Hrvatski nacionalizam

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9362 times
Been thanked: 11113 times
Status: Offline

Re: Hrvatski nacionalizam

Post by Krokodil Behko » 14 Jul 2014, 16:29

Koliko drame zbog najnacionalističkije zemlje u EU.
Kome trebaju dokazi taj nije baš najzdraviji.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 801 times

Post by vila » 14 Jul 2014, 16:34

Krokodil Behko wrote:Koliko drame zbog najnacionalističkije zemlje u EU.
daj dokaz,primjer za nas bolesne...tj za mene ne baš najzdraviju?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 14 Jul 2014, 16:43

vila wrote:
daj dokaz,primjer za nas bolesne...tj za mene ne baš najzdraviju?
dokaz je to što već jesmo....postojimo....štaš više :cudi

...al je sokol previsoko
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 14 Jul 2014, 16:44

Evo, baš nađoh mnogo slobodnog vremena da ti elaboriram sve to. ;)
Već rekoh sve.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 14 Jul 2014, 16:48

Krokodil Behko wrote:Evo, baš nađoh mnogo slobodnog vremena da ti elaboriram sve to. ;)
Već rekoh sve.
hvala...sve sam razumjela...nažalost

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 14 Jul 2014, 18:30

Senahid wrote:

Ne se nervirati vila. Vidim da bosnjacki nacionalizam istura svoju galvu polako. Uz tebe sam, vecinom, ali nemam sad bas vremena za forum, inace bih se rado ukljucio u ovaj thread. :djed
ne nerviram se...loše mi djeluje na ten pa izbjegavam :)

draže mi je biti lijepa nacionalistica nego......tOčke interpretirati po želji

a ne bi se složila s tobom da je posrijedi bošnjački nacionalizam...više se tu radi o naslijeđu iz komunističkih vremena pa se obezvrijeđuje sve što se ne uklapa u koncept tih "slobodniH" umova.diktaturu je teško izbrisati...

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 14 Jul 2014, 18:41

krhotina wrote:

O, zašto bi mi bilo iz poniženja da ti odgovorim?
Ja se dakle držim teme o hrvatskom nacionalizmu i pritom mislim na onaj radikalni, koji nije institucionalan niti konstantan ali se povremeno dovoljno jasno ispoljava. Hrvati baštine fašističku-ustašku ideologiju, jednako kao i Srbi, četničku. Vjerujem da se većina, slično tebi, gnuša ustaštva i endehazije, ali ima i određen broj onih koji se time diče te ideološki i praktički djeluju po toj matrici.
To je u principu sva relevantna priča na ovu temu :mah
ako nacionalizam nije institucionalan onda ni država ne može biti najnacionalistička u Europi(kako neki nazvaše Hrvatsku)
e sad dolazimo do drugog problema
ti hrvatski nacionalizam automatski vežeš za fašizam i za ustašku ideologiju a ja tvrdim da je to pogrešno
recimo a.starčević se smatra ocem hrvatskog nacionalizma a on je živio kad? fašizam tada nije ni postojao!

ajmo uzeti odmak od prefiksa hrvatski...pošto vidim da loše djeluje na neke ličnosti

šta je po tebi nacionalizam i je li on nužno loš?
da li je nacionalizam i jačanje svijesti naroda o njegovoj povjesti,jezičnom i kulturnom naslijeđu?

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 15 Jul 2014, 01:06

storm wrote:Jagodo mnogo si zabrijala... Koristiš izraze koji nisu tebi svojstveni sto mi ukazuje na natruhe huje kod tebe... Positive sister.. Positive :pusa
Jezik nije nikoga ubio.. Huja jest :oo
Lav ju :oo
A joj sreco moja, kad bude huja, osjetices, i to jako :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi Nema huje u mene:) Jednostavno mi je fun slusat supljake o diktaturi komunizma, kako u Cro nema nacionalizma i fasizma, sto i jeste djelomicno tOcno, Hrvati su fin narod, vecinom, oni iz bosne wannabehrvati su oni koji su zadojeni hahahahahahaha
:zubi

Nacinalizam jeste nuzno los, tOcka :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 15 Jul 2014, 01:09

E jesi zapela za tu tOčku :oo .. nije to nacionalizam ako neko govori tako, pa čak da je jučer počeo govoriti tako.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 15 Jul 2014, 01:11

Nije?! Kako i zasto?! Daj primjerak, al da je ziv insan :D
D.I.L.L.I.G.A.F.

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 15 Jul 2014, 01:47

vila wrote:
krhotina wrote:

O, zašto bi mi bilo iz poniženja da ti odgovorim?
Ja se dakle držim teme o hrvatskom nacionalizmu i pritom mislim na onaj radikalni, koji nije institucionalan niti konstantan ali se povremeno dovoljno jasno ispoljava. Hrvati baštine fašističku-ustašku ideologiju, jednako kao i Srbi, četničku. Vjerujem da se većina, slično tebi, gnuša ustaštva i endehazije, ali ima i određen broj onih koji se time diče te ideološki i praktički djeluju po toj matrici.
To je u principu sva relevantna priča na ovu temu :mah
ako nacionalizam nije institucionalan onda ni država ne može biti najnacionalistička u Europi(kako neki nazvaše Hrvatsku)
e sad dolazimo do drugog problema
ti hrvatski nacionalizam automatski vežeš za fašizam i za ustašku ideologiju a ja tvrdim da je to pogrešno
recimo a.starčević se smatra ocem hrvatskog nacionalizma a on je živio kad? fašizam tada nije ni postojao!

ajmo uzeti odmak od prefiksa hrvatski...pošto vidim da loše djeluje na neke ličnosti

šta je po tebi nacionalizam i je li on nužno loš?
da li je nacionalizam i jačanje svijesti naroda o njegovoj povjesti,jezičnom i kulturnom naslijeđu?

Pa valjda si uočila da se od početka bavim tim radikalnim oblikom nacionalizma jer sam tako i shvatio ovu temu.
O nacionalizmu, bosanskom, hrvatskom... koji podrazumijeva visoku svijest o svom narodu, zemlji, o očuvanju nacionalne posebnosti itd. je bespredmetno raspravljati jer su to apsolutno pozitivne stvari.

Nisam pristalica nikakvog etiketiranja tipa 'najnacionalističkija' ili jednodimenzionalnog određivanja cijelog naroda, ali su u pogledu hrvatskog radikalnog nacionalizma stvari posve jasne, mada to tebi možda ne izgleda tako.
Ustaška ideologija nije bjelodana, ali je itekako živa, i svaki hrvatski radikal koji ima potrebu da se kao takav javno izjasni posegnut će dozirano u bogatu riznicu ustaštva. Ti si mlada osoba i nemoj se zavaravati da je npr. pozdrav 'za dom spremni' naivna stvar. Ne trebaš van Hrvatske nikom objašnjavati njegovo značenje jer svi u regionu znaju šta on simboliše.
Kad je pak riječ o prošlom sistemu, komunisti i partizani nisu planirali pripojiti zapadni dio Bosne Hrvatskoj a ostatak prepustiti srpskim radikalima. Kreni od toga da je vrijeme mračnjaštva u Hrvatskoj bilo u doba kada ste imali fašističku državu.

Eto, ne bih da duljim, samo ću reći da bez obzira na teško stanje, ljudi u našim susjednim zemljama, posebno mladi, imaju priliku da žive slobodoumno i da grade neke nove bolje odnose :nokti

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 15 Jul 2014, 13:27

Senahid wrote:Jagoda, iako se donekle slazem sa tobom, ne zaboravi da smo i "mi", tadasnji muslimani cinili jedan dobar dio ..... Ovo kazem tek onako usput jer u..... i nacionalizam u "zdravoj mjeri" (iako to na Balkanu ne postoji) nisu sinonimi. Pristalica ustaske ideologije itakekako ima i danas, pretezno medju hrvatskim narodom (to je i normalno jer smo se mi muslimani davno ogradili od njih) ali mi se uistinu ne svidja da se svako ko potegne malo sa tim nacionalzimom odmah proziva imenima iz 2.sv rata.
Apsolutno se slazem. Nikad i ne potezem nikakva imena, etikete, sem "krkan, krkanka" i slicno hahahahahahahahahaha A uvijek si dam za pravo da kritikujem svakog nacionalistu bas zato sto prvo kritikujem "svog", mada mi se od te izjave "moji, tvoji" i slicno kosa dize na glavi :rol

Sta se nova gospoda pravi da ne kuzi je to da svako, ama bas svako, i najsitnije busanje sa prsticima, zastavicama, tOckicama, i slicno jeste, i uvijek ce biti odraz one duboke unutarnje mozda ne mrznje, ali def. netrpeljivosti prema svemu sto je drugacije i ne nosi obiljezja onog "njegovog". Sta zaboravljaju u procesu je da samo iskazuju licno nezadovoljstvo i slabosti, koje opet 'vako neki ko ja uzmu pa razvlace ko pracku :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi

Da ponovim: nemam zilch tolerancije za levate koji drugom zele zlo :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 15 Jul 2014, 15:15

..triba najprvo ojačat nacionalni identitet pa da bi mogli dobit i nacionaliste..polalp krehko ne ide to priko noći.. :sjedi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 15 Jul 2014, 16:08

Nela wrote:
Jagoda wrote: Niko od ljudi u rodjenih BiH, bilo koje vjere, od roditelja rodjenih u Bosni, nije i to garantujem zivotom nikad u zivotu cuo za tOcka i vlOk, dok se nije pokondirio sa nacio style :zubi :plavi :plavi :plavi
Tacno! najezim se kad cujem da neko odjednom pocne govoriti vlak, kat, tocka itd.
Onda volim da pitam sto se ne vlace vlakom, posto se mi vozimo vozom :valja
..jes ti srpkinja... :kita

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 15 Jul 2014, 16:30

hrvat+domoljub+točka=ustasha... laki je :ustasha na kvadrat :ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Jul 2014, 20:02

Senahid wrote:Iako se ne slazem da je hrvatski nacionalizam ustastvo, slazem se sa Behkom da je to u HR najizrazenije. Da nije tako Tompsona ne bi imao ko slusati. Medjutim, on i dalje "puni" sale.

Ama Tomphson je tu najmanji problem. Njega niko nikada neće ušutkati jer im je potreban. Kad ih neko optuži za nacionalizam, oni odmah skoče pa kažu kako su to samo Tomphson i HSP ali oni nemaju veliku podršku. Jbt, pa taj Tomphson mi je čak i simpa u poređenju s ovim ostalim nacionalistima. Nacionalisti su i iz razloga, što misle da su bolji od nas i Srba, pa imaju pravo da budu nacionalisti, a mi nemamo pravo da im to kažemo. Taman toliko brojni, da možemo reći da je to kolektivna pojava u HR.

Kad komuniciraju s Evropom, onda su europejci, čim se okenu prema nama, odmah su nacionalisti. Čak je i Milanović nacionalista što se toga tiče.
O tome ti govorim. Različiti aršini jer misle da su haos kulturna država, pa mi ostali na Balkanu, vjerovatno nismo dostojni ravnopravne komunikacije.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 15 Jul 2014, 20:10

sve se meni čini da ti imaš kompleks hrvata :ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Jul 2014, 20:12

Ja bih najprije rekao, da ste sami sebi kompleks.
Težak je to zadatak, predstavljati se za nešto što nisi, kako pred cijelim svijetom, tako i pred samim sobom.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 15 Jul 2014, 20:14

Krokodil Behko wrote:Ja bih najprije rekao, da ste sami sebi kompleks.
Težak je to zadatak, predstavljati se za nešto što nisi, kako pred cijelim svijetom, tako i pred samim sobom.
evo :cvijece za utješnu nagradu..

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 15 Jul 2014, 20:43

Milanović nacionalista :respekt :valja

Post Reply