruma
U Sevastopolju postavljen novi, pro-ruski, gradonacelnik koji je takodjer ruski drzavljanin.
Bilo je nejasno da li ce i policija stati na pro-rusku stranu ali nakon izjave nacelnika policije da nece slusati kriminalne naredbe iz Kijeva, na ulazima u Sevastopolj postavljene najmanje cetiri policijske barikade.
Bilo je nejasno da li ce i policija stati na pro-rusku stranu ali nakon izjave nacelnika policije da nece slusati kriminalne naredbe iz Kijeva, na ulazima u Sevastopolj postavljene najmanje cetiri policijske barikade.
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
Dok u Ministarstvu finansija ocenjuju da je situacija složena, ali pod kontrolom, stranka Otadžbina Julije Timošenko upozorava da je trezor prazan i da je zemlja dovedena do bankrotstva.
Je li ovo nesto slicno kao i razbijanje tamnosnje SFRJ u devedesetim???
novcano kreditna politika???
Je li ovo nesto slicno kao i razbijanje tamnosnje SFRJ u devedesetim???
novcano kreditna politika???
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma
Novine Tanjug,,
Rusija je trenutno jedno od najvećih tržišta za izvoz ukrajinske robe.
„Kada bi Kijev potpisao sporazum o partnerstvu sa EU, tada bi Rusija, zbog slobodne trgovine koja važi unutar Zajednice nezavisnih država, bila preplavljena robom iz Unije koja je oslobođena carine”, istakao je Uljukajev.
Odbijanje Ukrajine da pre tri meseca potpiše trgovinski pakt sa EU izazvalo je krizu u toj zemlji, koja je rezultirala krvavim sukobima i ostavkom ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.
@@@@@@@@@@@@@@@@!!
a zasto bi Rusija dozvolila da preliv novca ide u Eu zemlje ,,,kada to i dalje oni mogu eksploatisati
medutim ako je drzava Ukraina u poziciji da moze sa jakim firmama koje posjeduje moci sve uciniti da njen narod ne bankrotira zasto su onda ukrainci nezadovoljni,,,i zasto su bankrotirali??
„Kada bi Kijev potpisao sporazum o partnerstvu sa EU, tada bi Rusija, zbog slobodne trgovine koja važi unutar Zajednice nezavisnih država, bila preplavljena robom iz Unije koja je oslobođena carine”, istakao je Uljukajev.
Odbijanje Ukrajine da pre tri meseca potpiše trgovinski pakt sa EU izazvalo je krizu u toj zemlji, koja je rezultirala krvavim sukobima i ostavkom ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.
@@@@@@@@@@@@@@@@!!
a zasto bi Rusija dozvolila da preliv novca ide u Eu zemlje ,,,kada to i dalje oni mogu eksploatisati
medutim ako je drzava Ukraina u poziciji da moze sa jakim firmama koje posjeduje moci sve uciniti da njen narod ne bankrotira zasto su onda ukrainci nezadovoljni,,,i zasto su bankrotirali??
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Bankrotirali su zbog enormne korupcije. Dakle, ukrajinska roba ima lakši pristup ruskom tržištu ali su bankrotirali. Izgleda da to i nije nešto. Trebaš znati da Ukrajina uglavnom nema ni naftu ni gas a Rusija to ima u izobilju. Sve što iz Rusije ode u Ukrajinu preko kupuvine ukrajinskih proizvoda, vrati se nazad u Rusiju i to bar petostruko a preko prodaje velikih količina zemnog gasa.Calla wrote:Novine Tanjug,,
@@@@@@@@@@@@@@@@!!
Kao što vidiš, Rusi tu i nisu neki fini i ljubazni. Ovaj novi gasovod kojeg prave, uopće neće ići preko ukrajinske teritorije i to je dodatna ucjena na tu zemlju. Poprilično sam siguran da je EU ipak bolja opcija. Naravno, prethodno bi morali poraditi na standardima svojih proizvoda, kako bi bili konkurentni na evropskom tržištu.
Ovdje bi lako moglo doći do jačeg uplitanja Rusije u budućnosti..skoro pa podijeljena zemlja, barem gledajući ove karte.

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ta karta je neprecizna i nerelevantna.
Čuj to od 25% do 75%? Od apsolutne manjine do apsolutne većine i sve to jedna oblast?
Čuj to od 25% do 75%? Od apsolutne manjine do apsolutne većine i sve to jedna oblast?
-
- Inventar foruma
nakako pase sa distribucijom rusa 
kako sam vec napisao, od ovih sto pricaju ruski kao maternji jezik, je tek jedna trecina rusa po nacionalnosti.

kako sam vec napisao, od ovih sto pricaju ruski kao maternji jezik, je tek jedna trecina rusa po nacionalnosti.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
-
- Inventar foruma
-
- Inventar foruma
eh, dobro ste i pogodili.
olimpijske gotove i sad pocinjemo...
predsjednik Putin naredio hitnu vojnu vjezbu za testiranje bojne spremnosti oruzanih snaga rasporedjenih po zapadnoj Rusiji u Srijedu, prenose agencije, u cilju pokazivanja ruske vojne sile dok traju napetosti sa zapadom zbog Ukrajine.
(Reuters) - President Vladimir Putin ordered an urgent drill to test the combat readiness of the armed forces across western Russia on Wednesday, news agencies reported, flexing Moscow's military muscle amid tension with the West over Ukraine.
"In accordance with an order from the president of the Russian Federation, forces of the Western Military District were put on alert at 1400 (0500 ET) today," Interfax quoted Defence Minister Sergei Shoigu as saying.
(Writing by Steve Gutterman, editing by Elizabeth Piper)
olimpijske gotove i sad pocinjemo...
predsjednik Putin naredio hitnu vojnu vjezbu za testiranje bojne spremnosti oruzanih snaga rasporedjenih po zapadnoj Rusiji u Srijedu, prenose agencije, u cilju pokazivanja ruske vojne sile dok traju napetosti sa zapadom zbog Ukrajine.
(Reuters) - President Vladimir Putin ordered an urgent drill to test the combat readiness of the armed forces across western Russia on Wednesday, news agencies reported, flexing Moscow's military muscle amid tension with the West over Ukraine.
"In accordance with an order from the president of the Russian Federation, forces of the Western Military District were put on alert at 1400 (0500 ET) today," Interfax quoted Defence Minister Sergei Shoigu as saying.
(Writing by Steve Gutterman, editing by Elizabeth Piper)
- Calla
- Legenda foruma
upravo sa ovom mojom zadnjom recenicom klimam ti glavom za potvrdu tvoje a i moje izjave ,,Krokodil Behko wrote:Bankrotirali su zbog enormne korupcije. Dakle, ukrajinska roba ima lakši pristup ruskom tržištu ali su bankrotirali. Izgleda da to i nije nešto. Trebaš znati da Ukrajina uglavnom nema ni naftu ni gas a Rusija to ima u izobilju. Sve što iz Rusije ode u Ukrajinu preko kupuvine ukrajinskih proizvoda, vrati se nazad u Rusiju i to bar petostruko a preko prodaje velikih količina zemnog gasa.Calla wrote:Novine Tanjug,,
@@@@@@@@@@@@@@@@!!
Kao što vidiš, Rusi tu i nisu neki fini i ljubazni. Ovaj novi gasovod kojeg prave, uopće neće ići preko ukrajinske teritorije i to je dodatna ucjena na tu zemlju. Poprilično sam siguran da je EU ipak bolja opcija. Naravno, prethodno bi morali poraditi na standardima svojih proizvoda, kako bi bili konkurentni na evropskom tržištu.
neka ih samo rusi puste na miru ,,,oni ce se bolje sami snaci !
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
pa dobro to su tvoji dojmovi i tebi se cini tvoja slika kristalno jasnom,dok nekima njihova i tako......ja znam jedno:protestuje se iz nezadovoljstva....tačka....harlekin wrote:samo men izgleda na planeti jasno da zapad po svijetu postavlja vlast koja mu odgovara
npr za par godina ce ameri postavljat neke baze ili proturaketne stitove po ukrajini,a k.... bi postavili da ne ubace nekog svog ranije.
i fkt me nervira koliko je raja glupa,pun k.... beskucnika na zapadu,milion sranja i problema,krsenja te demokratije koju oni sire,a retardirani narod konta
a gdje god ima protesta(u ukrajini,kod nas ili na marsu)naci ce se uvijek ljudi koji ce govoriti:evo nagovorio ih zapad,nagovorio ih bakir,omer,itd.....isto ko kad zena ostavi muza iz nezadovoljstva,kod nas se kaze:puno se druzila hadzerom,pa je ona nagovorila......niko ne objasnjava nezadovoljstvo zene njenim muzem......ili ne vidi da je modra i pokrpana......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Dole na Krimu je već pala prva žrtva, Rus valjda. Sad ako se budu svetili a još znaju da imaju podršku Putina..eto rata.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
-
- Inventar foruma
jeste, a vidi ko su bili ovi drugi demonstrantiLebowski wrote:Dole na Krimu je već pala prva žrtva, Rus valjda. Sad ako se budu svetili a još znaju da imaju podršku Putina..eto rata.

In the Crimean administrative capital of Simferopol, pro-Russian demonstrators clashed with about 20,000 Muslim Tatars rallying in support of Ukraine's interim pro-European government.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa to znači da Rusi definitivno imaju problem sa svim narodima koji nisu Rusi. Prvo ugnjetavaju razne muslimanske narode u jugozapadnoj Rusiji a potom i Ukrajince u centralnoj i zapadnoj Ukrajini. Sad će se ovi ujediniti. Ako tu dodamo i Gruziju, u političkom smislu mogu imati jaku poziciju.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time