Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Pasaga » 10 Jul 2014, 14:35

Rockefeller wrote:Izraelci bi mogli biti dobri učitelji nama budući da su nam sudbine bile jako slične. Oni nama imaju savjeta za ponuditi i o hvatanju ratnih zločinaca i o njihovom sudjenju i o špijunaži i o kako opstat u tako neprijateljskom komšiluku i kako začepit gubicu komšijama i o mnogo čemu drugom.
Njihova ruka je najduza ruka.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 10 Jul 2014, 15:11

Rockefeller wrote:Izraelci bi mogli biti dobri učitelji nama budući da su nam sudbine bile jako slične. Oni nama imaju savjeta za ponuditi i o hvatanju ratnih zločinaca i o njihovom sudjenju i o špijunaži i o kako opstat u tako neprijateljskom komšiluku i kako začepit gubicu komšijama i o mnogo čemu drugom.
nekad si mi malo paranoičan rocke :hm

ima jedna bitna postavka koja dijeli izraelce od ostatka svijeta, a to je da židovi drže za muda svjetskog policajca usa...
vidio bi ja njihovu bahatost, da nije tako :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 10 Jul 2014, 15:30

e da, i da su treci po nuklearnom arsenalu...

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 10 Jul 2014, 23:47

Gdje su sad oni liberalisti od neki dan. Židovi jelde opet nisu poremećeni, ja sam :lud
Radi tri židovska dječaka ubili su preko 90 civila, 600 ranili, među ubijenim petogodišnji dječak, a ovako se time naslađuju jadne žrtve Holokausta
Last edited by JCR on 10 Jul 2014, 23:48, edited 1 time in total.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 10 Jul 2014, 23:47

....

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 10 Jul 2014, 23:50

gadovi

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 11 Jul 2014, 00:03

storm wrote:nekad si mi malo paranoičan rocke :hm

ima jedna bitna postavka koja dijeli izraelce od ostatka svijeta, a to je da židovi drže za muda svjetskog policajca usa...
Možemo i mi za mudo držati svjetskog policajca. Oni za desno, mi za lijevo. :bih

Sve što bude u budućnosti je posljedica onoga što smo radili u sadašnjici. Sve što je Izrael radio u prošlosti je posljedica onoga što je sada. Mi, da smo neki ljudi, bi uzeli Toru, jevrejske običaje, govor, svakidašnjicu, ubjedjenja, historiju itd. i dobro, dobro proučili i onda bi dali uticajnim ljudima (hodžama, političarima, pjevačima, fudbalerima) da te ideje rašire medju ljude.

Nad njima se nikad više neće desiti genocid. Nad Bosancima nisam siguran.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 11 Jul 2014, 00:06

pa mi nismo mogli tri kamiona municije 7.62 dobit za vrijeme rata roki. nije to samo do odluke 'ne damo se'

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 11 Jul 2014, 00:08

Najbolje se u Iluminate infiltrirati.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Ruana

Post by Ruana » 11 Jul 2014, 10:28

Izraelci kao u kinu gledaju bombardovanje Gaze, aplauzi nakon eksplozija
Danski novinar Allan Sorensen objavio je na Twitteru fotografiju koja prikazuje Izraelce koji s brda gledaju bombardovanje Gaze.

Image
Fotografija je snimljena u gradu Sderotu, kilometar udaljenom od granice s Gazom, a Sorensen ju je nazvao "Kino u Sderotu".

Nakon pada svake granate, Izraelci su aplaudirali, piše ovaj novinar.

Agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA) proglasila je danas vanredno stanje u Gazi.

Na službenoj web stranici UNRWA-a navodi se da je vanredno stanje proglašeno zbog rastućih napada Izraela.

U saopćenju se također navodi da je u posljednjih 24 sata poginulo 46 civila, a da je 117 osoba povrijeđeno, te da su napadi ciljano usmjereni na stambena područja.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 11 Jul 2014, 11:39

storm wrote:
nekad si mi malo paranoičan rocke :hm

pa dovoljno ti je da pogledaš koliko Židova sjedi u kongresu i sve ti je jasno..
da ne pričamo o gospodarskim lobijima i udrugama...

ne znam tko mi je mrži u svj.politici ...Britanci ili Židovi

Palestina :ok

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 11 Jul 2014, 12:40

Pretenciozan naslov al hajd. Nije ni pretjerano zanimljivo.

Ovo je prava istina o sukobima u Gazi koju vam Izrael i svjetski mediji nisu željeli otkriti

Image

Donosimo vam tekst koji je povodom posljednih sukoba između Palestinaca i izraleske vojske napisao novinar britanskog Independenta David Fisk. Kroz kraći pregled historije odnosa između Jevreja i palestinskih Arapa na Bliskom Istoku, Fisk navodi stvarne razloge sukoba između ove dvije grupe, sukoba koji su se uvijek, ma koliko vodeći svjetski mediji skretali pažnju sa suštine, vodili prvenstveno zbog jedne stvari - teritorije

OK, do danas u podne, broj smrtnih slučajeva je 40: 0 u korist Izraela. A sada ide priča o Gazi koju nećete čuti ni od koga u narednih nekoliko sati.

Radi se o zemlji. Izraelci Siderota su pod raketnom paljbom od strane Palestinaca iz Gaze i sada Palestinci dobijaju svoju zasluženu kaznu. Southern Gaza Strip Naravno. Ali sačekajte, kako to da svi ovi Palestinci svih njih 1.5 milion su na prvom mjestu i nagurani u Gazu? Pa, njihove porodice su nekada živjele, zar ne, u onome što se danas zove Izrael? A onda su izbačeni ili pobjegli spašavajući svoje živote kada je stvorena država Izrael.

Zadržite dah, bit će vam potrebno. Ljudi koji su živjeli u Siderotu početkom 1948. nisu bili Izraelci, već palestinski Arapi. Njihovo selo se zvalo Hudž. Nisu ni bili neprijatelji Izraela. Dvije godine ranije, ti isti Arapi su zapravo skrivalii borce jevrejske Hagane od britanske vojske. Ali kada je izraelska vojska 31. maja 1948. godine upala u Hudž protjerala je sve arapske seljane u Pojas Gaze! Oni su postali izbjeglice. David Ben Gurion (prvi premijer Izreala je to nazvao “nepravednom i neopravdanom akcijom”. Šteta. Palestincima Hudža nikad nije bilo dozvoljeno da se vrate.

A danas, preko 6.000 potomaka Palestinaca iz Hudža, sada Sederota, živi u bijedi Gaze, oni su među “teroristima” za koje Izrael tvrdi da uništavaju i pucaju na ono što je zapravo Hudž. Zanimljiva priča.

I isto opet pravo Izraela na samoodbranu. Čuli smo to danas ponovo. Šta bi bilo da su stanovnici Londona raketirani kao stanovnici Izraela? Zar ne bi uzvratili? Pa da, ali mi Britanci nemamo više od milion bivših stanovnika Velike Britanije koji su zatvoreni u izbjegličkim kampovima od nekoliko kvadratnih metara oko Hastingsa.

Posljednji put ovaj sumnjivi argument je upotrebljen 2008. kada je Izrael napao Gazu i ubio najmanje 1.100 Palestinaca (omjer 1.100 naprema 13). Šta da je Dublin pod raketnim napadom, zapitao se izraelski ambasador? Ali britanski grad Crossamglen u Sjevernoj Irskoj je 1970. bio pod napadom od strane Irske Republike, ali RAF nije bombardovao Dublin u znak odmazde, ubijajući irske žene i djecu? U Kanadi 2008. pristalice Izrela su upotrijebile isti lažni izgovor. Šta da su se stanovnici Vankuvera ili Toronta ili Montreala našli pod raketnim napadima iz vlastitih predgrađa? Kako bi se oni osjećali? Ali Kanađani nisu autohtono stanovništvo Kanade ugurali u izbjegličke kampove.

A sada ćemo prijeći na Zapadnu obalu. Prije svega, Benjamin Netanyahu je rekao da ne može razgovarati sa palestinskim ‘predsjednikom’ Mahmud Abbasom, jer on ne predstavlja Hamas. Onda kada je Abbas formirao vladu jedinstva, Netanyahu je rekao da ne može pričati sa Abbasom jer se ujedinio sa ‘terorističkim’ Hamasom. Sada on kaže da jedino može razgovarati sa njim ukoliko raskine sa Hamasom, čak i ako onda on neće predstavljati Hamas.

U međuvremenu, taj veliki ljevičarski izraelski filozof Uri Avnery devedesetogodišnjak a još uvijek, na sreću, snažan- je pokupio najnoviju opsesiju svoje zemlje: postoji opasnost da će Islamska država napasti sa zapada iz svog iračko-sirijskog Halifata i doći do istočne obale rijeke Jordan.

“Southern Gaza Strip I Netanyahu kaže”, prema Avneryju,”‘ukoliko ih ne zaustavi stalni izraelski garnizon (na rijeci Jordan) oni će se pojaviti na vratima Tel Aviva“. Istina je, naravno, da bi izraelske zračne snage satrale IDIŠ onog trenutka kada bi se usudili priječi jordanske granice iz Iraka ili Sirije.

Značaj ovoga je, međutim, da ako Izrael zadrži svoju vojsku na rijeci Jordan (kako bi zaštitio Izrael od Islamske države) buduća palestinska država neće imati svoje granice i bit će enklava unutar Izraela, sa svih strana okružena teritorijom koju drže izraelci.

“Poput južno-afričkih Banstustanaca“, kaže Avnery. Drugim riječima “održiva” država Palestina neće nikad postojati. Uostalom, zar Islamska država nije isto što i Hamas? Naravno da nije.

Ali, to nije ono što smo čuli od Mark Regeva, glasnogovornika Netanyahua. Ne, ono što je on kazao za El-Džeziru je da je Hamas “ekstremistička teroristička organizacija koja se ne razlikuje mnogo do Islamske države u Iraku, Hizbullaha u Libanu, Boko Harama….”. Tja. Hizbollah je šitska milicija koja se sada bori do smrti unutar Sirije protiv sunitskih muslimana Islamske države. I Boko Haram- koji je na hiljade kilometara od Izraela- nije prijetnja Tel Avivu.

Ali shvatili ste. Palestinci u Gazi- i molim vas zaboravite, zauvijek, da su 6.000 Palestinaca čije porodice vode porijeklo sa zemlje Sederota- su u savezu sa desetinama hiljada islamista koje prijete Malikiju iz Bagdada, Assadu iz Damaska ili predsjedniku Goodluck Jonathanu u Abudži. Štaviše, ukoliko je Islamska država (Halifat) krenuo ka Zapadnoj obali, zbog čega onda izraelska vlada tamo još uvijek gradi kolonije, ilegalne, i to na arapskom zemljištu za izraelske civile.

Ovdje nije riječ samo o ubistvu trojice izraelaca na okupiranoj Zapadnoj obali ili ubistvu Palestinca u okupiranom istočnom Jerusalimu. Niti o hapšenju velikog broja hamasovih militanata i političara na Zapadnoj obali. Niti je riječ o raketama. Kao i obično, radi se o zemlji.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 12 Jul 2014, 00:14

Image

Image

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Jul 2014, 13:47

Psihološki rat Izraela: Izađite iz stana, imate pet minuta do udara rakete

Uoči zračnog napada, izraelska vojska telefonskim putem kontaktira stanovnike pojasa Gaze. Sawsan Kawarea, stanovnica Khan Younisa, u utorak je bila u kući kada je zazvonio njezin telefon.

Javila se, a na drugoj strani bio je “David” koji je tvrdio da je izraelski vojnik, piše Washington Post.

- Tražio me po imenu, a onda rekao “Imate žene i djecu u kući. Izlazite van. Imate pet minuta do udara rakete2, rekla je.

Poslušala je i s djecom istrčala van, a ubrzo je kuću pogodila mala raketa. Bilo je to posljednje upozorenje, jer je pet minuta kasnije veći projektil uništio njezin dom.

Telefonska upozorenja dio su šire strategije. Godinama je izraelska vojska koristila mobitele i male rakete upozorenja kako bi obavijestili ljude koje zgrade će gađati, da stignu pobjeći. Praksa seže u 2006. godinu.

- Pozdrav, moje ime je Danny. Oficir sam u izraelskoj obavještajnoj službi. Za sat vremena vašu ćemo kući dignuti u zrak, bio je poziv koji je Mohammed Deb primio uoči uništavanja njegovo doma te godine.

Taktika je primjenjivana i 2008. godine, a 2009. godine izraelsko ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo je kako je upućeno više od 165 hiljada telefonskih poziva upozorenja.

Razlozi primjene ove taktike su očiti. Izrael je dugo kritiziran zbog smrti civila tokom vojnih akcija na palestinskom teritoriju.

U teoriji, telefonski pozivi daju, posebno žena i djeci, priliku za bijeg. Međutim, riječ je i o prikazu moći Izraela koji tako lako prodire u komunikacijsku mrežu Gaze.

Kritičari tvrde da je riječ o psihološkom ratovanju. Postoje izvještaji o upozorenjima iza kojim nije uslijedilo bombardiranje, ali i o bombardiranjima kojima nije prethodio poziv. Također, u napadima znaju biti uništene pogrešne mete.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Jul 2014, 13:56

Nekad bas čovjek zazali, uhvati se u razmišljanju, zašto hico nije bio temeljitiji :kafa
Znam da nije ispravno ali tako je :cudi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Jul 2014, 14:00

A čuj ovog :bua

Dodik uputio pismo podrške Izraelu: 'Saosjećam s vama!'

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo izraelskom predsjedniku Shimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanyahuu, u kojem je izrazio potpuno razumijevanje i podršku odlučnosti da na terorističke prijetnje i akcije protiv Izraela odgovore na adekvatan način, štiteći bezbjednost svojih građana i njihovu imovinu, piše Srna.

Dodik je istakao da sa posebnom pažnjom i zabrinutošću prati razvoj situacije u pojasu Gaze, jer duboko i iskreno saosjeća sa prijateljskim jevrejskim narodom i državom Izrael.

"Terorističke prijetnje i akcije militantnih islamističkih grupa su prijetnja cjelokupnoj svjetskoj zajednici, pa bi i ona morala da stane u jedan front protiv takvih prijetnji", istakao je Dodik u pismu.

On je izrazio uvjerenje da će se država Izrael odruprijeti takvim prijetnjama i da će se mir vratititi na cijelu teritoriju Izraela.

"Primite izraze našeg dubokog poštovanja, podrške i saosjećanja sa Vašim narodom", naveo je Dodik u pismu predsjedniku i premijeru Izraela.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 12 Jul 2014, 14:04

storm wrote:Nekad bas čovjek zazali, uhvati se u razmišljanju, zašto hico nije bio temeljitiji :kafa
Znam da nije ispravno ali tako je :cudi
U pravu si.
A sta sa hicama novog doba???
Oni njegove greske ne prave. :djed
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Jul 2014, 14:14

Leb to su one retorike. tvoj neprijatelj je moj.. Jasno je kod njega da podržava samo iz razloga što se sukobljavaju sa muslimanima.. Tako bi on i da rusi sataru pola kugle on bio bezrezervno uz njih...
Svi normalni i nekompromitirani su uz palestinu :cudi

Ali kod velikih sila ne postoji interes, da se to zaustavi jer je poželjno da su muslimani bad Boys da se ima pokriće za svoje postupke... A glup narod je sklon brkanju uzroka i posljedica...
I ne podilazim tu na forumu jer je većina forumasa muslimanske vjere nego jednostavno iz mog kuta to tako izgleda
..

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 12 Jul 2014, 14:19

Storme....
Koliko su genocida,samo od 45 do danas napravili ovi veliki...kako ih mi zovemo??
Da neidemo dalje u proslost,nebi ih mogli nabrojati.
Pogledaj,prelistaj noviju istoriju,vidjet ces da je omjer u stradalim,sto se tice religije
uopste nebitan,kod ostvarivanja licnih interesa.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Jul 2014, 14:26

Ja ti pričam da je sad ovo interesantno zbog nafte...
Zašto nikoga ne smeta poredak i situacija u s Koreji, Tibetu, Bjelorusija, i da ne nabrajam dalje...

Post Reply

Return to “Svijet”