Sa djecom u restoranu...
Moderator: spacebound
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9159 times
- Been thanked: 7890 times
- Status: Offline
- Zizi
- Forum [Bot]
- Zizi
- Forum [Bot]
Re: Sa djecom u restoranu...
Pretjeruješ.
Hajde malo se vrati u prošlost, dovoljno je 150 godina unazad, pa pogledaj kakav je tada bio život djece i tinejdžera.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3607 times
- Been thanked: 6618 times
Pa bilo je uvijek djece koja su se izdvajala..
vecinom iz problematicni porodica..
i ni djeca nisu bila bolja..
neki dan sam promatrao malog, na elektricnom roleru, mozda deset godina starog..
izletio pred auto, i covjek mu svira, mali baci roler i dotrci do auta i pljunu na auto..
ej, dest godina dijete..
da je to moj mali uradio, ja bi ga se odrekao..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14056 times
- Been thanked: 9727 times
I to je do roditelja, nije do djece
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Matan
- Sila nečista
Ma znam da je do roditelja..
kako mozes pustiti dijete od deset godina da se smuca po ulici..
bez kontrole..
bez kontrole..
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22111 times
- Been thanked: 5897 times
Matan wrote: 11 Jun 2024, 14:31 Ma znam da je do roditelja..
bez kontrole..
Molim?

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
pa kad ga onda mislis, Matane, pustiti sa lanca?! 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Matan
- Sila nečista
Kad on hoce..
ja sam svoje dijete odgojio da postuje neka pravila..
moze raditi sto hoce, jer je odgojen da postuje sve sto treba da postuje..
- Veca
- Uvijek slobodna!
vaspitanje ne krece od 10 godina, tada je iha zavrseno, tacno me ponekada sokira...al', bit ce, da se opet zeza 

- Veca
- Uvijek slobodna!
Matane, sto se djece tice, sve je do roditelja!
- Matan
- Sila nečista
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21013 times
- Been thanked: 18993 times
Do roditelja jeste, ali nisu ni sva djeca ista. Neka su izrazito živa i nemirna bez obzira na to kakvi su roditelji, a s tim zna doći i neposluh i sve ostalo.
Tući ne treba, treba lijepo, smireno, polako... to jeste osnova. Ali mogu ja u 97% situacija tako, ali ima onih 3% situacija kad nekad moraš dreknuti.
Tući ne treba, treba lijepo, smireno, polako... to jeste osnova. Ali mogu ja u 97% situacija tako, ali ima onih 3% situacija kad nekad moraš dreknuti.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Veca
- Uvijek slobodna!
jah, reci ti meni kako to ide
...niko nije isti, pa tako ni djeca...npr. roditelji naizgled mirni, a u njima kuhlja...djeca imaju tekve sensore da sve registruju...je li to roditeljima jasno, a posebno majci? ...uzroci nemira kod djece pocinju od prvog dana rodjenja, a ja cu reci i od majkinog stomaka
a vi, kako hocete.
Cigaro

Cigaro

- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
sve je za pet i deset i superica!Masamune wrote: 11 Jun 2024, 14:14Prihvaćeno i bude to uglavnom tako. Ovo govorim za neke situacije kad baš bude bezobrazna i izrazito nemirna. Tad moraš malo intenzivnije reagovati.Arthur Dent wrote: 11 Jun 2024, 14:04
chan san, dozvoli mi da te zamolim nesto. pokusaj da djevojcici dajes drugacije "nagrade". npr. vjerujem ti da je tesko biti ovdje mirna pokraj svih dogadjanja, siguran sam da ces ti izdrzati.
zato, kad dodjemo nazad igracemo zajedno onu igru koju ti najvise volis. i odmah pitas koja je to, vizualiziras.![]()
Inače je mirna i pravo umiljata i sve pet

ukoliko osjeca neki nemir, znaci da ima razlog zasto. mi to u dosta situacija ne razabiremo zbog fokusa koji nam je negdje drugo. u tom momentu jel. a dijete ne zna uvijek da kanalise osjecaje, jednostavno nije u mogucnosti, ne ide. dovoljno je da je djetetu prevruce, smeta ga etikata na majici po vratu, cipelica malo premala, nepce koje u tom momentu strasno svrbi. ili neka tetka koja vec petnaest jebenih minuta se cereka djetetu u facu i ispituje kojekakve gluposti dok dijete ne pocne plakati ili okretati glavu od takvih osoba. i onda pocinje pegla, a sta je bilo, a sta se okreces, budi pristojno dijete... bla, bla.. ne govorim naravno da ti ovo nuzno radis chan san, mislim da imas dovoljno razuma, zrelosti da shvatis potrebe djeteta. govorim vise o spektrumu iskustava ili uzroka.
kako god, puno ljubavi uz jasne granice cini se najvaznijim.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Šta se ba cerekaš? Ne vidim da je ovdje išta smiješno.Veca wrote: 11 Jun 2024, 14:58 jah, reci ti meni kako to ide...niko nije isti, pa tako ni djeca...npr. roditelji naizgled mirni, a u njima kuhlja...djeca imaju tekve sensore da sve registruju...je li to roditeljima jasno, a posebno majci? ...uzroci nemira kod djece pocinju od prvog dana rodjenja, a ja cu reci i od majkinog stomaka
a vi, kako hocete.
Cigaro![]()
Last edited by Masamune on 11 Jun 2024, 15:19, edited 1 time in total.
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1344 times
- Been thanked: 4631 times
Draga Veco pa gdje ce hodat sa 10 god?
Moj bude napolju ispred zgrade i nema mu dalje otici.
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Veca
- Uvijek slobodna!
Masamune wrote: 11 Jun 2024, 15:17Šta se ba cerekaš? Ne vidim da je ovdje išta smiješno.Veca wrote: 11 Jun 2024, 14:58 jah, reci ti meni kako to ide...niko nije isti, pa tako ni djeca...npr. roditelji naizgled mirni, a u njima kuhlja...djeca imaju tekve sensore da sve registruju...je li to roditeljima jasno, a posebno majci? ...uzroci nemira kod djece pocinju od prvog dana rodjenja, a ja cu reci i od majkinog stomaka
a vi, kako hocete.
Cigaro![]()
sebi...bi mi smijesno sto se Zizi ubaci i moradoh te imentovat, jer sam se na tvoj post nadovezala, smir'der se

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Arthur Dent wrote: 11 Jun 2024, 15:09sve je za pet i deset i superica!Masamune wrote: 11 Jun 2024, 14:14
Prihvaćeno i bude to uglavnom tako. Ovo govorim za neke situacije kad baš bude bezobrazna i izrazito nemirna. Tad moraš malo intenzivnije reagovati.
Inače je mirna i pravo umiljata i sve petprava djevojcica i zainteresirana i radoznala i jaka i cila i vedra i sve!
bas tako to treba.
ukoliko osjeca neki nemir, znaci da ima razlog zasto. mi to u dosta situacija ne razabiremo zbog fokusa koji nam je negdje drugo. u tom momentu jel. a dijete ne zna uvijek da kanalise osjecaje, jednostavno nije u mogucnosti, ne ide. dovoljno je da je djetetu prevruce, smeta ga etikata na majici po vratu, cipelica malo premala, nepce koje u tom momentu strasno svrbi. ili neka tetka koja vec petnaest jebenih minuta se cereka djetetu u facu i ispituje kojekakve gluposti dok dijete ne pocne plakati ili okretati glavu od takvih osoba. i onda pocinje pegla, a sta je bilo, a sta se okreces, budi pristojno dijete... bla, bla.. ne govorim naravno da ti ovo nuzno radis chan san, mislim da imas dovoljno razuma, zrelosti da shvatis potrebe djeteta. govorim vise o spektrumu iskustava ili uzroka.
kako god, puno ljubavi uz jasne granice cini se najvaznijim.