Premijer liga BiH 2014/15
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
- Status: Offline
Re: Premijer liga BiH 2014/15
Vrlo važna i slatka pobjeda. Jeste sve ujednačeno ali sada Sarajevo u drugom dijelu nema niti jedno teško gostovanje. Dolazi im Željo. Široki, Zrinjski i Borac, svi dolaze u Sarajevo. Sloboda isto dolazi na Koševo. Čelik takodje dolazi na Koševo. Od prve polovice ekipa sa trenutne tabele Sarajevo gostuje samo kod Veleža, Slavije i Olimpika. I ja sam vrlo optimističan po pitanju prvaka BiH. Mislim da je derbi bio ključ i da sada samo čudo može spriječiti da FK Sarajevo ne postane novi prvak države.
U sledećem kolu Široki igra protiv Zrinjskog i tu bi neko trebao izgubiti bodove. A Sarajevo igra protiv Viteza i sa tri boda trebao bi se još više približiti prvom mjestu ili čak zauzeti drugo.
Što se tiče utakmice, moglo je biti i više a moglo je biti i neriješeno. Do prekida (oko dvadesete minute) Željo je bio spreman da primi petardu. Nakon njega su se stabilizovali. Drugo poluvrijeme mahom dosadno, jedna ozbiljnija šansa Željezničara. Kad su počeli gubiti mogli su doživjeti potop jer je Sarajevo 2x izašlo s golmanom jedan na jedan i par puta su uprskali kontranapade u kojima su bili brojčano u prednosti u odnosu na Želju. Ebi ga.
U sledećem kolu Široki igra protiv Zrinjskog i tu bi neko trebao izgubiti bodove. A Sarajevo igra protiv Viteza i sa tri boda trebao bi se još više približiti prvom mjestu ili čak zauzeti drugo.
Što se tiče utakmice, moglo je biti i više a moglo je biti i neriješeno. Do prekida (oko dvadesete minute) Željo je bio spreman da primi petardu. Nakon njega su se stabilizovali. Drugo poluvrijeme mahom dosadno, jedna ozbiljnija šansa Željezničara. Kad su počeli gubiti mogli su doživjeti potop jer je Sarajevo 2x izašlo s golmanom jedan na jedan i par puta su uprskali kontranapade u kojima su bili brojčano u prednosti u odnosu na Želju. Ebi ga.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace

Branko Karačić više nije trener Zrinjskog: "Potez Uprave je sramotan"
Karačić više nije trener Zrinjskog
Piše: A.Ha.
BRANKO KARAČIĆ, hrvatski stručnjak, više nije trener mostarskog Zrinjskog, kluba s kojim je prošle sezone postao prvak Bosne i Hercegovine.
"Dosadašnjem treneru se zahvaljujemo na svemu urađenom i želimo mu puno sreće u daljnjem radu, a u povijesti HŠK Zrinjskog bit će upamćen kao trener koji je donio treći naslov prvaka u Mostar. Iako odluka nije bila jednostavna, donesena je prije svega kako bi se momčadi i svima oko momčadi jasno dalo do znanja da je ambicija HŠK Zrinjskog obrana naslova prvaka i da će sve ispod toga cijeniti kao neuspjeh", stoji u priopćenju Zrinjskog, trećeplasirane momčadi prvenstva nakon jesenskog dijela.
Karačić, bivši trener Osijeka, Šibenika i Cibalije, ogorčen je...
"Dobio sam danas uvredljivu `čestitku´ za Božić od ljudi koji vode Zrinjski. Osjećam se povrijeđenim. Potez Uprave Zrinjskog je sramotan. To je sve što u ovom trenutku mogu reći", izjavio je Karačić za Klix.ba.
Mostarski klub ime novog trenera objavit će u sljedeća dva tjedna.
Habibti, ya nour el - ain... 

mišo krstičević novi trener zrinjskog ..dobar izbor pošten i vridan trener i izvanserijski radnik 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
zrinjski i velež odigrali 2:2 u kup utakmici...naravno kako bi prošlo bez nereda.. 

- drugrankovic
- Inventar foruma
dobro, to je tradicionalno navijacki folklor od devedesetih...
posle utakmice aj svojim zivotima...
posle utakmice aj svojim zivotima...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Nekada je to bilo nezamislivo
Tri prvoplasirane ekipe, tri domaća susreta i samo tri boda
Piše: A. Beganović
U vikendu iza nas odigrano je 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a niti jedna od tri prvoplasirane ekipe (Široki, Sarajevo, Zrinjski) nije uspjela slaviti na domaćem terenu.
Vodeći Široki na Pecari je dočekao Željezničar i nakon 90 minuta nije bilo golova. Drugoplasirano Sarajevo na Koševu je snage odmjerilo s Borcem, a utakmica je kao i ona u Širokom Brijegu završena bez golova, dok je trećeplasirani Zrinjski u Mostaru remizirao sa Drinom.
Tri prvoplasirane ekipe, drugi dio sezone, tri domaće utakmice i samo tri boda. Do prije nekoliko sezona ovakvi ishodi mečeva su bili nezamislivi, no danas stvari izgledaju mnogo drugačije. Dosta dobro suđenje daje priliku i gostujućim ekipama da dođu do bodova, pa čak i ako igraju protiv ekipa koje se bore za titulu, što je svakako za pohvalu i što daje dodatnu draž Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Da u našem klupskom fudbalu pušu neki novi vjetrovi, iako se često ističu samo negativne stvari, govore i pojedini statistički podaci iz jesenjeg dijela sezone.
Na 120 odigranih susreta 58 pobjeda su ostvarile domaće ekipe (48.33%), 35 susreta je završilo bez pobjednika (29.17%), dok su 27 pobjeda ostvarile gostujuće ekipe (22:50%), a u sezonama 2007/2008 i 2008/2009 gosti su u 240 odigranih susreta upisali 25 i 22 pobjede.
No, to nije sve, odnosno da gostujuće ekipe imaju mnogo bolje uslove za igru danas u odnosu na prije par godina govore i podaci o dosuđenim jedanaestercima u jesenjem dijelu aktuelne sezone. Na 120 odigranih susreta dosuđeno je 20 kaznenih udaraca, od čega 11 za gostujuće, a devet za domaće ekipe.
Kvalitet fudbala u Premijer ligi nije na vrhunskom nivou, uostalom kao ni u nacionalnim takmičenjima naših ssusjednih zemalja. Međutim, stvari idu na bolje i bez obzira na sve negativnosti koje se često stavljaju u prvi plan, mnogo je stvari u domaćem fudbalu koje su mnogo bolje nego prije nekoliko godina, a kada se Premijer liga smanji, sasvim sigurno će i kvalitet biti na jednom višem nivou.
17. KOLO
14.03. 15:00 MLADOST VELEŽ 0:0
14.03. 15:00 ČELIK SLOBODA 2:2
14.03. 15:00 OLIMPIC VITEZ 2:0
14.03. 17:00 SARAJEVO BORAC 0:0
15.03. 15:00 ZRINJSKI DRINA Z. 1:1
15.03. 15:00 TRAVNIK ZVIJEZDA 2:0
15.03. 15:00 SLAVIJA RADNIK 0:4
15.03. 18:00 ŠIROKI B. ŽELJEZNIČAR 0:0
PREMIJER LIGA BIH
1. ŠIROKI B. 17 11 5 1 38
2. SARAJEVO 17 10 6 1 36
3. ZRINJSKI 17 10 5 2 35
4. ŽELJEZNIČAR 17 10 4 3 34
5. OLIMPIC 17 9 4 4 31
6. BORAC 17 9 4 4 31
7. VELEŽ 17 6 6 5 24
8. SLAVIJA 17 5 4 8 19
9. DRINA Z. 17 4 6 7 18
10. TRAVNIK 17 4 6 7 18
11. VITEZ 17 4 5 8 17
12. SLOBODA 17 4 4 9 16
13. ČELIK 17 3 6 8 15
14. RADNIK 17 3 4 10 13
15. ZVIJEZDA 17 2 7 8 13
16. MLADOST 17 2 4 11 10
Tri prvoplasirane ekipe, tri domaća susreta i samo tri boda
Piše: A. Beganović
U vikendu iza nas odigrano je 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a niti jedna od tri prvoplasirane ekipe (Široki, Sarajevo, Zrinjski) nije uspjela slaviti na domaćem terenu.
Vodeći Široki na Pecari je dočekao Željezničar i nakon 90 minuta nije bilo golova. Drugoplasirano Sarajevo na Koševu je snage odmjerilo s Borcem, a utakmica je kao i ona u Širokom Brijegu završena bez golova, dok je trećeplasirani Zrinjski u Mostaru remizirao sa Drinom.
Tri prvoplasirane ekipe, drugi dio sezone, tri domaće utakmice i samo tri boda. Do prije nekoliko sezona ovakvi ishodi mečeva su bili nezamislivi, no danas stvari izgledaju mnogo drugačije. Dosta dobro suđenje daje priliku i gostujućim ekipama da dođu do bodova, pa čak i ako igraju protiv ekipa koje se bore za titulu, što je svakako za pohvalu i što daje dodatnu draž Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Da u našem klupskom fudbalu pušu neki novi vjetrovi, iako se često ističu samo negativne stvari, govore i pojedini statistički podaci iz jesenjeg dijela sezone.
Na 120 odigranih susreta 58 pobjeda su ostvarile domaće ekipe (48.33%), 35 susreta je završilo bez pobjednika (29.17%), dok su 27 pobjeda ostvarile gostujuće ekipe (22:50%), a u sezonama 2007/2008 i 2008/2009 gosti su u 240 odigranih susreta upisali 25 i 22 pobjede.
No, to nije sve, odnosno da gostujuće ekipe imaju mnogo bolje uslove za igru danas u odnosu na prije par godina govore i podaci o dosuđenim jedanaestercima u jesenjem dijelu aktuelne sezone. Na 120 odigranih susreta dosuđeno je 20 kaznenih udaraca, od čega 11 za gostujuće, a devet za domaće ekipe.
Kvalitet fudbala u Premijer ligi nije na vrhunskom nivou, uostalom kao ni u nacionalnim takmičenjima naših ssusjednih zemalja. Međutim, stvari idu na bolje i bez obzira na sve negativnosti koje se često stavljaju u prvi plan, mnogo je stvari u domaćem fudbalu koje su mnogo bolje nego prije nekoliko godina, a kada se Premijer liga smanji, sasvim sigurno će i kvalitet biti na jednom višem nivou.
17. KOLO
14.03. 15:00 MLADOST VELEŽ 0:0
14.03. 15:00 ČELIK SLOBODA 2:2
14.03. 15:00 OLIMPIC VITEZ 2:0
14.03. 17:00 SARAJEVO BORAC 0:0
15.03. 15:00 ZRINJSKI DRINA Z. 1:1
15.03. 15:00 TRAVNIK ZVIJEZDA 2:0
15.03. 15:00 SLAVIJA RADNIK 0:4
15.03. 18:00 ŠIROKI B. ŽELJEZNIČAR 0:0
PREMIJER LIGA BIH
1. ŠIROKI B. 17 11 5 1 38
2. SARAJEVO 17 10 6 1 36
3. ZRINJSKI 17 10 5 2 35
4. ŽELJEZNIČAR 17 10 4 3 34
5. OLIMPIC 17 9 4 4 31
6. BORAC 17 9 4 4 31
7. VELEŽ 17 6 6 5 24
8. SLAVIJA 17 5 4 8 19
9. DRINA Z. 17 4 6 7 18
10. TRAVNIK 17 4 6 7 18
11. VITEZ 17 4 5 8 17
12. SLOBODA 17 4 4 9 16
13. ČELIK 17 3 6 8 15
14. RADNIK 17 3 4 10 13
15. ZVIJEZDA 17 2 7 8 13
16. MLADOST 17 2 4 11 10

Plemići u polufinalu Kupa
Zrinjski vodio 2:0, huligani nisu dozvolili da se meč završi
Piše: E. Škorić
Mostarski derbi donio je dosta tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a Zrinjski je 2:0 pobjedom izborio polufinale Kupa.
Velež je prošle srijede u gostima odigrao 2:2 i bio je bliže polufinalu Kupa, no Zrinjski je u Vrapčićima uspio da slavi sigurnu pobjedu, što je dovoljno da se nastavi u ovom natjecanju.
Rođeni su imali dobru šansu u 15. minuti. Haurdić je šutirao malo pokraj gola Dujkovića poslije ubačaja sa strane. Pejić je potom pokušao da matira Dujkovića iz slobodnog udarca, ali prebacio je gol gostiju.
Hebibović, junak Veleža iz prve utakmice, u 29. minuti puca malo pored gola Dujkovića, da bi potom Zvonić iz dobre pozicije šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran.
I kada se činilo da će igrači u svlačionicu kod rezultata 0:0, Pero Stojkić postiže pogodak lijepim udarcem iskosa s lijeve strane.
U nastavku se igra umirila, što je više odgovaralo gostima. Zrinjski je uspio da sačuva stečenu prednost i proslavi plasman u polufinale Kupa. Meč su obilježile i povremene bakljade jednih i drugih navijača, a domaći su nakon gola rezerviste Nikolića u 90. minuti utrčali u teren, kada je nastao prekid. Igračima Veleža uslijedile su psovke i zvižduci, pa su ih njihovi navijači čak i gađali...
Meč nije završen, ali je jasno da Zrinjski ide dalje... Huligani su opet imali svoj dan.
Zrinjski vodio 2:0, huligani nisu dozvolili da se meč završi
Piše: E. Škorić
Mostarski derbi donio je dosta tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a Zrinjski je 2:0 pobjedom izborio polufinale Kupa.
Velež je prošle srijede u gostima odigrao 2:2 i bio je bliže polufinalu Kupa, no Zrinjski je u Vrapčićima uspio da slavi sigurnu pobjedu, što je dovoljno da se nastavi u ovom natjecanju.
Rođeni su imali dobru šansu u 15. minuti. Haurdić je šutirao malo pokraj gola Dujkovića poslije ubačaja sa strane. Pejić je potom pokušao da matira Dujkovića iz slobodnog udarca, ali prebacio je gol gostiju.
Hebibović, junak Veleža iz prve utakmice, u 29. minuti puca malo pored gola Dujkovića, da bi potom Zvonić iz dobre pozicije šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran.
I kada se činilo da će igrači u svlačionicu kod rezultata 0:0, Pero Stojkić postiže pogodak lijepim udarcem iskosa s lijeve strane.
U nastavku se igra umirila, što je više odgovaralo gostima. Zrinjski je uspio da sačuva stečenu prednost i proslavi plasman u polufinale Kupa. Meč su obilježile i povremene bakljade jednih i drugih navijača, a domaći su nakon gola rezerviste Nikolića u 90. minuti utrčali u teren, kada je nastao prekid. Igračima Veleža uslijedile su psovke i zvižduci, pa su ih njihovi navijači čak i gađali...
Meč nije završen, ali je jasno da Zrinjski ide dalje... Huligani su opet imali svoj dan.

- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Moja rahmetli nana je imala običaj reći:
Sine moj, nema vise ljudi, žene sve gaze pred sobom.
p.s.
Sad znam da je navijala za Velež.
p.s.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
KOMESAR wrote:Moja rahmetli nana je imala običaj reći:
p.s.

- Rockefeller
- Aktivni forumaš
To ja pričam. Trebalo bi kakav kafić blizu Koševa otvorit maksuz za navijaće Željezničara pa da budu na izvoru informacija kad se ionako više interesuju za Sarajevo nego za Želju. 
Veležu svaka čast na današnjoj partiji. Meni a vjerujem i svim navijačima FK Sarajeva drag klub pa i nije toliko krivo ako se izgubi od njih.

Veležu svaka čast na današnjoj partiji. Meni a vjerujem i svim navijačima FK Sarajeva drag klub pa i nije toliko krivo ako se izgubi od njih.
Ja samo ponavljam riječi Huan Antonia Samarana:Rockefeller wrote:To ja pričam. Trebalo bi kakav kafić blizu Koševa otvorit maksuz za navijaće Željezničara pa da budu na izvoru informacija kad se ionako više interesuju za Sarajevo nego za Želju.
"DOVIĐENJA DRAGO SARAJEVO!"
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
To Sarajevo ispraćaš na željezničkoj stanici za Europu? 

Nažalost,taj voz neće još zadugo!Rockefeller wrote:To Sarajevo ispraćaš na željezničkoj stanici za Europu?
..meni je željo nešto draži... 

- KOMESAR
- Forum [Bot]
Neka si,nek celi svet vidi kako izgledaju pitari.storm wrote:komesar, popravio sam da se direkt slika vidi, ako se ne ljutiš
Malo smanjite tenzije s tim potezanjem nacionalnih predznaka... Posebno je to apsurd ako pričamo o povijesti sarajevskih klubova 
A politički su tad svi klubovi dobrano igrali po dekretima...
A ti se lagani prisjetiti teme o nastanku hajduka, pa se onda ocituj
Ako itko razumije navijacka prepucavanja, to sam ja... Ali neki nivo ipak odrzite

A ti se lagani prisjetiti teme o nastanku hajduka, pa se onda ocituj

Ako itko razumije navijacka prepucavanja, to sam ja... Ali neki nivo ipak odrzite

..nema se ajduk čega stidit nije on nasta 45-te.....storm wrote:Malo smanjite tenzije s tim potezanjem nacionalnih predznaka... Posebno je to apsurd ako pričamo o povijesti sarajevskih klubova
A ti se lagani prisjetiti teme o nastanku hajduka, pa se onda ocituj![]()

- KOMESAR
- Forum [Bot]
A ono brisanje petokrake?laganini wrote:..nema se ajduk čega stidit nije on nasta 45-te.....storm wrote:Malo smanjite tenzije s tim potezanjem nacionalnih predznaka... Posebno je to apsurd ako pričamo o povijesti sarajevskih klubova
A ti se lagani prisjetiti teme o nastanku hajduka, pa se onda ocituj![]()