Sarajevo

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Sarajevo: Peugeotom na smrt pokosio ženu u sred grada

Post by navika » 10 Jun 2015, 13:53

Julia-Klara wrote:
kako utjecati na ovakve ljude?
ubaciti ih u auto pod punom brzinom/gasom i poslati samo u jednom pravcu - zid?
I meni prvo sto je palo na pamet je to da bi ja njega lisila ne samo slobode vec i zivota :zao

Ne znam jesam li upravu ali ja i ovo kao i mnoge druge stvari pripusujem kucnom odgoju.
Moja kcerka je pocela vozit s 15 god, i tad sam a i sad nakon 3 godine, konstantno ponavljam jedno te isto - pazi zlato, otvori sirom oci, mobtel zaboravi, uspori i uvijk imaj na umu da tvoja sitna greska moze ubit neciju mamu, necijeg tatu, necije dijete, mozes srusit sav neciji svijet a time bi se i tvoj srusio.
Podizuci kod svog dijeta svijest o respectu, ljubavi, toleranciji i strpljenju prema svim drugim bicima cinimo ogromnu uslugu, i sebi i drugima.

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Sarajevo

Post by radeta62 » 10 Jun 2015, 14:04

drugrankovic wrote:sta su drugo i ocekivali...
Po Srbiji mozes videti dosta njih koji nose majice sa americkim zastavama znaci legitimna su meta za premlacivanje posto su nas bombardovali.
Ti bajkeri su verovatno mislili da je vreme mrznje proslo a posto su bosnjaci uvek korektno docekani u Srbiji-Beogradu nisu ni razmisljali sta moze da im se desi.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Sarajevo

Post by drugrankovic » 10 Jun 2015, 14:09

moguce...

bajkeri su drugi sloj...

no vidjeli su, i da se raygranici rekli su nijesu ih prebili navijachi... vec ljudi, lokalci...

a vidj terasu odma mu sumnjivo je li
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 10 Jun 2015, 21:33

Idiot . Oduzeti vozačku doživotno ali prvo sa procjenu psiho fizičkih sposobnosti.
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 10 Jun 2015, 22:46

Ma za takve nema suda...nažalost...jedino da njega netko zbuba..možda bi počeo misliti..ma dobit će on zatvorsku kaznu a sad koliko će se promijeniti...naš je jeda mještanin tako ...joj malo je on dobio...mislim 3 godine i vikendom je dolazio kući...ništa...provjerit ću, mislim čak da je dvoje ubio na cesti - brzina...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 10 Jun 2015, 22:48

Obavezno provjeri. :D.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 10 Jun 2015, 23:26

Bla wrote:Obavezno provjeri. :D.
Supeug moje frizerke nakadasnje...pa i ne sisam se zato sto ona puno prica...kontas...a i ...hm...ima stvari o kojima ne mogu pisati....jedan nemili dogadjaj nas veze...ima u moje selo vazda belaja...istinskih belaja...momkova mama (ma ozenjen je..) je u familiji bila ubijenom susjedu....zamrsena je to prica....
Last edited by Biba on 10 Jun 2015, 23:30, edited 1 time in total.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 10 Jun 2015, 23:29

Ne možeš da dođeš do riječi od nje?
Pa zar nisu sve frizerke takve? (ono kad ja generalizujem)
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 10 Jun 2015, 23:32

Bla wrote:Ne možeš da dođeš do riječi od nje?
Pa zar nisu sve frizerke takve? (ono kad ja generalizujem)
ČOVJEČE, pa ja se 6 mjeseci sam šišam....svoga brata sam ja šišala.....muka mi ici frizerki bilo kojoj...evonsad vezem rep...

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 10 Jun 2015, 23:36

Ja se 6 mjeseci ne šišam, mada ne znam kakve ovo veze ima sa mrtvom tetom i pljuvanjem po nesavjesnom vozaču-ubici? :D.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 10 Jun 2015, 23:44

Bla wrote:Ja se 6 mjeseci ne šišam, mada ne znam kakve ovo veze ima sa mrtvom tetom i pljuvanjem po nesavjesnom vozaču-ubici? :D.
Bas nikakve..ali ima veze s tobom...volis ispitivati...a nismo jedini koji u temi nprave chat...i ne kontam cemu se ti smijes...u mom kreju to kazu - smije se ko lud na piz.......bolje da si mi princa Charlesa nacrto ...zahebomsi me, eno Diana nacrtana odavno...Da sam Bosanka rekla bi ti da u k..ides al necu...ipak sam ja fina :p

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 11 Jun 2015, 19:32

Tatini sinovi. Opet nek raja potrci u njegovu pekaru i kupuje. Kad vidim pun Metropolis najezim se. Lik na svakom cosku otvara Metropolis, kupuje sinu auta da moze narod ubijati. Isti slucaj sa ovim kretenom.
Svaki dan se nerviram zbog policije jer ih nikad nema gdje trebaju biti. Zavlace se po nakim coskovima i pisu ljude jer su parkirani ispred svoje zgrade a u isto vrijeme na Bascarsiji nadobudni idioti parkiraju i blokiraju saobracaj.
Prije nekoliko mjeseci me jedan isti ovakav umalo nije ubio. Prosao je na crveno kad sam zakoracila na pjesacki sa djetetom. Policajac do mene bio i samo pogleda za njim, pa u mene i kao cudi mu se uz obavezno ccccc.
Nadam se da ce ovo malo govno dobiti kaznu kako treba.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 11 Jun 2015, 20:13

mogu reci da sam zgrozen koliko je agresivnosti u vasim postovima
gospodo ipak smo mi demokratsko drustvo s pravima i zakonom
znaci kad ovakve ljude dobar odvjetnik izvuce pa zive i dalje kao frajeri to nije nepravda to je pravni sistem
i nebitno hoce li sutra taj isti nekome od nas dijete ili nekog rasuti po cesti
bitno je da smo mi to izabrali skrojili i dali mu tu priliku,znaci samo se fino zavalite,sutite i uzivajte u svom djelu :kafa

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 11 Jun 2015, 20:16

Nela wrote:Tatini sinovi. Opet nek raja potrci u njegovu pekaru i kupuje. Kad vidim pun Metropolis najezim se. Lik na svakom cosku otvara Metropolis, kupuje sinu auta da moze narod ubijati. Isti slucaj sa ovim kretenom.
Svaki dan se nerviram zbog policije jer ih nikad nema gdje trebaju biti. Zavlace se po nakim coskovima i pisu ljude jer su parkirani ispred svoje zgrade a u isto vrijeme na Bascarsiji nadobudni idioti parkiraju i blokiraju saobracaj.
Prije nekoliko mjeseci me jedan isti ovakav umalo nije ubio. Prosao je na crveno kad sam zakoracila na pjesacki sa djetetom. Policajac do mene bio i samo pogleda za njim, pa u mene i kao cudi mu se uz obavezno ccccc.
Nadam se da ce ovo malo govno dobiti kaznu kako treba.
Moj školski je moćnik bio i ostao. Dva - tri metra od moje kuće je ubio dijete. Vozio je brzo. Na sudu je izjavio da dijete nije bilo normalno...Bila sam zgrožena.Nije bio u zatvoru. Dječak je imao ime jednako kao moj sin nadimak. Moj tata je došao meni u posjet i rekao de je Mato ubio autom S..u ...Meni su se noge odsjekle jer se moj sin igrao kod susjeda...

Imala sam i ja dogodvština s onima koji nisu imali vozečku. Tek sam bila počela voziti pa sam se zaustavljala na cesti i prvom brzinom skretala na ćupriju jer je strma. Da sam vozila drugom i skretala ...ubio bi me jedan...Moji su na ulici vrištali...vozio je nesreća traktor i nerasta u korpi...obilazio me...nije imao ni svjetla a bila je noć i kiša je pljuštala..

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 13 Jun 2015, 10:08

Za gornjeg tipa iz pouzdanih izvora sam čuo da je žešća sirovina i debil. Isti navodno pohađa neki privatni fakultet u Kiseljaku.
(Michael de Montaigne).

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9157 times
Been thanked: 10870 times

Post by Krokodil Behko » 13 Jun 2015, 10:20

Kerim Mudželet iza rešetaka 30 dana: Počinio 17 saobraćajnih prekršaja u 19 mjeseci!

Kerim Mudželet (20), koji je u utorak izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, a teško povrijeđen Nijemac Jorg Eistfeld Reschke, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu ostaće u pritvoru narednih 30 dana

Pritvor je određen na prijedlog sarajevskog Tužilaštva jer bi boravkom na slobodi Mudželet mogao ponoviti krivično djelo, te zbog činjenice da bi njegov izlazak na slobodu doveo do uznemirenja javnosti.

Mudželet se, podsjećamo, sumnjiči da je u utorak kasno navečer, brzinom od skoro 100 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi. Nakon 70-80 metara Mudželetov peugeot našao se na trotoaru, pokosio pješakinju, koja je čekala tramvaj, i udario u konstrukciju tramvajskog stajališta i kiosk. Usljed udara, metalna konstrukcija je pala na Nijemca i povrijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.

Opričić i Reschke navodno su u srijedu trebali biti u Vijećnici na otvaranju konferencije povodom 15-godišnjice postojanja i rada Instituta za jugoistok Evrope koju su organizovali Mladi Evrope, čiji je i Jelena bila član. Ona je živjela u Berlinu, a u Sarajevo je došla kako bi učestvovala na ovoj konferenciji kao prevodilac.

Kako se saznaje, Mudželet je vozački ispit položio 2013. Za 19 mjeseci koliko je imao vozačkog "staža", počinio je 17 prekršaja.

(Oslobodjenje.ba)

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 13 Jun 2015, 10:25

Kako mi imamo sjajan sistem. Ti bodovi ama bas nicem ne sluze, kada imas para.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 13 Jun 2015, 10:29

Tatini sinovi.

I nije to produkt demokracije, kako neki navodite....suprotno...
u demokraciji se naziva stvari pravim imenom i isto tako tretira.... ne moram vam nabrajati koliko je poznatih sportaša, glumaca i njihovih potomaka završilo u zatvorima u zapadnim zemljama, uslijed takvog bahatog i divljačkog ponašanja :cudi
( ili barem platilo astronomske kazne u skladu sa svojim imetkom...kod nas i ako uspiju dotjerati kretena do postupka i kazniti, njemu je to sitniš, dok običan čovjek godinu dana ne dođe na zelenu granu...ili više)

jedina je razlika, da smo nekad imali jednu partiju, a sad više njih :kafa
a moćnici su i nekad mogli kako im se hoće, pa tako mogu i danas...
nezavisno sudstvo i tužilaštvo je samo mrtvo slovo na papiru a jedan je od temeljnih postulata demokracije.
A i obijest i malograđanština je čvrsto ukorijenjena u mentalnom sklopu.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 13 Jun 2015, 12:54

...ne mogu se sjetiti kome je bilo suđenja ali nešto u tom smislu..ma je. momak je pregazio dvije cure...tatin sin...kazna mu je bila dobrotvorni rad i to negdej vani....a sutkinja je u obrazloženju navela da je moamk iz dobre i ugledne obitelji...Šta više reći...žao mi je što se ne sjećam imena...inače imena teže pamtim ..

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 13 Jun 2015, 12:57

Kakav dobrovolji rad , znam da bih bio mimo zakona normi ponašanja ili klišea ali nekim ljudima i pod okolnostima kad je moje u pitanju., bih presudio kratko i pošteno .
(Michael de Montaigne).

Post Reply

Return to “BiH”