Bosna u ocima Srba - srpski ugao

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times
Status: Offline

Re: Bosna u ocima Srba - srpski ugao

Post by fruit » 10 Jan 2015, 17:32

drugrankovic wrote:bitno je da si ti naucio cirilicu :D nemojmo vredjat pisma...

Ma ja jesam...ali zali boze svakog minuta kojeg sam utrosio uzalud..to ne slizi nizasta...
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 10 Jan 2015, 17:51

Гʌɣп сн Δϸɣжє :hihi

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 10 Jan 2015, 19:21

drugrankovic wrote:sluzi kako bi inace ovo razumjeo

коњу један!

:D
Htio sam da ti je...m familiju fašističku ali ipak neću da se puštam na taj nivo..

Znam tvoj cilj što si ovde ,,,goniš sa foruma sve one koji valjaju.
Gora je Administracija foruma što te pustila sa tom slikom da vršljaš i prostireš svoje fašističke teorije.

Eto sad me slobodno banujte i čekajte ko je sledeći koga će ovaj četnik vrijeđati otjerati sa foruma.

Vidimo se ....
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 10 Jan 2015, 19:40

JCR wrote:Гʌɣп сн Δϸɣжє :hihi

eto vish kako znamo pisat i ne moramo ismejavat pisma :D
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7502 times
Been thanked: 17548 times

Post by Maja » 10 Jan 2015, 23:35

Hajde Rankoviću malo na odmor. Rekla sam ti neki dan da se nećeš moći glupirati kao prije ali me nisi shvatio ozbiljno.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9242 times
Been thanked: 10968 times

Dodik: Termin "bosanski Srbi" za nas je jako uvredljiv

Post by Krokodil Behko » 18 May 2015, 19:48

Image
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da se, sudeći po izjavama bivšeg britanskog ambasadora u BiH Matthew Rycrofta, stiče utisak da je godine koje je proveo u BiH prespavao u neznanju

Reagujući na Rycroftovu izjavu da je "Dejton obavio svoj posao da okonča konflikte" i da je "potrošen", Dodik je rekao da je Dejtonski mirovni sporazum zaustavio rat tek nakon što je BiH dobila novi politički sistem.

"Zato je veoma čudno za nekoga ko je bio u britanskoj delegaciji na pregovorima u Daytonu, da ne shvata da Dejton nije bio tu samo 'da okonča konflikte', kako danas tvrdi Rycroft", istakao je predsjednik RS-a.

On je naglasio da je Rycroft, za vrijeme koje je proveo u BiH, trebalo da nauči i da tu ne žive "bosanski Srbi", niti da takvi postoje.

"Termin 'bosanski Srbi' za nas je uvredljiv, i ne znam kako bi se ambasador Rycroft osjećao ako bi neko na uvredljiv način tretirao njegov narod", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je poručio da u BiH žive Srbi, i to vijekovima, svoji na svome.

"S obzirom da je u pitanju diplomata koji je savršeno vladao srpskim jezikom, siguran sam da termin 'bosanski Srbi' koristi smišljeno, projektovano, u funkciji dodvoravanja bošnjačkom političkom vrhu, što je politika većine diplomata u BiH", istakao je predsjednik RS.

(oslobodjenje.ba)

Flos
Na probnom
Na probnom

Re: Dodik: Termin "bosanski Srbi" za nas je jako uvredljiv

Post by Flos » 18 May 2015, 19:56

Ko bi više znao i skontao. Prvo je moralo biti "Srpsko Sarajevo", onda "Istočno Sarajevo", onda Ognjen Tadić izjavi da stanovnici Lukavice neće da se tako nazivaju, nego da je to samo "Sarajevo", jer neće da se kao odreknu tradicije, povjesti i kulture Sarajeva.
Sad ovaj izjavljuje da je uvreda ono što je geografija. Ok, ja izjavljujem da je za mene uvreda da sam sa Balkana, pa pazite šta ćete reći. Zovite me Francuskinjom, najviše mi se tako sviđa...
Ceterum censeo RS esse delendam

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 18 May 2015, 19:59

A tebe spodobo nazvati covjekom je uvredljivo za mene.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 18 May 2015, 20:01

Naravno da mu je uvreda....
On je Armenac..... :djed
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9242 times
Been thanked: 10968 times

Post by Krokodil Behko » 18 May 2015, 20:20

Flos wrote:Ko bi više znao i skontao. Prvo je moralo biti "Srpsko Sarajevo", onda "Istočno Sarajevo", onda Ognjen Tadić izjavi da stanovnici Lukavice neće da se tako nazivaju, nego da je to samo "Sarajevo", jer neće da se kao odreknu tradicije, povjesti i kulture Sarajeva.
Sad ovaj izjavljuje da je uvreda ono što je geografija. Ok, ja izjavljujem da je za mene uvreda da sam sa Balkana, pa pazite šta ćete reći. Zovite me Francuskinjom, najviše mi se tako sviđa...
Aha, znači ti si žensko?
Nadam se da nije nešto uvredljivo. :D

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 May 2015, 05:53

preterano sereš stanislave tj milorade :djed

a ljepše je kako vas ovdje zovu? "glupi bosančerosi" i štošta...

ćovjek te je fino oslovio šta oš pizdu maternu

da te je nazvao pravi imenom bolje bi bilo oca ti lopovskog!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 19 May 2015, 05:58

Samo da prijavim... Za Slovence smo svi bosanci :oo
Da ne pricam dalje u svijetu..
Bitno je strpati se u tor, pa na sisanje :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 May 2015, 06:00

baš tako :djed

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 19 May 2015, 07:07

Flos wrote:Prvo je moralo biti "Srpsko Sarajevo"
Prvo je zemlja bila užarena kugla, pa tek onda to. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar » 19 May 2015, 11:01

Al meni nikako jasno pa ako ima neko da mi objasni. Kad ja oženim Zmaju, koje ću ja tada državljanstvo dobiti? Državljanstvo Bosne i Hercegovine? Pa kako to jedna ženidba a dva državljanstva? Kolko sam ja shvatio Zmaju, ako sam ju dobro sashfatao da ću postat Bošnjak čim ju samo pogledam, pa što se onda Zmaja ne pokaže i Dodigu da čovjek konačno sazna šta je? Nek mu makar sliku svoju ovdje okači pa nek vidi šta je. Čuj državljanstvo BiH? Al kako more biti dva državljanstva u jednoj državi? Po tome onda nema ni Engleza, oni se svi samo prave Englezi ko što se u narodu za njih priča a ustvari su svi oni Ujedinjeni kraljevi velike Britanije a ne Englezi, eto koji god od nas pobjego za vrijeme rata u Englesku sad je car. Da se mene pita, ko oće državljanstvo bio bi Bošnjak il Hercegovac. Nemere obadvoje neg samo jedno. Il Bošnjak il Hercegovac pa kom milo kom drago. A Bosanci su promijenili ime u Bošnjaci pa bi tako i Hercegovci treba li promijenit svoje ime bar malo, možda da postanu Hercegovanci, šta ja znam, nek sami odaberu šta će da bidnu. Ja već imam dva državljanstva pa kako će mi Zmaja natakarit još dva a možda i tri pa ću da bidnem Bošnjak, Hercegovanac i Stočanac. Nemere tako! Onaj iz Cazina oće da bidne Krajišnik, onaj iz tamo neke RS oće da bidne Republikanac Srbijanac, onaj iz Bosne oće da bidne Bošnjak, iz Hercegovine Hercegovanac iz Posavine Pocavinac a i ovdje vala već imamo Podrinjca kojem same drinjine rastu okokuće a najpravednije bi bilo kad bi svi na svijetu bili Pizdomaterinjci i čiča miča gotova je priča.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14123 times
Been thanked: 9746 times

Post by Julia-Klara » 19 May 2015, 11:05

drugrankovic wrote:preterano sereš stanislave tj milorade :djed

a ljepše je kako vas ovdje zovu? "glupi bosančerosi" i štošta...

ćovjek te je fino oslovio šta oš pizdu maternu

da te je nazvao pravi imenom bolje bi bilo oca ti lopovskog!
:julia :pusa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Post by Mala_Mu » 19 May 2015, 11:06

Nervira i mene to, al u smislu sto se moramo dijeli na Srbe' Hrvate, Muslimane..

Bosanci brate mili :djed

Admiral
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

Post by Admiral » 19 May 2015, 12:34

Kad facu Milosmradu vidim smuci mi se, ja ne znam sto naprimjer ona govna sto su rafalala po ambasadi ne urade i Bogu i narodu jednu veliku uslugu i ne saspu ovom zlotvoru rafal u facu jer umjesto trenutne robije i vjecnog ponizenja kojim su se prekrili, i sebe i familiju, ovako su mogli zavrsit na istom mjestu za kojim su zudili ali u suprotnim okolnostima i prednostima gdje bi ko kingpinovi iz filmova izmedju ostalog mogli narucivat sve vrste pica direktno iz celije, ha ja, fakat treba buducim bolidima objasnit znanje i dat im direkcije za ovakave potencijalne mentalne erekcije za kojima gladuju na pogresan nacin pa se samo osramote... Cak i onaj lik sto je rokno policajca u genocidnoj tvorevini nedavno, zamisli da je Milosmrada rokno sad bi mu cijela familija i rodjaci mogli profitirat od njegovog heroizma umjesto da se moraju kriti od stida... hahahaa :zubi
BHOP

SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by SaraSara » 19 May 2015, 12:55

tovar wrote:Al meni nikako jasno pa ako ima neko da mi objasni. Kad ja oženim Zmaju, koje ću ja tada državljanstvo dobiti? Državljanstvo Bosne i Hercegovine? Pa kako to jedna ženidba a dva državljanstva? Kolko sam ja shvatio Zmaju, ako sam ju dobro sashfatao da ću postat Bošnjak čim ju samo pogledam, pa što se onda Zmaja ne pokaže i Dodigu da čovjek konačno sazna šta je? Nek mu makar sliku svoju ovdje okači pa nek vidi šta je. Čuj državljanstvo BiH? Al kako more biti dva državljanstva u jednoj državi? Po tome onda nema ni Engleza, oni se svi samo prave Englezi ko što se u narodu za njih priča a ustvari su svi oni Ujedinjeni kraljevi velike Britanije a ne Englezi, eto koji god od nas pobjego za vrijeme rata u Englesku sad je car. Da se mene pita, ko oće državljanstvo bio bi Bošnjak il Hercegovac. Nemere obadvoje neg samo jedno. Il Bošnjak il Hercegovac pa kom milo kom drago. A Bosanci su promijenili ime u Bošnjaci pa bi tako i Hercegovci treba li promijenit svoje ime bar malo, možda da postanu Hercegovanci, šta ja znam, nek sami odaberu šta će da bidnu. Ja već imam dva državljanstva pa kako će mi Zmaja natakarit još dva a možda i tri pa ću da bidnem Bošnjak, Hercegovanac i Stočanac. Nemere tako! Onaj iz Cazina oće da bidne Krajišnik, onaj iz tamo neke RS oće da bidne Republikanac Srbijanac, onaj iz Bosne oće da bidne Bošnjak, iz Hercegovine Hercegovanac iz Posavine Pocavinac a i ovdje vala već imamo Podrinjca kojem same drinjine rastu okokuće a najpravednije bi bilo kad bi svi na svijetu bili Pizdomaterinjci i čiča miča gotova je priča.
I to Bošnjaci nam je nametnuto...jer sam čitav zivot bila sa bosansko-hercegovačkim ,reci cemo državljanstvom...ali sada drugi odlučuju ko smo...al ta sebe jos uvijek kazem da sam iz BiH ...za mene jos uvijek ne postoje ni federacija, ni republika srpska, ni distrikt.....samo Bosna i Hercegovina
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar » 19 May 2015, 13:03

Bravo! Sad bez šale, i za mene je uvijek bila i uvijek će biti Bosna i Hercegovina cjelovita i netaknuta.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”