B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, Andora

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8961 times
Been thanked: 10641 times
Status: Offline

Re: B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, An

Post by Krokodil Behko » 12 Sep 2014, 20:23

Sušić opleo po igračima: Nemaju pravo komentarisati trenera, neki ne zaslužuju da budu u ekipi!

Image

Nakon što je bio kritikovan od medija i ponekih igrača iz kadra, trener BiH Safet Sušić svojim je izjavama zapravo svu krivicu za poraz prenio na igrače. Kako nas uči historija, to je nešto što trener nikad ne bi smio napraviti
U svojim je kritikama najglasniji bio Senad Lulić, koji je javno kritikovao izbor igrača koji su igrali protiv Cipra. Sušić odgovara:

'Kada se vidim sa Lulićem, dat ću mu do znanja da nema pravo da govori o sastavu, pogotovo jer sam imao dilemu da li da dam priliku njemu ili Sejadu Salihoviću. Možda sam baš tu pogriješio' - kazao je Sušić.

Nakon što je svoje rekao Luliću, Sušić nije stao već je napravio ono što je malo koji trener spreman. Objasnio je kako dobar dio igrača uopće niti ne spada u kadar, već su tu zbog iznimno slabe konkurencije:

'Ima igrača koji su nezadovoljni, ali neki bi možda trebali biti sretni zbog poziva u reprezentaciju. Pojedincima je sretna okolnost što mi objektivno imamo vrlo slabu konkurenciju, jer da nije tako, još nakon utakmice s Nigerijom na Mundijalu bar pola naše ekipe trebalo se oprostiti. Da mogu, da imam alternativu, i sada bih se oprostio s barem pet-šest igrača'.

Priča se i da je stavljanje u prvi plan nekih novajlija narušilo atmosferu. On se osvrnuo zašto je u igru postavio između ostalog i Hajdukov dvojac, Avdiju Vršajevića i Tina-Svena Sušića: 'Spreman sam i prihvaćam kritiku, ali u nekim stvarima treba biti malo više realan. Ovoga puta imali smo tri igrača iz naše lige. Na Mensura Mujdžu njegov trener u Freiburgu ne računa, Sejad Salihović vrlo malo igra u Hoffenheimu, a događaa se, očito, da su pojedinci shvatili da im je mjesto zagarantirano pa ne pružaju sve od sebe i to se onda odrazi i na rezultat. Svi se trebaju zapitati' - upozorio je selektor BiH.

Nakon ovih izjava selektora Sušića, sigurno će biti još nekih reakcija. Očito se vuku repovi još s posljednjeg Svjetskog prvenstva, a s ovakvim si izjavama trener BiH nije nimalo olakšao situaciju. Štoviše, ako nas historija ičemu uči, nakon ovakvih izjava kola obično samo dodatno nizbrdo.

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 12 Sep 2014, 20:25

Krokodil Behko wrote:Sušić opleo po igračima: Nemaju pravo komentarisati trenera, neki ne zaslužuju da budu u ekipi!

Image

Nakon što je bio kritikovan od medija i ponekih igrača iz kadra, trener BiH Safet Sušić svojim je izjavama zapravo svu krivicu za poraz prenio na igrače. Kako nas uči historija, to je nešto što trener nikad ne bi smio napraviti
U svojim je kritikama najglasniji bio Senad Lulić, koji je javno kritikovao izbor igrača koji su igrali protiv Cipra. Sušić odgovara:

'Kada se vidim sa Lulićem, dat ću mu do znanja da nema pravo da govori o sastavu, pogotovo jer sam imao dilemu da li da dam priliku njemu ili Sejadu Salihoviću. Možda sam baš tu pogriješio' - kazao je Sušić.

Nakon što je svoje rekao Luliću, Sušić nije stao već je napravio ono što je malo koji trener spreman. Objasnio je kako dobar dio igrača uopće niti ne spada u kadar, već su tu zbog iznimno slabe konkurencije:

'Ima igrača koji su nezadovoljni, ali neki bi možda trebali biti sretni zbog poziva u reprezentaciju. Pojedincima je sretna okolnost što mi objektivno imamo vrlo slabu konkurenciju, jer da nije tako, još nakon utakmice s Nigerijom na Mundijalu bar pola naše ekipe trebalo se oprostiti. Da mogu, da imam alternativu, i sada bih se oprostio s barem pet-šest igrača'.

Priča se i da je stavljanje u prvi plan nekih novajlija narušilo atmosferu. On se osvrnuo zašto je u igru postavio između ostalog i Hajdukov dvojac, Avdiju Vršajevića i Tina-Svena Sušića: 'Spreman sam i prihvaćam kritiku, ali u nekim stvarima treba biti malo više realan. Ovoga puta imali smo tri igrača iz naše lige. Na Mensura Mujdžu njegov trener u Freiburgu ne računa, Sejad Salihović vrlo malo igra u Hoffenheimu, a događaa se, očito, da su pojedinci shvatili da im je mjesto zagarantirano pa ne pružaju sve od sebe i to se onda odrazi i na rezultat. Svi se trebaju zapitati' - upozorio je selektor BiH.

Nakon ovih izjava selektora Sušića, sigurno će biti još nekih reakcija. Očito se vuku repovi još s posljednjeg Svjetskog prvenstva, a s ovakvim si izjavama trener BiH nije nimalo olakšao situaciju. Štoviše, ako nas historija ičemu uči, nakon ovakvih izjava kola obično samo dodatno nizbrdo.

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
U ludnicu s njim!!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 12 Sep 2014, 20:26

Safete kasniš sa bičem koju godinu :kafa

sad kad si pogubio sve konce, grmiš nešto..... :mah
Habibti, ya nour el - ain... :srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 12 Sep 2014, 20:33

storm wrote:Safete kasniš sa bičem koju godinu :kafa

sad kad si pogubio sve konce, grmiš nešto..... :mah
A sad iskreno:
Safet Sušić je bio veliki igrač,ali je zalutao u trenere.Ekipu sa kojom je otišao na SP je napravio, mag, Ćiro zvani peder.
Problemi su nastali odmah po opraštanju "komesara" (mog imenjaka).Odlazak Spahića i Misimovića on nije u stanju nadomjestiti.
Zato mora doći pravi trener da ponovo posloži ekipu,pa onda nek on opet dođe,da je vodi na neko prvenstvo.Ovako će nas i dalje brukati zakazujući utakmice sa Lihtenštajnom.

p.s.
Sušić je prvi i posljednji trener reprezentacije BiH koji je izgubio od Cipra.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Sep 2014, 20:42

stoput ponovljeno ....veliki igrač ali trenerski ništa posebno..... premali kapacitet da vodi jednu bih repku, dosta solidnog kadra.... a nije više ni neki mladić, pa da mu se gleda kroz prste....
ako nije do sad neke stvari usvojio, neče nikad...

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 12 Sep 2014, 21:23

storm wrote:stoput ponovljeno ....veliki igrač ali trenerski ništa posebno..... premali kapacitet da vodi jednu bih repku, dosta solidnog kadra.... a nije više ni neki mladić, pa da mu se gleda kroz prste....
Jedno pitanje:
Zašto su bed blue boysi Ćiri skandirali "Ćiro pedere"?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Sep 2014, 23:27

KOMESAR wrote:
storm wrote:stoput ponovljeno ....veliki igrač ali trenerski ništa posebno..... premali kapacitet da vodi jednu bih repku, dosta solidnog kadra.... a nije više ni neki mladić, pa da mu se gleda kroz prste....
Jedno pitanje:
Zašto su bed blue boysi Ćiri skandirali "Ćiro pedere"?
Mislim da je kvaka bilo ono kupovanje dinama, tada hašk građanski, početkom devedesetih 93-94 čini mi se.... da bi tuđman to sve razjurio poslije.....ali ostaje sumnja u tu privatizaciju i zgadio se večini.... kasnije je to i on prihvatio.....ćiroo pederu :oo

nakon francuske osvanuo je grafit ćiro majstore- mi smo pederčine :valja

Amarildo
Na probnom
Na probnom

Post by Amarildo » 02 Oct 2014, 19:52

Ako Bog da sad dobiti Vels, imam fil da bi mogli to olahko, ali o pobjedi protiv Belgije, pa čak i u Zenici, teško da možemo kalkulisati. U ofanzivi tu nećemo možda zakazati, ali defanziva nas zeza, sad da li će se popraviti štogod povratkom Spahe, Bog zna.
“Treba da živiš međ' ljudima a riječi nemaš, Treba da živiš međ' vucima a zuba nemaš, A kako ćeš tek razlikovati čovjeka i vuka, vuka i čovjeka.”
Mak Dizdar

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 05 Oct 2014, 08:42

polako... kad vas je odveo u brazil bio je bog... imali ste laku grupu, a ni sad nije teška...

belgiju dobijate kući nisu oni bauk... jesu opasni ali nisu bre sila... mi smo od njih eto pukli u beogradu 0-3 a ko je gledao utakmicu i prvih pola sata priznace da je moglo bit vec tada bar tri gola za srbiju... imali su previše sreće

što se tiče izraela bolji ste ali bice teško jer oni umeju da iznenade... vels nije na vašem nivou, kipar takodje a o andori da ne govorimo... to su osim belgije ispod prosecne ekipe i ne smete tu imati problema... sve ce doci na svoje i ne sumnjam u prolaz bosne
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 05 Oct 2014, 08:47

citajuci komentare ne vidim toliki problem... ok puce kipar kod kuce, vrnucete... ma kakv kipar, umeju i mali ponekad da iznenade... tj loš dan favorita... ne sumnjam u prolaz bosne
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Oct 2014, 12:33

Sušić: Spahić je otišao u Njemačku zbog povrede, daj Bože da bude spreman za Belgiju

Selektor Safet Sušić nažalost ima novi problem uoči kvalifikacijskih utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, koje Zmajevi igraju protiv Velsa i Belgije. To je povreda povratnika u reprezentaciju Emira Spahića, koji ima problema s leđima, Zbog toga je napustio Trening centar u Zenici i otišao u Njemačku na preglede. Njegov nastup za državni tim je pod upitnikom, potvrđeno je za portal Klix.ba.

"Spahić ima problema s leđima, došao je s povredom na okupljanje reprezentacije, a naš doktor je uradio sve što je mogao da ga osposobi za utakmice koje nas očekuju. Ipak, radi se o ozbiljnijoj povredi, zbog čega sam ga pustio da ode u Njemačku. Večeras ćemo znati kakva je situacija. U ovom trenutku ne mogu reći da li ću moći računati na njega. Ukoliko bude sve u redu, daj Bože, možda se može na njega računati za utakmicu protiv Belgije, a za ovu protiv Velsa, nisam optimista. Ipak, dok Spahić ne obavi preglede, ne mogu ništa sa sigurnošću reći", izjavio je Sušić za portal Klix.ba.

Spahićeva situacija je dodatni problem za Sušića, koji je ranije ostao bez Seada Kolašinca, Ermina Bičakčića i Sejada Salihovića.

"Imamo problema odbrani, ostali smo bez tri važna igrača i sada nije lako naći rješenje. Sigurno je da ćemo biti hendikepirani", dodao je selekter Sušić.

"Mi idemo u Vels s ciljem da pobijedimo u toj utakmici, da li ćemo uspjeti u tome, to je druga stvar. Oni su također oslabljeni, ostali su bez tri igrača, tako da imaju i oni problema. Prednost im je što igraju kod kuće, ali smo mi kvalitetnija ekipa. Ipak, ja očekujem dobar rezultat", završio je Sušić.

Zmajevi protiv Velsa igraju 10. oktobra u Cardiffu, a tri dana kasnije će ugostiti Belgiju u Zenici.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 09 Oct 2014, 19:51

Bosna je kalitetnija i mora ispraviti kiks neđe na strani... evo prilike vels nije nesavladiv kod kuće

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 09 Oct 2014, 20:19

wales je brz...nije tu samo Bale ...tu se bojim za bh šanse, sporo je to sve do bola

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Oct 2014, 20:46

Image
Sve spremno za početak utakmice u Cardiffu
Piše: E. Škorić
U 20:45 sati na Cardiff stadionu u istoimenom velškom gradu počinje susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Velsa i Bosne i Hercegovine.

Zmajevi su istrčali na travnjak sjajnog stadiona u Cardiffu, a na tribinama je nekoliko stotina bh. navijača.

Sve je spremno za početak utakmice, utakmice u kojoj ćemo, iskreno se nadamo, upisati prve bodove u kvalifikacijama za EP u Francuskoj.

Vels nije nimalo lagan protivnik, ali očekujemo da Bale i društvo na kraju budu poraženi.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Oct 2014, 22:39

Image
Bez golova u Cardiffu
Hennessey spasio Vels, Zmajevima samo bod

Piše: E. Škorić
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Cardiffu nadigrala Vels, no na kraju su mreže mirovale, što će više odgovarati domaćoj reprezentaciji.

U utakmicu su bolje ušli domaći igrači, koji su odmah krenuli s agresivnom igrom. Da Šunjić nije reagovao u zadnji čas ispred Balea u sedmoj minuti, vjerovatno bi Vels rano stigao do prednosti.

Pjanić je u 10. minuti udarcem sa preko 20 metara zaprijetio domaćinu, ali je Hennessey odbranio. Tri minute kasnije nova prijetnja za Begovića, ali Bale je srećom neprecizan.

U 20. minuti Taylor ubacuje s desne strane, Gunter šutira preko gola Begovića. Lulić je dvije minute kasnije loše pucao, pa je Hennessey bio siguran. Pjanić je u 27. minuti opet pucao iz daljine, no ništa.

Sušić u 31. minuti glavom pokušava, lopta ide visoko preko velškog gola. Ubrzo je i Ibišević glavom tukao nakon ubačaja Pjanića iz kornera, Hennessey lako dolazi do lopte. Do kraja prvog dijela bili smo bolji i opasniji, posebno u zadnjih pet minuta, ali je Vels sačuvao mrežu.

Bila je i jedna sumnjiva situacija kada je Chester oborio Ibiševića, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Fantastično smo krenuli u drugo poluvrijeme. Odmah u uvodnih pet mintua potpuna opsada velškog gola. Sušić ubacuje, Medunjanin puca s nekoliko metara, Hennessey brani. U 51. minuti Džeko šutira s ruba kaznenog prostora, ali opet Hennessey, koji je uz dosta poteškoća zaustavio udarac Džeke, izbacivši loptu u korner.

Hennessey brani i u 56. minuti kada je Medunjanin ispalio projektil. U 68. minuti je malo nedostajalo da zabijemo toliko iščekivani pogodak. Pjanić je sjajno gađao iz slobodnjaka, ali ipak malo pored desne stative domaćeg gola.

Nećemo po dobrom pamtiti 71. minuti, kada je Džeko zbog prigovora dobio žuti karton, što znači da neće igrati u ponedjeljak u Zenici protiv Belgije jer je požutio i protiv Kipra.

Malo nas je sreća pogledala u 78. minuti. Bale je izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, Ashley Willians ostaje sam pred našim golom, no glavom puca preko gola. Hennessey je sačuvao svoju mrežu i u 80. minuti. Novi projektil Pjanića, domaći golman je jednostavno bio nesavladiv. U narednom napadu Bale šutira, Begović siguran.

Do kraja utakmice smo na sve načine pokušavali zabiti gol, no nismo uspjeli, a umalo smo kažnjeni u sudijskoj nadoknadi. Bale je tukao iskosa s lijeve strane, Begović izbacuje u korner. Sve u svemu, domaći na kraju mogu biti sretniji s ovim rezultatom, dok nas čeka pakleni duel s Belgijom u Zenici za tri dana. I to, podsjetimo, bez Džeke...

Vels - BiH 0:0

VELS: Hennessey, Gunter, Taylor, Chester, Davies, A. Williams, King, Bale, Ledley, J. Williams (od 83. G. Williams), Church (od 65. Robson-Kanu).

BIH: Begović, Šunjić, Lulić, Bešić, Medunjanin, Mujdža, Sušić, Hadžić, Ibišević (od 83. Hajrović), Džeko.

Žuti kartoni: Taylor, Chester, Bale, Williams/ Hadžić, Pjanić, Džeko)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Oct 2014, 22:43

Za sada, držimo odlično peto mjesto u grupi.
Ništa. Sad valja tući Belgiju, a ne znam kako bi moglo.
Nismo večeras bili ni toliko loši, nego je Wales bio nabrijan.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39604 times
Been thanked: 25612 times

Post by Rum » 10 Oct 2014, 22:44

Krokodil Behko wrote:Za sada, držimo odlično peto mjesto u grupi.
Nisu oni toliko dobri koliko smo mi losi :sjedi
Ako imaš potrebu da drugima dokazuješ da si sretan - onda nisi.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3790 times
Been thanked: 2855 times
Status: Online

Post by Pasaga » 10 Oct 2014, 22:47

Rum wrote:
Krokodil Behko wrote:Za sada, držimo odlično peto mjesto u grupi.
Nisu oni toliko dobri koliko smo mi losi :sjedi

..vels nije pokazo nista...bas nista.....
imali su ogromnu srecu.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 11 Oct 2014, 00:23

hahahahahahahaahhaahahahaha jjjoooojjjj igračina u pm. Kod nas nema tri igrača da nešto vrijede.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 11 Oct 2014, 00:50

Igrali smo bez Bičakčića, Salihovića, Spahića i Kolašinca. Nije isprika, ne tražim je. Hoću da kažem kako bismo mi ovo izgubili da nam je ovoliki broj igrača prije nekada falio. Sad konačno imamo bar onih 11+7 igrača koji su dobri. To mi je drago.

A po mom mišljenju nismo loše odigrali. Mislim da smo imali previše respekta (i opreza) prema njima. A bili smo malo bolji. Ova grupa je još otvorena i niko neće lahko pobjedjivati u Velsu, u Izraelu i na Kipru... niko, čak ni Belgija. Možemo mi i do prvog mjesta.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Locked

Return to “Kontejner”